Copii diin 1996 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saluti mamici,

Uite ca sunt la servici si stau la coada sa mi se instaleze si mie un program pe comp. sa pot sa-mi desfasor activitatea,ca altfel tre' sa ma milogesc pe ici pe colo....Asa ca se pare ca m-am cam invartit de putinel timp liber si mi-am zis sa trec sa dau si io cu salutatul pe la voi.
Dragelor,noi ca sanatate suntem ok cu totii....luat per modo grosso.Alex mai tuseste olecuta inca,insa nu se mai sufoca noaptea si nu mai tuseste cand doarme....Luana e beton:n-are ea treaba cu racitu'...
Mey,dragelor,am citit ca e problem mare cu tzoalele la gagicutele noastre mititele....Beeeeyyy,nu ma bagati in sperieti,ca io de acum ma uit la mandra mea si parca,parca imi vine sa cred ca pe la 3-4 ani o sa vrea sa mearga imbracata la gradinita ca si Barbie....Ptiui drace!
Sanca,ai reusit sa discuti cu invatatoarea lui Elliot?Ce vorbirati?Mey,sa sti ca citind ce scri de el,parca citesc despre fi-miu:si asta minte de ingheata apele si,duminica,l-a prins barbate-miu umbland la paharul cu bani(noi tinem banii intr-un pahar,in bucatarie pe o policioara) sa ia de acolo.Niciodata nu am ascuns banii care erau de cheltuiala si de cate ori am avut si a cerut i-am dat...Cand nu am avut bani de prostiile care le haleste el cu prietenii lui,i-am explicat ca banii sunt acolo cu un rost si ca nu ii pot da si i-am promis ca atunci cand fac rost de bani ii dau pentru ce-i trebuie si asa am procedat....L-am certat si eu si Marius si mi-am dat seama ca i-a fost rusine,ca atat a plans si nici nu vroia sa se uite la noi si si-a cerut iertare singur(ceea ce el nu face niciodata,ca mai bine il calci in picioare decat sa zica sa il ierti).Banuiesc eu ca pretenarii lui i-or fi spus sa faca asa si el a incercat...El are banii lui,in pusculita lui...Nu stiu ce a fost in capul lui...l-am urmarit,dar nu a mai facut asa ceva...Am stat de vorba cu el si se pare ca a fost o greseala de care ii pare rau-Doamne-ajuta sa fie asa!
Iar chestia cu mintitul....uuuffff!.I-am explicat si aici ca daca minte e grav,ca trebuie sa stiu adevarul si...tot ce implica mintitul lui...si ca de ma minte o ia pe coaja!Daca imi spune adevarul,discutam amandoi si rezolvam problemele cumva sa iasa bine si ca trebuie sa isi asume greselile facute...si in plus ,daca nu ma minte,nu tip la el si nici nu-l bat.Asa am facut.A vazut ca e mai bine asa,insa continua sa ma minta si eu sa il prind,ca e si un mincinos prost...
Nici eu nu stiu cum sa mai procedez,cu toate ca el singur,cu gurita lui,a recunoscut ca e mai bine sa nu ma minta...
Bafta la scoala lui Elliot si multa sanatate voua!
Brenda,pai la ce-i mai cumperi hainute Dianei,daca nu le poarta?Las-o un picut sa poarte ce are,pana ii raman mai mici si poate ca asa va sti sa aprecieze ca faci niste eforturi pentru ea si ca banii nu cresc la colt de strada...Va pup pe amandoua si va doresc sanatate multa!Aaaa...cum e cu examenele?Mai ai?
Mqqm,hehehehehehe....s-a facut flacaul barbat!Felicitari!Si nu mai fi suparata!Citind ce ai scris...primul gand al meu a fost:si eu voi spune la fel?Probabil ca da si voi ofta si eu gandindu-ma ca timpul trece si eu imbatranesc si voi revedea in minte secvente cu Alex de cand era doar un copilas si....iaca-ta!,am ajuns sa-l vad ca se barbiereste...Multa sanatate si bafta copiilor la scoli!

Dragelor,pupici si sa auzim de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Dragelor, fetelor,

Ana68 - primul lucru dupa ce am citit subiectul a fost sa ma duc la prima pagina si sa vad cand e nascut feciorul tau, ca prea se aseamana cu al meu. Nu sant in aceiasi zodie, dar zau ca seamana. Al meu nu a umblat la "pusculita" familiei, probabil pentru ca nu avem una. . . Eu rar umblu cu bani gheata, iar cand am nevoie ma imprumut de la Elliot, in rest, pun totul pe card.
mQQm, se apropie momentul si pentru noi, cu pasi vertiginosi, cand isi vor da puful jos de pe fata. . .
Elliot isi arata primele semne de adolescenta. Ridica tonul la mine, iar mie imi vine sa-l trosnesc. Deocamdata, ma ratoiesc la el sa nu vorbeasca asa cu mine, dar nu stiu cat o sa mai rezist sa nu-mi scape o palma peste gura lui.
Profesoara lui Elliot m-a sunat si nu a dat de mine, mi-a lasat mesaj. Au un amarat de "oral report" - care pana si eu personal il urasc, cum naiba sa mai incurajez copilul sa lucreze la el. De data asta trebuie sa citeasca despre un boxer - Joe nu mai stiu cum, un negru, de la inceputul secolului. Copilul trebuie sa citeasca cartea, sa faca research pe internet si sa prezinte in 5 minute tot, oral, fara sa se fastaceasca. Lui Elliot nu-I place sa vorbeasca in fata clasei, se pierde si ii turuie gura cand e emotionat (ca sa termine mai repede), de nici eu nu-l inteleg.
Brenda, sa stii ca nici baietii nu sant mai cu motz. Mateias, fratele lui Elliot a primit o camasa (Ralph Lauren) de ziua lui, si nu s-a imbracat cu ea decat de 2 ori, si asta la insistentele mele, si dupa plansete multe, ca daca or sa rada copii de la scoala de el. Ce o fi in mintea lor de copii zapaciti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Exact....asta e replica,rad copiii de mine....cind aud asta,ma apuca niste pandalii de nu va spun.....
Ana,pai ce sa fac? Ii cumpar cind ii raman mici celelalte,dar ii cumpar si eu cite 2-3 rinduri,sa aiba....cred ca de acum o sa-i iau o singura bluza,un singur pantalon si asa mai departe...
Treaba cu mintitul a fost si la noi,naspa rau,dar am incercat s-o iau cu teorie blinda si am accentuat faptul ca a minti e cel mai urit lucru,ca mincinosii n-au prieteni s.a.m.d.....Vad ca acum nu mai are obiceiul asta,cu mici scapari pt lucruri minore,pe care nu mi le explic.......
Antrenorii organizeaza o excursie la Paltinis,cu cazare la Sibiel,1.700.000 lei de copil,de vineri pina duminica.Mi se pare enorm de mult,aberant pretul si n-o las sa mearga.....
Hai,va pup! Week end placut(niciodata n-am stiut,se scrie impreuna sau despartit?)

P.S.La primul ex am luat 8,marti il am pe al doilea!

BRENDA
"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

noi inca nu prea comentam la haine, numai rosu, roz sau cu flori sa nu fie...
Aseara cand a ajuns acasa ca tornada (=Lili) a trecut prin camera lui, a inceput sa planga de nervi. De fapt lili n-a facut nimic rau, doar i-a desenat un pic pe birou

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Brenda, ce spui tu cu vremea in Canada a ajuns legenda. Nu mai e, mai, ce-a fost odata (asta in cazul in care am perceput eu corect sensul cuvantului "naspa", ca e cred neologism, nu l-am auzit pana am plecat din ro, dar l-am mai vazut pe-aici pe forum) . N-a fost nici anul trecut iarna ca altadata, nici acu' doi ani (asa cate-o furtuna de zapada din cand in cand, cat sa nu mergem la serviciu). Dar e adevarat ca ne intindem pe vreo 4 fusuri orare si pana la polu nord, asa ca depinde. In schimb de 9 ani ninge neaparat in 11 aprilie, go figure! Vorba mamei mele: s-a-ntors lumea cu c..u-n sus. Felicitari pentru examen, esti un model bun pt fetita ta, si bafta in continuare!!!
Sanca, si noi avem treburi de-astea fara nici un sens la scoala, proiecte ciudate, etc, ce sa-i facem, asta e... Am trimis-o pe fii-mea sa tatoneze terenul cu the harry the potter si i-a zis teacher ca pana la sfarsitul lunii termina. SPER. Iti dai seama ce fericire pe capul meu cand o vad ca-si bate capul sa inventeze un "potion" pt nu stie nimeni ce.
Dupa ani de incercat sa lucram extra la mate cu fiul meu noua ne-au cedat nervii, de doua saptamani i-am pus tutor. Si la tutor nici nu tipa, nici nu se ratoieste, sa vedem cum isi face homeworkul pe care il primeste. Te tin la curent daca functioneaza. Oricum, imi mananca nervii inca cativa ani, tare dificil e. Tre' sa-mi gasesc pe undeva si-o lista de mamici de copii mai mari, s-o umplu!
Ana, cum zici tu ca iti vei aminti de cand era mic, de fiecare data cand face cate o chestie de-asta in care simt ca-l pierd imi ruleaza o faza prin fata ochilor: maturam bucataria in tineretile mele romanesti, pe cand monstrul avea 1 an si 1 luna. El patrula in niste panatalonasi verzi de trening prin jurul meu. Cand am adunat gramajoara, el iese de dupa aragaz tarand farasul si zicand cu mandrie: "duce Pau boanga" (boanga=faras, cuvant inventat atunci, pe loc si nefolosit de-atunci ). Si-mi trece faza asta prin fata ochilor de fiecare data, nu stiu de ce. Sunt un pic geloasa, adevarul e, ca nu mai pot sa-l gubaresc si sa-l pupacesc, plus opinionated, dar trebuie sa-l las sa-i creasca aripi. Problema e ca in generatiile noi, parca le cresc artificial si prea devereme. (Si io care-mi bazai sotul de vreo 3 ani c-as mai vrea unul, sunt cucu, nu?)

Maine se anunta 8 grade, nicicum nu-mi iese miscarea cu mersul la ski, dar poate, poate la nocturna. Daca ma sparg pe-acolo, va anunt!

Un weekend fenomenal!

Mergi la inceput

"Problema e ca in generatiile noi, parca le cresc artificial si prea devereme."

Asta chiar e o mare problema....Imi amintesc cit de frumoas ne jucam noi cu papusile,era ceva de vis,cum ieseam ca tiganii cu cortul tirind dupa noi paturi,sacose,hainute si tot calabalicul,cum stateam zi lumina afara,in gradina blocului (care atunci era ceva minunat,acum,de vreo 4 ani ma chinui sa pun iarba si gazon si zici ca e pirlita de ceva,asa dispare).....
Nici vorba de asa ceva acum,gata,am cam terminat cu papusile,poate cind si cind,din an in paste,cind isi mai aminteste de ele sau nu are ce face....
Doamneeeeee,copiii copiilor nostri ce copilarie vor avea?

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutari,

Alex e pedepsit!Pai e cam bata la mate,din punctul nostru de vedere.Ca doamna lui spune ca e foarte bun...Deja a cam uitat tot ce a invatat pana acum si se poticneste la rezolvat probleme...si daca ii amintesti de lectiile din urma si metodele care le-a invatat si pe care tre' sa le aplice,face o moaca de parca nici usturoi n-a mancat ,nici gura nu-i miroase...Asa ca domnu' copil sta in casa si face mate la greu,poate o sa se invete minte...ca n-a fost atent.
Sanca ,chestia cu ridicatul tonului vocii la mine o mai are si Alex,rar,dar se mai intampla.La noi e de ajuns sa ma uit in dunga la el,ca a inteles mesajul...In schimb are un stil de a se miorlai si de a insista intr-una pe ceea ce il intereseaza,cu toate ca i se explica de ce se poate sau nu se poate....O tine asa pana ma scoate din minti si atunci ori il croiesc,ori il cert,ori(daca se poate) ii dau ce vrea numa' sa taca o data din gura...Uneori am senzatia ca e in stare sa stea sa il calci in picioare(vorba vine) numai sa ajunga unde vrea el....genul il dai afara pe usa ,iti intra inapoi pe geam...Bafta si multa sanatate!
Brenda,io nu ziceam,bre,ca sa lasi copiluta sa nu fie la moda,Doamne-iarta-ma!Insa daca mai cere lucrusoare si nu le poarta sa ii atragi atentia ca nu mai pupa altadata si ca faptul ca tu te straduiesti ca ea sa aiba de toate trebuie respectat.Si Alex are chestii d-astea,insa eu i-am cam taiat-o,mai ales de cand ne-am mutat in Timisoara,ca aici nu mai sunt bunicii si matusile care participau si ei,cu brio,la mofturile lu' baiatu' si in momentul in care a cerut si nu a prestat conform cerintei a stat si s-a uitat la altii cum au si el nu si nu a avut incotro.Tin minte ca intr-o vara,acum doi ani parca,a vazut la un preten d-al lui sandale d-alea de la 39 000 lei si nu ca vrea si el,ca erau frumos colorate si bla,bla,bla....I-am explicat ca alea sunt sandale de o saptamana,nu de o vara,ca nu-i vor sta bine pe picior,ca o sa se rupa repede...si ca in final nu-i vor place...Te-ai gasit:nu ca el vrea si vrea si ca o sa le poarte,ca pretenarul lui are.....etc.Buuun!I-am spus ca ii luam,dar daca se rup altele nu mai pupa(noi ii cautam sa ii luam ceva cum trebuie,din piele,sa il tina toata vara,nu sa dau 40 000 mii pentru o saptamana,in fiecare saptamana si sa ies mai scump de cat i-as luat ceva ca lumea,de calitate).I-am luat si,evident,la prima partida de fotbal pe care a facut-o a ramas cu picioarele goale.Cat a durat?Trei zile!Si baiatu' s-a chinuit restul verii cu adidasi,in care transpira ca naiba si cu papuci de plaja...
Felicitari pentru 8 la examen si bafta in continuare!Pupici la amndoua!
Mqqm,ai dreptate!Sa sti ca chestia asta cu gelozia si mie mi se intampla...La noi Alex inca sta la mangaiat si imbratisat,dar evident,numai in intimitatea casei,caci afara daca as indrazni sa il pup sau sa il imbratisez ar face scandal ca rad baietii de el..El e pupacios de felul lui,asa a fost de mic...Insa stiu ca va veni si la noi vremea cand nu voi mai putea fi mamoasa cu el...Pai sa profitam acum,cat mai putem,nu?Uite acum incep si eu s-o inteleg pe mama si pe soacra-mea,cand povesteau de copilaria mea,mama si de copilaria primului meu sot,socra-mea si eu ziceam ca s-au tacanit amandoua...Na ca si eu am ajuns in faza de tacaneala!Si p-orma imi doresc din tot sufletul sa reactionez normal cand mi-o veni Alex,prima oara acasa ,cu vreo fata,vreo pretena...Ser sa nu fiu soacra aia mai acra ca o varza murata!Pana una alta ei sa fie sanatosi,sa invete bine si sa fie oameni civilizati,sa nu faca prostii...Sa aveti parte de bine!
Brenda,revin,ca nu citisem ultima ta postare....ai dreptate:ce fain era si la mine,cu cortul si papusile,cum spui tu...Uite ca eu am mai vazut d-astea p-aici,ca sunt cateva fetite care vara ies cu papusi si presuri si asa frumos se joaca...Uneori ma uita Dumnezeu pe geam privindu-le,ca imi amintesc de mine si copilaria mea...

Pai va doresc sa aveti o duminica buna si o saptamana plina de realizari,in continuare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Daaaaaa......stiiiuuuuu.....si fii-mea mai iesea,dar....gata,acum ne uitam dupa baieti....
Asta vroiam sa spun,ca noi ne-am jucat cu papusile pina la 14 ani,ei deja la 9,gata!

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Fetelor,

Vezi, cand face ceva bun baiatul meu nu sar la fel de repede la scris . .. Mi-a facut o surpriza placuta. Vineri mi-a venit cu plicul de la scoala. L-am desfacut cu inima in dinti. Ma anuntau ca este acceptat in GATE (gifted and talented education)- un program facut special pentru copii mai avansati. Acuma, nu stiu cat o sa beneficieze de programul asta, pentru ca din toamna il mut oricum la scoala privata.
Duminica am fost si am facut un tur al scolii (cea noua) si am vorbit cu profesorii. Totul pare bine, si imi place. Acuma, sa vedem cand o sa inceapa. In clasa a 4 a sant 18 studenti, acuma. Mi-ar place sa aibe o clasa mai mica, primeste mai multa atentie.
Eu le-am scos la baieti toate jucariile in cutii in garaj, ca ma saturasem sa curat dupa ei… Daca as avea o fata m-as juca cot la cot cu papusile, si ne-am face cort sa ne bem ceaiul .. . .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sanca, felicitari din suflet, sper sa-i placa flacaului! Si ai mei sunt amandoi in gifted si pot sa-ti spun ca cu fiul meu am avut mari probleme cu scoala pana l-au identificat. Acum, la liceu, nu mai prea conteaza, dar in clasele mai mici a avut un impact pozitiv asupra lui evenimentul. Este fulltime sau pullout programul? Unde sunteti voi in state? Eu am citi mult pe domeniul asta, daca ai nevoie de recomandari de carti, chestii, nu ezita. Copilul gifted vine la pachet cu mult mai mult decat scoala sau educatia, eu stiu ca am avut revelatii nu gluma in documentarea personala... Mult succes!

Ana, ti-am vazut problema cu problema de mate al lui Alex. Moama, grele vieti va face voua scoala acolo. Nu cred c-as rezista... Stima si respectul!

Am fost la ski, cat ma bucur ca am trimis copiii sa invete cum trebuie. Am zis ca va spun daca ma sparg (glumeam, exact cu un an in urma mi-am rupt mana, wrist-ul am avut consemn 3 luni). Ei bine, mi-a taiat calea un copilas, mi-a fost mila sa-l iau in plin, asa ca m-am sacrificat eu. Si m-am lovit la cap, ma resimt si azi, dar e ok. Numai un cucui si dureri de cap, noroc cu temperatura ridicata ca zapada era mai mult slush. Daca era gheata, imi ramanea pretioasa de materie cenusie pe partie. De azi incolo, helmetul e al meu, nu mai am curaj sa merg fara. Bine macar ca copiii le poarta tot timpul castile.

Ok, m-am fortat destul (de-acum macar am o scuza cand uit, boss m-antrebat azi daca voi fi mai ocosha sau mai stupida dupa eveniment, eu am zis mai stupida, asa ca polita de asigurare ).

Mergi la inceput