In Italia (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Da Nico, firma nu te da afara dar depinde ce serviciu ai ... ca daca munca ta te obliga sa fii "la zi" cu toate noutatile din domeniu tu singur te penalizezi daca stai mai mult acasa. Si atunci nu iti convine.

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina anghel spune:

Crini cred ca poti primi alocatie si pentru fetita ta, in conditiile in care tu nu o dai la scoala de la 7 ani ci de la 8 ani( asta ca motivatie); dupa 8 ani...nu mai stiu, asa este, cum spui tu, se da de la scoala, iar daca copii nu se duc la scoala nu primesc alocatie.Concluzia este ca mai poti beneficia pentru fetita inca un an. Alocatia ti-o aduce acasa(la adresa din BI) factorul postal( iti stabileste o anumita data); prin cont stiu ca se poate primi doar indemnizatia CIC, nu si alocatia.
Cat despre retroactiv, mie mi-a dat-o si din urma(3 luni).Se da retroactiv, dar nu stiu pentru cat timp, trebuie studiata legea; cand am timp ma uit si va spun.
Crista sa stii ca e bine sa ne mai punem din cand in cand neuronii in functiune, si eu patesc la fel. Scuze de intrebare, poate ca este deplasata, dar ce inseamna"passa parola"; eu stau majoritatea timpului in casa, cand ne intalnim cu prietenii vorbim romaneste, televizor am digi TV...deci concluzia este...italiana mea este doar de facut piata.

Mergi la inceput

www.mediaset.it/brand/canale5/programma/schedaprogramma_34.shtml" target="_blank">passa parola emisiunea lui Gerry Scotti acum insa e vrei sa fii milionar ... la mine televizorul sta mereu deschis pe italieni adevarul este ca numai asa am invat eu sa leg doua vorbe in limba lui Dante . Si eu "vorbesc" toata ziua romaneste dar aici cu voi pe forum sau cu prietenele pe messenger... adica mai mult in scris oricum mi-am revenit ca pina sa am internet adsl stateam numai cu tv sau radio in italiana si incepusem sa vorbesc ca Hagi ( sau Mutu ca sa fim mai actuali) de rideau toti de mine.
Cu digi tv vezi toate canalele romanesti? Eu mai dau cite un ochi pe tvr international dar dupa o pauza de 2 ani bag de seama ca au aparut personaje noi in tv romanesc si eu nu ii cunosc. Luni pe la prinz am vazut "casatorie cu repetitie" si nu m-am miscat din fata tv-ului ... Bine ca eram singura acasa ca sa il savurez in liniste si pace . Sper sa mai fie ceva frumos si lunea viitoare ... in rest ma uit si eu la programele educative de la italieni ca imi "pune neuronu' - nu e nici o greseala doar 1 a mai ramas - la treaba "

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Gata m-am lamurit.
Da, cu Digi TV pot vedea toate programele romanesti + multe altele( aceleasi programe care se prind prin cablu la firma RCS).
Ajutati-ma si pe mine cu doua retete culinare 100% italienesti, pentru niste prietene din tara:
- cannelloni
-lasagna( cu foi cumparate Barilla)
MULTUMESC MULT.

Mergi la inceput

ooooooo retete ...

uite aici lasagna http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53428&SearchTerms=lasagna
si cannelloni se fac la fel ... vezi ca eu am scris acolo retete ( suta la suta italiene - pt restul nu bag mina in foc) si cu spanac si cu ragu ca la noi aici ... si cu peste... citeste si dc ai intrebari sunt pe aici sa raspund la ele.In plus sunt verificate si chiar am luat nota buna de la un italian, nu de la Fabio ca de la el iau note bune zilnic si daca ii dau piine cu ulei .

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Saru mana pentru retete; Crista esti buna rau( a se citi la retete culinare), despre lasagna ...yammiiiiiyam;
gata...acum cand ma duc prin magazine si nu inteleg ceva, sau vreau sa fac ceva cu specific italienesc ...pe tine sunt, gata nu mai scapi.
La botezul Mariucai i-am invitat si pe vecinii nostri italieni si niste prieteni(5 familii), vreau sa-ti spun ca i-am dat gata cu sarmalele noastre, au mancat cate 10 si au mai luat si la pachet; cu salata de beof si micii...concluzia lor a fost ca avem o bucatarie buna buna.
Nu ne lasam deloc...tot inainte.

Mergi la inceput

Da.. cu sarmalele ii dai gata si cu salata beof pt ca a lor e fara carne si deci avantaj noi... eu si cu piftia l-am dat gata pe al meu si in general cu dulciurile ... nu maninca insa ciorba decit rar de tot ( adica a mincat odata cu perisoare si de vreo 2 ori de burta hahah )... pt ca nu e obisnuit ... daca vrei retete eu iti recmand niste site-uri italiene ... asa ca sa ai ce sa citesti cind doarme aia mica .

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Buna dimineata, dragele mele...

M-am gandit sa va salut acum, caci nu se stie cum se va desfasura ziua si iar nu mai apuc sa intru pe DC.
Am vazut ca va tineti de chestii legale, ce bine ca avem printre noi un avocat, asa mai aflam si noi cate ceva.

Geanina, tu ai facut Dreptul in Bucuresti? Ce promotie? Te intreb caci si eu bantuiam pe acolo, cu multi ani in urma, dar poate ca tu esti mai mica.
Cat despre Napoli, eu il ador, am fost de 2 ori si tot m-as mai duce. Iar primul popas l-as face la "Caffè Gambrinus", ce spectacol! Tie iti place orasul?
Cat despre retete, trebuie sa stii ca Doamna Cri este cel mai priceput chef de pe fata pamantului, asa ca ii poti cere cu incredere orice sfat.

Cri, ce vesela sunt cand citesc randurile tale...aici sau pe mail.

Un imens salut la mari si mici.

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Saru'mina Irinush pentru laude dar nu le merit. Cu teoria stau mai bine decit cu practica ... eu cam uit sa pun sare sau pun prea multa ( al meu poate povesti ceva despre asta ) deci mare bucatar nu sunt .

pupice

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Ba da, ba da, ma alatur si eu Irinei si iti spun ca bucatarul sef aici este Cri. Si in ceea ce priveste sfaturile te lamureste bine. Ce-i al ei, e al ei!

Va salut, fetelor! Gata mi-am revenit, am schimbat starea de spirit. Dar alte noutati ... nimic deosebit. Pe-aici este foarte frig, ger.

Va doresc week-end placut tuturor, desi eu voi mai bantui pe-aici zilele astea. Va pupacesc, pe curand !

_

*** PETRO. ***
_

Mergi la inceput