Viata in Germania (31)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Frumoasa fetita ai! Sa iti traiasca!

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by peca

fetelor acum o intrebare din alt domeniu:

stiti cum se calculeaza Erziungsgeld ? si anume se ia grenze numai dupa sot sau dupa amandoi(adica un total), si daca numai dupa el de ce se precizeaza grenze-le la ambii parinti?

pe primele 6 luni el grenze 30.000€ iar ea 23.000€(parca), din a 7-a luna scrie ca el 16.500€ si ea 13.500€.....acum incepand din luna a 7-a grenzele in functie de cat erziungsgeld se primeste este doar 16.500 sau 16.500+13.500€ ?
sau astia 13.500 de la ea joaca un rol numai in cazul in care mama lucrase inainte de sarcina pe salar impozitabil? (adica nu 400€ job), si daca nu lucrase se ia doar grenze a lui?

mersi de raspunsuri si pareri!

peca si niko(23 iulie '05)
_

Peca, in primele 6 luni limita pe familie e 30.000 si cica e vorba de Nettoeinkommensgrenze iar cealalta limita de 23.000 e valabila doar daca esti Alleinerziehend. La fel si incepand din luna a 7-a.
Asa ca voi va incadrati la 30.000, respectiv 16.500 (net).
La partea cu calculatul e destul de complicat, mai bine spus nu ma pricep, daca te intereseaza exista un program care iti calculeaza:
http://www.zbfs.bayern.de/erziehungsgeld/rechner_04/start.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

@ peca: sint 2 feluri de Erziehungsgeld: Bundeserziehungsgeld in primii 2 ani si Landeserziehungsgeld in al treilea an (depinde de regulile din respectivul Bundesland).
Bundeserziehungsgeld se acorda ptr 12 luni pina la 450 € (Budget) maximal 5.400 € sau 24 luni pina la 300€ (Regelbetrag) maximal 7.200 €. Cine a decis sa primeasca Budget nu mai primeste in al doilea an Erziehungsgeld. Citi bani se primesc depinde de Einkommensgrenze. Primele 6 luni maxim Jahreseinkommen de 30.000 € ptr cei casatoriti (Verheiratete) si 23.000 € ptr cei singuri (Alleinstehend). Din a 7-a luna e maxim Jahreseinkommen de 16.500 € ptr cei casatoriti si 13.500 ptr cei singuri. Asta pentru Regelbetrag, iar ptr Budget urmator: Primele 6 luni maxim Jahreseinkommen de 22.086 € ptr cei casatoriti (Verheiratete) si 19.086 € ptr cei singuri (Alleinstehend). Din a 7-a luna e maxim Jahreseinkommen de 16.500 € ptr cei casatoriti si 13.500 ptr cei singuri.Ptr urmatorii copii creste Einkommensgrenze cu 3.140 € ptr ambele cazuri.
Ca Einkommen se ia in considerare Summe der Einkόnfte minus Werbungskosten a ambilor. Faptul ca nu a lucrat cineva sau a avut un Minijob unde sa platit impozit pauschal nu conteaza.
Sper sa te fi lamurit.

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pinguleasa, sa-ti traiasca!! e o dulceata!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Pinguleasa, sa va traiasca bubulina! e taaaaaare dragalasa
toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004

concediu noiembrie Marea Baltica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@himmelsduft.....pricepui.....ca mei mi-au venit hartiile si am primit pe primele 6 300€ iar din a 7-a luna primesc 63€, ceea ce nu ma asteptam, adica nu chiar asa putin, caci am cunostinta care in anul 3 a luat 126€/luna si sotul ei castiga mai bine ca al meu(cel putin in mana, ca pe hartie nu stiu)

dar e clar.....ei mi-au scris si formula dupa care au calculat si erste bine, dar para nu vroiam sa cred

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Peca, n-avea grija ca nu se inseala ei la Versorgungsamt! Io una n-am reusit sa primim mai mult de 6 luni, nici macar la al doilea copil.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Peca, n-avea grija ca nu se inseala ei la Versorgungsamt! Io una n-am reusit sa primim mai mult de 6 luni, nici macar la al doilea copil.
toate cele bune
narcisa

Daaa,nici poveste sa se insele astia la Erziehungsgeld .
Si noi am primit tot 6 luni,cite 300euro/luna dar asta in 2002,acum vad ca Einkommensgrenze a scazut fantastic .

Pinguleasa ,sa-ti traiasca fetita,e dragalasa!

Aschiuta ,nu ne dai poze di la seara romaneasca?Ajteptam!

Alina

Mergi la inceput

Alina eu nu pricep, cum adica a scazut fantastic???? Noi am constatat ca o muta de la an la an in favoarea lor. Pt. ca la noi intre copii e diferenta mica de 1 an si 7 luni, sotul meu facuse calculul dupa tabelele de la Patrick la Vivien si la forma cealalta de budget am fi putut primi un pic mai mult. Dar cind a luat formularele sa le completeze, a constatat ca mutasera iar plafonul si nici vorba sa primim mai mult de 6 luni.
toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Alina eu nu pricep, cum adica a scazut fantastic???? Noi am constatat ca o muta de la an la an in favoarea lor. Pt. ca la noi intre copii e diferenta mica de 1 an si 7 luni, sotul meu facuse calculul dupa tabelele de la Patrick la Vivien si la forma cealalta de budget am fi putut primi un pic mai mult. Dar cind a luat formularele sa le completeze, a constatat ca mutasera iar plafonul si nici vorba sa primim mai mult de 6 luni.
toate cele bune
narcisa

Daaaaa,muta in favoarea lor de aia am zis ca plafonul e scazut adica tre'sa ai un venit mai mic(de la an la an il fac mai mic) sa primesti banii aia.

Alina

Mergi la inceput