Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 6
Himmelsduft spune:
@copiloi
Chiar ca nu stiam ca isi va schimba sexul, mi s-a parut ciudat ca baiat, dar tot baiat cred ca ea. Si daca isi schimba sexul poate isi schimba si numele in Didina
Referitor la cheltuieli: Noi sintem tot 2, fara copii inca, ptr Lebensmittel si Genussmittel (ma refer la dulciuri, ca fumatori nu sintem si nici bauturi alcoolice nu bem) am cheltuit luna asta 330 €. Mancam de 2 ori pe azi acasa si ne luam cu noi pachetele la lucru.
Eu tin Haushaltsbuch si de asta stiu exact pe ce si cit am cheltuit. Luna asta am cheltuit mai mult, dar ne-am permis una alta. Eu una cumpar la Edeka, iar de la Aldi si Lidl doar cind merg acolo ptr ca au ceva ce ma intereseaza in Angebot. Insa imi fac rezerve cum gasesc ceva redus, iau mai mult. Asta nu o fac insa la produse perisabile.
Curentul il platim ptr. 2 luni si plateam pina acum 86 €, acum astept sa vina factura de sfarsit de an, apa+canal tot pe 2 luni platim 53 €, aceeasi poveste. de obicei regularizarea vine la noi in februarie. Noi stam la casa si probabil de asta e Abschlagul mai mult. Heizöl cumparam odata pe an si luam cam 3000 litri. La Heizung avem termostat si in functie de cum e vremea afara se regleaza automat inauntru. De obicei avem cam 21° C, deoarece eu sint cam friguroasa.
Himmelsduft
calut
ana_st spune:
Buna seara fetelor, vin si eu cu raspunsuri la cele 3 intrebari
1. la curent platim 30 si anul trecut am platit 31 si ne-au dat bani inapoie si avem 2 computere care merg cam toata ziua
2. NK platim 115 dar fara GEZ, caldura la noi merge pe 3-4 ca si eu sunt cam friguroasa , dar tot asa in dormitor nu lasam caldura deschisa peste zi si daca plecam mai mult timp de acasa inchidem caldura ca avem noroc cand dam drumul la caldura in 5 minute e cald in camera. Regularizarea nu stiu cand vine, noi stam aici doar din septembrie, si unde am stat inainte nu ne-a venit nici sa platim nici bani inapoie nu ne-a dat ca stateam in casa cu proprietarii si ei ne dadeau caldura cat vroiau. Aici in schimb au venit ieri si ne-au schimbat termometrele pe calorifer si cred ca in curand o sa vina si regularizarea
3. Pe mancare dam cam 250-300 si nu ne lafaim prea mult, adica eu gatesc canm tot timpul si mancam cam 3 mese pe zi
O seara buna va doresc si somnic usor
cici spune:
Mamica dulce, pungile sunt de Knor nu de la Maggi, dar uite eu folosesc pungi made in Austria .Firma se numeste ALU-FIX, poate totusi gasiti si pe la voi, pungile astea nu au condimente asa cum au cele de la Knor dar sunt 8 sau 5 pungi pe pachet.Poate acolo unde se tin foliile pentru prospetime sau cele de aluminiu ,puteti gasi si pungi de astea.Ele sunt ambalate intr-un plic patrat rosu cu maro(asta sa aveti idee ce cautati)
Acu sa nu uit pentru ce am intrat pe subiectul asta/?
1>Locuieste careva dintre voi in sau pe langa Kaiserslautern?In ce parte a Germaniei se afla?
2.Vreau sa ajut o femeie care a gasit un loc de munca acolo ca bona, problema e ca nu vreau sa va plictisesc cu toata povestea, deci daca una dintre voi care stie si germana si engleza ar putea sa ma ajute pentru a transmite familiei respective un mesaj, m-ar ajuta mult, chiar ar face o pomana mare pentru tipa respectiva.
Daca cineva ma ajuta ,spuneti-mi apoi va dau PM.
Va pup si va multumesc anticipat
cici
enn spune:
Eu n-as putea sa va spun exact cit cheltuim -atita timp cît ne descurcam cu banii, nu prea facem socoteli. Dar acum ca am niste sume pentru comparatie, parca ar merita sa fac si eu un calcul.
Alimente noi cumparam des din piata (Wochenmarkt) si din magazine turcesti (legume, fructe, iaurt, telemea, carne, piine alba)/ indiene (orez, condimente)/italiene (paste, ulei, mezeluri, biscuiti). Am impresia ca e mai ieftin decit în magazinele tip Real, dar noi mergem si pentru ca ne place mai mult acolo.
Sugestii pentru cele care vor sa faca economii:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65560
O zi buna tuturor!
peca spune:
o intrebare fetelor:
ati folosit careva la bb pampers "playtimes" am vazut ca sunt de la 7 la 14kg parca.....dar m-ar interesa cam cum sunt? daca cineva a avut si a fost multumita/dezamagita.
si exceptand kg....cam de la ce varsta ar fi indicati?
am vrut sa iau pachet de proba dar mici cu 5-10 buc nu sunt si sau iau unul mare si sa nu imi placa nu imi vine.
mersi
peca si niko(23 iulie '05)
_
tinatache spune:
intrebare pt müncheneze:
cunosteti zona Allach? cum e? ce "renume" are?
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
osna spune:
noi dam 30€ pe luna la curent ca eu fac paine acasa,prajituri si sincer becurile sunt cam mereu aprinse iar calculatorul si tv numai cand dormim sunt stinse.
pe mancare cam 200-250€ si aici la fel nu fac economie,imi cumpar ce fructe imi trec prin cap,suc beau mai rar si numa natural ca ala imi place.gatesc cam zilnic ca suntem 2 si eu acasa am timp destul iar pe deasupra imi si place.
la caldura avem centrala pe bloc si in casa am cam 19-20 grade ca eu nu suport caldura de cand am burtica.asta nu stiu exact cum se calculeaza la sfarsitul anului.
150€ pe mancare cunosc si eu o familie care cheltuie dar sincer sunt numai cu ochii in reclame si isi iau majoritatea produselor la oferta.
7+
osna spune:
bombi eu mananc de vreo 4-5 ori(suntem mancaciosi rau) iar sotul de 3 ori, ca vine si la pauza de masa acasa sa manance pranzul.
iar mie carnea si legumele imi plac prospete sa le cumpar.
o zi minunata va doresc!
7+
Porumbita spune:
acumca tot am deschis seria intrebarilor, sa continui...
am vazut la discutii generale topicul despre detergent; voi de care folositi? lichid sau solid? si ce marca vi se pare mai buna?
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by osna
150€ pe mancare cunosc si eu o familie care cheltuie dar sincer sunt numai cu ochii in reclame si isi iau majoritatea produselor la oferta.
Osna ..si fii-miu numai cu ochii in reclame, stie el ca are parinti risipitorii, poate ne prindem o data!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!