Viata in Germania (29)
Raspunsuri - Pagina 3
Alina spune:
Paraluta si Helbi,va rog,trimiteti-mi si mie vreun metru de carnati .Mi-ati facut pofta dar m-am trezit prea tirziu.
Acum ma gindesc ca as face si eu niste m de carnati intre Craciun si Anul Nou.Ce reteta aveti?Eu nu am facut in viata mea dar am mai vazut.
Alina
helbi spune:
Alina, te invit la o portie de carnati!
Uite cam ce am folosit noi, si tu adaptezi (sau te uiti in cartea de bucate:-)):
- 6 kg pulpa porc
- 4 kg grasime
- 6 pachete condimente pt carnati (aduse din RO de asta vara)
- usturoi (cred ca vreo 6 capatani mari)
- 2 lingurite bicarbonat de potasiu
- apa
- 22 m mate porc
Carnea si grasimea le-am luat de la abator si am cerut sa ni le toace mai mare (nu ca la carnea tocata de la caserola, ca asa am facut anul trecut si au iesit cam batuti)
Le-am amestecat pe toate, apoi am trecut la umplut matele. Noi nu i-i afumam (ca nu avem unde si am comandat la Nurenberg din cei afumati)
AncaG spune:
Buna dimineata!
Helbi, te rog sa imi scrii si mie cum se procedeaza pentru a comanda carnati. Ai scris ca ai comandat carnati la Nurenberg. Poate mai au si alte produse romanesti?! Oricum, am dat cautare dupa 'carnati' si surprinzator la Viata in Germania nu a gasit nimic, asa ca nu stiu daca s-a mai scris si unde s-a mai scris pe Forum despre asta. Deci, cum pot afla ce produse se pot comanda, cat costa, cum se comanda, in cat timp se trimit...? Cam multe intrebari. Poate, vreun numar de telefon...?
Multumesc!
Spor la mancat carnati!
Anca
tinatache spune:
mama mia ce spor aveti! se vede ca se apropie treburile de sarbatori:)
Andreia, multumim de adresa cu carnatii!
Fetele care m-au ajutat cu McD, saru'mana
Ne pregatim si noi de sarbatori, am avut o sapt. grea, copiii numai cu febra 39-40 au tinut-o. Dar, multumim lui D-zeu acuma sunt sanatosi, nu au facut varicela cum ma temeam (sau speram, ca sa scap si de asta), sunt iarasi la gradinita. Saracii se uitau la copilasi ca alcoolicul la bautura, dupa atatea zile de stat acasa nici la revedere nu ne-au mai zis.
Am cumparat si bradutz, mai am cadouri pt barbatii casei si gata, poa' sa vina Mosu.
Voi cum stati cu cadourile? Si ce faceti de papa de Craciun?? in afara e carnati. Apropo carnati, am fost aseara in Christkindlmarkt si am mancat carnati de 1/2 metru!!! Copiii au mancat 1 singur, amandoi, iar pt noi a trebuit sa cumparam altul
Dupa cum vedeti sunt f bine dispusa, lucrurile incep sa se aranjeze si la noi fromos pt sarbatori
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
lili_ka spune:
[quote]Originally posted by aschiutza
Lili Ka, bine ai venit pe forum! Si eu tot la universitate am invatat, am fost foarte multumita! Acu am cam uitat eu gramatica si vorbesc fara sa pun corect celbrele terminatii la dejective, da in rest ma inteleg oamenii...
Daca vrei sa iti recomand niste carti f bune care te ajuta la invatat germana, sa spui. Eu fac colectie :).
-----------------------------
Buna ,
Ar fi interesant sa-mi poti recomanda ceva carti.
Multumesc anticipat pentru recomandari.
papadie spune:
Buna lili_ka si eu tot din KA. Din pacate cu germana nu te pot ajuta deoarece eu ma descurc mult prea frumusel cu engleza iar aici la Volkshochschule mi s-a parut pierdere de timp si bani. Am fost sambata la un party de Craciun cu romani si am aflat in skimb despre un magazin romanesc cu carnati si toba si alte "porcarii" delicioase aici in oras. Daca te intereseaza iti dau datele pe e-mail. Toate cele bune doamnele mele! PS askiutza as fi vrut sa-ti fac o surpriza si sa-ti inregistez piesa aia de teatru dar din pacate m-a lasat antena. Daca afli de vreo reluare ceva anunta-ma ca diseara mesterim si o repunem in functiune (btw fetele eu prind absolut toate programele romansti daca va intereseaza ceva numa spuneti si se rezolva!)
tinatache spune:
Lauraa, uite cu notele:
http://de.wikipedia.org/wiki/Schulnoten
Eu am dat TOEFL dar punctajul e pana la 300, la GMAT punctajul e pana la 800. Deci, care te intereseaza?
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
Camelia spune:
AncaG, spre sa gasesti aici ce te intereseaza: http://www.metzgerei-fronius.de/
Noi mergem azi la magazinul din München.Sper sa gasesc acolo carnati si tot ce mai trebuie, sa nu mai fie nevoie sa comand pe net.
Fetele din München, s-a deschis un restaurant romanesc nou in zona Marienplatz.Se cheama Paradise si e situat pe Altheimer Eck 12.Am aflat ieri la biserica.Tot ieri am aflat ca in Garching se organizeaza revelion romanesc.
O saptamana usoara, va doresc!
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Camelia
AncaG, spre sa gasesti aici ce te intereseaza: http://www.metzgerei-fronius.de/
Noi mergem azi la magazinul din München.Sper sa gasesc acolo carnati si tot ce mai trebuie, sa nu mai fie nevoie sa comand pe net.
Fetele din München, s-a deschis un restaurant romanesc nou in zona Marienplatz.Se cheama Paradise si e situat pe Altheimer Eck 12.Am aflat ieri la biserica.Tot ieri am aflat ca in Garching se organizeaza revelion romanesc.
O saptamana usoara, va doresc!
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
unde e mag. din München?
Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius