ventriculomegalie cerebrala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tmlde spune:

buna seara tuturor. din pacate si eu ma alatur grupului vostru. vrea sa va povestesc si eu ce mi s-a intamplat.in ian 2011 am fost operata de chisturi, dar din pacate eram insarcinata in 3 sapt......... in fine sarcina a crescut si la 16 sapt mi s-a recomandat eco de organ, cap. atunci s-a descoperit ca ventriculii sunt mariti( 9.0 si 10.0). bineinteles ca am avut niste sarbatori de pasti splendide. la urmatorul eco peste o sapt mi s-au mai descoperit si agenezie de vermis si cerebel intarziat....... nu stiam unde sa o mai apuc. am fost la alti 3 medici dupa o alta sapt care mi-au spus ca ventriculii sunt usor mariti dar ca cerebelul si vermisul sunt la locul lor bine dezvoltati....... am zis ori ca innebunesc ori albesc. azi am fost din nou la dr pesimist ... ventriculii mariti(8.o si 10.8) vermis ok dar cerebel intarziat. peste 2 zile am prog la alt doctor.... dar concluzia este ca trebuie facuta amniocenteza sa vedem cauza care s-ar putea sa fie si o infectie in lichid datorita faptului ca unul creste altul scade. in rest toti markerii sunt buni. dublu test1 la 4400, triplu test afp 39.44. totul este bine dar de fapt nu este...singurul care ne poate ajuta este dumnezeu fiindca el a vrut sa aflam si tot el a facut ca eu sa raman insarcinata cu ovare polichistice endomentriozice si o trompa infundata. nu stiu daca este de folos cuiva intamplarea mea, dar vreau sa stiti ca va inteleg si ma rog lui dumnezeu ca totul sa fie bine. PS. un medic mi-a zis ca el avut caz de copil cu ventriculii de 12 care este foarte bine. sanatate multa voua si bebeilor vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Draga tmlde,

nu ne-ai spus in cate saptamani esti, eu zic sa cauti un dr f bun in morfologie fetala la care sa mergi la 22-24 de saptamani, este cea mai concludenta morfologie. Apoi, din cate mi s-a spus , amniocenteza nu este concludenta in astfel de cazuri, ci doar pt Sr Down, Eduard si inca ceva. Noi am avut la unul din bebei ventriculi 7, respectiv 9.7 la 22 de saptamani (mi s-a spus ca e bine ca e unilaterala), FARA ALTE PROBLEME ASOCIATE, cel stang (9.7) a crescut in loc sa scada pana la 11.7 in saptamana 32 (eram deja incadrati la megalie bordeline), la fel fara alte probleme.Mi se tot canta ca dupa 15 e patologic.
Dr mi-a zis tot timpul sa nu-mi fac griji ca va mai scadea, stia ea ce stia , a scazut la 8 la 34 de saptamani.
Am fost disperata ca si tine, m-am rugat cat am putut de mult.

Te asteptam cu vesti bune, Doamne ajuta!

Mami fericita de taurasi gemenasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any_eu spune:

Eu ma aflu in acceasi situatie. La 22 de saptamani la morfologia fetala medicul ecograf mi-a spus ca totul e ok. Azi la ecografia de 28 de saptamani medicul ginecolog care ma supravegheaza mi-a spus a exista o usoara ventriculomegalie (nu putea masura corect pentru ca fata avea capul intr-o pozitie incomoda). In urma acestui lucru am luat la "puricat" netul si astfel am vazut ca pe rezultatul de la morfologie scrie ventriculul stang 9,6mm si cel drept 10mm. Acum, eu ma intreb de ce medicul ecograf nu mi-a spus ca ar fi o problema, poate el considera ca e normal daca nu depaseste 10mm. Astept ecografia de 32 de saptamani sa vedem ce se mai intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stan_maria spune:

dragele mele...

La noi s-a terminat nebunia...il avem acasa pe bebe... sanatos tun.Intrebam in ultima postare cate se mai pot intampla in ultimele saptamani...raspuns...muuuuuuuuuuuuulte.La eco de 35 de sapt si cateva zile dimensiunea ventriculilor era urmatoarea ventricul lateral drept corn posterior 9.00 mm(in conditiile in care pana atunci era de dimensiuni normale )iar cel stang deja 10.5.Apoi a urmat eco de 37 de saptamani unde numai ventriculul lateral stang era de 8 mm celalat retragandu-se.Am nascut pe 13 mai 2011 prin cezariana iar pe 15 mai am cerut o eco ''transfontanelara''. CRed ca asa se numeste unde totul a fost OK, nici vorba de de ventriculi mariti.
Daca ajuta cu ceva...toata sarcina a fost cu probleme, avand si o nastere cu un fat mort la 38 saptamani cu un an in urma...si m-am reapropiat de Dumnezeu, am citit aproape in fiecare zi acatistul Sf. Stelian, am mers duminica la biserica, m-am impartasit si spovedit mai des, si am fost la slujba miercurea la Biserica Sf Stelian unde o sa imi botez si copilul.Aaaa si cum credeti ca il cheama pe sufletelul meu??? Stelian bineinteles.Pentru noi s-a infaptuit o minune...am crezut din tot sufletul ca o sa ne ajute DD si asa a fost.Dovada este minunuea ce doarme ca un ingeras la el in patut.Ma uit la el si inca nu imi vine a crede ca are caputul bine. Oricum o sa mai facem pe la 2 sau 3 luni o ecografie dra pana atunci tre sa fim linistiti sa putem avea grija de bebe.

Va pup si va doresc tot binele din lume, putere sa puteti lupta pentru bebelusii vostri si multa liniste sufleteasca pentru ca ei simt exact ce simtiti si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90945m

Numai bine va doresc!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stan_maria spune:

salutare,

Am implinit onorabila varsta de 3 luni si am mai facut pana acum cam 4 sau 5 eco.Noi suntem bine multumim lui DD.

Multa sanatate si curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any_eu spune:

Stiu ca e un subiect vechi dar vreau sa linistesc si alte mamici care au aceeasi problema. Situatia mea este postata mai sus. Acum am o fetita de 7 luni PERFECT sanatoasa, la ultimele ecografii din sarcina s-a vazut ca nu mai are nimic, evoluase craniul si ventriculii erau mai mici. Nu a necesitat nicio ecografie transfontanelara dupa nastere. Nu va faceti griji dupa tot ce cititi pe net sau auziti de la altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adageo spune:

Nu mai scrie nimeni aici? Sunt si eu o viitoare mamica insarcinata in 22 de saptamani si ieri la morfologie medicul a pus diagnosticul de ventriculomegalie borderline, ventriculii avand 10,76 mm. Desi ne-a spus ca nu trebuie sa ne ingrijoram si ca trebuie doar sa ii monitorizam, eu nu ma gandesc decat la ce e mai rau. Imi este foarte teama. Am citit experientele fetelor si am mai prins ceva curaj, dar tot imi vine sa plang ori de cate ori ma gandesc la asta. Ne asteapta peste 3 saptamani la control. Sunt ingrozita ca nu va scadea dimensiunea lor sau mai rau, ca aceasta va creste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Citat:
citat din mesajul lui adageo

Nu mai scrie nimeni aici? Sunt si eu o viitoare mamica insarcinata in 22 de saptamani si ieri la morfologie medicul a pus diagnosticul de ventriculomegalie borderline, ventriculii avand 10,76 mm. Desi ne-a spus ca nu trebuie sa ne ingrijoram si ca trebuie doar sa ii monitorizam, eu nu ma gandesc decat la ce e mai rau. Imi este foarte teama. Am citit experientele fetelor si am mai prins ceva curaj, dar tot imi vine sa plang ori de cate ori ma gandesc la asta. Ne asteapta peste 3 saptamani la control. Sunt ingrozita ca nu va scadea dimensiunea lor sau mai rau, ca aceasta va creste.

Te intelegem.
Iti recomand sa ai rabdare si sa iei cu sare si piper ce se observa in timpul sarcinii. Multe se pot schimba, in general in bine.

Ventriculii se pot modifica si in sarcina si dupa nastere. Poate sa para ca sutn mari, dar sa fie de fapt normali. Si chiar daca la final se vad putin mariti, asta nu inseamna ca e o problema. Un ventricul marit sau doua mariti e doar o stare de fapt pana apar simptomele unei probleme.

Si eu m=am ingrijorat la a doua sarcina si m-am linistit complet doar dupa nastere, cand am vazut ca perimetrul cranian a crescut normal si ca nu a existat niciun simptom ingrijorator.

Repet, ia cu sare si piper ce zic medicii. Inca nu te lega de cifre, ca ecografiile fetale nu pot fi extrem de precise.
Incearca sa ai incredere si sa fii mai linistita, asteapta sa vezi fiecare ecografie ce spune si fa-ti griji mai putine E greu, stiu, 9 luni numai eu stiu si alte mame ca noi stim ce ne trecea prin minte si suflet... Dar cu rabdare aflam exact cum e treaba.

Si daca, sa zicem ca e vreo problema, atunci la Bucuresti sunt solutii simple, la Budimex. Asa ca oricum nu e de ingrijorat prea tare. Aici pot indruma la medici priceputi.

Sanatate multa si liniste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adageo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrea_S

Citat:
citat din mesajul lui adageo

Te intelegem.
Iti recomand sa ai rabdare si sa iei cu sare si piper ce se observa in timpul sarcinii. Multe se pot schimba, in general in bine.

Ventriculii se pot modifica si in sarcina si dupa nastere. Poate sa para ca sutn mari, dar sa fie de fapt normali. Si chiar daca la final se vad putin mariti, asta nu inseamna ca e o problema. Un ventricul marit sau doua mariti e doar o stare de fapt pana apar simptomele unei probleme.

Si eu m=am ingrijorat la a doua sarcina si m-am linistit complet doar dupa nastere, cand am vazut ca perimetrul cranian a crescut normal si ca nu a existat niciun simptom ingrijorator.

Repet, ia cu sare si piper ce zic medicii. Inca nu te lega de cifre, ca ecografiile fetale nu pot fi extrem de precise.
Incearca sa ai incredere si sa fii mai linistita, asteapta sa vezi fiecare ecografie ce spune si fa-ti griji mai putine E greu, stiu, 9 luni numai eu stiu si alte mame ca noi stim ce ne trecea prin minte si suflet... Dar cu rabdare aflam exact cum e treaba.

Si daca, sa zicem ca e vreo problema, atunci la Bucuresti sunt solutii simple, la Budimex. Asa ca oricum nu e de ingrijorat prea tare. Aici pot indruma la medici priceputi.

Sanatate multa si liniste!

http://crestem-impreuna.blogspot.com/

Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si incurajari. In ultimele zile m-am mai linistit putin, am citit multe lucruri bune pe internet, am vorbit si cu medicul de familie care m-a incurajat. Si imi tot spun ca nu e nici macar 1 mm diferenta, ca sigur se vor retrage si in caz de ceva, se poate rezolva cu o operatie. Citesc si Acastistul Maicii Domnului si al Sf Nectarie si cred ca si asta a contribuit la linistea mea. Mai avem putin pana luni si speram sa primim vesti bune, sau daca vor fi mai putin bune, sa nu ne pierdem speranta.

Mergi la inceput