masina de paine
Raspunsuri - Pagina 14
pepenash spune:
Am si eu o "jucarie" de-asta de vreun an. A mea este Clatronic (sau ceva de genul asta, oricum o marca nemteasca). Am facut multe sortimente de paine cu ea, dupa retetele din manualul ei, dar preferatele noastre sunt cu cereale si taraneasca. Sotului meu ii place mult si painea cu usturoi. De asemenea, am mai pregatit cozonac - l-am copt tot in masina de paine - si dulceata, avand si un astfel de program. Toate au iesit bune, desi prima experienta ma cam deceptionase. Deh, orice inceput e greu...
adrianafedorca spune:
pepenash cum faci painea taraneasca la masina de paine? vreau si eu reteta plizzzzzzz sotul meu e innebunit dupa painea taraneasca
cum a iesit cozonacul copt in maisna de paine? dupa ce l-a dospit l-ai scos sa-l umpli cu alea alea sau l-ai lasat asa fara umplutura?
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
pepenash spune:
Paine alba taraneasca
Ingrediente: lapte - 300 ml
margarina/unt - 1 lingura
sare - 1,5 lingurite
zahar - 1,5 lingurite
faina 1050 - 540 g (in loc de faina 1050 eu pun uneori 550 sau 650)
drojdie uscata - 1 pachet.
Se pun ingredientele in ordinea data si se selecteaza program Normal (la mine, 3 h), Rapid (1 h 40) sau Extrarapid (58 min.)
Adriana, eu cozonacul l-am facut o data cu stafide, nuci si migdale pe care le-am pus de la inceput. Stafidele le-am lasat intregi, iar nucile si migdalele le-am rupt cu mana in bucatele mai mici, astfel incat sa nu fie chiar marunte. Cu alta ocazie am pus stafide (tot intregi) si caise confiate (taiate cam la aceeasi dimensiune cu stafidele). Cu umplutura traditionala nu am incercat niciodata, asa ca nu te pot ajuta. Eu am folosit programul Paine Dulce (3 h 40, pare-mi-se) si a iesit foarte bun si pufos. Evident ca l-am papat cald, asa ca nu stiu cum se pastreaza cateva zile.
adrianafedorca spune:
asa fac si eu painea doar ca pun apa in loc de lapte 400 ml, si faina pun de care am cam 700 gr in cartea ei scrie 790 dar mi se pare prea indesata asa ca am pus mai putina si a iesit mai buna, aaaa si in loc de unt am pus ulei de masline , o sa incerc si varianta ta , si varianta cozonac fara umplutura
mersi mult
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
ionela_r spune:
Fetele, ce reteta folositi pt cozonac?
Pupici
Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
AVEM POZE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Gabi_K spune:
Ionela, aici la acest subiect la pag.4 am dat o reteta de cozonac. Eu am Alaska, si iese super-pufoasa.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
ionela_r spune:
Gabi_K multumesc frumos.
Voi incercasi eu.
Pupici
Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
AVEM POZE NOI CU PITICA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
adrianafedorca spune:
am gasit azi o reteta pe culinar ( paine cu ulei de masline si cimbru) bestiala, pufosenie ca asta nu ati vazut
am pus asa
250 ml apa caldutza
2 lingurite rase de sare
5 linguri ulei de masline
500 gr faina
10 gr drojdie uscata
le puneti in ordinea asta eu am pus ( pt fetele care au alaska) pe programul 2 paine mare , rumenita , la final am scos-o am uns-o cu putin ulei de masline si am pus cimbru si am bagat-o l acuptor cu foc sus sa se rumeneasca
e asa de pufoasaaaaa si bunaaaa, data viitoare am sa incerc sa pun si niste masline in ea
reteta originala o gasiti aici , culinar.ro/forum/index.php?showtopic=14237&st=0, arata mult mai bine coapta la cuptor in tava , eu am facut si-n tava la cuptor si-n masina de paine
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
adrianafedorca spune:
inca ceva ...fetele cu masina de paine alaska..
cum scoateti painea din tava cand e gata?????
pe mine ma trec toate caldurile pana o scot....o zgaltzai in toate felurile abia dupa 5 min iese ...
voi cum procedati?
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
Gabi_K spune:
inainte de dospit (cand nu mai amesteca), scot paletii.
Dupa terminarea programului incerc sa indepartez painica de peretii uvei cu spatula de lemn, o scutur si gata.
In ultima vreme n-am mai facut decat cozonac. Fac aprox. de 2-3 ori/saptamana. Am gasit ceva faina de 000 la pret bun (1 ron/kg) si azi am luat 10 kg O fac la programul 1, paine medie, rumenire tot medie (3 ore 18 min)
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)