Viata in Germania (31)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mamico dulce, e posibil: e deajuns sa faci numai mincare de cartofi, cartofi prajiti sau legume cu orez, sa cumperi numai piine Toast in loc de piine buna, sa cumperi pizza Margeritta si sa pui tu pe ea salam, sa iei dulciuri "no name" si carne numai la oferte si salam din acela feliat ieftin. Ai sa vezi ca se poate ...daca vrei, mai am retete de pe vremea cind am venit in primul an cu bursa acilea si ma tot zgirceam de groaza ca nu imi vor ajunge banii .

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Aschiutza, tu ai dreptate. Pina la urma cheltui si daca ai de unde, daca nu te limitezi si invetzi si sa improvizezi.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

asa e,aschiutzo,ai dreptate!
fetele,poate stiti despre pungile alea de facut friptura la cuptor...erau in romania la Maggi...se gasesc cumva si aici?Daca da...cum se numesc si unde la pot gasi ca am innebunit cautandu-le la raioanele de folii si pungutze.Inca n-am dat de ele

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Ancutza, eu pugi din alea de la Maggi sincer aici n-am vazut, nu cred ca se gasesc!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Salut fetelor, as avea si eu catava intrebari.
Noi ne-am mutat in 2004 iulie intrun wohnung unde se plateste warmmiete , pana acum nu am primit nici un abrechnung nimic, nu ne-a venit nici in plus si nici nachzahlung
Cei care aveti deja experienta, cam in ce luna va vin costurile astea?
In legatura cu curentul noi am platit 36 de euro si acum ne-a redus la 24 pe luna.
Avem peste tot Sparlampe si Prize din alea care se pot stinge peste noapte, nici macar tv nu merge in standby si va spun ca aduce mult.Si eu aspir aproape zilnic si masina de spalat vase si rufe merge cam zilnic.
Caloriferele si la noi sunt pe 2,5 3 si ne ajunge, cateodata e prea cald!

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Voi de cite ori pe zi mincati din astia 200-300 euro/luna/fam ?

Ca noi cheltuim (in medie pe ultimii 2 ani) in jur de 150 pe luna pt 2 persoane. Si nu gatesc. Dar mincam doar o data pe zi acasa + de vreo 3 ori in weekend. Se mai aduna si vreo 90-100 de euro la cantina. Cumparaturile le facem la Real, 30 euro in saptaminile in care nu cumparam "nimic", 50 cind cumparam mai mult, 70 la vreun party including bauturi.

Curentul e 48/luna, dar avem un calculator deschis non-stop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

noi mancam dimineata si seara; iar sotul isi ia pachet...

mamica dulce pungile alea noi le-am primit din Ro pt ca pe aici nu le-am vazut...

ce vroiam sa mai intreb; regularizarea la caldura cand vine? ca ma cam ia cu dureri de cap dc tot acum se face si va trebui si acolo sa "cotizam"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Regularizarea la noi vine in mai. De obicei (in ultimii 3 ani) am luat bani inapoi, dar anul asta cred ca vom da ceva.
Eu am NK de 250 euro/luna, dar am inclus TOT: adica si NK si Strom si GEZ si cablu, si plata femeii care face curatenie.

In ceea ce priveste mancarea, cred ca undeva pe la 150 pe luna ne costa, dar in conditiile in care Bianca nu maninca acasa decat masa de seara (si ep WE, normal), ca in rest maninca in gradi, unde platesc 230 euro/luna. Cumparaturile eu le fac in general din PLUS, ca e linga mine......e mai scump ca Aldi si Lidl, dar alea-s departe.

Mergi la inceput

Klaudia, eu stiu ca la apa vine nota de plata ianuarie-februarie si cu combustibilul probabil ca depinde, noi avem centrala pe motorina si de regula face full-ul in august, dar probabil depinde, nu stiu.
Si ai mare dreptate si noi avem sparlampen peste tot si aparat special care opreste contactul cu tensiunea de tot pt. toata aparatura si face mult. La noi toti prietenii nostri platesc mult mai mult la curent; calculatorul si la noi e deschis non-stop.
Cristina(bombi), eu cheltui la cumparaturi medie 120€/saptamana si sotului ii dau mincare gatita la pachet ca au mikrowelle, dar mai dau in medie 30€/saptamana la Bäckerei. Dar noi sintem 4 si cu copiii care au si ei cheltuielile lor.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

La noi vine regularizarea la caldura si apa in vara,prin iunie-iulie.La curent factura vine in octombrie.
Oricum citirea caldurii si apei se face in decembrie la majoritatea si chiar nu stiu ce dureaza atita pina fac socotelile alea .

Ce sunt alea pungi Maggi?Ziceti si la mine ca chiar nu am auzit .

Alina

Mergi la inceput