Endometru, ovulatie, monitorizari si gravide - 107

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

"Ovulatie in toi' inseamna dupa mintea mea faza in care acum se masoara o dimensiune maxima a folicului, urmeaza cateva ore in care el incepe sa se sparga si descreste, dupa care se intampla ceea ce ai spus tu Avaloane.
E o treaba de cateva ore in care se inregistreaza dimensiunea de 20-22-25 mm (cum creste maxim la fiecare), apoi o descrestere in care incepe sa se piarda lichid si care la mine s-a inregistrat sub dimensiunea de 17mm/12mm si apoi PA........
Dimensiunea de 17/12 era la fix 48 de ore de la pregnyl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Dupa cate stiu eu, foliculul este un 'balonas' plin cu lichid, el contine celula germinativa... si mai stiu ca atunci cand se sparge, sub presiunea lichidului folicular, el elibereaza lichidul in cateva minute, si nu in ORE, ca doar nu este intepat de un ac si lichidul se scurge prin orificiul respectiv in cateva ore... Este ca un balon care se sparge... din descrierea ta reiese ca foliculul dupa ovulatie ramane intreg, doar lichidul se scurge din el si ovulul, ceea ce nu este adevarat, dupa ce se sparge, resturile foliculare (chiar asa se numesc, 'resturi foliculare') se reorganizeaza sub forma de corp galben... Esti sigura ca masuratorile au fost facute corect? Poate era acelasi folicul vazut la ecografe diferite... pt ca sincera sa fiu nu am mai auzit pana acum de folicul micsorat la ovulatie

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Avalon stiu ca am avut la 48 de ore de la pregnyl valoarea spusa mai sus. De ce a fost asa, cum a fost masurata si alte chestiuni chiar nu ma intereseaza, nu-mi ajuta cu nimic.
E vorba cumva de un chestionar? Daca raspund corect la el, raman insarcinata????????????????
Avand in vedere si interpretarile de la mesajele scrise la alte capitole bag de seama ca nu ne prea mai luptam cu infertilitatea, ci cu stiinta, cu masuratorile, cu alte alea...........
Imi doresc sa stiu din medicina atat cat imi este de folos, pe principiul "nu cerceta aceste legi, caci este nebuuuuun de le-ntelegi".
Pe de o parte mi-as dori sa le inteleg, pe de alta parte insa......
Te pup si numai bine!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by M Oana

Avalon stiu ca am avut la 48 de ore de la pregnyl valoarea spusa mai sus. De ce a fost asa, cum a fost masurata si alte chestiuni chiar nu ma intereseaza, nu-mi ajuta cu nimic.
E vorba cumva de un chestionar? Daca raspund corect la el, raman insarcinata????????????????

Nu, raspunsul la intrebarea asta nu te va face in mod sigur sa ramai insarcinata. Si nici raspunsul la alte intrebari.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cod

Buna fetelor! Aici e Cod, nou venita!
Suns stresi si disperata>
desi am o fetita de 5 ani, eu si sotul meu ne mai dorim un copil si nu se lipeste. Incercam de 2 ani. Am ovare polichistice (4 cm stangul, 3 cm dreptul), la ecogragie ginecoloaga mea mi-a spus ca foliculii mei sunt OK, mi-a dat utrogestan (din a 16-25 zi de ciclu), acid folic si vitamina E. Acum 3 ani am facut un chiuretaj dupa care am avut dureri groaznice si mi s-a dat atunci organometril vreo 2 luni.De aproximativ 6 luni beau ceaiurile indicate de Livia, dar... fiecare luna trece ca un buldozer peste mine, daramandu-ma psihic cu o singura liniuta roz pe testul de sarcina. In timpul asta Alexandra, fetrita mea, dragaleste toti copii mai mici intalniti in cale si-mi spune ce bine e sa ai un fratior sau o surioara. Iar eu, inevitabil, cad in butoiul cu melancolie blegoasa gandindu-ma la chiuretajul de acum 3 ani. Am din ce in ce mai multe cicluri anovulatorii (imi dau seama pentru ca iau teste de ovulatie in zilele cu pricina si, in cel mai fericit caz, apare usor pozitiv si nu 2 liniute clare si de aceeasi intensitate. La voi cum apare?
Conteaza si "usor pozitiv" sau ptrebuie pozitiv clar?
Astept un semn de la voi. Cu drag, Cod!

Buna, Cod, si bine ai venit printre noi!
Despre testele de ovulatie nu stiu sa-ti dau lamuriri pt ca eu nu le-am folosit... dar cred ca te vor lamuri fetele curand in privinta lor. Dar as fi vrut sa te intreb, cum ai ajuns in situatia de a face curetaj acum 3 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Fetelor va rog explicati-mi am avut CM pe 28.01.06 am facut stimulare ovarelor imediat dupa el cum a zis med.,in a-10 zi ecografie ,surpriza in comaparatie cu data trecuta mai multi foliculi si mai mari .Foliculi mari 2 pe o parte de 19-20 si pe cealalta 3 mici de 16-17 a trebuit sa fac repede Predanol(pregnyl) a doua zi marti ora17(find in ziua a-11) deci ovulatia a avut loc la mine joi dimineata si spun asta ca am avut durerile acelea care se simt destul de tari in zona ovarelor care au durat pina tirziu dupa-amiaza.De joi seara am inceput sa iau Utrogest.
Problema e alta de ce acuma de mai bine 2 ore simt din nou acelasi dureri cu inetepaturi mari in zona ovarelor mai mult pe stinga,ce mai e acuma iar e ovulatie
Va doresc un sfirsit de saptamana placut alaturi de cei dragi si mult relax pentru ca vine o noau saptamana,cu multe surprize pe care vi-le doresc sa fie bune asa cum fiecare si-le doreste.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya

" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Fabya, uneori durerile acelea specifice ovulatiei se pastreaza si dupa ovulatie atunci cand s-a facut stimulare, tu ai avut multi foliculi si ovarele au fost solicitate... Asa ca nu-ti face probleme. Tinem pumnii sa vii cu vestea cea buna peste 2 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

s'a terminat ora????????
d'na dirigaaaaaaa????????ma pusasi absenta?
io fusai la examen...si..si...
il luai si pe asta
asa ca sunt motivata da?????
acu ma pregatesc sa merg la un botez...moamaaaa sa vezi distractie..
mor de ofticaaa...nu imi mai merge camera sa fac o poza sa ma vedeti ce mumoasa ma facui...ete

va pe toate fara exceptieeeeeee...

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Liana
Distractie placuta!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Liana,chiar ma intrebam ce mai faci?Felicitari pentru examene,multa bafta la ...prestat si distractie frumoasa la botez!Hai ca esti mumoasa...
Va pup pe toate
ADELA

Mergi la inceput