Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Porumbita spune:
Si vroiam sa fac un mic sondaj de 3 intrebari, daca nu vi se par intrebarile prea "indiscrete":
1. voi cat platiti lunar curentul? ca noi plateam 37 si azi a venit o regularizare si pe anul trecut tr sa mai platim inca 136 de euro si de luna asta o sa ne ia 43
2. apoi la caldura am 2 intrebari: cat platiti pe luna (ca ma ia cu dureri de cap dc si aici va tr sa platim din urma) si voi la cat lasati caldura cand stati acasa? pt ca eu tr sa o las la 3-4 (cand sunt - grade afara) altfel nu reusesc sa fac 20-21 de grade in camera
3. tot cu banii ; cred ca a mai intrebat cineva, nu-s sigura, dar cat va costa pe voi, in medie pe luna mancarea/bautura? noi dam cam 200-250 (poate uneri mai mult), dar mi-a spus o amica azi ca ea si sotul nu dau mai mult de 150/luna;
asa ca dc aveti timp si nu vi se par aiurea intrebarile, sper sa imi raspundeti!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
1. noi am ajuns la apr. 50€/luna:((. Dar si merg masinile de spalat vase si rufe la greu...
2.nu stiu sa-ti spun exact, platim 130€/luna NK iar la regularizare cam 400 in plus pe an. Dar a si fost cald, mama mea e o friguroasa si e jale cu ea in casa. In mod normal la noi sunt 18-19 grade, cand era ea trebuia sa fie min. 20:)
3. noi suntem 4 si cheltuim mai mult decat voi (si decat prietena ta) Dar pt 2 pers. suma de 200€ nu mi se pare mult (alimente+ bauturi), daca vrei sa nu te calculezi la fiecare cent din pretul expus.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
aschiutza spune:
Eu pot raspunde numai la inteebarea 3, ca la restul stie numai sotul . Deci noi cheltuim in jur de 250-300 Euro pe luna pe mincare, aici intrind si berea sotului si dulciurile mele la care nu ma zgircesc prea tare la pret (cu alte cuvinte imi iau si Amicelli, uneori Rafaello sau Kinderüberaschung
). Noi cumparam numai simbata si nu avem timp nici sa gatim zilnic (asa ca facem multa mincare congelata, care e si scumpa bineinteles) si nici sa ajungem mereu la Discount tip Aldi ci cumparam de la Real unde e marfa mai scumpa. Pot sa cred ca cineva care gateste zilnic si face cumparaturi la Aldi, poate ajunge la 150 euro. Daca as avea bani mai multi probabil as da si mai mult pe mincare, pt ca mi-as lua fructe si legume ca lumea si nu din astea de Real care sunt uneori vai de capul lor!
----------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Camelia spune:
Porumbita, noi platim curent 77 euro la doua luni iar la regularizare peste o suta.Aspir zilnic, masina de spalat merge aproape zilnic sau la doua zile, folosesc des cuptorul, deci consider ca nu platim prea mult.
NK platim 150 euro pe luna si la regularizare primim, de regula, inapoi in jur de o suta de euro.Caloriferele merg si la noi aproape la maxim insa numai in incaperile in care stam (de exemplu in dormitor nu las caloriferul sa mearga peste zi daca nu stam deloc acolo).
Pentru mancare cheltuim cel putin 400 euro lunar, in conditiile in care iau cam tot ce vreau, adica marfa de buna calitate, multe produse bio etc.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
Himmelsduft spune:
Si eu ma uit la DSD, dar nu votez. Imi place cum cinta Vanessa, cred ca e ceea mai talentata dintre toti. Bine ca am scapat de Stefan plangaciosul. Ce parere aveti de cel nou, Didi Knoblauch. Pacat ca nu si-a luat nume de scena.
Va doresc o saptamana buna,
Himmelsduft
calut
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Porumbita ,noi platim curentul 500 euro pe an.Folosesc zilnic aspiratorul,aragazul,masinile de vase si de rufe dar aparatele din bucatarie sunt ale noastre si le-am ales din cea mai mica clasa de consum.
Nk platim 200euro/luna,la copil in camera caloriferul merge aproape non-stop la maxim iar in rest merg doar in camerele in care stam.La regularizare au fost ani in care am primit inapoi(anul trecut 300)si ani in care am dat(maxim 100).
La mincare nu stiu exact cit cheltuim dar cu siguranta spre 600 cu bauturi cu tot .Dar nu bem decit apa,bere numai vara la iarba verde si vinache rar de tot(sotul meu e pretentios la vinuri,le prefera pe alea scumpe rau dar daca bea un pahar la weekend ii mare lucru),sucuri cumparam rar,preferam fructele.
Alina
mamica dulce spune:
porumbita,noi avem NK cam 140 de euro insa pe mancare si bautura se duc..se duc mult si bine dar macar 500 pe luna.Mai bine 600,cu tot cu bauturi..Nu stiu daca aveti copil sau nu,dar 200 pe luna nu e mult iar prietena ta cu 150 impreuna cu sotzul...mi se pare redus la minim.Daca stii cumva cum se descurca,spune-mi si mie, caut in disperare reteta:)
Eu am facut un plan de bataie,incepand cu maine cand intra salariul sotului si incerc o luna cu 400,adica 100/sapt,asta e ok,ma descurc.Aschiuta lamureste-ma si pe mine cum poate trai o familie, o luna ,cumparand din aldi de 150?Eu fac cumparaturile impartit,real pe de-o parte,aldi si lidl pe cealalta dar sincer,nu mi se par diferente de pret atat de mari.Nu senzationale,in orice caz.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Himmelsduft
Si eu ma uit la DSD, dar nu votez. Imi place cum cinta Vanessa, cred ca e ceea mai talentata dintre toti. Bine ca am scapat de Stefan plangaciosul. Ce parere aveti de cel nou, Didi Knoblauch. Pacat ca nu si-a luat nume de scena.
Va doresc o saptamana buna,
Himmelsduft
calut
Si mie imi place Vanessa, dar parca mai mult imi place Mike (cel putin data, trecuta a fost genial!!!)
Si eu ma bucur ca a renuntat Stefan, dar imi pare rau ca din cauza lui, a fost eliminata Dascha (despre care, apropo, am citit, ca ar fi din Rep Moldova)
Despre Didi, ce sa spun.....muzical nu m-a convins......dar e un personaj interesant......apropo, ce sex declara ca are? Cica deja si-a amputat sanii
![](icon_smile_shock.gif)
![](socat.gif)
Alina
Porumbita spune:
mamica dulce nu avem copii (inca); amica mea e poloneza... nu vreau sa intreb cum reuseste sa cheltuie numai 150 ca imi e sa nu fiu indiscreta!!
narcisa spune:
Porumbita, si pt. mine 150€ pe luna pt. 2 persoane mi se pare putin, poate chiar cumpara minimul, altfel cum?
Noi platim curentul tot 43 pe luna, dar cu doi copii si cum zice si Cristina masini de vase si de rufe merg la greu si aspirator zilnic si eu gatesc si mult la cuptor, aproape zilnic.
Cu caldura nu stiu ca noi stam intr-una din casele socrilor si platim chirie mai mica si warm, dar caloriferele la noi stau max. la 3 chiar si la -14 grade afara si temp. 19-20 in casa.
Cit despre mincare incerc sa ramanem cu cheltuielile pe la 150€/saptamana pt. mincare si le facem la Aldi, Lidl si Real saptamanal si mai ies si cu copiii in timpul samptamanii. Eu una chiar n-as putea cumpara numai din Aldi!
narcisa