Scoala de muzica
Fetelor, aveti careva copiii la scoala de muzica? Noi ne pregatim sa ne intoarcem in Romania si ma bate gandul sa il inscriu pe baietelul meu la liceul de muzica (in clasa I), se pare ca ar avea oarece inclinatii... Ma intereseaza daca poate sa imi spuna cineva care e programul acolo, cate ore sunt in plus fata de scoala obisnuita, daca se face scoala si in rest ca lumea (la materiile obisnuite, ma refer), daca sunteti multumite de atmosfera, etc.
Multumesc.
Nu am copil dar am fost la scoala de muzica cu ceva vreme in urma si pot sa iti spun cateva idei despre admosfera si program.
Cand am fost eu in clasele mici stiu ca aveau doua ore in plus fata de programul obisnuit al unui elev de clasa I.Intr-adevar se pune accentul pe orele de studiu dar se face si scoala la materiile obisnuite destul de serios.Admostera este foarte buna...eu nu o sa uit perioada aia,e o admostera foarte placuta,cu un aer de competitie.
Eu atata stiu...dar mai bine sa vina mamicile cu copii ca poate acuma s-au mai schimbat lucrurile.
Oricum multa bafta
Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
Sabina spune:
Cata...va intoarceti???
acu, unde vrei sa-l dai...in ce oras? casa stiu daca pot sa-ti zic sau nu ceva concludent.
daca vrei la Timisoara Angy de la subiectul cu muzcieni stie ce si cum...la cluj e Descantec si la Bucuresti e si Monica Elizabeth, si eu desigur:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
cataghe spune:
Sabina, da, ne intoarcem.
Nu, la noi in oras, la Alba Iulia, vreau sa il dau... Nu ma gandesc neaparat sa faca o cariera muzicala - desi, daca are talent si o vrea, n-am nimic impotriva - insa am vazut ca copiii de acolo sunt cu totul deosebiti si as vrea sa i se dezvolte sensibilitatea in directia asta... El pare atras de idee, noi nu am hotarat inca nimic, insa am inteles ca este si o invatatoare buna acolo care are acuma clasa I si nu are nici foarte multi copii in clasa, deci se poate ocupa cum trebuie de ei. De aia m-ar fi interesat un pic, in general, cam care e programul si orice alte informatii mai sunt disponibile.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
descintec spune:
Cata, materiile suplimentare sunt teoria (2 ore de saptamana) si ora de instrument (2 ore pe saptamana). Plus studiul acasa, care ajunge de la jumatate de ora la inceput, spre doua ore in clasa a treia. Programul e mai incarcat, dar ii ramane si timp de joaca. Metamarfoza pe care o sufera un copil ce studiaza muzica merita efortul. Eu lucrez cu copii de varsta lui Stefan, care nu sunt la scoala de muzica si copii care studiaza muzica. E vizibila diferenta dintre puterea de concentrare, disciplina, felul in care se mobilizeaza.
In ceea ce priveste restul materiilor, programa e aceeasi cu cea din scolile normale. Cat si cum se face scoala depinde de invatatoare. Daca aveti posibilitatea sa alegeti, sfatul meu de mamica ce a avut o invatatoare nepotrivita la primul copil e sa alegeti pe cat posibil invatatoarea care se potriveste copilului vostru.
Sabina spune:
Deokiu ca de obicei le zice bine.
spor!!!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Jocelyn spune:
Eu zic ca merita. Intr-adevar, in unele scoli de muzica nu prea se cer la fel de multe la celelalte materii, insa poate nu e cazul aici si daca e asa, il poti tine totusi din scurt
E adevarat ca au mai putin timp de joaca decat ceilalti copii, dar totusi e un lucru deosebit si macar pana in cls 8-a daca sta tot e bine. La ce instrument?
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
crinuta spune:
Cata, cand am terminat eu se facea si scoala, acum nu stiu, dar pe langa materiile obisnuite, va face 2 ore de instrument pe saptamana + 2 ore de teorie muzicala.
Ca ar fi copiii mai deosebiti la liceul de muzica, nu e asa.
Asa mi-am imaginat eu cand eram mica, si nu mica mi-a fost dezamagirea.
Da, sunt si copii cu totul speciali, dar sunt putini.
Crinuta si Rayan
Jocelyn spune:
Eu ziceam ca e un lucru deosebit ca un copil sa invete un instrument, nu neaparat ca acei copii ar fi mai nu stiu cum decat ceilalti. In definitiv, sunt totusi deosebiti fiindca au ureche muzicala si invata ceva in plus fata de ceilalti, si nu orice.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
Lona spune:
Fiul meu este elev la Liceul de arta, in clasa a treia. El face pian dinainte de a merge la scoala, pentru ca am avut instrumentul in casa, iar mama este profesoara la acest liceu.
Nu este usor, si asa cum s-a mai spus aici, programul este ceva mai incarcat atat la scoala, dar mai ales acasa. Din pacate, noi n-am avut noroc de invatatoare, dar nici n-avem incotro, pentru ca este un singur rand de clase, deci nu am de ales. A-l muta inseamna a renunta la pian, si deocamdata el nu concepe asa ceva.
Efortul e sustinut, din toate punctele de vedere, dar satisfactiile sunt pe masura. Radu are patru premii nationale la concursurile de anul trecut. Si eu cred ca acesti copii sunt deosebiti, indiferent daca fac performanta sau nu. Scoala de muzica nu inseamna numai studiul unui instrument, ci si auditii, concerte, vizionari, gesturi care educa, instruiesc, sensibilizeaza. Fiul meu asculta muzica clasica cu mare placere, recunoaste un numar destul de mare de lucrari, le poate comenta/analiza (la nivelul lui de intelegere). Chiar daca nu va face cariera, oricum ii va ramane aceasta pasiune pentru o arta completa.
M-am intins, dar trebuie sa mai spun ceva. Radu este foarte sensibil si sociabil. La conturarea personalitatii lui si la definirea raporturilor cu cei din jur a contribuit insa mult cantatul in cor, care l-a invatat sa fie atent, generos, bun camarad, disciplinat.
In concluzie, poate subiectiv, consider ca studiul muzicii, indiferent la ce nivel, este un castig pentru orice copil.
Succes, si astept sa ne intalnim in concursuri! Până atunci, sărbători fericite tuturor!
cataghe spune:
Fetelor, multumesc din suflet pentru informatii si pareri - si va rog, daca mai aveti, mai ziceti!
P.S. Si eu tot la pian ma gandesc pentru ca avem pianul in casa (de pe vremea mea, dar eu nu am facut scoala de muzica, am facut asa, de placere) - asta ar fi pro; contra ar fi ca stiu ca in eventualitatea unei cariere, e foarte greu sa razbati cu pianul. Avem si vioara, de pe vremea lui tata, dar nu a mai incercat-o nimeni demult. Oricum, intre astea doua oscilam, sa vedem ce zice si "impricinatul".
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)