Scoala de muzica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Fetelor, si !! Imi spune cineva si in ce consta testarea aceea de la inceputul clasei intai?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Cataghe,testul consta in urmatoarele:
1. unu,doua cantecele,de oricare,pot fi din cele invatate la gradi,acasa,colinde,imn...orice.
2. o poezie(aia daca cantecele n-au convins,altfel nu se mai asculta poezia)
3. proba de ritm-aici un profesor din cei prezenti in comisie,bate din palme diverse ritmuri,si copilul trebuie sa le reproduca.
4. proba de auz,i se canta la pian diverse sunete,uneori,sau mai exact de obicei prof. de la pian le canta totodata si cu vocea iar copilul trebuie sa reproduca acel sunet,primeste cateva astfel de sunete.
5. proba de memorie,aici se canta tot la pian un fragmentel,o insiruire de cateva sunete,pe care copilul trebuie sa le redea cu la,la, la.Si aici e ajutat si de vocea prof. de la pian.
Eu nu am stiut de ex. ca o sa fie ajutat sa reproduca vocea,credeam ca doar pianul,la testarile de clasa V asa e si eram disperata ca copilul nu aude,apoi mi-au explicat colegi ca la 6,7 ani nu reproduc sunetul unui instrument,fie el si pian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Angy, multumesc frumos!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Vreau si eu sa-mi exprim parerea in legatura cu a face muzica...
Mie nu mi se pare deloc rau ca este "cool"/la moda sa canti la pian...
Adi este acum intr-o clasa de canto...la Scoala populara de arta... la care s-a adpatat foarte bine.. deja poate canta cu negativ (in 2 luni).... la anul (6 ani) il voi da si la pian...
Va face o scoala normala pentru una din cele mai bune este peste aleea din spatele blocului, dar chiar daca nu va face cariera muzicala... eu cred ca a stii sa cante la un instrument, a stii sa asculte o melodie... sa faca diferenta intre muzica buna si cea mai putin buna... il va ajuta in viata sa se integreze mai usor... sa poata participa la diverse activitati cu colegii...
Si eu am facut chitara... in liceu aveam si mici compozitii proprii... refugiul in muzica m-a ajutat de multe ori... chiar daca am ales sa fiu inginer... sincer mi s-a parut mai usor decat a face muzica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Cataghe, iti multumesc mult ca ai deschis acest subiect!
Daca am fi ramas in tara, sigur Andrei, baiatul meu cel mare ar fi mers la scoala de muzica! Dar aici unde suntem acum nu avem prin imprejurimi asa ceva, asa ca probabil vom face un efort substantial si va invata in particular.
De la 4 ani, cand i-am cumparat o orga (pe jumatate de jucarie) nu s-a mai despartit de ea! A inceput sa faca diferite combinatii de sunete, care, recunosc, m-au uimit! Nu sunt adepta ideii de a studia un instrument pt. ca "e la moda". In cazul lui, el e cel care ma bate la cap cu asta!
Indraznesc si eu o intrebare: Avand in vedere ca nu avem nici bani sa cumparam un pian si nici loc unde sa-l punem, ar putea studia si la o orga electrica care are si sunet de pian? (sper ca ati inteles la ce ma refer!) :)
Inca ceva: o doamna care canta la pian de multi ani mi-a spus (vazandu-l pe Andrei cu ocazia unei vizite) ca ar fi mai bine sa inceapa studiul pianului din toamna (cand va intra in cl. a 3-a ), motivul fiind ca atunci degetele lui vor fi mai puternice! Cat de intemeiat e acest motiv?
Va multumesc anticipat pt. lamuriri.
Numai bine!

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetelor, stiu&sper ca pe aici intra mamici si de prin alte parti, sau poate aveti voi cunostinta de asa ceva.
La gradinita ni s-a spus ca fetita are o ureche muzicala f buna, reproduce cu mare exactitate cantecele auzite de 2-3 ori si ii place sa faca asta, de altfel educatoarea mi-a spus ca toata ziua fredoneaza cate ceva. Asta face si acasa dar eu cum am numai 2, nu-mi pot da seama daca e intr-adevar ceva deosebit sau asa fac copiii.
Ma rog, acuma ca tot vorbiti de scoala de muzica voiam sa va intreb daca stiti de asa ceva in Germania. Ea are 4 ani dar as vrea sa am suficient timp sa ma informez, avand in vedere ca nici eu nu cunosc sistemul. De anul viitor (dupa ce implineste 4 ani in martie) oricum o sa mearga la un curs de ... ceva, inca nu stim ce dar am sa ma consult si cu educatoarea si cu prof. de muzica la vremea respectiva. Important e sa-i faca ei placere.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Cristina,incearca aici:www.musikschulen.de

Mergi la inceput

Porumbel30,nu trebuie sa cumperi pian,dar poti lua cu cateva sute de dolari un pian digital,nu orga.
E important sa aiba touche-ul reglabil,ceea ce orgile nu au.
Cat despre degete ele se "intaresc" prin studiu.
Aici copiii incep studiul pianului la 6,7 ani.Unii chiar mai devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by angy11

Cristina,incearca aici:www.musikschulen.de

multumesc, asta am gasit si eu, dar dinc e am inteles sunt scoli de muzica separate de scolile normale, poti face cursuri acolo. Eu ziceam eventuald e o scoala primara normala care are si ore de muzica, cum sunt in Romania, de ex.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Angy, iti multumesc!
Adevarul e ca e prima oara ca aud de un pian digital, dar ma interesez!
Baiatul meu isi doreste mult sa studieze pianul. Eu i-am atras atentia ca asta inseamna munca, dar el insista! Asa ca eu consider ca merita facut un efort (ma refer la cel financiar) in aceasta directie, nu?

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput