ventriculomegalie cerebrala
Raspunsuri - Pagina 2
tzuna spune:
Am avut aceeasi problema la fetita si atrebuit sa urmarim ecografic sarcina. Problema se descoperise la 23 de saptamani si pana la 27 deja se incadra in parametri normali. Am citit mult pe internet si m-am ingrozit dar pana la urma totul a fpst ok. Fetita a facut 4 ani acum cateva zile. E sanatoasa tun doar ca la nastere a avut capul cam cu 1 cm mai mare decat a celorlalalti copii. Multa sanatate si curaj.
kiti2205 spune:
Stan_Maria - din pacate nu se poate face nimic intrauterin, decat sa monitorizezi. Oricum, inca nu va inscrieti la capitolul ventriculomegalie, nici macar Bordeline, asa ca eu zic sa stai linistita. Mai du-te la monitorizari. Apropo, la Sanador au o optiune numita - ecografie de organ, monitorizeaza doar ventriculii si este doar 100Ron, ca sa nu mai platesti iar o eco integrala. Si te poti duce astfel, mai des. Iti pot recomanda si un dr f bun de acolo, cel care ne-a monitorizat pe noi.
Multa sanatate!!
stan_maria spune:
Buna Kiti2205.Ms pt messaj.Stiu ca nu ne incadram in acest capitol multumim lui DD. dar speram ca nici nu o sa ajungem acolo si ca se poate face ceva pt a o preveni...orice... in afara de monitorizare care oricum o fac cam o data la doua trei saptamani pt ca suntem luati in evidenta si la Fundeni de dr Uscatescu (pentru un fat nascut mort acum 2 ani )si de fiecare data imi cere ecografia.Daca nu iti cer prea mult imi poti spune te rog cum au evoluat lucrurile pentru voi? Scuze daca sunt insistenta. Multe multumiri.
kiti2205 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stan_maria Buna Kiti2205.Ms pt messaj.Stiu ca nu ne incadram in acest capitol multumim lui DD. dar speram ca nici nu o sa ajungem acolo si ca se poate face ceva pt a o preveni...orice... in afara de monitorizare care oricum o fac cam o data la doua trei saptamani pt ca suntem luati in evidenta si la Fundeni de dr Uscatescu (pentru un fat nascut mort acum 2 ani )si de fiecare data imi cere ecografia.Daca nu iti cer prea mult imi poti spune te rog cum au evoluat lucrurile pentru voi? Scuze daca sunt insistenta. Multe multumiri. |
Scuze, nu intru asa des pe forum. La noi a fost totul ok pana la urma si asa o sa fie si la voi, o sa vezi. La noi s-au mentinut spre 10mm pana la nastere, la nastere am cerut sa i se faca o eco transfontanela si medicul care a vazut-o a zis ca totul este ok, ca are ventriculii usor dilatati fara de medie, dar ca este totul f bine, creierul este dezvoltat absolut normal. Eu i-am mai repetat la 4 luni eco transfontanela si dr a zis ca este absolut in parametri, nici macar nu mai sunt dilatati ventriculii.
Deci, unii copilasi asa ii au, pur si simplu, ei sunt exceptiile care confirma regula.
La eco-urile de monitorizare au mai crescut?
o sa fie totul bine, o sa vezi si o sa ai un bebe sanatos, frumos si norocos.
stan_maria spune:
salut
Da a mai crescut...A ajuns la 9.8...atat de aproape de limita superioara...OOOOF am zis ca daca trecem si peste asta nimic nu o sa ne mai doboare.ne mai ducem pe 25 la o noua eco si asteptam cu nerabdare si mari emotii noile dimensiuni. Ma rog in fiecare zi fie bine si sper sa auzim vesti bune.Ciudat mi se pare ca numai un singur ventricul cerebral este marit, restul sunt normali.Om vedeam. Multumesc de raspuns si sa te bucuri de nazdravaniile celor mici.
stan_maria spune:
salutare din nou...
Am fost iarasi pe 25 la o noua eco si se pare ca a mai scazut un pic ..la 8.25.Dr ne-a spus ca e oarecum in regula pentru ca nu are asociate alte malformatii nici la inima nici la coloana. Sarcina pe 25 03.11 avea 30 de saptamani iar el avea atunci 32 de saptamani eco, deci are un avans de 2 saptamani.Asteptam iarasi cu sufletul la gura masuratorle de la 32 de saptamani si speram sa mai scada putin.As fi vrut sa il intreb daca e vreo problema daca ramane asa dar am fost prea entuziasmata de masuratoare,dar il intrebam data viitoare.Ne rugam lui DD sa ne dea sanatate si sa ne aibe in paza,pt ca de el depinde evolutia noastra.Multa rabdare mamicior in aceeasi situatie si am sa scriu evolutia noastra la fiecare masurarare.
va pup pe toate
CAMELIA28 spune:
Maria,
ma bucur f mult pt tine, dar nu inteleg de ce esti asa stresata, limita superioara este 15 mm, ori tu esti in grafic.Si oricum numele topicului este deplasat, un ventricul marit nu inseamna ventriculomegalie, mi-a repetat-o medicul de n ori.
Eu am gemeni obtinuti prin FIV2 si o sarcina groaznica, cu dureri de burta care cedeaza doar la perfuzii (ca oricum am stat in pat de la inceput), acum am anemie si sunt umflata toata incat nu mai mananc sare deloc ca sa nu ajung la hipertensiune, etc, de parca toate astea nu erau de ajuns unul din baieti avea un ventricul de 0.97 la 22 saptamani, stagnat pana la 25 si la 29 de satamani era de 1,1. La fel ca la tine, nimic altceva asociat, m-au vazut 2 medici la acelasi ecograf, mi s-a zis sa stau linistita ca poate scadea si bebe sa fie ok.
Si crede-ma ca nu mai am putere si nu ma gandesc decat ca bebe va fi OK si ca altfel nu se poate ...si ma rog zi de zi Sfatului Stelian-ocrotitorul copiilor sa-mi dea copiii sanatosi, ceea ce va doresc si voua.
31+
stan_maria spune:
buna camelia,
ma stresez atat pt ca in 2010 in luna mai am nascut un fat mort la 38 de saptamani.motivul a fost strangulare cu cordonul ombilical.....nici nu stiam ca se poate intampla asa ceva...asta dupa ce am stat cam jumatate din sarcina in spital la Caritas.Deci am un bagaj emotional destul de incarcat.(asta e motivul pentru care sunt stresata).Limita superioara pentru ventriculomegalie este de 10mm, dupa 10 mm pana la 15 mm este considerata borderline, iar dupa 15 mm, se pot dezvolta complicatii gen hidrocefalie sau sindromul Dandy Walker...ceea ce ma rog din toate puterile sa nu experimentam niciodata.Si eu am o sarcina grea cu cam 8 pastile si o injectie in fiecare zi, dar ma rog sa mi le dea DD mie pe toate si sa nu le simta bebele.Nu m-am oprit din postat in ideea in care este cineva in aceeasi situatie...si ma gandeam ca ce scriu o va incuraja un pic pe viitoarea mamica pentru ca eu cand am cautat am gasit foarte putine cazuri cu finalizare...Cum am spus data trecuta acum suntem mai linistiti...nu pe deplin dar cu credinta si rugandu-ne mai tot timpul sunt convinsa ca o sa fie bine.
iti urez tot binele din lume si sa ai copiii sanatosi, sa nu iti pierzi credinta in DD, si o nastere normala.
CAMELIA28 spune:
Buna Maria,
noi am fost astazi la medic, copiii si-au schimbat pozitia si masuratoarea nu e concludenta, stii si tu ca ventriculul stang se masoara doar dintr-o anumita pozitie, asa mi-a zis si dr la morfologia de 22 saptamani, parea c-ar fi la fel de 11 mm si fara alte fenomene asociate.
Te rog sa ma crezi ca nici nu m-am interesat ce presupune depasirea de 15 mm si nu pt ca sunt ignoranta sau nu am educatie medicala ,ci pt ca refuz sa cred ca vom ajunge acolo si simt cu toata fiinta ca bebe va avea evolutie favorabila si va fi perfect normal.
Nu m-am uitat sa vad daca ai PM-ul activat, sa-ti trimit adresa de mail sau nr de mobil poate mai vb in privat.
Doamne ajuta!
32+
stan_maria spune:
buna camelia,
am PM activat dar poti sa scrii si pe adresa de mail cpoenaru74@yahoo.com.Este adresa de mail pe care intru cel mai des.Am fost si noi la masuratori sapt trecuta si se pare ca la noi a stagnat la 8.3.Speram sa ramana asa si sa nu ne mai dea emotii.Oricum cate se mai pot intampla in 5 saptamani???Astept vesti si de la bebeii tai.
va pup