Copii diin 1996 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
biluta28 spune:
Buna fetelor!
Sper sa nu va deranjez prea mult cu intrebarea mea; as vrea sa stiu daca veuna dintre voi are un copil care termina clas. a 4-a la sc. 22 sau poate stitii vreo invatatoare buna care ia cls. 1 la aceasta sc.
M-ar interesa de asemenea si pt. sc. 71 sau 94.
Multumesc anticipat celor care imi vor da orice fel de raspuns.
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani- Edi 1 an
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000
Sanca spune:
mQQm, cu rusine spun ca nu prea m-am documentat despre program. Trebuie sa-mi fac timp sa citesc toata "maculatura" trimisa de la scoala. Noi din toamna oricum ii mutam la private school, ca nu sant satisfacuta de sistemul (sau mai bine zis haosul) scolii publice. O sa ne sacrificam material, dar este pentru viitorul lor. Daca ar fi intrat in GATE din clasa a 2 a, poate ar fi fost alta poveste. Dar aici clasa are 40 de studenti, in scoala privata sant numa 18.
Noi santem in San Diego.
Ma scoate din sarite profesoara lui Elliot ca-i zapaceste de cap cu inmultirea. Acuma au ajuns la inmultirea cu sutele (230X33) si le explica aiurea cum sa inmulteasca si ce sa faca cu 0 . .. Am stat o ora sa-i explic lui Elliot cum se face inmultirea. "Pai profesoara mea zice. . ." Are noroc ca nu am numarul de telefon, ca o sunam aseara sa o rog sa nu-i mai zapaceasca de cap.
Asa ca Ana, m-am gandit la tine. Nu mai fii suparata pe baiatul tau, ca poate si pe el il zapaceste de cap cu diferite metode.
mQQm, trimite-mi si mie, te rog, informatii sau ce carti sau web site sant de citit pentru GATE, mersi,
Anca
brendamitran spune:
Moamaaaaaaaa,Sancaaaaaaaa......Inmultirea cu sutele abia?
Dumnezeule! Pai io simt ca innebunesc! De un an,adica din cls a treia,am inceput cu probleme cu reprezentari grafice(viitoarele ecuatii,deci nu stiu de ce ii incurca doi ani cu astea,ca de la anul sa le faca mult simplificat) si nici acum nu sint treburile clare pt ei....
Acum ne chinuim in paralel si cu exercitii kilometrice cu paranteze si acolade si cu o necunoscuta in ele,exercitii de nici nu incap sa le scrii pe un rind.....
Intr-un cuvint fetelor,ceea ce faceam noi prin clasa a 6-a.Io cred ca o sa ma imbolnavesc de stomac,ma enervez zilnic,deja sint probleme pe care eu nu stiu sa le fac,noroc ca am o prietena care vede matematica mai ceva ca un olimpic si apelez la ea.....
Uite ceva exemple:
"citul a 2 numere este 4 iar restul 0.Stiind ca suma dintre deimpartit,impartitor si cit este 54,sa se afle numerele"
sau:
Diferenta a 2 numere este 100.Stiind ca un al 3-lea numar este de 2 ori respectiv de 3 ori mai mare decit cele doua numere,sa se afle numerele"
Ce ziceti? E normal sa se faca in clasa a 4-a asa ceva? I-a zapacit de tot,ma uit la Diana ca vrea sa priceapa si nu poate....
Ferice de voi,cele care nu mai sinteti aici,zau asa!
BRENDA
CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Ana68 spune:
Mamicute,
va salutez....
Brenda mama,m-ai dat pe spate cu problemele alea....Beeeeyyyy,asa ma incurajezi tu pe mine?pai io deja dau chix la clasa a III-a,ce ma fac io la anu'?Am pus-o fain frumos!Doamne!!!Nici nu vreau sa ma gandesc!Ca nu am decat doua solutii:ori ma apuc de invatat cu fi-miu din nou mate,ori il las de capul lui si ce-o da Domnul!
Off topic:s-a inchis sobectu' lu' NN,vazusi?Pupaturi!
Sanca,felicitari pentru reusita lui Elliot!Sa sti ca iti dau dreptate cu zapaceala de la scoala...Gandeste-te putin:ei invata acum alte metode fata de cele pe care noi le-am invatat(bashca fac alt fel de matematica...mai ciudata si mai complicata)Ei bine,vin acasa sa ii ajutam,dar cum o facem?prin metodele stiute de noi,nu?Pai ce sa mai priceapa copilasii astia,cand acasa aud una si la scoala doamna le spune ca metoda ei e cea mai buna si ca trebuie facut cum zice ea.Si daca stai s-o gandesti la rece doamna are dreptate,pentru ca si ea,la randul ei,respceta o programa de invatare si de predare a materiei....Mult succes in continuare si sa fiti sanatosi!
Mqqm,multam de urare!sa sti ca si mie mi se par tare grele problemele....Asta e!Tocmai ce i-am scris si Brendei asta...Ce m-oi face eu la anu' si mai incolo?Habar n-am!Mult succes si voua!
Dragelor,va pupez si sa aveti parte numai de bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Sanca spune:
Fetelor,
Ma cc pe ea de programa. M-am saturat sa faca experimente pe copii mei, cu fel de fel de programe daca merg sau nu merg. Chestia cu inmultirea e complect absurda… Profa incearca sa le explice, dar aiurea rau, si peste mana. Nici eu nu inteleg complect ce vrea. L-am pus pe sotul sa mearga el la scoala sa discute cu profesoara, ca el pricepe ce incearca ea sa explice. Eu simt ca or sa ma apuce nervii si o sa fac urat.
Brenda, eu i-am cumparat culegere de mate in RO lui Elliot, si am si una pentru Matei (de clasa 1) ca sa tina si ei pasul cu ce se preda acolo. Stau si traduc probleme de mate. Adevarul ca la cele cu cit nu m-am bagat, ca am uitat ce e ala cit. . . . Matematica aici nu se face pe caiet cu patratele. Sistem american. Pe foi. Cum masa sa faca inmultirile corect daca nu-I inveti organizat pe patratele? Ai mei au caiete de matematica, nu stiu de ce nu-I lasa sa le foloseasca si in clasa. . .
I-am dat si eu un exercitiu din culegere si l-am pus sa-l copieze in caiet. Adevarul este ca ajunsese la capatul randului, si se uita la mine ce sa faca. A continuat pe pagina alaturata. . .Da, intradevar, sant exercitii lungi, si o gramada de paranteze.
Si in clasa nu fac exercitii cu mai mult de o paranteza mica. . .
Ma gandesc cu groaza cand or incepe cu fizica si chimia, si alte materii care pe mine ma apuca greata numa cand aud de ele...
Rabdare fetelor, asta nu e decat inceputul....
CriPOD spune:
quote:Scuze Sanca, nu m-am putut abtine, cred ca am o imaginatie prea bogata!!!
I-am dat si eu un exercitiu din culegere si l-am pus sa-l copieze in caiet. Adevarul este ca ajunsese la capatul randului, si se uita la mine ce sa faca. A continuat pe pagina alaturata. . .
Pai chestia cu 0-urile la noi e ca trebuie musai sa puna un rand de 0 asa:
123
x 20
000
246_
2460
Cu fizica si chimia, nu stiu la voi cum e, dar aici abia in clasa a 11-a incep. Pana atunci ii dau cu o varza de toate pe care o numesc "science" . Am cumparat si noi din Ro, manuale si culegeri de mate o stiva, au adunat praf si cam atat, ca n-am fost consecventi deloc. Ma si intreb, oare nu s-or vinde pe eBay ?
Pai fetelor, si noi ne luam cu mainile de cap, dar pentru motive exact opuse. Cred ca adevarul zace undeva pe fundul Atlanticului intre voi si noi.
A venit si Feb 1 si am verificat fara intarziere: nu am scapat inca de hariul poterul. Mai stau un piculetz, dar pana la urma cred c-am sa explodez.
Va doresc numai bine si succese juniorilor!
Ana68 spune:
Mamicuteeeeee......rabdare si tutun...asa se cheama...
Sanca,draga mea,nu te mai supara atat!Ai perfecta dreptate!Uite cum se verifica vorba aia:cate bordeie,atatea obiceie...Uite,ca sa te linistesti iti spun ca aici,in Timisoara,fiecare metoda de invatare difera de la o scoala la alta,cum de altfel nu toti elevii invata dupa aceleasi manuale,fiecare scoala cu manualele licitate si preferate.In principiu cam tot aia invata,dar fiecare cum vrea muschii lui, preda materia...Sa sti ca eu incerc sa-i explic lui Alex asa cum stiu si cum am invatat eu,iar daca imi vine cu replica "sti?ca doamna a spus cutare si cutare..." i-o tai din scurt "ia mai lasa-ma in pace cu doamna ta,ca nu ea te spala,nu ea te hraneste si nu ea are grija si e si proasta pe deasupra".Stiu ca nu fac bine,dar asta imi vine in cap sa spun cand ma 'nervez.Ca mai am si completari vulgare la comentariile mele,hm....mea culpa!
Asa ca,Sanca iti doresc sa ai rabdare ,iar lui Elliot succes la scoala!
Mqqm,m-ai omorat!Ce naiba de adunare,inmultire si alte pasari calatoare e aia?Doamne-iarta-ma!Da' asa ceva inca nu am mai vazut!Pai atunci e de crezut ca voi acolo va enervati la greu,iar copiii vostri nu va inteleg enervarea.Ca doar ei invata intr-un sistem de invatare total opus si deosebit de ceea ce noi stim...Uuuuffff!
Multe succese si voua!
Mamicute,va pupez pe toate si sa fiti sanatoase,impreuna cu familiile voastre!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Sanca spune:
mQQm,
Multumesc de exemplu, ca mie nu mi-a trecut prin cap, si acuma ma pot explica mai bine.
Ar fi fost bine daca e:
123
x20
000
246
2460
Dar Madam Profisoara, vrea:
1234
x 11
1234
12340
13574
Ea mai adauga un zero la inmultirile cu zecile, si 2 zerourile la inmultirea sutelor. Nu stiu cum sa explic, eu inteleg ce vrea sa le bage in cap, dar nu se face prea bine inteleasa.
Sanca spune:
Am editat raspunsul ca nu arata bine inmultirea . .. Astazi imi iau liber de la servici sa merg la scoala sa vorbesc cu profesoara lui Elliot, si pe urma, acasa sa continuam cu Oral Report. Trebuie sa faca prezentare dupa biografia unui boxer negru de la inceputul secolului. Mie nu-mi plac aceste oral reports de nici un fel. Nu ar fi mai simplu sa le dea sa citeasca cartea si sa faca rezumat??
Aseara am fost la o sedinta pentru GATE, facuta de stat. L-am luat si pe sotu dupa mine, si eu am crezut ca o sa adoarma acolo. Cu toate ca Elliot a trecut examenul anul acesta, deabea din clasa a V a poate sa fie in clasa cu ceilalti GATE elevi. Eu de la anu' ii trec in invatamantul privat, dar daca e sa nu-mi placa, stiu ca am de ales, daca e sa-I bag inapoi in scoala de stat.
Ana, sa stii ca si eu cand ma enervez, o fac cu ou si cu otet pe profesoara lui Elliot. Sper ca nu a rasuflat ceva la scoala. . .
Brenda unde ai disparut?
brendamitran spune:
Uffff....n-am disparut,da' ce sa mai zic?
Facem claca cind ii ducem la antrenamente si schimburi de impresii si in final ajungem toate sa ne intrebam:"la ce le folosesc toate astea"?
Nu zice nimeni sa nu invete carte,dar cred ca se exagereaza mult la noi acum.Pai la geografie au invatat anul asta muntii Carpati,podisurile toate,delta,lunca dunarii si ce Dumnezeu o mai urma.....Pai ia amintiti-va....nu cumva noi le invatam prin clasa a 6-a sau a 7-a?
Ce sa va mai zic?
Abia astept sa vad ce le-a dat pt mini-vacanta asta de o saptamina care incepe de luni....ma apuca groaza.A...si poate nu stiti,ca la sfirsitul clasei a 4-a se da test national de trecere in cls.a 5a.Cam cum dadeam noi treptele....
BRENDA
CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran