Pentru "gradinaresele" de apartament

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cri. spune:

Am si eu o intrebare. Am pus pe balcon begonii curgatoare si muscate curgatoare. Problema e ca la mine in balcon nu bate soarele. E lumina dar nu soare direct. Plantele au crescut dar nici una nu a facut flori pana acum. Am vreo sansa sa faca flori daca nu le bate soarele direct?

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

buna, am aterizat si eu pe-aici !

uitati si floricelele mele:

http://s81.photobucket.com/albums/j239/a_prilia/?sc=1&multi=1&addtype=local&media=image

Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by teo1970

http://s81.photobucket.com/albums/j239/a_prilia/?sc=1&multi=1&addtype=local&media=image

Absolut dementiale!!! Ce le faci sa infloreasca in "halul" ala? Au soare mult? Sau le pui ceva?

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by teo1970

Absolut dementiale!!! Ce le faci sa infloreasca in "halul" ala? Au soare mult? Sau le pui ceva?

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Cri,
multumesc !

... pai, da, le pun ingrasamintul potrivit si fiecare sta (pe cit posibil) la locul, de asemenea, potrivit

am mai dat si citeva rateuri (cu begonii), da' in general le merge bine.

am: cyclamene (4), gardenie (1), azalee (3), violete (nenumarate ), begonii (4), trandafirasi (3), muscate (4 curgatoare, 2 normale, da' anormal de frumoase, nu-s in poze), petunii (1 curgatoare si 2 crete in degrade), gloxinii (2 batute si 3 simple), monstera (1) s.a. mai putin interesante pt mine (mie-mi plac astea cu flori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Teo, sunt superbe!

Spune-mi te rog, gardeniile le ai de mult? Sunt greu de ingrijit?

Pupici.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Daniella,
am gardenia de vreo citeva luni, am cumparat-o de la Romstal Garden.
Nu aveam experienta cu gardeniile, mai omorisem vreo 2-3 pina s-o am pe asta.
Dar, de data asta, m-am documentat si am aflat ca o astfel de planta se ingrijeste dupa niste reguli mai speciale (ca si altele, de altfel).
Si sa stii ca nu e greu deloc:
- gardenia (ca si azaleea) este o planta acidofila
- trebuie sa stea in lumina, dar in soare puternic (ca mai toate plantele cu flori); a mea sta pe un pervaz E-SE, fara perdea protectoare, soare pina pe la 13-14 si o duce excelent
- udarea se face numai cu apa de turba (apa de ploaie e cam greu de gasit ), care se prepara astfel: pui un saculet de pinza cu citeva maini bune de turba intr-o sticla, galeata (in fine, ce recipient ai) si peste apa de la robinet; lasi citeva zile, pina se face ca un ceai si apoi o folosesti la udat (ca sa nu te mai complici cu saculetul, pune direct turba in apa, eu nici n-o mai strecor pentru udare, ca n-are rost, gardenia se uda pe sus, nu prin tavita, deci turba din "ceai" ajunge in ghiveci)
- pamintul sa fie mereu reavan (eu o ud chiar zilnic), unii zic sa o si pulverizezi: personal, nu prea-s de acord, in sensul ca: daca o pulverizezi cu apa de la robinet, pe frunze in timp apar pete de calcar albicioase, care-s cam inestetice; daca pulverizezi pe flori si boboci nu e chiar f. bine; in fine, eu n-o pulverizez pe a mea
- ingrasamint special pt plante acidofile (la Romstal, de la Vilmorin)
- pamint special pt acidofile (tota la Romstal)
- dupa ce o cumperi, verifica-i radacinile: las-o 1-2 zile neudata ca s-o scoti mai usor din ghiveci si vezi cam cum arata radacinile, daca au ocupat ghiveciul (si m-as mira sa n-o fi facut in ghiveciul de la florarie, care e cit mai mic posibil !) mut-o in altul mai mare (nu indeparta pamintul, doar completeaza)

aceleasi reguli sunt valabile si la azalee

cam asta, daca-mi mai aduc aminte ceva, iti mai spun

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc, Teo. Am intrebat ca si eu am "omorat" o gardenia si de atunci m-am dezumflat. Dar sunt tare frumoase si ma gandisem sa mai incerc. Din pacate eu am soare dinspre W, iar in perioada asta e f tare, asa ca ma mai gandesc.
PS: te-ai gandit sa le uzi cu apa distilata? Din cate stiu eu are cam aceea compozitie cu apa de ploaie (nu are saruri)

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

quote:
Originally posted by cri.

Am si eu o intrebare. Am pus pe balcon begonii curgatoare si muscate curgatoare. Problema e ca la mine in balcon nu bate soarele. E lumina dar nu soare direct. Plantele au crescut dar nici una nu a facut flori pana acum. Am vreo sansa sa faca flori daca nu le bate soarele direct?

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Begoniilor nu le trebuie soare,o duc mai bine fara dar muscatele fara soare nu o duc bine deloc,le trebuie soare cat de mult.Succes!

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Daniella,
m-am documentat si am inteles ca e mai buna apa de turba decit cea distilata; nici nu e greu de facut, iar turba poate fi "folosita" de 2-3 ori

cit despre orientarea vestica a ferestrelor tale, ai 2 variante:
- ori pui planta la distanta de fereastra (vreo 0,5 m) pe un raft, dulap etc.
- ori o pui pe pervaz, dar o protejezi de soare(cu o perdea sau cu o jaluzea)

citeste pe www.egradini.ro

Mergi la inceput