Viata in Germania (29)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by lili_ka

Buna ,

Sunt si eu noua pe acest forum.

Bun Venit!

Sedere placuta si cat mai des pe la noi!
Am fost de vreo 3 ori in Karlsruhe. Frumos oras, iar castelu' e superb!

Alexandra

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by aschiutza

Daca vrei sa iti recomand niste carti f bune care te ajuta la invatat germana, sa spui. Eu fac colectie :).

Fetelor eu cam scapat de gatit anul asta, ca plecam la Dresden de pe 27... Da am acuma o pirdalnica de gripa si nu am apucat sa fac curatenie...arata ca si cind ar fi trecut orcanul prin casa...

-----------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Daniela, imi recomanzi te rog si mie niste carti de germana (le ai in format electronic cumva?).
Io fac acum cursurile de integrare dar, uneori mi se pare ca merg cam incet!
A, mai este o fata aici pe forum care merge in Dresden de sarbatori. Cred ca pana pe 28 parca.

Alexandra

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele, scrieti-mi si mie va rog frumos, cateva idei de urari in germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc Paraluta de raspuns, tu de unde ai luat matze pentru carnati?

quote:
Originally posted by paraluta

Si eu recomand cursurile de la Uni! Se face foarte serios, de fapt sunt cursuri pentru cei care vor sa studieze aici, deci nivelul e foarte inalt. Eu fara cursul asta n-as fi reusit sa vorbesc asa bine ca acum.
Spunea cineva de matze. la matze le spune pe germana "Därme", si puteti incerca la magazinele foarte mari gen "real" sa intrebatzi daca au. La burta ii zice "Bauch".
Si o veste: Am facut carnatzii!! Au iesit foarte buni,au iesit din 6 kile de "material" cam 12 metri!!! ii las la zvantat, iar luni dimineatza ii ducem la afumat! Promit poze!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Si eu gindesc la fel despre mine.
Mie mi s-a parut fantastic sa vezi cu ochii tai, oameni care in prima zi de curs nu puteau nici un cuvint sa spuna in germana(si aici ma refer mai ales la chinezi si coreeni) si dupa 1 an de zile puteai sa porti o discutie normala cu ei in lb. germana cam in orice domeniu.

quote:
Originally posted by paraluta

Eu fara cursul asta n-as fi reusit sa vorbesc asa bine ca acum.

Laura, tu pt. ce veri sa stii echivalarea notelor? Daca are vreo legatura cu recunoasterea diplomelor, pe documentul de recunoastere al diplomei nu scrie nota echivalata, cel putin la mine.
Sau poate vrei pt. tine asa sa stii.

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Narcisa, am gasit un master in domeniul meu dar cere diploma cu nota cel putin 2,50. Nu stiu daca se refera doar la diplomele nemtilor sau si alor ausländerilor.

Intrebari:

Cursul pt. DAF la Uni se face la orice Uni? Pe pagina la Uni Stuttgart nu am gasit nimic in sensul asta!

Cam la ce nivel trebuie sa fii la engleza ca sa ai un punctaj TOEFL de cel putin 550 p. ?

Merci!

Christel, ce fel de urari? Ceva mai special?

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Laura , uite aici ceva despre DSH prüfung la uni Stuttgart
http://www.uni-stuttgart.de/interessierte/wege/bewerbung/auslaender/ausl_deutsch.html#2
Cu masterul trebuie sa mergi la fata locului sa vorbesti cu cineva sau prin telefon, te lamuresc cel mai bine ce si cum; eu asa as proceda.

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Christel: citeva urari de craciun pe germana

1).
Der helle Glanz des Weihnachtssterns
erstrahle Euch im Herzen,
in Euren Seelen spiegle sich
das wahre Licht der Kerzen.

2).
Ich wünsche Ihnen ein frohes, besinnliches Weihnachtsfest und für das Neue Jahr viel Gesundheit, Glück und Erfolg.

3).
Ich wünsche Ihnen zu Weihnachten den Segen Gottes und den Frieden, der höher ist als alle Vernunft, dass er unsere Herzen bewahren und stärke in Jesus Christus, auch im nächsten Jahr.

Sper sa fie macar una potrivita.

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Christel, eu am cumparat matzele de la un magazin mare care se cheama "Famila". Este un magazin gen real, dar nu cred ca exista decat in nordul Germaniei. Dar poti sa intrebi si la real, poate au si ei.Am luat 40(!)de metri de matze gata curatzate, au costat cam mult, am dat 5 euroi pe ele.
Eu itzi scriu o poezie pentru Mos Craciun:
"Lieber, lieber Weihnachtsmann,
Ich verspreche gut zu sein!"
(Draga Mosule, promit sa fiu cuminte!)

quote:
Originally posted by Christel

Fetele, scrieti-mi si mie va rog frumos, cateva idei de urari in germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Noi am luat mate de la Kleinmarkthalle, cu 0,5 euro/m. Din 22 m de mate, 6 kg pulpa si 4 grasime ne-au iesit 11 kg cirnati......cam 120 bucati maricele.

Mergi la inceput