Iaurtul bun

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alia_ro spune:

Noi am descoperit de la Milli kefir. Baietelului meu ii place la nebunie si papa 175 g odata. Plus ca are culturi lactice vii si a fost recomandat de dr. cand a avut enterocolita (dupa ce s-a vindecat, bineinteles).
Kefirul se prepara din lapte fermentat sub actiunea mai multor drojdii (Saccharomyces kefir, Candida kefir) si fermenti (Lactobacillus caucasicus, Laxctobacillus casei, Streptococcus lactis si Streptococcus diacetilactis). Culturile de bacterii din kefir au un efect bun asupra mucoasei sistemului digestiv, ajuta la refacerea florei intestinale si intaresc sistemul imunitar.
100 de grame de kefir cu 1,5% grasimi au doar 46 kcal si contin 3,4 g proteine, 4,1 hidrati de carbon, 150 mg potasiu, 120 mg calciu, 100 mg fosfor, 12 mg magneziu, fier, zinc, iod, fluor, precum si oligoelemente. Dintre vitamine, kefirul este bogat īn cele din complexul B si īn caroten (provitamina A), D si E. Kefirul este foarte bine asimilat de catre organism fiindca, din cauza actiunii bacteriilor lactice, el este predigerat. Continutul sau de lactoza este mai redus decīt al laptelui, fiind mult mai usor suportat de catre cei cu anumita intoleranta la lactoza.

Danone nu a gustat in viata lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermelina spune:

Cu laptele cumparat de la particulari ce vin pe la scara blocului- ale caror conditii de acasa nu le stim- si nici starea de sanatate a animalelor , zic eu ca facem mai rau decat am lua iaurt din comert, sau lapte pe care ulterior il facem iaurt. Parerea mea, nu da-ti cu rosiii

"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de clarrice

Mi s-a nascut aceasta intrebare cautand varsta de la care se poate introduce iaurtul in alimentatia copilului. Astfel am tot citit o multime de pareri si de atricole despre iaurturile de pe piata noastra si m-am cutremurat. Nu intru in amanunte. Imi dau seama ca si laptele pe care-l cumparam, nu e tocmai lapte.
Totusi, ce marci de lactate stiti ca ar fi mai sanatoase. Singurul criteriu dupa care ma uitam eu pana acum era ca termenul de valabilitate sa nu fie prea mare. Cu tine mai putin produsul, cu atat e mai aproape de varianta naturala si mai putin tratat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Si eu folosesc lactatele de la Danone,sunt mai consistente decat altele si nu au gust acrisor.Am incercat si alte marci dar tot la Danone am ramas.Toata familia e incantata de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna ziua,

Pediatra ne-a zis ca, dupa implinirea varstei de 6 luni, putem introduce iaurtel in alimentatie, din cel cu 0.1% grasime. Recomandarea ei a fost sa ii dam Covalact (si Campina este produs de aceeasi firma) sau Zuzu; asi adauga faptul ca si Napolact este bun. In nici un caz sa nu ii dam Danone sau Milli (acesta din urma ar contine niste substante similare antibioticelor).

Am incercat simplu dar nu l-a acceptat, in schimb daca i-l combin cu banana, mananca foarte bine.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Hello fetelor,

Eu ii dau fetitei mele de 2 ani si 4 luni numai iaurt natural. Evit pe cat posibil sa-i dau iaurt cu fructe. Parerea mea e ca sunt o mare porcarie. Numai fructe n-au... Sunt plini de coloranti artificiali si arome de te ia cu ameteli.

Eu cumpar iaurt natural de la Milli, Danone, Napolact si Campina. Sunt Ok cat de cat. Uneori il mananca asa simplu, iar ca sa-l diversific ii adaug miere albine (nicodata zahar) zdrobesc un kiwi, banane, mere si alte fructe si iese super. Si e mult mai sanatos. Ca sa-l fac mai consistent ii adaug 2 lingurite de "8 cereale" de la Nestle pt bebei sau 2 biscuitei.

Luisa,
mamica si sotie fericita + Doroteea (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

P.S

Felicit mamicile care fac iaurtzelul in casa!!!

O sa lasam si noi comoditatea la o parte si ne punem pe treaba.

Luisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicross spune:

Eu ii dau iaurt cu bifindus de la Prodlacta sau de la Panda.
am o rugaminte poate sa-mi spuna cinva cum pot sa urmaresc ce raspunsuri se dau in continuare pt ca am dat raspunsuri la mai multe subiecte(pe care nu le mai tin minte ca sa pot intra pe ele). pe alte forumuri ma anunta pe email ca am un raspuns sau ai o optiune in care iti vizualizezi mesajele tale, dar aici nu gasesc nimic.Multumesc si scuze ca am deviat de la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Danonina - de la ce varsta?
LEVI
Am doi baietei de 6 luni si jumatate si ma tot gandesc cu ce sa le mai diversific meniul.
Pana acum au primit supica,branzica ,ou si carnita.Ma gandeam si la iaurt,dar inca nu am incercat.
Oare de la ce varsta o fi bine sa le dau danonino?

lucas
este recomandat dupa virsta de 3 ani.
oricum la 6 luni juma e prea mic.

madau
Danonino de la 3 ani?? Pai nu e tot iaurt? Au voie iaurt de la 7-8 luni, eu asa i-am dat Mirunei

putzuruca
Deea face 11 luni si i-am dat danonino de vreo 2 saptamani. Iaurt simplu i-am bagat in alimentatie de la 8-9 luni.

aly30

Iaurt simplu (se recomanda cel facut in casa) le poti da...danonino insa de pe la 8-9 luni...nu e asa important d.p.d.v. nutritional.Tot atunci poti incerca Actimel.

Laura25
Levi, eu am citit multe pareri pro si contra produselor Danone, am citit pe cutii cat amidon au si am decis sa nu le dau Danone. Am inceput cu Campina si am continuat cu Milli. Milli le place mai mult, pt ca nu e asa acrutz ca cel de la Campina. Si eu tot de pe la 6-7 luni am inceput sa le dau, simplu sau amestecat cu cereale sau branzica de vaci. din ce am mai citit m-am convins ca nu e bine sa le dai la copii asa mici iaurt cu fructe in el. Contine zahar, amidon, coloranti si combinatia de fructe (care nu sunt culese tocmai din copac, ci sunt si ele din cinserve) cu zahar, amidon si lapte nu e tocmai fericita. Le poti da de ex. un iaurtel natural, amestecat de tine cu o banana. Eu m-am dat doar cu parerea, tu faci cum simti ca e mai bine pt pui. Sanatate, pofta mare si crestere usoara la gemeni

herra
Vlad are aproape 3 ani si sper sa nu primeasca prea curand iaurt cu fructe, gen danonino.

doar iaurturi simple.

Elise
Danonino nu e iaurt, ci branzica cu fructe, imbogatita cu Calciu.
Eu i-am dat bblisei de la sapte luni.

kristinutza
am auzit prea multe pareri documentate contra danonino. nu i-am dat niciodata si nici nu intentionez sa-i dau prea curand. atata timp cat exista iaurt simplu in comert (fara fructe)... prefer sa-i dau asa. pot sa-i pun eu singura o banana strivita in iaurt, n-am nevoie sa-i dau danonino cand mananca iaurt simplu, natural.
parerea mea.

oanab125
De ce danonino si nu iaurt facut in casa? Eu nu i-am dat niciodata copilului asa ceva, doar iaurt facut de mine, chiar nu va inteleg. Si in el pun fructe naturale in timpul verii si din compot iarna.
Si e f.f. delicios.

madau
Oanab, daca mananca asa e foarte bine, dar ce te faci daca ai un copil ca al meu care nu mananca iaurt simplu, nici macar daca ii pui fructe in el. N-a mancat, nici cand era mai mica, asa ca solutia de compromis a fost sa-i dau din astea cu fructe, din comert. Io-s multumita ca le mananca si pe astea.

Cat despre Danonino...sincer, daca existau dovezi clare ca sunt atat de nocive ptr bebelusi, nu cred ca mai erau de mult pe piata, sa fim sinceri. Cel putin asta e parerea mea. Fiecare face cum vrea, desigur, dar eu una n-am vazut nici o chestie documentata, in care sa se arate clar efectul nociv al iaurtului Danonino asupra copiilor.

Gabbriela
iaurt de la 9 luni a fost recomandat de pediatra piciului...
Am inceput cu iaurt fara fructe, si in zi de astazi il prefera pe cel fara fructe ... mult mai sanatos

Diversificarea la 6 luni jumate, deabea ai inceput si deja nu mai sti ce sa ii dai... incearca cat mai multe vegetale, sub cate mai multe feluri, cat mai multe pireuri si produse din cereale si orez, o data ce ai mai mult de 4 vegetale, incepe sipitele, si pireuri de vegetale in amestec cu branzica calcica... si deabea cand e bb expert in a manca vegetale se introduc fructe dulci si sucuri.

pofta mare!

StefaniAna
Nu pot raspunde la intrebarea initiala, ci am o intrebare legata de acelasi subiect. Si eu ma pregatesc sa-i introduc fetitei mele (8 luni) iaurtul. Este neaparat sa-i fac iaurt in casa (cel putin la inceput) sau pot folosi iaurt din comert si de care? Daca trebuie facut in casa, va rog sa-mi spuneti cum.

Pofta buna picilor!

Gabrielama
Atentie - cineva spunea de Actimel; nu e recomandat inainte de 2 ani. Am sunat la Danone si mi-au spus - ca fie'mea facuse pasiune pentru el.

Darria
Levi: sunt contra danone, nici noi nu mancam dar sa-i dau fetitei.......

Stefania: preferabil, pt. inceput, cel de casa.
iaurt: 1 l de lapte fiert si racit(la temp. camerei) se amesteca cu cca 100 iaurt. Se poate face si cu smantana dar prefer iaurtul. Las de seara pana dimineata si apoi poate fi papat. Daca este cald se face mai repede si tb. sa fii atenta fiindca se transforma in branza.
Se poate face si fara iaurt, asa simplu dar dureaza mai mult.
Dar daca vrei cumparat poti folosi iaurtul simplu(daca doresti adaugi fructe) de la Milli, Campina sau Napolact.

uite aici mai multe inf.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65445

sebica
Dar de Zuzu ce parere aveti? Ca ai mei baieti sunt innebuniti dupa iautul si laptele batut. Chiar ma gandesc ce-or pune in el ca e tare gustos.

Gabbriela
mama lucra la zuzu, daca chiar vreti o intreb si va spun, daca e indicat sau nu la bb...
eu in ro ii dadeam zuzu cu mare incredere si tare ia placut la copil, si lapte si iaurt...

amyarabella

Eu nu inteleg de ce comparati Danonino cu iaurtul simplu sunt doua lucruri total diferite.
Danonino este branza de vaci cu fructe si calciu.
Iaurtul este iaurt.

Sa raspund la subiect Iaurt si eu ii dau copilului de la vre-o 7 luni si Danonino de pe la 1an si 2 luni.
Eu zic sa vb cu medicul copilului si sa il intrebi cum si ce asa daca te iei dupa toata lumea ar trebui sa inchizi copilul intr-o cutie cu aer filtrat sa nu pateasca nimic...

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by DanielaLaura

CEL MAI BUN IAURT !!!
Se ia lapte de la un om care are vaca cu lapte si se pune laptele acoperit langa o sursa de caldura dar nu prea aproape;dupa o zi sau doua,in functie de calitatea laptelui,el se prinde si se face iaurt;este cel mai bun pentru ca nu are acele sute si mii de E-uri...
Noi il numim Vaconino
Pofta mare !!! Eu zic sa il incerci si nu vei regreta !!!

Ala se cheama lapte acru, sau daca il bati- batut.
Iaurtul de casa de face asa:
se ia lapte de la vaca, se fierbe, se raceste pana ramane cald, se ia o lingura de smantana si se amesteca intr-un borcan de lapte apoi se acopera si se lasa la temperatura camerei aproximativ 24 ore sau mai putin daca e mai cald.
Se poate si cu o lingura, doua de iaurt in loc de smantana ca sa iasa mai dietetic.
Nu se da la copil lapte de vaca nefiert!!!

Eu nu am incredere in danone si nici in milli, prefer firmele romanesti cu traditie cum ar fi Dorna sau Napolact si mai sunt cateva. In general reclama masiva imi da de banuit.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput