Viata in Germania (32)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

fetelor vreau sa trimit niste bani pentru maria si familia andreeic in plic,la lerelei 19 in elvetia( papa nu stiu daca aduna sau nu) dar nu stiu cum sa o fac.trebuie la posta la ghiseu sa le spun la aia cat e in plic sau cum.intreb ca nu stau prea bine cu germana si sa stiu ce si cum pe acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Buna,
Am primit primii bani in pusculita pentru Denis, baietelul bolnav de leucemie. Multumim Catrinel7 si sa traiesti.
Pentru cei care vor sa participe la salvarea baietelului pot sa trimita ca de obicei in plic si primesc adresa mea pe PM sau in conturile afisate de DidiAlex.
Va multumim mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by osna

fetelor vreau sa trimit niste bani pentru maria si familia andreeic in plic,la lerelei 19 in elvetia( papa nu stiu daca aduna sau nu) dar nu stiu cum sa o fac.trebuie la posta la ghiseu sa le spun la aia cat e in plic sau cum.intreb ca nu stau prea bine cu germana si sa stiu ce si cum pe acolo

Osna, pune-i intr-o coala de hartie daca, nu ai o felicitare veche si pe plic lipesti un timbru de 55 centi si nici nu ai vazut-o pe tanti de la ghiseu.
Tot ce este in afara ro se primesc. Iti spun din experinta.
Multa bafta!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
Mamicutzo, dar ce are Mitzu?

didialex,mitzu meu o sa fie operat de amigdalita,polipi si la urechi(drenat lichidul din spatele timpanului-paukerguss parca ii zice)
Dupa cat de des se imbolnavea la gat(rosu in gat+febra mare+complicatii gen bronsita,pneumonie) am primit trimitere la orl-am fost la 2 medici si amandoi au zis clar amigdalele afara+-NU aude bine ,de la infectia de la urechi,care i se trage probabil de la polipi.
Am cazut jos la faza asta pt ca pediatrul nu a zis vreodata ca ar avea ceva la urechi,copilu' n-a aratat ca-l doare vreodata,de auzit are momente cand aude pasarea in copac,deci auz extrrem de fin,alte momente cand nu reactioneaza cand il strig,mai ales daca e concentrat la altceva..aici e mai greu de realizat pt ca smekeru' asta mic se face ca nu ma aude pe fatza pentru ca stie ce urmeaza (sa-i interzic ceva,sa.l cert..,desi si eu am avut cateodata senzatia ca nu aude bine...dar imediat auzea niste sunete foarte fine si ma linisteam pe loc)
In fine,cam asta ar fi grija mea cea mai mare acum,operatia,trebuie sa stam 4 zile in spital(pentru ca sunt toate 3) si de cand mi-a citit medicul riscurile operatiei...mi-e rau numai cand ma gandesc.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by papadie

Alina eu mereu am facut www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=904&CategoryID=140" target="_blank"> Gogosi bestiale de aici de pe forum. si kiar mi-au iesit bestialee :)

Päpädioara draga,
Gogosile astea nu au zahar in compozitie?
Pls,spune-mi!Am cintarit faina,am amestecat chestiile si astept sa le fac,m-e pohta .

Pupici!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Alina

quote:
Originally posted by papadie

Alina eu mereu am facut www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=904&CategoryID=140" target="_blank"> Gogosi bestiale de aici de pe forum. si kiar mi-au iesit bestialee :)

Päpädioara draga,
Gogosile astea nu au zahar in compozitie?
Pls,spune-mi!Am cintarit faina,am amestecat chestiile si astept sa le fac,m-e pohta .

Alina,
daca tot astepti cu aluatul poti sa pui zahar. nici nu imi dau seama cata compoziti ai dar, vreo 4 linguri de zahar sunt indeajuns si mesteci pana se dizolva.
Gogosile sunt cele mai putin pretentioase dulciuri, parerea mea, asa ca adaptezi in functie de gust sau daca le umpli cu gem/nutela sau cum va plac.

Sa ne povesteti cum ti-au iesit! Io le prefer pe cele cu drojdie dar mai stii!
Pupici!

Alina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

quote:
Mamicutzo, dar ce are Mitzu?

didialex,mitzu meu o sa fie operat de amigdalita,polipi si la urechi(drenat lichidul din spatele timpanului-paukerguss parca ii zice)
Dupa cat de des se imbolnavea la gat(rosu in gat+febra mare+complicatii gen bronsita,pneumonie) am primit trimitere la orl-am fost la 2 medici si amandoi au zis clar amigdalele afara+-NU aude bine ,de la infectia de la urechi,care i se trage probabil de la polipi.
Am cazut jos la faza asta pt ca pediatrul nu a zis vreodata ca ar avea ceva la urechi,copilu' n-a aratat ca-l doare vreodata,de auzit are momente cand aude pasarea in copac,deci auz extrrem de fin,alte momente cand nu reactioneaza cand il strig,mai ales daca e concentrat la altceva..aici e mai greu de realizat pt ca smekeru' asta mic se face ca nu ma aude pe fatza pentru ca stie ce urmeaza (sa-i interzic ceva,sa.l cert..,desi si eu am avut cateodata senzatia ca nu aude bine...dar imediat auzea niste sunete foarte fine si ma linisteam pe loc)
In fine,cam asta ar fi grija mea cea mai mare acum,operatia,trebuie sa stam 4 zile in spital(pentru ca sunt toate 3) si de cand mi-a citit medicul riscurile operatiei...mi-e rau numai cand ma gandesc.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Ancutza, nu te speria chiar asa de tare. Iti spun din experienta, ca si eu cind am citit "riscurile" operatiei (eu am operat-o numai de polipi) am intrebat speriata ce i se poate intimpla, iar rasp. anestezistei a fost: "in nici un caz nu poate sa pateasca mai rau facind operatia, decat ce ar putea patin in somn, nemaiputind sa respire (ea avea polipii mari). Asa ca am operat-o la 3 anis i 3 luni. Primeste un paharel cu narcoza, stai cu puiul pina i-l ia somnul (el se uita la TV la desene sau la noi asa a fost). Trebuie sa fii insa "pregatita" pt cind i-l vei vedea dupa operatie. Bianca de ex. a avut o reactie tare ciudata. Pe linga faptul ca plingea, poarca nu ma recunostea si dadea cu pumnii si picioarele in mine. Asat a durat cca juma de ora dupa trezirea dina operatie. Am ajuns acasa, s-a culcat si cind s-a trezit a fost cu totul alt copil. Nu mai stia evident nimic din ce se intimplase dimineata, era vesela si cerea de mincare!

Nu stiu daca pediatrul isi putea da seama ca puiul tau are polipi, fara ai face un control de specialitate. Dar e bine ca ai descoperit acum si o sa fie f- bine dupa operatie. Mult curaj si bafta! Multa sanatate lui Marc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica spune:

Buna,

va salut pe toate! Nu am mai scris demult pe DC.
Baietelul meu Daniel face in curand 3 ani si cel mic are numai 5 luni. Deci se explica lipsa mea de timp.
Noi locuim de 5 ani in Germania, sotul are GreenCard.
As avea o rugaminte, daca puteti sa ma lamuriti. Noi vorbim acasa romaneste. Daniel stie multe cuvinte in germana, dar nu vorbeste si nu intelege, cred. Nu am vorbit niciodata cu el pe germana. Cum va fi oare prima lui zi la gradinita (in septembrie)? Trebuie oare sa ma ocup serios de asta? A avut cineva asa o experienta cu copii? Eu m-am gandit ca pana in septembrie sa merg cu el prin vizite, pe la Spielgruppe, etc. ca sa nu fie chiar paralel cu germana in prima zi. Multi mi-au zis sa nu imi fac probleme, ca invata repede! Nu zic ca nu? dar .....poate a avut cineva experiente asemanatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele,aveti experiente pozitive cu ebay-ul? Parca pe Peca am auzit-o ca a mai cumparat de la ei? Cum e? De ce trebuie sa tii cont sa nu iei teapa? Cum se face plata, cand ajunge marfa acasa? Vreau sa comand si eu cateva kestii(marunte) si as vrea sa ma informez mai intai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mica, fetita mea a inceput gradi la 2 ani si 10 luni. A fost 6 luni oin RO, duminica am adus.-o aici si de luni a mers la gradi. La inceput a mers numai dupa amiaza 2-3 ore pt acomodare si .....a plins, chiar si cu mine acolo. Nu mereu, dar de multe ori s-a intimplat, pina cind o educatoare a zis ca sa o las acolo si sa polec 15 min. Asa am facut, am revenit si mindra era bine mersi asa ca educatoarea m-a mai trimis inca juma de ora la plimbare........si ince-incet s-a acomodat. Germana nu stia nici un cuvint. Asta se intimpla in la sf. de noiembrie. Din februarie a fost primita program lung, 8 ore pe zi, iar in aprilie (deci la 3 ani si 3 luni) nu mai avea pb de comunicare (normal, la nivelul ei de virsta).

E o idee buna daca poti sa-i duci la Spielgruppe, dar sa vorbiti cu ei acasa germana, daca voi sunteti romani............nu as zice..........Noua, directoarea de la gradi ne-a zis de la inceput sa vorbim cu ea acasa numai romaneste, pt ca noi nestiind la vremea aceea f. bione germana, vorbind in plus si cu accest, ca orice Ausländer, am fi "incurcat-o" pe micutza, mai mult decat sa o ajutam. Sfatul ei l-am urmat si acum Bianca vorbeste fara accent germana, si pot sa spun ca vorbeste la fel de bine ambele limbi, traduce cu multa usurinta din germana in ro si invers..........La spielgruppe, poti vorbi, alaturi de alte mamici, cu copii in germana, dar nu si acasa. Asta e sfatul meu, si experienta noastra. Bianca va merge din toamna la scoala, acum face un curs (grupa pregatitoare din RO) la scoala la care merge si de acolo am primit de multe ori asigurarea, din partea invatatoarei care tine acest curs, ca fata nu are pb de intelegere si comunicare in germana.

Christel, eu am cumparat de pe ebay. M-am uitat la Bewertungul vinzatorului. Plata am facut-o numai prin Überweisung si marfa mi-a ajuns de fiecare data. Am si vindut ceva pe ebay si la fel am procedat: am asteptat sa-mi intre banii in cont, si apoi am livrat marfa. Marfa mi-a ajuns in 4-5 zile lucratoare (maxim), de la data intrarii banilor mei in contul vinzatorului.

Mergi la inceput