Viata in Germania (31)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
narcisa spune:
Alina, deci eram pe aceasi unda, cred ca incet, incet imi termina virusii creierul si nu mai gindesc
.
toate cele bune
narcisa Patrick 2906.2002
Vivien 27.01.2004
concediu noiembrie Marea Baltica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aschiutza spune:
Gata fetelor, mai apar sa dau si eu raportul: pozele nu am reusit sa le incarc, am cont la Arcor si imi tot da astazi eroare .
Am facut aici in BS o mica intilnire DC: eu cu Osna. Ne-am indopat cu tort (miam-miam) si am stat la taclale pina cind ne-a alungat frigul si intunericul pe la casutele noastre.
Sper ca pe la voi nu e prea frig si ca nu stati numai pe acasa... La noi a inceput sa alunece si joi am picat de toata frumusetea in fund. Distractia a fost ca aveam niste rosii in Rucksack. S-au facut terci...
Seara faina!
-------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
2anke spune:
Ce tarziu v-am descoperit si imi trebuie o luna sa citesc toate forumurile si asta numai pt viata in germania, ca de celelalte.....
Am o intrebare pt voi nemtoaice . As vrea sa-mi fac un cont la banca si nu stiu la care tinand cont ca nu intra nici un salar
si as vrea sa coste cat mai putin .
Anca, mamica de Lucas (01.05.05)
symaco spune:
quote:
Originally posted by tinatache
narcisa, eu, multumesc lui D-zeu, sunt bine. Am fost racita dar cred ca de la McD. mi s-a tras ca a cazut caldura vreo 2 zile si erau 10 grade inauntru, plus ca am mai stat si la Drive. Acuma mi-a trecut, si vad ca plozii tot mucosi sunt dar intr-o limita acceptabila. La noi la gradi e un caz de Scharlach (Scarlatina...?), astept sa vad daca ne-am pricopsit. De varsat de vant de la cresa (tot 1 sg. caz), am scapat.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
si la noi o cazut caldura!
![](help.gif)
![](help.gif)
Porumbita spune:
salut!
stiu ca s-a discutat si rasdiscutat subiectul cu invitatiile dar pt ca nu eram in situatia respectiva nu i-am dat asa importanta; ce vroiam sa intreb este dc stiu corect ca la vama acum tr si invitatie si bani; banii sunt 30/zi? ii numa cineva?
e ok dc la notar legalizez atat varianta in germana cat si cea in romana (ma ganeam sa le scriu pe aceeasi pagina) ca sa nu o mai traduca fratemiu in Bucuresti?
merci!
narcisa spune:
Porumbita, noi am avut musafiri din RO in nov.2005 ultima data; am facut invitatia aici legalizata la primarie in romana si germana am trimis-o in RO si ei au mai legalizat-o si tradus-o(inca o data ca cica asa zice legea) la notar. Bani nu i-a intrebat nimeni de ei mi se pare musai 150 de persoana la el, se poate intimpla sa trebuiasca sa-i arate. Cu tradusul si eu am scris pe o singura pagina si in germana si in romana invitatia, daca ai nevoie de model da-mi un semn pe PM.
toate cele bune
narcisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Porumbita, noi am avut musafiri din RO in nov.2005 ultima data; am facut invitatia aici legalizata la primarie in romana si germana am trimis-o in RO si ei au mai legalizat-o si tradus-o(inca o dataca cica asa zice legea) la notar. Bani nu i-a intrebat nimeni de ei mi se pare musai 150 de persoana la el, se poate intimpla sa trebuiasca sa-i arate. Cu tradusul si eu am scris pe o singura pagina si in germana si in romana invitatia, daca ai nevoie de model da-mi un semn pe PM.
toate cele bune
narcisa
Prietena mea a venit de sarbatori si a facut la fel: cu invitatia trimis a de mine aici (pe o fata in .De, legalizata contra a 5 euro la Bürgeramt-ul de care apartin , si pe cealalta in .ro) a mai tradus-o si legalizat-o inca odata in .ro Ea a vnit cu avionul si la vama i-au citit-o fffffff atent! Dar nu au intrebat-o nimic de bani.
Si eu am un model de invitatie (nu stiu daca nu acelasi ca al Narcisei
![](icon_smile_big.gif)
narcisa spune:
Andreia, da eu am una refacuta un pic mai detaliat dupa modelul trimis de tine. Am mai scris niste paragrafe de legi si mentionari din invitatia care se da la Ausländeramt pt. 25€ de familie. Dar si numai a ta era super OK.
narcisa