Iaurtul bun
Raspunsuri - Pagina 3
carmenpit77 spune:
Cred ca iaurtul bun este cel care ii place bb. De exemplu eu i-am dat la inceput Brenac dar nu i-a placut se stramba ca si cum ar fi fost prea acru. Dupa mai multe incercari cu alte feluri de iaurturi (dar intotdeauna simpe si fara danone care nu i-mi place mie) ne-am oprit la lagtag clasic. In viitor poate va dori altceva.
Cristina_C spune:
Da, adevarat, au si ei gusturi, insa sa nu generalizam. Uneori le plac si chestii interzise si, totusi, nu-i lasam sa manance gandindu-ne la sanatatea lor. Un exemplu ar fi cartofii prajiti care contin acrilamida si sunt cancerigeni.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
sirimie spune:
Exista un iaurt Natura (nu stiu de cine e facut) care are termen mic de garantie si scrie ca nu contine lapte praf. Eu din ala i-am luat lui bb al meu.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
roxanaz spune:
Cum preparati iaurtul cu fructe?
crisia76
Daca sunt mamici care prepara iaurtul de fructe in casa va rog sa-mi dezvaluiti si mie secretul acestuia ca nu i-as mai lua din magazin pentru ca nu-mi place ce vad la ingrediente si nici nu as renunta la el ca tare ii mai place. E printre favoritele mariei sale.
Va multumim mult
Cris, mama lu'Iepurix
aime
Pai, iaurtul il faci punand lapte sa se prinda la cald cu o lingura de smanatana (apoi pe cel din ziua urmatoare, poti pune in loc de smanatana o lingura din iaurtul tocmai facut), apoi adaugi fructe, maruntite sau date prin razatoarea de plastic. Si apoi vezi daca o sa-i placa.
otis41
Iaurtul cu fructe il puteti prepara ori punanad in iaurtul simplu din magazin fructe banane, capsuni, ce fructe ii plac la bebe, ori pregatind iaurtul simplu in casa dupa una din urmatoarele retete:
Se ia laptele din care vrei sa faci iaurtul, se imparte in doua. Prima jumatate se lasa la temperatura camerei, a doua se fierbe si apoi se toarna fierbinte peste laptele rece. Se pune apoi amestecul intr-un vas care se acopera si se aseaza undeva la caldura (langa un calorifer sau in bucatarie cand gatesti) si se lasa la caldurica pana se incheaga bine apoi se scurge zerul (daca vrei) si il bagi la frigider. poti sa faci amestecul de cu seara si sa il lasi la prins pana dimineata.
Iei toata cantitatea de lapte din care vrei sa faci iaurtul, o infierbanti si in ea pui un paharel mic de iaurt simplu din comert, amesteci si o lasi la prins la caldura.
intr-un vas curat se pune o cantitate de lapte (250 de grame, de exemplu) FIERT in prealabil si racit (la temperatura camerei), in care se pune o lingurita de iaurt (mai bine ar fi sa ungi peretii vasului, ca sa fie procesul mai rapid). Se lasa acoperit la temperatura camerei pana cand iaurtul e gata (vezi cum arata si gusti daca e acrisor), dar sa nu-l lasi prea mult timp ca fermenteaza!
Lapticul fiert - se lasa la racit pana e caldut se toarna in pahare de plastic de 400 de grame, in care se pune o lingura-doua de iaurt din comert. Se amesteca bine, se acopera si se lasa pana se face... iaurt .
Roxana80art
Buna!
Eu ii dau fetitei mele iaurtel facut de mine in casa,iar cand ii dau iaurt cu fructe ii cumpar,deoareca am incercat odata sa-i fac in amestec cu banana si nu i-a placut.
Nu stiu cat e de natural,dar eu oricum nu-i dau zilnic iaurt cu fructe ci din cel simplu cu ceva ,adica :biscuiti ,cereale cu miere,chec etc.
Fructe mananca zilnic foarte bine(2 pere,1 mar,o portocala,o jum. de banana,o jum. de kiwi,cam 10 bobite de strugure)si bea si suc de fructe,iar eu sunt tare multumita.
Va dorim sa cresteti mari si sanatosi!
crisia76
Multumesc mult de retete. Chiar imi voi incerca norocul azi sa vedem ce succes oi avea.
Sanatate maxima!
daniella4
Eu ii dau Danonino cu fructe de regula.
Dar cand nu am in casa zdrobesc bine banana, kiwi, piersica sau ce fructe am si le amestec in iaurt simplu. BB papa cu o placere...
crisia76
Mda, esec partial. A mancat la inceput cateva lingurite pana s-a prins ca nu-i place si la final i-am dat banana simpla maruntita de mine. Asta e. Trebuia sa ma gandesc dinainte ca dupa ce i-am dat cu succes iaurt cumparat nu va mai manca iaurtul facut de mine. Ii voi mai administra din cand in cand iaurt cu fructe cumparat si in rest mai bine fructele ca atare.
Cris
aime
Crisia, cand am postat, am vrut sa-ti spun ca nu stiu cat ii va place copilului combinatia....asteptam reactia ta...imi pare rau, da eram aproape sigura.
Cele din comert, fir-ar sa fie is si bune ...eu dimineata ii dau iaurt cumparat de la o firma din Iasi, si adaug acolo fructe. Ii place, dar o data de 2 ori pe saptamana cel mult ii dau cate un Delicios cu caise sau visine, ca n-o fi foc. Dr ne-a zis sa nu abuzam...dar asa mai rarutz...merge.
sirimie
Cite fructe puneti in iaurt? O para medie in 200 g de iaurt? Eu nu nimeresc niciodata proportia perfecta, si tot nu ii place
aime
Eu ii pun, cam la 150 g iaurt, o banana mare sau 3-4 caise cojite de coaja, o piersica din compot. Nu fac combinatie de iaurt cu para...ca mi-e frica kk .Ii pun iaurt cu ceva care de obicei strange la burtica.
crissy77 spune:
Fiica mea nu mananca decat Campina, amestecat cu banana. Cel mai indicat ar fi sa-i faci iaurt in casa. Laptele fiert il pui intr-un borcan, adaugi o lingura de iaurt si lasi la cald (o lingura de iaurt la un borcan de 800 ml).
Cristina & Elise-Stefania
Sheannamp spune:
De care iaurt dam copiilor?
Autor: csim
Mamici cu experienta, va rog sa ma sfatuiti si pe mine: care iaurt de pe piata este mai bun pentru un copil de 7 luni? Si cand zic bun, ma refer sa fie fara conservanti, fara coloranti, deci cat mai natural. Sau cum pot prepara eu insami iaurtul acasa si din ce lapte. Va multumesc.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: mexxa
Raspuns la: 16/02/2007 14:05:10
csim eu stiu ca se poate sa cumperi iaurt normal si sa adaugi tu fructele la blender...
reteta de facut iaurt acasa...nu o stiu.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Laura25
Raspuns la: 16/02/2007 14:45:29
Eu le-am dat iaurturi Campina si Milli. Ambele sunt fara conservanti, coloranti si alte nazbatii. Eu nu am facut iaurt acasa, dar stiu ca mama mea fierbea laptele, punea 1-2 linguri de smantana, amasteca bine si lasa la loc cald (dar nu prea cald ca se "zborseste", dar nici rece ca nu se prinde) cateva zile, pana se prindea. Poti incerca. Pofta buna!
Autor: tomasa
Raspuns la: 28/02/2007 14:48:18
Mie mi-a fost recomandat iaurtul Prodlacta, cel cu Bifidus. Si in general daca nu l-am gasit pe asta le-am preferat mereu pe cele romanesti, am citit pe eticheta ce contin si am ales ce mi s-a parut mai natural. DE facut iaurtul se face supe simplu. Ungi peretii unui vas de pamant sau chiar unei cratite normale cu iaurt si apoi incalzesti pe foc lapte la punga, sau la cutie, care-ti place dar sa fie integral si nu UHT. Eu m-am impacat f. bine cu Brenacul si OKE-ul, astea se strica cel mai repede dupa ce desfaci punga, deci presupun ca au mai putini conservanti. Incalzesi deci laptele, nu-i nevoie sa-l fierbi, doar cat sa fie caldut si versi in cratita unsa bine cu iaurt gata facut. Apoi mai pui in el o lingura de iaurt si-l lasi pana a doua zi la caldurica, nu caldura mare, dar intr-un loc mai calduros al casei, in bucatarie, eventual invelit intr-un prosop. Intr-o zi doua se face.
Si tot asa, opresti din el si faci data viitoare. Eu am facut de cele mai multe ori cu "cuib" adevarat, pe care-l aduceam de la bunica de la tara si iesea un iaurt gros si minunat ca gust, sufeream cand nu eram atenta si ramaneam fara el, trebuind sa-l fac cu iaurt cumparat.
Autor: tomasa
Raspuns la: 28/02/2007 14:49:52
Da, si Mili e ok, atat laptele cat si iaurtul.
Autor: gabrielav
Raspuns la: 28/02/2007 15:10:32
Andrei papa Danonino. Am inceput de pe la 7 luni. N-am avut probleme pana acum (are 2,6 ani). Le devoreaza pur si simplu; 4 paharele odata. Iar lapte bea doar LaDorna. Altceva nu bea nici sa te rogi de el o luna intreaga.
Autor: mary_ary
Raspuns la: 28/02/2007 15:21:27
De cand am inceput sa-i dau iaurt, i-am dat LA DORNA 10% GRASIME! In el i-am bagat diverse fructe coapte, din compot sau chiar crude. Iar mai nou i pun si diverse cereale. Il place foarte mult, iar acum la 1.5 ani tot pe asta il consuma.
Nu are conservanti, e natural.
Autor: roxanae
Raspuns la: 28/02/2007 15:21:30
Si iaurtul Zuzu este bun.Fetita mea papa si ii place mult.Nu am avut probleme niciodata.
Autor: Alexa Ioana
Raspuns la: 28/02/2007 15:23:54
zuzu cu 4% grasime, dorna "a la grek" cu 10% grasime sau monor
Autor: hcclara
Raspuns la: 28/02/2007 15:26:25
Buna! Iti scriu o reteta de iaurt de casa din revista mami.
o ceasca de lapte pasteurizat caldut (40 grade) se amesteca cu o lingurita cu varf de iaurt, dupa care se lasa sa stea acoperit, intr-un loc caldut.pt a grabi fermentarea ceasca se poate pune intr-un vas cu apa calduta, pe care il invelesti cu un prosop. daca iaurtul a iesit bine legat, se poate pastra o cantitate mica (1-2 lingurite) pentru pregatirea urmatoarei portii.
de fapt, e la fel cum spunea una din fete mai sus.
poti pune apoi fructe proaspete in el.
eu i-am dat celui mare al meu danonino, iar al meu cel mic are acum 1 an, si nu a prea vrut cand i-am dat (de la nestle).am sa mai incerc.
succes, claudia
Autor: oanab125
Raspuns la: 28/02/2007 16:14:07
Eu ii fac in casa, asa stiu ce bea. Ii pun fructe din compot, banane, chec si ii place foarte mult.
Autor: AmethystRain
Raspuns la: 28/02/2007 16:22:18
Buna,
De vreun an fetitza mea mananca, la sfatul pediatrei cu experientza, iaurt natural (nu de baut) Campina. Suntem multumite.
Cat despre iaurtul cu fructe, am foat sfatuita sa ii amestec eu cele 2 ingrediente, nu sa iau din comert.
Oricum, nu cred ca ar conta firma...Conteaza sa nu aiba conservanti, gelatina, alte prostii.
Autor: toanca
Raspuns la: 28/02/2007 16:35:52
Matei papa Danonino Gigantino si Danette de vanilie de pe 8 luni.
Pana acum nu am avut nici o problema si nici o reactie adversa
Autor: adriana15
Raspuns la: 28/02/2007 17:01:25
Raissa papa danone nutriday de pe la 8 luni.acum are 1 an si 2 luni si tot Danone simplu papa.cu fructe nu i-am dat.de obicei il papa adaugat la diverse feluri de mancare sau cu biscuiti.
Autor: Tia
Raspuns la: 28/02/2007 17:22:44
scrie pe ambalaj daca este preparat cu fermenti naturali sau cu praf de iaurt :(
Darria spune:
Csim: cel mai bun iaurt este cel facut in casa.
E ft. ft. simplu de facut: la 250 ml lapte fiert si racit(sa fie usor caldut) adaugi 5 lingurite iaurt. Lasi la temp. camerei de seara pana dimineata si e gata de papat.
Daca nu ai iaurt pt. insamantare: fie folosesti un iaurt din comert (cu cat mai putin conservant si altele) fie lasi 2 zile laptele fiert la prins(asa simplu, fara nimic in el).
Vase: folosesc cutiute(cu capac) din plastic, de 1 l, se folosesc in comert pt. smantana sau iaurt.
Pt. bebei este valabil 2, maxim 3 zile, pastrat la frigider.
Eu folosesc 1,8% si chiar daca este pasteurizat il fierb.
Apoi poti pune il el(cand papa bebe) ce fructe doresti.
Sheannamp spune:
Eu tocmai le-am dat baietilor mei doua linguritze de iaurt NATURA amestecate cu crema de legume. Este iaurtul pe care il maninc eu (exceptional la gust) si isngurul care il aveam prin casa. Am recurs la aceasta solutie fiinca nu prea le placea gustul legumelor simple.
E a treia zi in care maninca si nu au avut nici o problema de la el.
Sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
mofturici spune:
si eu am fost"pro" iaurtului facut in casa dar fetitei mele nu-i prieste....dupa ce papa ragaie numai acru,cand ii miros gurita,si apoi mai da innapoi...i-am facut si cu fructe si cu cereale....voi ce ma sfatuiti...acum am facut o pauza de vreo saptamana jumate si as vrea sa incep din nou..
simona_filipas spune:
Baietelul meu de mare fan iaurt.Zilnic mananca iaurt Danone Cremoso sau iaurt facut de mine in casa
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si Dragos Octavian