In Italia (9)
Raspunsuri - Pagina 8
crista-s spune:
Enn eu am baut si bere amestecata cu suc de mere ... era tare buna !! yami yami ...
Nico miine iti scanez despre Franta ... tot felul de minuni dintr-un ghid din 2003 , sunt si preturi pt muzee .. l-am gasit din intimplare prin casa, cautam eu cite ceva despre Corsica si am gasit asta care ma gindesc ca s-ar putea sa iti fie de folos.Macar ca le printezi la servici si le citesti acasa ...
Iri am vazut "ovunque sei" aoleo cam greoi pt mintisoara mea .. pina m-am prins ca e un fel de ghost in viziune italiana .. tot ma gindeam de ce nu se duce ala acasa ... Asta ca sa vezi ce tolomaca sunt.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
silvia_popa spune:
Fetelor din Italia,
Am nevoie de ajutorul vostru intr-o problema de bilete de avion.Acum sunt in Germania pentru 3 luni, dar din Mai imi trebuie avion sa ma intorc in State, dar din Bologna.Stiti vreun site fain pentru bilete de avion?
Multumesc,
crista-s spune:
Silvia noi am cumparat bilete de la astia : http://www.cts.it/index.cfm?module=Travel&page=TravelSearch
numai a trebuit sa ne facem o cartela alti 25-50 euroi .. in fine .. biletele au fost ok .. insa legaturile gasite cam scurte.. si din pacate in zilele care erau ok pt noi nu am gasit zbor din Bologna asa ca am facut excursie la Milano dar nu e complicat caci din fata garii se ia autobuz care te duce la aeroport.
o sa mai iti caut si iti mai scriu ...
pe miine
Cristina
Noi doi... si nu numai
crista-s spune:
Silvia m-am intors ...
Astia de care zic CTS sunt dupa mine cei mai buni, daca tu o sa stai citeva zile la Bologna poti sa te duci sa iti ridici biletele de la ei adresele lor : largo Respighi 2F, tel.051261802 sau via C.Battisti 17 tel. 0512960764 ... prima adresa este chiar linga Universitate deci in buricul tirgului. Cartela a costat 28 euro pt noi care eram trecuti de mult de vremea studentiei, ins tu daca ai fost la ceva cursuri in Germania sau daca ai pina in 26 ani te inscrii gratis. Oricum 28 euroi nu era o mare cifra .. iar biletele sunt ieftine. Noi am zburat 2 persoane dus intors Milano - New York ( cu schimbare de avion la Copenhaga .. ceea ce nu iti recomand decit daca nu ai bagaje ... pt ca timpul pt schimbarea avionului e scurt si chiar daca tu faci crosul tineretului prin aeroport vei ajunge in state fara bagaje) cu 300 si ceva aproape 400 de euro .. super pret , in conditiile in care Alitalia vindea 1 bilet la pretul asta. Avionul nostru nu a aterizat pe Kenedy ci pe Newark ... noua ne era mai comod asa ..
Singurul avion care pleaca de pe Marconi-Bologna spre New York e :
New York Eurofly GJ 920 13.50 16.55 1---5-- 11/05/2006 - 10/11/2006
deci compania Eurofly e un charter in zilele 1= luni si 5= vineri .
Iti caut si site-ul astora de la Eurofly si poti sa intrebi tu si la CTS ca sa compari preturile.
Am gasit :
http://www.eurofly.it/
Bafta multa !!!
Cristina
Noi doi... si nu numai
crista-s spune:
Fetele dragutzele azi e 1 Martie asa ca am un MARTISOR pentru voi ...
V-ati ales babele ??? Eu sunt pe 6, asa imi aleg in fiecare an caci am auzit ca tb sa alegi ziua cind esti nascut sau sa faci suma celor 2 cifre ... Oricum stati atente ca pe 6 o sa fie viscol precis .
ps . poza nu arata cine stie ce dar macar nu avem probleme cu copyright-ul caci e o felicitare pe care am primit-o eu de la nepotelul meu.... ( avea si martisor inauntru ... ) iar cu ocazia asta pot vedea si copii sau sotii nascuti pe plaiuri italiene cum arata un ghiocel ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
stralucitor1 spune:
Buna dimineata!
ce frumos sa ne mai amintim de 1 martie...mie cel putin imi aduce aminte de copilarie....intr un fel malinconic, totusi....
tuturor fetelor si sa va bucurati de caldura primaverii!
m-am trezit si azi in avintul muncitoresc al celor care restructureaza apartamentul de linga mine...eu continui sa cred ca il ridica de la prima caramida ca de vreo 3 luni se aud niste bubuituri infernale...ba ne-au facut si un gauroi in peretele comun ce sa zic....bine ca sunt destul de mult plecata de acasa, altfel o luam incotro vedeam cu ochii
azi este si Miercurea Cenusii pentru cei de confesiune catolica..incepe Quaresima...si hop m-am decis si eu sa imi fac un pic ordine in ceea ce maninc...pacat insa ca de fiecare data cind imi iau o asa hotarire nu reusesc sa ma tin de ea
Cri-Cri, tu esti maestra la gatit stii vreo reteta cu morcovi?am vreo 3 kile si nu stiu ce sa fac cu ei
Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...
To and Me
crista-s spune:
Da... morcovi .. uite aici retetele mele .. eu cam 1 data pe sapt fac cite ceva cu morcovei ca imi plac mult.
1.salata : rasi , sarati, cu putin ulei si un strop de otet sau lamiie. Sau in salata de portocale ( nu stiu daca iti place .. eu insa ma innebunesc dupa ea .. : portocalele curatate de coaja cu cutitul ca sa tai si partea alba - deci le cureti ca pe cartofi, apoi taiate rondele , in farfurie cu sare si putin ulei )poti sa maninci asa simpla salata sau sa o mai imbunatatesti cu ceva felii de ceapa rosie ( aia de tropea ca e mai dulce), finocchio taiat feliute subtirele, sedano feliute, morcovel taiat eventual fisii cu "scula aia de curatat cartofii" si iti ies ca niste tagliatele de morcovel, cu ardei gras feliute , cu ... nu mai imi vine nimic in minte ... adauga ce mai vrei tu...
2.un fel de sotè, reteta scrisa de la Prova del Cuoco cind faceau curcan umplut pt Thanksgiving : morcovii curatati si taiati rondele cam de 1 cm grosime.Intr-o craticioara pui la topit unt ,adaugi morcoviicu putina sare ( care scoate apa in ei ) si ii lasi sa se inabuse cu capacul pus. Atentie sa mesteci din cind in cind sa nu se arda, lipeasca. Daca mai e nevoie mai adaugi citeva linguri de apa calda ... care o sa scada ... Cind sunt aproape gata ( ii intepi cu furca sa vezi daca s-au inmuiat) adaugi 1-2 linguri de zahar tos - depinde de cantitatea de morcovi. Reteta originala era cu zahar de trestie ... eu am facut cu asta normal si a fost bun. Mai lasi putintel si e ok ... Merge bine ca si garnitura la friptura la cuptor si eventual cu 1-2 linguri de piure de acrtofi linga .
3. reteta capatata de la o prietena din Suedia - pe genul celor de la reteta 2 insa la cuptor: Pui in tava hirtie de copt,morcovii curatati ii tai in lungime in sferturi sau felii , dupa cum vrei si ai inspiratie. Ii sarezi si ii bagi la cuptor . Cuptorul deja cald cam la mediu spre mare . Cind sunt pe la jumatatea coacerii pui si zaharul pe ei si ii mai lasi la cuptor eventual la foc mai mare ca sa se rumeneasca zaharul . Ii servesti cu un fir de otet ( balsamic zice prietena mea - otet normal am folosit eu ca numai d-asta aveam .. ). Merg foarte bine linga o mincarica de linte sau de fasole boabe . Cred ca si linga mazare . Ea ii face impreuna cu cartofi la cuptor ( adica cuburi de cartofi puse pe aceasi hirtie de copt in tava , unsi cu ulei, sare groasa si rozmarin ).
4. uite niste link-uri cu www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=11736&highlight=carote" target="_blank">torta de carote , www.cookaround.com/yabbse1/showpost.php?p=42000&postcount=31" target="_blank">marmellata di carote, sau mai buna pare asta www.cookaround.com/yabbse1/showpost.php?p=41992&postcount=24" target="_blank">Marmellata di arance albicocche e carote
Cristina
Noi doi... si nu numai
stralucitor1 spune:
Cri-Cri, saru-mina! am sa ii fac la cuptor si ii combin cu mazare cum ai spus...mi-am salvat si celelalte retete, esti o comoara! Ma intreb marmelatta cum o fi... noroc ca nu ma bag eu la chestii complicate ca abia de reusesc sa le fac pe alea simple...dar care nici ele nu imi ies cine stie ce, asta ca sa fiu sincera pina la capat!
Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...
To and Me
crista-s spune:
Dulceata e buna .. tot prietena mea "suedeza" mi-a zis ca a mincat morcovi + piersici sau caise parca ... sau chiar portocale .. morcovii sunt dulci si buni si deci nu au cum sa fie naspa in dulceata .. iar combinati cu fructele astea sigur iese ceva ok. Eu inca nu mi-am facut curaj ca de anul trecut ma tot "screm" sa fac un borcanel. Poate anul asa ma voi risca , ca si anul trecut am facut din portocale ( erau mai la sfirsit de sezon si erau cam lemnoase la gust ...) asa ca le-am bagat la oala .. si au fost de milioane .
Linga linte ( acum nu stiu daca tie iti place- in care eu pun chimion si nu te mai umfli in burta sau curry daca iti place) morcovii aia la cuptor cu zahar si otet ... sunt supeeer ..
Cristina
Noi doi... si nu numai