Viata in Germania (32)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

DidiAlex, mie mi se pare cam mult.
Noi avem TN100 tarif de la DTelekom+DSL 20€lunar sintem la 1&1 DSL Plus Comfort 9,90€ lunar(n-am depasit niciodata la 4000MB sper sa fi scris corect) si pe urma urmeaza convorbirile. In medie platim 50-60, max.70€ depinde cit ma intind eu sa vorbesc in RO si eu sun saptamanal sau la 2-3zile30 min. cel putin la un apel(pe liniile private gen 01029, 01071 etc.) si astea in DE convorbirile la noi sint nesemnificative ca valoare.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

fetelor am si eu o problema poate ma puteti ajuta.

noi mergem in tara prin iunie,cu masina si vrem sa ne ducem un tv.cum este problema la vama: trebuie declarat si cam cat se plateste tva sau ce taxa se plateste.noi il avem de cativa ani,nu mai am chitanta cum l-am cumparat.sau se da ceva vamesului si se rezolva?

sunt interesata ca nu am mai fost cu masina pina acuma si vreau sa stiu ce si cum.asa maruntisuri mi-am mai dus:mixer,fripteuza,robot,nu le-am declarat,nu ne-au cautat in babaje si a fost ok.dar lucrurile mari??

va doresc o zi minunata!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si noi am fost ieri la carnaval si am "adunat" un rucsac de bomboane si pop-corn (pe care apoi le-am facut juma - juma cu altcineva), iar acum venim de la Carnavalul de la Gemaindehaus si afost dragut.

Mica, da Bianca are prieteni (si fetite si baietei) la gradi cu care si-a serbat ultimele 2 aniversari si cu care se viziteaza des, si cu "anuntare" de azi pe maine, sau de azi dimineata pe dupa amiaza. Primul prieten al Biancai a fost (si este in continuare) un baietel neamt. Sau "aapropiat" unul de celalalt pt ca la vremea cind au mers ei in gradi erau cei mai mici, nici unul nu stia sa vorbeasca bine nici macar pe limba lui, asa ca au ajuns ei sa se inteleaga, doar ei stiu cum Nu-ti fa pb, copii invata usor, fara accent.....cu noi adultii e mai greu. Si, nu, noi nu suntem de religie catolica, ci ortodoxa. Dar la noi in gradi, in afara faptului ca nu se primesc turci, avem si catolici, si ortodoxi si evanghelisti si o fetita din Afganistan (iar anul trecut era una sin Pakistan) - spre rusinea mea nu stiu ce religie sunt , dar stiu ca nu se "roaga". Spun asta, pt ca la noi in gradi, inainte de a incepe masa de prinz copii spun o rugaciune. Cei mari, ca Bianca, spun singuri, pe rind, fiecare in cite o zi, iar cei mici, se tin de minute toti si spun odata cu educatoarele.
Bianca merge impreuna cu gradi in fiecare saptamina in biserica de care apartine gradi si acolo li se povesteste cite ceva (deci, au saptaminal un fel de ora de religie). Eu am lasat-o de fiecare data sa mearga si asa voi face si din toamnea, cind va merge la scoala (am fost intrebata daca sunt de acord ca Bianca sa mearga si la ora de religie - dat fiind ca noi suntem ortodoxi, - si mi-am dat acordul). Eu gasesc ca e ok asa. (noi mergem separat, duminica si la biserica noastra ortodoxa).

Osna, anul trecut am auzit de cineva care a trimis un TV in RO si a platit vama, dar nu sunt sigura daca nu era destul de nou TV-ul. Poti suna insa la Eurolins si sa intrebi cum este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

helbi noi mergem cu masina noastra de asta intreb.poate mai citesc si alte fete care au mai trecut prin asta.

cu autocarul e bine ca vb cu soferul,ii dai ceva si te rezolva el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Osna, noi am dus cu masina acum vreo 2 ani un televizor care avea vreo 2 ani vechime, din fericire mai aveam chitanta si pretul lui nu depasea 100 euro, asa ca la vama in ciuda faptului ca vamesul vroia sa ne puna sa platim vreo 3 milioane vama, eu am tinut-o sus si tare ca am voie sa introduc lucruri in tara cu valoare pana in 100 euro si daca a vazut ca nu sunt dispusa sa dau nimic, a zis ca e ok si am trecut cu el fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Helbi si alte mamici cu copii la gradinita,

Fiica-mea e invitata la un Geburstag,in 12 martie,la un spielplatz fain.Fetita e prietena ei cea mai buna de la gradinita,e nemtoaica.
Cum se procedeaza cu cadoul?
De la cineva am inteles ca aici e moda ca sarbatoritul sa aiba o Wunschliste dar nu stiu de unde tre'sa aflu asta.Sa o intreb pe mama fetitei?
Invitatia scrisa urmeaza sa ne vina acasa,o sa vad exact ce scrie dar pin'atunci ma tot gindesc daca tre'sa o las singura acolo sau pot sa ramin si io...fiica-mea are 3,11 ani si nu a mai fost singura la vreo aniversare,cu atit mai mult ca se petrece intr-un spielplatz maaareee.Daca ii pierde? Pe la voi cum se procedeaza?

Danke sehr!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Stiti cumva la ambasada in Berlin, iti trebuie programare din inainte pentru o procura sau ti-o elibereaza pe loc? Si aveti idee cam cat ar costa o procura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Christel

Stiti cumva la ambasada in Berlin, iti trebuie programare din inainte pentru o procura sau ti-o elibereaza pe loc? Si aveti idee cam cat ar costa o procura?

E bine sa suni inainte sa te anunti. Procura se da pe lok si costa 45 sau 50 de euro (vezi ca-ti trebuie o gramada de date despre cel caruia ii faci procura- adresa, carte de identitate seria si nr, eliberata de politia cutare, valabila pina la data de etc etc etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Merci,papa, stii cumva trebuie BI in original al celui caruia ii fac procura sau este valabila si o copie?

quote:
Originally posted by papadie

quote:
Originally posted by Christel

E bine sa suni inainte sa te anunti. Procura se da pe lok si costa 45 sau 50 de euro (vezi ca-ti trebuie o gramada de date despre cel caruia ii faci procura- adresa, carte de identitate seria si nr, eliberata de politia cutare, valabila pina la data de etc etc etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

eu nu am avut nici buletinul si nici copia...mi-a dat el datele. de altfel tu declari pe rpoprie raspundere ca ceea ce scrii acolo e corect si la loku lui:) si oricum daca ii gresesti datele procura nu este valabila pe acolo pe unde se duce cu ea.
incearca un telef ca eu am avut surpriza sa-mi raspunda un robot si din tasta in tasta am ajuns la toate info de care aveam nevoie. apropo la consulat la strassbourg (am fost la francezi ca mi-e cel mai apropiat consulat) se lucreaza atunci cand catolicii au liber pe principiul ca romanii is ortodocsi si pot merge in acea zi sa-si rezolve problemele.

Mergi la inceput