Mamici de iulie - august 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 4
madacristina spune:
Ma bucur Cornelia sa aud vestile astea...sa fiti sanatosi amandoi...
Unde ai fost la ecograf?Trebuia sa ai trimitere?Sau pur si simplu te-ai dus la cabinet si ai zis ca vrei ecografie?
Ma intereseaza si pe mine...unde am fost la ecograf nu mi-a dat nici o poza,nimic....
Mersi si astept raspuns....
pika-pika spune:
Buna mamici!Ati scris o gramada!Ma bucur tare mult sa aud vesti bune!
AM venit si eu de la doctor,moarta de foame ca am stat cam mult si...foarte fericita...bebe a crescut,are 3 cm,manute si picioruse,tare frumos e!!!!!
Analizele la sange au iesit foarte bune,azi mi-a mai facut cateva.Un singur lucru nu am inteles.Mama mi-a spus ca nu am avut rubeola dar la analiza mi-a iesit imunitate la rubeola...???!!!sa fi uitat mama?Altfel nu-mi explic.Oricum e de bine...Ieri seara am fost tare emotionata si am avut un vis mai ciudat cu bebe,dar nu mai conteaza...bebe e bine!!!
Maine pun si eco.Acum ma duc sa fac cate ceva prin casa...
Fetele cu greturi,multa putere ca trec ele!
Va pupic!
10
mamica incepatoare si bebe
madacristina spune:
'neatza pika-pika....deja ai un bebe voinic
sa-ti traiasca si sa fie sanatos....eu pe al meu l-am vazut acum o sapt,aveam 9 sapt si 1 zi si avea 23,6mm....acum sigur a mai crescut,deja avem 10 sapt si 3 zile....
As vrea sa ma mai duc la ecograf sa-l mai vad o data si sa-mi de-a si poze...pt ca de la spital nu mi-a dat nimic...oricum atunci am fost pt ca am avut probleme,pierdeam sange si ne speriasem,credeam ca nu mai e bebe
insa el era acolo si vedeam cu ii bate inimioara,adica se vedea un punctulet care pulsa...tare fericita am fost....si sper din suflet sa fie bine si de acum inainte...suport orice,sa-mi fie rau tot timpul,numai sa stiu ca e el bine.
va pup si astept un rasp de la cornelia....
Madalina
chocho spune:
BRAVO Cornelia! Ma bucur pentru tine. Felicitari si sa nu te mai strezi de acum ca face rau bebe-ului, Stii si tu. Lasa ca o sa fie bine. Sper sa fie si la mine tot eroare de ecograf. Deja m-am mai linistit, ca parca am simtome ceva mai pronuntate, sper sa nu fie doar o impresie. Pana vineri poate am rezultat la HCG si pe saptamana viitoare ma programez si eu la eco, poate da Domnu sa-i aud si eu inimioara.
Va pupic!
olguttza spune:
Neata, fetele! Iaca viu si io tārāsh-tārāsh, caci asa ma simt. As dormi intruna (asa ca de insomnii nici nu poate fi vorba), am o stare de slabiciune si de blegeala cum n-am avut nici cand eram bolnava
. Cu greturile stau bine, ca sa zic asa - iau metoclopramid o data sau de doua ori pe zi. Burta si spatele ma dor daca stau mai mult de 10 minute in picioare, desi iau no-spa. Am inceput sa nu mai suport sutienul, ma dor sanii cumplit la cea mai mica atingere. Azi ma'c sa-mi iau rezultatele de la analize - is curioasa cum stau cu calciu, ca io cu spasmofilia stau bine.
Imi vine sa-mi iau concediu, ca mai mult vegetez la munca, plus ca simt ca mi-e din ce in ce mai greu sa ma deplasez - zici ca merg in reluare, asta-i sentimentu'. In rest, mananc foarte mult si foarte des. ![]()
Mamaluidavid, DPN-ul e calculat tot pe net, n-am ajuns inca la ginecolog. Oricum, stiu ca perioada ar fi 1-5 august. O zi in plus sau in minus nu cred ca mai conteaza...
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
irinuca spune:
Madacristina - Cornelia a fost la un ecograf recomandat de mine si amandoua am fost extrem de multumite.E un aparat de ultima generatie care face eco 2D, 3D si 4D care iti da rezultatul pe Cd si care iti face si filmulet si videoclip si poze.Ecografista e o tipa super si dpdv profesional si ca om si merita toata lauda.Pentru mai multe amanunte vezi www.ecografie3D.ro.
Eco pt. primul trim de sarcina e 1 milion.
Irinuca 8+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
Alexia27 spune:
Cine se plange de greturi?? Ce-s alea frate, ca am inceput sa cred ca nu-s normala. Beau de toate (permise of cors), mananc orice...aaaa....daaaaa, sanii ma dor si pe mine, mai ales sfarcurile
. De dormit dorm bustean, mai putin intre celebrele ore 2,30-4,30 cand e un pic mai greu. In rest, somnolenta la greu si ma doare mijlocul.
Aseara am sunat-o pe doctorita, ca de sambata ma doare in partea stanga, asa, ca o intepatura, si mi-era frica de o extrauterina, dar m-a linistit Moisica, mi-a zis ca la HCG 1900 in ziua 21 sigur e in uter bebe. Marti ma duc la ora 1 la eco. Abia astept

Fetelor, ieri am spus si mamei vestea...tare s-a bucurat. Si ea a spus-o mai departe lui tata si sora-mii...mi-a zis ca pustoaicei (are 18 ani) i-au dat lacrimile! Ce poate fi mai frumos???
toate burticile
madacristina spune:
Mersi mult Irinuca,o sa intru pe site si o sa ma uit sa vad despre ce e vb...
Vreau sa va intreb ceva:ati spus ca unele dintre voi luati utrogestan,mie mi-a zis sa iau pe care orala,insa mi-e rau dupa...oricum orice iau vomit....ce sa fac?Mi-a zis sa iau 2 pastile la 12h...si mai iau si acid foli si elevit(sau ceva de genul asta).Pe ultimele 2 cat timp tb s ale iau?Toata sarcina?Nu mi-a zis cat timp sa iau...si sunt f dezorientata...as vrea sa nu mai iau nici o pastila pt ca mi se face super rau dupa ce le iau...dar dc trebuie le iau cat timp e nevoie...
Mersi pt ajutor...
Pup pe toate
irinuca spune:
Asa...deci despre cezariana :
PRIMA ZI
Asa cum va spuneam m-am dus la control la ora 8, mi-am facut repede formele de internare dupa care mi-au dat o camasa nasoala si apretata tare de statea bat si m-au dus la pregatiri.Una a venit sa ma intrebe de istoricul bolilor mele, alta sa-mi ia tensiunea, alta sa-mi puna sonda urinara.Apoi m-au dus in sala de operatii unde m-am intalnit cu anestezistul.Se introduce un cateter intre 2 vertebre ale coloanei prin care se pune anestezicul.Nu-mi amintesc sa ma fi durut.Poate cat o injectie banala.Operatiunea asta a durat vreo 15-20 de minute.Apoi mi s-a administrat o doza de anestezic,mi-au pus un tensiometru,masca de oxigen , un cerceaf mare peste partea inferioara a corpului.In mai putin de 10 minute am amortit de la brau in jos moment in care a inceput operatia propriu-zisa.A taiat si..la 9.05 a tipat pt. prima oara Raducu!El plangea, eu plangeam.L-au luat la cosmetizat iar pe mine au continuat sa ma chinuie.M-au curatat de resturi si apoi m-au cusut dar asta a mai durat 45 de minute care mie mi s-au parut ore.Ma plictisisem, vroiam sa-mi vad puiul,familia,amortisem si de la brau in sus...Intr-un final am iesit zambareata pe targa si m-au dus la reanimare.Dupa vreo ora mi-au adus copilasul la san,l-am admirat, a papat si-a plecat la copii.Eu am ramas cu familia si dupa cca 5 -6 ore de la operatie am inceput incet, incet sa-mi simt picioarele.Spre seara aproape ca ma dezmortisem dar incepusera si durerile.CAnd am iesit din sala de operatie mi-au aratat un manunchi de 5 seringi cu anestezic pe care le puteam doza eu asa cum vroiam pana in dimineata urmatoare.Eu, din cauza coastei rupte (v-am povestit mai demult)le-am foslosit pe toate pana la 2 noaptea si apoi plangeam ca mai vreau altele.
In noaptea de dupa operatie am incercat sa ma misc de pe o parte pe alta cat mai des iar dimineata a venit doctorul si m-a dat jos din pat.
A DOUA ZI
M-au mutat intr-un salon cu 2 paturi si cu 2 patuturi pt. BB.Intai m-au instalat pe mine si dupa ceva timp l-au adus si pe Radu.A fost putin mai greu pt. ca nu ma puteam misca prea bine sa-l iau din pat , sa-l schimb, sa-i dau sa pape iar asistentele erau cam nevazute.Dar..una peste alta a fost bine.
A TREIA ZI
Dimineata a venit ginecologul sa ma consulte si si-a dat ok-ul sa plec acasa, apoi a venit si pediatra si iata-ne pe la 12 plecati acasa la noi.
Apoi...am avut un sprijin extraordinar in sotul meu care m-a ajutat mult la inceput, i-a facut baie, il lua din npat si mi-l punea in brate, ma spala, ma ajuta sa ma ridic..etc.
Cam asta a fost.Si..ori am uitat eu ori chiar n-a fost asa de rau.
Dureri de cap de la anestezie n-am avut iar de nemiscat 12 ore...e discutabil ca oricum nu te poti misca ca ai picioarele amortite.Dar de la brau in sus..poti face si fitness!
Operatia s-a vindecat repede iar eu intr-o saptamana eram aproape refacuta.
Sper ca nu v-am plictisit si ca v-a fost de folos.
Irinuca
9+
&
Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
SARILLA spune:
Buna dimineata,
!
Si eu am probleme cu somnul,desi adorm relativ devrme(23.00-24.00) ma trezesc in timpul noptii se mai multe ori,apoi nu mai pot adormi,iar dimineata la cel tarziu 9.30 sunt treaza...nu si fresh,dar treaza...
Am probleme si cu sanii,ma dor ingrozitor de nu pot dormi pe ei,cu toate ca aia e pozitia mea de somn...pe burta...si cu greturile,si eu am slabit deja 2-3 kg in vreo 2 saptamani,insa cel putin eu nu
...insa sunt un pic ingrijorata azi..de cand m-am trezit,adica aproape o ora,nu ma simt rau...nu am parca nici un simptom...incep sa intru in panica...azi noapte m-am trezit cu un frison puternic si am dardait sub plapuma vreo 5 minute,iar acum,nimic...hmm....cred ca o iau razna...
Va pup!