In Italia (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Cri-Cri vreau si eu acasaaadupa ce iau permisul dau si eu o tura...nu am mai fost din septembrie si pentru mine asta inseamna o groaza de timp..ma duc destul de des

Cit despre Miercurea Cenusii, confesiunile ortodoxa si catolica sunt apropiate mari diferente nu sunt poate doar de rit, nu de dogma.Dar e asa bine sa sarbatoresti de doua ori Pastele

Vio, multumesc pentru ca te-ai gindit la morcovii mei

acum fug ca am o "riunione" la 10 ( am eu o parere sau italienii astia sunt mai sedintzomani decit noi?!)

Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Iri, bine ai revenit!

Lulu e la voi nebunul cartierului? Īntreb c-aveam si noi unul la Cluj

tuturor,
Enn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Nuuuuuu Enn, Lulu este eventual cel care le innebuneste pe... femei! Adica este cel mai frumos barbat real (adica nu actor, model etc vazuti prin reviste sau filme) pe care eu si prietenele mele il cunoastem. Si culmea, vorbind cu Cri, am descoperit ca ea locuia vis-a-vis de el...

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Oops, c-am dat-o-n bara Ce ti-i si cu diferentele astea regionale

Īnca ceva, am cautat ieri la libraria internationala Vanity Fair īn engl. si vazīnd pretul (10 EUR), am preferat sa-mi iau o carte. The History of Love de Nicole Krauss, e excelenta, captivanta si emotionanta īn acelasi timp, genul de carte care speri sa nu se mai termine. Acum sunt rupta de oboseala, c-am citit ieri pīna dupa mierzul noptii ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Iri lasa ca ma pun cu aparatu' pe geam si pozez geamurile lui Lulu ... poate ma da in judecata pt ca i-am atacat praivaisu' . Si ma bag si prin spate pe la Materna sa gasesc si blocul tau. Fac poze multe, m-am inarmat cu memorie mare la aparat, macar de ar fii vreme frumoasa ca si pe acolo ningea ieri-alaltaieri.O sa fiu ca turistii japonezi cu degetul lipit de butonul de la aparatul foto. Eu o sa bintui mai mult prin cartier ca vreau sa stau mai mult cu bunica-mea ( si ea sta la Favorit ) si apoi cu vechile mele prietene si vecine din bloc... La tata ne vom duce sa mincam, deci sa vezi ce ture trag eu intre dormitorul de la Sala Palatului , bucataria din Valea Ialomitei si salonul de la Favorit... trebuie sa imi cumpar abonament ca voi sta calare pe troleibuz.. Ma si tund ... mi-am facut programare la coafor deja .... sunt de circ ...
Fetele ca sa raminem in tema morcovi am gasit o reteta usoara de chec cu morcovei,va pun si linkul ca sa vedeti poza , traducerea de mai jos e pt fetele din Germania: http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=3186
Ingrediente pt 2 cake, forma cm. 26 lungime. -250 g unt la temp camerei -4 oua -230 g zahar-250 g faina 00 -250 g stafide-100 g picaturi de ciocolata ( sunt niste chestii de ciocolata de marimea unor stafide .. tu poti sa maruntesti cu un cutit o ciocolata) -160 g di morcovi curatati-1 plic de vanilina -caoja de lamiie rasa -2 lingurite de brandy -1/2 lingurite praf de copt -sare cit e nevoie -suc de lamiie -unt si faina pt uns formele

Inmoi stafidele in apa calda pt 10', le scurgi si le usuci bine de tot, apoi le pudrezi cu faina . Razi fin de tot morcovii. Cu mixerul freci untul cu zaharul, adaugi galbenusurile, cite unul pe rind, vanilina, coaja de lamiie, brandy-ul si sarea. Adaugi faina trecuta prin sita cu praful de copt si amestecati. Albusurile batute spuma cu ceva picatuiri de suc de lamiie. Amesteci cu grija albusurile in aluat, adaugi stafidele date cu faina, ciocolata si morcovii rasi. Versi compozitia in formele unse cu unt si infainate.
La cuptor pt 40' la 180 grade . Lai sa se raceasca pt vreo 30' checurile in forme inainte sa le scoti din forma. Se lasa apoi sa se raceasca de tot pe un gratarel . Daca le invelesti in folie de aluminiu tin si 1 saptamina. Se poate pune si coaja de portocala in loc de cea de lamiie.
Eu zic ca brandy-ul n-are mare importanta asa ca se poate renunta la el ... si pot minca si copii .. eventual si la ciocolata daca sunt prea micuti si se pot pune fructe din dulceata sau din alea zaharisite .

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Enn, nu o sa iti crezi urechilor!!! Aceeasi carte am cumparat-o eu acum vreo 2 saptamani!!!! "La storia dell'amore". De ziua mea primisem de la o prietena un bon la o librarie, asa ca m-am dus eu frumusel si mi-am ales o carte, aceeasi pe care ai luat-o tu ieri. Ce coincidenta!
Cat despre Vanity Fair, aici costa 1,50 Euro, cum este posibil un pret asa mare la tine acolo? Daca tu citesti bine in italiana, iti trimit eu cateva numere de aici. Sa imi spui!

Lasa Cri Cri, ca eu glumeam, nu te apuca mataluta sa ii invadezi praivasul, mai bine ocupa-te de blocul meu... si de toate celelalte locuri frumoase de acolo.

Iri, mami de Ale

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Iri la noi cit costa Vanity fair, tot asa mult ? Eu cu pretul la reviste stau tare rau ... ca nu prea imi cumpar .
Mai Enn sa dai tu cu batzul in sarmanul Lulu ... pe care eu culmea eu vecina-vecina dar nu am vorbit niciodata cu el ... stiu unde sta doar ..
Cristinel sa stii ca asta imi place si mie .. Pastele de doua ori ... catolic la neamuri cu mincaruri traditionale si ortodox la mine acasa, noi doi ca 2 porumbei... cu drob si oua rosii ( vopsite cu foi de ceapa sau fierte in ceai - aveam unul de fructe de padure care a vopsit niste oua ceva intre rosu, mov si violet ca nici nu stiai ce culoare e .. super )si am facut si praji cu brinza (ricotta ) ca nu stiam sa fac pasca .. dar anul asta sunt gata sa risc ...
Eu n-am mai fost acasa de aproape 2 ani. Dar noroc cu skype-ul si internetul ca macar pot vorbi cu ei si deci ii simt aproape. Nu cred ca fac bine ca ma duc ca ma va intoarce pe dos calatoria, dar bunica mea e batrina rau si am vazut-o in filmuletele trimise de frate-miu de la sarbatori , ziua ei etc .. ca nu mai e cum era .. si eu vreau sa o vad .. In plus aveam bilete cumparate ca tot ne gindeam noi la nebunii si fertilizari ( evident la Bucuresti ca aici te costa cit daca ti-ai mai cumpara o casa ) si asa ca am ramas cu biletul. Nici nu cred ca ma voi mai duce curind, tocmai pt ca ma ravesheshte rau de tot ... mai bine sa vina ei aici, rinduri-rinduri si eu sunt mai fericita asa . Poate si asta m-a ajutat ca au mai venit pe la mine ba prietene care si ele locuiesc in Italia , ba una care a venit la cursuri de vara la Bologna sau imprejurimi ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Lasa dragalasho ca pozam tot ce misca ...
Am citit acum pretul .. Enn l-a gasit in engleza .. si ca toate revistele straine ( originale) costa mai mult .

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Drum bun, Cri, o sa ne lipsesti! Trebuie sa ajungem si noi in tara sa-i luam motul lui Andrei, ca i-a crescut parul si e mereu cu el in ochi. Doar ca n-am idee cand, am fost anul trecut de 2 ori, acum 2 ani de 2 ori, acum 3 ani de 2 ori… ca am avut evenimente in familie (fericite si ne) la care a trebuit sa participam. Treaba e ca se consuma o gramada de zile de vacanta cu calatoriile astea. Ca sa nu mai vorbesc de bani. Si ne trezim can u mai reusim sa facem concediile.
Mi-am salvat si eu retetele cu morcovi, am sa le incerc desi mie nu prea imi plac. Foarte interesanta mi s-a parut cea de portocele. Asta neaparat o fac.
Iri, cum e cartea?

Mergi la inceput

Nico,uite aici o mice recensie (sau recensiune???)

http://www.guanda.it/scheda.asp?idlibro=1612&titolo=LA+STORIA+DELL+%60AMORE

Ma duc la masa, pofta buna tuturor!

Iri, mami de Ale

Mergi la inceput