Mamici de iulie - august 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Nu am greturi delooooooooooooc si am cam 5 sapt.Dar deeeeloooooooccccc! Este adevarat ca am o relatie speciala cu canapeaua, nu ma despart de ea, sanii sunt frumosi sexy si nelinistiti, am vazut si inimioara la eco dar nu am greturi! Fetelor care ati mai fost insarcinate si fericite de lipsa greturilor sariti repede si luminati-ma ca de nu o sa va stresez ! Tot cititesc despre voi si mi se rupe sufletul cit de apropiate sunteti de baie.Doar mirosul de mincare ma deranjeaza, dar ma deranja si inainte pentru ca eu si bucataria nu prea ne intelegem am avut o divergenta cu o tigaie plina de ulei fierbinte care m-a atacat pur si simplu! Asa ca spuneti-mi repede lipsa greturilor inseamna o cantitate redusa de hormoni necesari dezvoltarii bb?Chiar si doctorul mi-a spus la inceput ca nu i se pare OK, eu calculam virsta de la data bum bum cind stiu eu ca l-am conceput , el calculeaza dupa data CM.DECI CUM E ????cine imi da un site cu un calculator sa stiu si eu cind ma intreaba lumea ce sa spun .Nu sunt chiar asa de aeriana dar macar stiu sigur ca e al meu ...hahahaha este un banc cu blonde , nu sariiiiiti fetelor cu parul balai caci suntem in aceesai echipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Buna fetelor,

V-am tot auzit vorbind despre cezariana, insa am si eu o intrebare. In ce conditii e de preferat cezariana in locul nasterii naturale? Pentru ca din ce ati povestit in primul rand e mult mai comod pentru medic, ca el sta cu tine maxim o ora. Ca noi tot ne chinuim pe urma de numa. Cand am auzit ca nici nu va puteati lua copilul sau sa mergeti cateva zile.

Merci si va pup

Eugenia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Gravidutzele scumpe, cine vrea sa intre la Albumul Mamici Iulie August 2006 astept pozele pe mail: november_pumpkin@yahoo.com
Irinuca, poti sa pui tu un link la album pe prima pagina? De asemenea cred ca ar fi fain ca pe prima pagina sa pui link si spre partile 1-4 ale Odiseei noastre. Uite-le aici :
Inceputul Odiseei www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61153" target="_blank">(1) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62205" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62861" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63252" target="_blank">(4)
Mercic, o si un .

Mergi la inceput

Angelli, uite aici www.desprecopii.com/info.asp?id=candvinebarza" target="_blank">Calculatorul DC pentru varsta sarcinii si data cand vine barza....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Pumpkin, eu as putea sa pun cate linkuri vrei tu numa ca...nu stiu cum!!!NU stiu cum sa pun sa scrie frumos"Album de...." .CE trebe sa fac?Eu stiu numa sa pun copy-paste.Ce mai fac?Lumineaza-ma si pun si linkurile.
Merci....

Irinuca 8+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eugcem, pe marginea cezariana-nastere naturala exista o intreaga disputa pe care nu am de gand sa o readuc aici. Ideea este ca in afara (si inainte) de preferintele personale ale fiecareia exista cateva situatii in care se impune cezariana dpdv medical:
- miopie foarte accentuata, efortul nasterii naturale poate duce la dezlipire de retina/slabirea si mai mult a vederii
- prezentare pelviana sau transversala a copilului
- copil foarte mare
- dilatatia pur si simplu nu se produce suficient
etc etc.

Decizia de cezariana se ia intotdeauna in colaborare cu medicul si nu trebuie sa iti fie jena sa il bati la cap daca ti se pare ca inclina spre o varianta sau alta numai din punct de vedere subiectiv. Nu vreau sa iti spun de cazuri in care fetele au fost lasate sa se chinuie o zi-doua in travaliu de simteau ca mor doar pentru ca doctorul nu vroia cezariana. Verisoara mea care este mica si slaba a facut fractura de bazin la nastere...

Angelli, eu sunt exemplul de lipsa de greturi la doua sarcini . Nu inseamna nimic rau, este foarte bine, nu trebuie sa iti faci nici un fel de problema. Eu stiu ca greturile sunt o forma de disgravidie adica indica dimpotriva, ca sarcina nu e complet acceptata de corp.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Sarilla, nu fi ingrijorata ca e normal sa-ti fie bine in unele zile si rau in altele. Insa ar fi bine sa urmaresti toate celelalte simptome ale sarcinii (sanii tensionati, urinare frecventa, somn, si altele care sunt prezente la tine, ca pot sa fie diferite de la persoana la persoana). Si daca dispar toate brusc si vreo saptamana nu mai simti nimic atunc poti sa te duci la un control sa vezi daca e ok. Cat despre dormitul pe sani o sa-ti fie ceva mai bine mai incolo, dar er fi bine sa te dezobisnuiesti de pozitia asta ca mai incolo n-ai sa mai poti ca-l strivesti pe bebe.

Angelli, nu e nici o problema ca nu ai greturi. Fiecare organism reactioneaza diferit la schimbarile hormonale care se petrec. Dealtfel la acceasi persoana nu se comporta doua sarcini la fel. Insa nu te bucura prea tare, ca pot veni si mai incolo, la mine la prima sarcina au inceput prin saptamana a 8-a si m-au tinut pana in luna a5-a. Sa-ti ajute D-zeu sa fi printre fericitele care nu se confrunta cu asa ceva in timpul sarcinii. Nu stiu de ce ti-a zis dr ca n-ar fi ok, poate se gandea la altceva, insa poate fi absolut ok si daca n-ai nici un simptom de sarcina. Varsta se calculeaza de la ultima data a menstruatiei, deoarece in mod normal sarcina dureaza 38 de saptamani de la conceptie, dar nu prea se poate sti exact cand a fost conceptia, in principiu ar trebui la 2 saptamani de la ultima menstruatie. Asa ca se generalizeaza la 40 de saptamani de la ultima menstruatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

fetelor care "suferiti" de greturi , am vorbit aseara cu dr mea de familie si mi-a recomandat MOTILIUM , mi-a spus ca este indicat pentru greturile pricinuite de sarcina dar se poate administra doar in primele 3 luni.Astazi vreu sa ma opresc la o farmacie sa citesc prospectul si dupa ce ma consult cu dr gineco as cam lua ca altfel ma mut in baie pt urmatoarele 2-3luni! Va felicit pe cele care nu aveti probleme si eu la prima sarcina am fost floricica , fara nici o greata sau pofta dar acuma sunt la pamant!Plus o stare de somnolentaaaaa de m-as intinde oriunde vad o banca sau o canapea. Seara la 8.30-9 imi spune fimiu noapte buna ca el nu are "probleme" si poa' sa stea pana la 10.Eu am inceput sa iau materna la indicatia dr de familie dar nu ajung prea curand la echo , dr gineco este plecata pana sapt viitoare , vorbim doar la telefon.
monica , 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Despre cezariana-nastere este adevarat ca decizia apartine fiecareia, insa ar trebui ca fiecare sa se informeze bine inainte care sunt avantajele sau dezavantajele in ambele cazuri, asta cand doctorul spune ca nu e problema sa nasteti normal. Cand dr indica cezariana n-ar trebui sa stati pe ganduri. Eu sunt din Sibiu, si la noi daca dr da verde ca poti naste normal fara probleme, nu poti opta pentru cezariana decat daca ai pile serioase si dai banu greu. Intr-un fel te obliga, dar fac treaba asta pentru ca stiu mai bine ca noi beneficiile nasterii naturale, si pentru ca stiu ca multe persoane opteaza pentru cezariana doar din cauza fricii de travaliu. Si de asemenea nu se practica atatea anestezii ca la Bucuresti, tot pentru ca se prefera totul cat mai natural, caci din toate nasterea naturala e cel mai putin lipsita de riscuri si complicatii (sigur ca un oarece risc e in toate).

Eu va recomand sa stati linistite deocamdata, pentru ca nu se stie cum vor evolua lucrurile si ce o sa va recomande medicul (poate ca o sa va recomande cezariana din motive medicale). Numai in trimestrul III puteti discuta cu el despre nastere, deoarece abia atunci va poate masura bazinul si sa va spuna daca e suficient de marit ca sa aiba loc bebe sa treaca, caci pana atunci se tot mareste. Asa ca nu va mai ganditi, caci e un moment greutz dar care aduce multe satisfactii si bucurii, un moment unic in viata, si n-are rost sa va faceti griji de pe acum. Iar cand va veni momentul sa discutati cu medicul despre nastere sa-l intrebati sincer ce parere are el si ce considera ca e mai bine ptr mama si copil.

Eu va spun iarasi din experienta proprie ca am nascut normal, destul de greu, insa imediat dupa nastere mi l-a pus pe burtica si contactul mama copil s-a instalat in minutul in care bebe a dat cu ochii de lumea exterioara. Iar intr-un sfert de ora dupa ce l-au curatat mi l-au adus la san. O mama care naste prin cezariana daca a facut anestezie totala nu-si va putea vedea si hrani copilu poate o zi intreaga, din cauza anesteziei, timp in care bebe plange speriat ca nu-l tine nimeni in brate si papa lapte praf. Chiar si dupa revenirea mamei, ea este pe regim, si lapticul nu-i va tine de foame, asa ca se va hrani suplimentar cu lapte praf si ideal este macar pana la 4 luni sa primeasca doar lapte de mama, mai ales ca in primele ore se secreta colostru, care este aur curat, caci este plin de anticorpi si-l face pe bebe puternic. Eu dupa ce am nascut mi-era foame foarte tare asa ca am bagat snitele si tot ce se putea mai consistent, si am refuzat sa i se dea supliment, doar alaptat. Asa ca e bine ca fiecare sa cantareasca bine problemele astea si sa decida. Daca se recomanda cezariana atunci e de preferat sa se faca anestezie locala, tocmai pentru revenirea mamei cat mai rapida sa hraneasca bebe-ul. Eu am suferit tare la nastere, dar pe urma m-am bucurat nespus ca am reusit, eram plina de satisfactie si ma simteam ca si cum as urni muntii din loc pentru copilul meu. Durerile le uitam pe urma, dar ne bucuram ca ne-am sacrificat o zi din viata ca sa fie mai bine pentru copil. Asa ca iata-ma din nou pregatita sa indur, desi sunt o fricoasa, mai rau ca oricine, insa imi doresc din tot sufletul sa nu intervina nimic medical si sa pot naste din nou natural, sa traiesc din nou sentimentul ala ca-mi iau copilul sub aripa mea din primele lui clipe. Nu vreau sa influentez pe nimeni, doar v-am spus punctul meu de vedere. Sper ca n-am suparat pe careva pro-cezariana.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinuca

Pumpkin, eu as putea sa pun cate linkuri vrei tu numa ca...nu stiu cum!!!NU stiu cum sa pun sa scrie frumos"Album de...." .CE trebe sa fac?Eu stiu numa sa pun copy-paste.Ce mai fac?Lumineaza-ma si pun si linkurile.
Merci....

Irinuca 8+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Irinuca, incearca sa dai "Reply with quote"(butonul cel mai din dreapta) la mesajul meu si o sa vezi cum poti sa scrii linkuri ascunse sub un cuvant. Poti sa copiezi direct din mesajul meu si sa pui tu pe prima pagina. Practic ca sa adaugi un link ascuns se face asa :
1. deschizi raspuns nou (sau deschizi pentru editare un mesaj, de ex cel de pe prima pagina)
2. In linia cu B(bold) I(Italic)...exista un buton Introdu Hiperlink. Dupa ce apesi pe el apar urmatoarele : [url ][/url ]
3. Dupa [url adaugi semnul = apoi "(ghilimele) apoi adresa web apoi iar "(ghilimele). O sa fie ceva de genul [url= "http: //....com"] Apoi adaugi cuvantul care vrei sa fie linkul ascuns, de exemplu Album.
In final o sa ai ceva de genul [ url= "http: //....com"]Album [ url]
E greu de explicat, sper ca ti-am fost de ajutor...
P.S. Intre [ url = si " nu trebuie sa existe spatii...

Mergi la inceput