Viata in Germania (31)

Viata in Germania (31) | Autor: tumpi

Link direct la acest mesaj

1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21515 br / " target="_blank">2 ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22666&whichpage=1 br / " target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043 br / " target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24405 br / br / " target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24914" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25448" target="_blank">8,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26487" target="_blank">9,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28124&whichpage=1" target="_blank">10,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33808&whichpage=1" target="_blank">11,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35572" target="_blank">12,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36733 br / br / " target="_blank">13,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38309" target="_blank">14,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40014&whichpage=1" target="_blank">15,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474" target="_blank">16,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43061 br / " target="_blank">17,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44176 br / " target="_blank">18,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45607" target="_blank">19,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47279&whichpage=1" target="_blank">20,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49492&whichpage=1 br / " target="_blank">21,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51258" target="_blank">22,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54440 br / " target="_blank">23,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093" target="_blank">24,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58289" target="_blank">25, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59464" target="_blank">26, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60995&whichpage=1" target="_blank"> 27, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63107&whichpage=1" target="_blank">28,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64571" target="_blank">29,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66269" target="_blank">30

Va poftesc la o noua runda de discutii.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

va doresc un sfartit de saptamana minunat

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Gata, am reusit sa ma trezesc a treia oara on ziua de azi- am fost asa de stresata ca toata noaptea nu am dormit si tot se derulau in capusor ce s-a intimplat.

Pe scurt: a iesit bine! Neasteptat de bine! Nu a plecat nimeni in timpul prezentarilor ceea ce e un succes nesperat, eu personal plictisindu-ma de obicei la atitea prezentari.

Ca de obicei nu au fost numai momente placute: cu o ora inainte de incepere m-am trezit ca mi-au modificat prezentarea, au pus altfel pozele ( in stilul ingramadit si micutze, stil pe care il urasc ca o mioapa get-beget ce sunt ) plus ca au folosit o varianta veche necorectata gramatical. M-am bosumflat eu bine (macar nu as mai fi pierdut ultimele zile toate serile pina tirziu cu aranjatul si dechisitul prezentarii).

Ne-am intilnit cu totii la 5 dupaamiaza, am aranjat sala, pus scaune, taiat cozonaci, aranjat e farfurii, facut fasolea batuta. Cind am vazut citi au venit sa mi-i se faca rau: erau o gramada! Au stat si in picioare si sprijiniti de perete....Prezentarea mea a fost a treia, depsre obiceiuri si traditii si spre bucuria mea au fost cu totii atenti si interesati siculmea au ris la glumitele mele!
Ininte de prezentarea mea si dupa am si dansat dansuri populare, de la sfirsit eram stoarsa ca o lamiie. Primele le-am facut cu romanii, ce invatasem eu pe la dansuri internationale, trei hore usurele, incepind cu celebrul Alunelul (ala care nu a dansat-o in gradainita, mina sus ). Ultimele doua dansuri le-am dansat numai cu cei din grupul de dansuri internationale ca au fiost dificile mama-mama. Unul cu doua bete, de tot trebuia sa le lovesti in ritm si al doilea un "trei pazeste" oltenesc de ne-au sfiriit calciiele (cica am dansat varianta lenta, da tot fara rasuflu m-au lasat la sfirsit). Asta il invatasem doar cu o seara inainte si l-am pus pe Henrik, sefu nostru sa stea in fata ca sa ne mai uitam la el cind nu mai stim pasii. Ultimul dans a fost cu strigaturi si Henrik a facut toata sala sa raspunda cu "Uite una" la celebrul "i-auzi una" si sa strige Hei,hei,hei!. Ha, a fost o reusita si am primit o gramada de aplauze!

Pe urma au mai urmatt doua prezentari si in fine a venit timpul mesei, noi ca romani organizatori nu am pus gura pe o sarma sau mamaliga, s-au mincat toate-toate (spre dezamagirea noastra interioara ca iesisera asa de buneeeeeeeeeeee ).

Am mai stat,am mai dansat, am cunoscut-o pe Osna . Atit m-am agitat ca doi invitati din partea mea nici nu am apucat sa-i vad si nici nu stiu cind a apucat sa se care poporul ca lumea prinsese chef de dans si am repetat Alunelul si celelalte hore usoare de vreo 3 ori....

Bafta mare ca m-a dus Liane, o colega de la dansuri, acasa cu masina, altfel trebuia sa astept autobuzul inca o ora...si eram terminata.

Sotul meu s-a depasit pe sine : a reusit nu 50% din poze sa le buleasca ci peste 75%! Am vreo 2 in care apar mai omeneasca si fara ochi de vampir. Una chiar e simpatica, in timpüul dansului cu betele, sa vad pe ce site reusesc sa o pun! Multe poze voi primi de la altii, cindva, cumva...

Gata, asta a fost raportul in varianta cenzurata de injuraturi si mormaieli, ca oricum sa ma mai apuc a doua oara de asa ceva ma voi gindi biiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeee de tot... Nu cit timpo am investit m-ar da inapoi ci toate certurile si atitutdinea tipic romaneasca de a te da mare cind habar nu ai si a veni cu idei proaste si imediat acceptate, de a spune bancuri rasuflate cind ceilalti incearca sa faca ceva... plus altele si altele... of,fratilor! Noroc ca a iesit bine, ca altfel ...Am ramas cu satisfactia ca am reusit totusi sa facem ceva impreuna, ca nu am dat bir cu fugitii, cu o gramada de laude si cu cite o cana cu sigla ESG !

Acu, cum s-a vazut din partea privitorului care nu stia ce punem noi la cale, poate sa zica Osna .
---------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_st spune:

aschiutza suna tare bine tot ce ai facut si chiar mi te-am imaginat dansand AlunelulEu una te felicit si astept cu nerabdare poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by ana_st

.... v-am mai si scris de cateva ori dar de cele mai multe ori am cerut doar sfaturi, de dat nu am prea dat Ma bucur mult ca sunteti aici si ca pot afla asa multe de la voi.

Bine ai revenit Ana,

si imi aduc aminte ca cel putin pe mine m-ai salvat cu un contabil

si tot spunea cineva pe aici: oare cine v-a fi gravidutza nr 2 pe anu asta..cine stie..poate ne anunti tu!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Va doresc la toate ein schönes Wochenende,

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

multumesc, multumesc
am sa fac o lista cu refuzurile pt Steuerabzug si apoi va spun exact cate am (+la unele nu am mai primit raspuns), dar eu estimez ca am trimis in jur de 200 de cv-uri, si cred ca nu exagerez. Si aveam de gand sa trimit pana gaseam:)Iar acum am gasit printr-o firma de Zeitarbeit, cateva luni o sa lucrez prin ei, apoi ma preia nenea la el. Tipa de la ZA zice ca e om de cuvant si ca pana acuma a facut tot ce a spus, sper sa nu se razgandesca. Si apoi, important e ca incep undeva, chiar daca la inceput primesc mai putini banuti.
aici si bericica virtuala , primele impresii - in martie.
aschiutza, felicitari pt seara romaneasca!! ai muncit un pic:)

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

EDIT: am primit intrebari pe pm dar as vrea sa raspund aici, daca nu e cu suparare:)
Deci: referitor la intrebarile "ce fac cu copiii si cu cine stau", am fost cinstita: in principal sotul pt ca are progr. flexibil iar pe termen lung planuim sa luam au-pair, ceea ce e complet adevarat.
Eu am aplicat pt tot ce se cheama ca are treaba cu biroul si cu partea economica: Assistentin, Sachbearbeiterin, Bürofachkraft, Sekretärin, etc. Recunosc, uneori stiam ca nu am nici o sansa dar ... am incercat.
Site-uri: www.bza.de pt firmele de ZA si in rest daca dati o cautare pe google cu joburi, Stellenmarkt, si altele asemenea, se gasesc o multime de site-uri. Plus ziarele din zona, plus de cautat pe site-urile firmelor, ca unii nu dau nicaieri anunturi, doar pe site-ul propriu.
La mine o sa fie mai intai 1/2 norma si apoi Vollzeit.
Un sfat (desi l-am mai dat altora dar nu au ascultat, eu perseverez in prostia mea): nu mai ascultati/vizionati programe romanesti, daca vreti sa invatati germana. Cu riscul de a se supara cineva, eu am vazut multe persoane care se vaita ca nu se pot prezenta la un interviu ca nu stiu germana, dar asculta doar radio rom. pe internet, mzica rom, merge la medici romani s.a.m.d.
Si eu mai am mult de invatat, jobul asta l-am gasit pt engleza pe care o stiu, nu pt germana. Iar viitorul sef are si el copii si pare un om cu scaun la cap, pt ca mi-a spus de la bun inceput ca nu-l intereseaza de unde vin (adica unde m-am nascut) ci ce stiu sa fac si ce experienta am. Ma rog, asta am sa vad eu mai tarziu
Sincera sa fiu, as fi vrut sa fie cam 80%, adica de 6h/zi, dar nu am gasit, asa ceva e raritate. Asta e... mai vad eu ce fac.
Aaa, inca ceva: tipa de la ZA m-a invatat pe drum exact ce sa spun si ce nu, asa am si facut si tipul a fost super incantat, incat m-a pus sa spun pe loc ca vreau sa raman la el:) Probabil se gandea ca ma asteapta acasa ofertele de director si nu ma cobor la postul de asistenta:)) Din pacate la ce tb spus si ce nu la un interviu... e greu de dat sfaturi. Ea mi-a spus sa accentuez pe punctele mele tari: facultatea normala plus master aici, si experienta dar fara sa tot repet ca e din Romania. Si sa nu spun ca am lucrat la McD, ci doar ca am lucrat cu MiniJob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ana_st, multumesc si bine ai revenit! Ti-am scris un pm cu o rugaminte, daca ai timp si chef sa-mi raspunzi!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Felicitari Cristina pentru slujba!
Ma bucur mult pentru tine.
Bafta mult si iti doresc sa iti iasa cum ti-ai propus.

Osna, am citit cum a fost ala control. Chiar a fost tare sotul tau cu 32cm
Sarcina usora!!!

Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Fetele, stie careva care este echivanetul in germana pt "FACILITIES SUPERVISOR"? Stiu ca am vazut cindva termenul, dar acum numi pica fisa.

Multumesc anticipat!

Si multumim Cristina pt informatiile postate. Bafta in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by helbi

Fetele, stie careva care este echivanetul in germana pt "FACILITIES SUPERVISOR"? Stiu ca am vazut cindva termenul, dar acum numi pica fisa.

Multumesc anticipat!

Si multumim Cristina pt informatiile postate. Bafta in continuare!

Andreia

Service Inspektor......dar nu bag mana in foc!!!

Urmariti "D. sucht den Superstar?"

Pronosticuri?

Alina

Mergi la inceput