Scoala de muzica
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Si eu care ma pregateam sa iti spun Nu pian, dar vad ca ti-ai dat singura raspunsul.
E o moda cu pianul la copii mici, am observat ca mai toti vor pian, si eu cand eram mica tot pian am vrut iar mai tarziu am regretat.
Vioara imi place mai mult, dar asta e.
Crinuta si Rayan
Sabina spune:
pe de alta p[arte ar fi excelent sa inceapa cu pianul, pt ca pianul dezvolta capacitatile muzicale, in speta auzul armonic cel mai bine.Macar 4 ani...si dupa care eu as alege violoncelul:)....si as continua cu pianul cat mai mult posibil.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
descintec spune:
pian oricum face dintr-a cincea, ca al doilea instrument, tocmai pt dezvoltarea auzului armonic. Sa nu trageti concluzia ca zic sa nu faceti pian, e foarte frumos.
Lona spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Si eu care ma pregateam sa iti spun Nu pian, dar vad ca ti-ai dat singura raspunsul.
E o moda cu pianul la copii mici, am observat ca mai toti vor pian, si eu cand eram mica tot pian am vrut iar mai tarziu am regretat.
Vioara imi place mai mult, dar asta e.
Crinuta si Rayan
Nu cred ca neaparat o moda, "se vede" insa mult mai repede. Dupa cateva luni, un copil poate canta o piesa mica din Cernovodeanu, si gata, suna! Pe cand la vioara, in acelasi timp, nici nu aseaza toate degetele. Pe de alta parte, pentru vioara iti trebuie o ureche foarte buna, care este nu este obligatoriu necesara pentru pian (sigur, nu poti fi "surd"). Mama mea e profesor de vioara, acum in primul an de pensie, si asta a fost "durerea" ei toata viata: apetenta parintilor pentru pian, dar din alte considerente decat cele de mai sus.
Sabina, si mie imi place foarte mult violoncelul. Eu am facut vioara, si as fi vrut sa trec la violoncel in clasa a cincea, dar aici nu era clasa pe vremea aceea (nu este nici acum, de altfel). Ascultam insa, si ne bucuram toti.
Sabina spune:
quote:
Originally posted by descintec
pian oricum face dintr-a cincea, ca al doilea instrument, tocmai pt dezvoltarea auzului armonic. Sa nu trageti concluzia ca zic sa nu faceti pian, e foarte frumos.
_
Sapte dintr-o lovitura!
da, sigur ca fac....dar nu se compara cu pianul principal.Si plus ca altfel canti la violoncel cand ai spate niste ani de pian...sau la clarinet,flaut etc, orice care se incepe din clasa a 4-a, a 5-a.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
sinzi_ana spune:
Hop si eu!!!!
Si eu ma gandeam sa incep cu David cu niste lectii de pian...nu neaparat la o scoala de muzica cat in particular in asa fel incat sa nu ii incarc prea mult programul...
Vreau sa intreb, de la ce varsta ar putea sa inceapa? La 3 ani e prea mic? Si ce program ar fi potrivit pt un copil de 3 ani?
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
Jocelyn spune:
Din cate stiu, de la profesoara mea de pian, un copil de 3 ani e mult prea mic pentru a incepe un instrument. Un instrument se incepe in general de la 6 ani sau 7 desi sunt si copii care incep de la 4-5 dar nu mai devreme -nu isi pot controla miscarile degetelor suficient de bine pt a incepe sa invete un instrument si plus ca e nevoie de metoda speciala avand in vedere ca ei nu pot citi inca notele.
Te poti duce la Scoala de Arta sau la Scoala de muzica si sa vb cu o profesoara de acolo sa vezi ce-ti spune.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
crinuta spune:
Sanzi, iti raspund deoarece sunt profesoara de pian, deci, inainte de 5 ani no way, eu recomand chiar 6 ani.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Din pacate este o moda, asa cum am afirmat si inainte, iar asta vad an de an la inscrieri cat si la alti copii de la alte scoli care gandesc ca e " cool" sa stii sa canti la pian.
Ureche muzicala trebuie sa ai si la pian, dar of course, e mai easy sa apesi o clapa si gata sa iasa sunetul, pe cand la vioara de ex daca pui degetul un pic mai sus sau mai jos ai falsat, insa, ce poti scoate dintr-un vibrato de calitate la vioara nu scoti la pian, asta e, deci la pian lucrezi mai mult la tuseu.
Crinuta si Rayan
cataghe spune:
Crinuta, tot ce pot sa-ti spun este ca noi nu facem parte dintre cei care fac ceva pt ca e "cool".
Ok, am revenit, puteti sa imi spuneti va rog cum e cu instrumentul principal, ce poate fi principal si ce... "secundar"? (sper sa nu spun vreo prostie!) Si cand se aleg astea? In clasa a 5-a ce anume alegi?
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)