Viata in Germania (31)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Andreia, da eu am una refacuta un pic mai detaliat dupa modelul trimis de tine. Am mai scris niste paragrafe de legi si mentionari din invitatia care se da la Ausländeramt pt. 25€ de familie. Dar si numai a ta era super OK.
narcisa

Narcisa, pt orice eventualitate, am sa-ti dau adresa pe PM si sa-mi trimiti si mie si acest model. Si mai am niste intrebari la tine, dar tot pe PM si sa ma "adun" un pic, ca sa nu te innebunesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Andreia, cu placere, dar sa nu te miri ca vei primi miine de dimi. ca eu plec la servici in cca. 15 minute si vin prea tirziu.
narcisa

Mergi la inceput

Narcisa, nu e urgent, asa ca e ok si maine. O seara usoara la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by 2anke

Ce tarziu v-am descoperit si imi trebuie o luna sa citesc toate forumurile si asta numai pt viata in germania, ca de celelalte.....
Am o intrebare pt voi nemtoaice . As vrea sa-mi fac un cont la banca si nu stiu la care tinand cont ca nu intra nici un salar si as vrea sa coste cat mai putin .

Anca, mamica de Lucas (01.05.05)

bun venit pe forum!

in primul rand ar trebui sa te orientezi cam ce banca ai in zona si asta cat mai aproape caci daca scoti cu EC-card de la o alta banca decat cea la care esti platesti comision, si nu cred ca are rost sa "le daruiesti" lor 3 sau 5 €, mai bine iei ceva la copil

apoi nu stiu cum este daca nu intra salar, dar stiu ca postbank-ul are contul pe gratis daca ai pana in 25 de ani, sau daca intra mai mult de 1500€/luna.....dau cel ptuin asa era acum 2 ani

daca nu vorbiti f. bine germana , mai bine sa luati cu voi pe cineva caci la deschidera unui cont o sa incerce sa va bage pe gat cat mai multe asigurari si de multe ori nu numai inutile dar extrem de scumpe in comparatie cu altele

apoi se poate opta pt. o suma de bani la care ai voie in "-", normal este de 3 ori salarul, dar sunt si banci care nu dau limita, dar de ex. la citibank daca esti pana in 900 ai o dobanda de 5 si ceva la % daca esti peste de 16% (sau cel putin asa scrie pe extrasurile de cont)

deci pe scurt as alege banka astfel:
1. ce am in zona/cat mai aproape de casa
2. in functie de taxa lunara

de ex. cred ca noi la VR-Bank, fiindca am facut cu on-line-banking cred ca e gratis, sau 1 € pe luna, nu mai tin minte exact

daca aveti acasa pc. acasa ar fi bine sa iti faci on-line-banking caci poti plati de acasa telefonul/sau orice ai de plata

la citibank era odata daca aveai on-line-banking pe fiecare tranzactie facuta prin on-line primeai 5 centi, acum nu stiu daca mai e asa

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Dresdner Bank, Deutsche Bank, Postbank, Commerzbank si inca una (nu mai stiu care) fac parte din acelasi cash-group, deci nu se platesc comisioane, daca ai cont la una, dar scoti de la alta.

Eu de fiecare data cand mi-am deschis cont, nu am platit nimic si nici nu am fost intrebata daca lunar imi va intra in mod curent vreo suma. Online-banking am si la Dresdner si la Deutsche, la fel , kostenlos.

Alina

Mergi la inceput

Andreia, ti-am trimis, revin!
Porumbita, sper sa fi primit!

Si noi avem onlinebanking la Postbank, nu platim nimic, nici pt. cont, dar la noi intra salariile lunar in cont, parca minimul e de 1300€ sa nu platesti extra comision pt. cont. Cartile de credit sint gratuite la fel si conturile de economii(avem pe fiecare nume, deci 2 Sparkonten cu carti de credit, tot gratuit, noi la folosim pt. RO ai dreptul gratis sa ridici de 4 ori pe an indiferent de tara si de suma fara comision; unul il folosesc pt. mama are cardul in RO si cind am nevoie sa-i trimit bani nu-mi mai fac probleme si unul il folosim noi si pt. concedii si nu numai pt. RO)
La Sparkasse stiu ca se platesc comisioane pt. virari de cont indiferent cit iti intra lunar in cont.
narcisa

Mergi la inceput

Narcisa, meci mult!

La Sparkasse se putea deschide cont (asta acum vreo 4 ani), fara a intra lunar o suma de bani. Gebühr-ul este de 3 euro/luna. (si ofera si online-banking).

Narcisa, inteleg eu bine? Cu cardul de credit de la POstbank poti scoate de 4 ori pe an faa comision, sau cu cardul de la Sparkonto?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetele care mai vand pe ebay, vreau sa vand si eu ceva dar la mine la chelt. de transp. pe DP iese 10,50 (unversichert), iar eu vad ca pe ebay sunt unii care vand acelasi produs si au Versandkosten si 8€ (versichert). Care-i secretul? Ma uit acum pe UPS dar aici vad ca e pe zone, daca nu stiu unde ajunge pachetul, cum sa calculez?? Si apoi cum fac, ii chem la mine sa-l ia sau ma duc eu... unde??
Mai exista si alte variante de trimis? Pachetul are cam 9 kg si e marisor.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Andreia, cu cel de la sparkonto! Scuze ca n-am fost indeajuns de explicita.
Fetelor am si eu o intrebare, voi ati cumparat linte la pungi gata preparata aici in Supermarket si daca da de unde?

narcisa

Mergi la inceput

Cristina, incearca cu Hermes si GLS!
narcisa

Mergi la inceput