Viata in Germania (29)

Viata in Germania (29) | Autor: tumpi

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20467" target="_blank">1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21515 br / " target="_blank">2 ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22666&whichpage=1 br / " target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043 br / " target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24405 br / br / " target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24914" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25448" target="_blank">8,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26487" target="_blank">9,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28124&whichpage=1" target="_blank">10,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33808&whichpage=1" target="_blank">11,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35572" target="_blank">12,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36733 br / br / " target="_blank">13,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38309" target="_blank">14,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40014&whichpage=1" target="_blank">15,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474" target="_blank">16,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43061 br / " target="_blank">17,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44176 br / " target="_blank">18,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45607" target="_blank">19,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47279&whichpage=1" target="_blank">20,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49492&whichpage=1 br / " target="_blank">21,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51258" target="_blank">22,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54440 br / " target="_blank">23,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093" target="_blank">24,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58289" target="_blank">25, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59464" target="_blank">26, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60995&whichpage=1" target="_blank"> 27, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63107&whichpage=1" target="_blank">28

narcisa si eu tare as vrea sa pot sa-mi scot singura colturile si cu tot cu cursurile mele tot nu am reusit.sa-mi spui si mie cum te-a invatat pe tine pedichiurista sa faci.
Pe mine ma interesea ref la manechiura-pediuchiura, cam care sunt cerintele intr-un salon(si de aceea voiam sa intreb o pers care are un astfel de salon)pt angajari(in fine in afara de lb care inca nu o stapanesc bine)
pt cine zicea de modele pe unghii , aruncati un ochi aici.nu am mai facut actualizari ca nu am avut timp,dar tb sa reinoiesc colectia

modele

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

lili_ka, din Karlsruhe e papadie.Nu-i asa fetele?sau ma insel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

)Tumpi, eu am stat in vara in RO 8 saptamani si manichiurista respectiva a inceput sa nu-mi mai taie colturile asa de adinc(eu probleme am la degetele mari de la picioare; chiar am ajuns aici o data sa-mi taie unghia din carne ca fusesem la pedichiura si cum am mai scris nu-ti scot colturile si eu nu puteam singura din cauza burtii) si m-am dus saptamanal la ea; rezultatele au inceput sa se vada deja, dupa mi-a explicat sa tai ff. putin din colt, doar cind devine insuportabil, ca astfel ele sa-si gaseasca locul lor; ceea ce la mine inainte deja la 3 saptamani trebuia sa mi le scot, acum am umblat la ele o singura data din august si pina acum. Dar procedura de inceput f.importanta nu stiu sa ti-o explic, cum le-a modelat(ca sa zic asa) sa nu mai fie asa adinci. Mie mi-a zis ca intr-un an se vor potoli, sa vedem..... eu cred ca ma zapaceam anual cind mergeam in RO si mi le scoteau de tot colturile, mergeam la manichiura pe unde nimeream, aveam 3-4 manichiuriste care le cunosteam. Anul asta am facut niste impachetari intr-un salon unde aveau si cosmetica si coafor cu manichiura-Pedi. si asa am cunoscut-o din intimplare pe respectiva.
Frumoase modelele tale!
Deci, daca eu am inteles bine, tu vrei sa practici nu? Din cunostintele mele, daca da, iti trebuie sigur calificare in domeniu aici in De altfel nu cred sa reusesti; eu am o prietena rusoaica, coafeza de meserie si facuse in Rusia calificare si lucrase si aici a facut inca trei ani de specializare ca nu reusea altfel sa se angajeze. Si din ce stiu eu se practica sistemul nu cu forfecuta ca in RO, se merge pe partea electrica cu polizor(sau cum i-o spune), nu se taie pielita, sint diferente mari fata de ce se practica in RO si aici, parerea mea, eu asta am vazut la pedichiura.
Sper sa nu te fi bagat si mai mult in ceata....
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

am priceput narcisa,desi la unghiile mele oricat de putin as intra in adancimea colturilor,tot cresc incarnate.si eu lucrez cu aparatul ala elecrtric cu "polizor" sau cum se numeste el.chiar imi place cum se lucreaza cu el.
stiu ca oricum diploma din Ro nu va fi pe deplinn recunoscuta acolo si mai trebuiesc cursuri,de aceea voiam mai multe detalii de la fetele din domeniu(si revin la intrebarea, cine era acea persoana ca nu-mi mai aduc aminte)
Acum fetele care ati mai vazut ce modele fac manechiuristele pe acolo ,dati-mi si mie niste idei si aruncati un ochisori la modelele puse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Unde gasim aici matze si burta de porc? Si cum se numesc in germana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Lili Ka, bine ai venit pe forum! Si eu tot la universitate am invatat, am fost foarte multumita! Acu am cam uitat eu gramatica si vorbesc fara sa pun corect celbrele terminatii la dejective, da in rest ma inteleg oamenii...
Daca vrei sa iti recomand niste carti f bune care te ajuta la invatat germana, sa spui. Eu fac colectie :).

Fetelor eu cam scapat de gatit anul asta, ca plecam la Dresden de pe 27... Da am acuma o pirdalnica de gripa si nu am apucat sa fac curatenie...arata ca si cind ar fi trecut orcanul prin casa...

-----------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Salut fetele!

Intrebare intrebatoare: cum se echivaleaza notele din RO in sistem german? Mai exact, nota 2,50 ce nota e in sistem romanesc?
10-1
9-2
8-3
7-4
6-5
5-6
Asa merge? In cazul asta 2,50 este 8,50 romanesc?

Pliiiiz sa-mi raspundeti repedeeee!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Si eu recomand cursurile de la Uni! Se face foarte serios, de fapt sunt cursuri pentru cei care vor sa studieze aici, deci nivelul e foarte inalt. Eu fara cursul asta n-as fi reusit sa vorbesc asa bine ca acum.
Spunea cineva de matze. la matze le spune pe germana "Därme", si puteti incerca la magazinele foarte mari gen "real" sa intrebatzi daca au. La burta ii zice "Bauch".
Si o veste: Am facut carnatzii!! Au iesit foarte buni,au iesit din 6 kile de "material" cam 12 metri!!! ii las la zvantat, iar luni dimineatza ii ducem la afumat! Promit poze!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Laura, ceea ce iti spun eu acum nu e oficial dar dupa discutiile cu sotul am ajungs la urmatoarea concluzie:
10 - 1
9 si 8 cam 'minus 2' si 2
7 si 6 cam 'minus 3' si 3
6 la noi e 4 la ei
5 la noi e 5 la ei
si tot ce e sub 5 la noi e 6 la ei. Cu nota 6 in Germania nu treci nici un examen. Cam acelasi lucru se intampla la noi daca iei sub cinci. Daca fetele stiu mai bine sa ma corecteze. Sincer ma intereseaza si pe mine ca sa-mi echivalez in CV notele de pe diplome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Scuze Laura, uitai sa zic ca 2,50 cred ca e cam 7 la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Liliana, merci mult

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput