Despre Familia Regala Romana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ina, eu am scaner, daca vrei ... ne vedem intr-o zi. Tu cu docomentu, io cu technica ... si iese de bine. In felul asta tu nu scapi din ochi niste documente extrem de importante si reusim si sa le trasnpunem in format digital. Ce zici ?
Am vazut "Cartea vietii mele" la anticariatul de pe strada Doamnei.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia,
Alex, Andrei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ce ma bucur ca am gasit subiectul asta, pacat ca nu am timp sa stau acum sa-l citesc, dar o sa-l bookmark-uiesc .
Ina, pls ai mila de noi, vrem sa vedem poze si orice mai vrei tu sa ne arati !!



Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Nunta de diamant in familia regala a Romaniei
de D.S. HotNews.ro
Luni, 9 iunie 2008, 14:00 Actualitate | Cultur#259;


Majestatile Lor in 1948
Foto: www.familiaregala.ro Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana sarbatoresc, la 10 iunie, saizeci de ani de casatorie. Acest moment unic va fi marcat de o serie de evenimente care vor avea loc la Palatul Elisabeta, la Ateneul Roman, la Hotelul Athénée Palace Hilton si la Castelul Peles. Regele si Regina vor sarbatori impreuna cu familia, cu membri ai altor familii regale europene, apropiati din tara si din strainatate si reprezentanti ai societatii romanesti.

Pentru a sarbatori acest moment unic, alaturi de Regele Mihai si Regina Ana se vor afla Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Alteta Sa Regala Principesa Elena, Excelenta Sa Domnul Alexander Phillips Nixon, Excelenta Sa Nicolae si sora lui, Elisabeta-Karina.

Cu aceasta ocazie, Casa Regala organizeaza doua momente publice. Marti, 10 iunie, la Ateneul Roman, va avea loc un concert extraordinar sustinut de Orchestra nationala a Filarmonicii “George Enescu” care va interpreta, in prezenta Familiei Regale si a invitatilor sai, lucrari ale compozitorilor George Enescu, Franz Liszt, Edvard Grieg si Giuseppe Verdi. Concertul va fi urmat de un cocktail in foaierul Ateneului.

Un alt moment va avea loc joi, 12 iunie, la Muzeul National de Istorie al Romaniei, cand va fi lansat volumul “Nunta de Diamant”, scris de Principesa Margareta si Principele Radu. Asa cum il descriu Altetele Lor Regale, volumul este “o poveste cu poze, in care oamenii de astazi sa-si scalde privirea in iubire, frumusete, speranta si mandrie.” Intrarea publicului la lansare va fi libera.

In afara acestor evenimente vor mai avea loc alte trei evenimente private, la Bucuresti si la Sinaia. Membri a paisprezece familii regale europene, printre care Majestatea Sa Regina Sofia a Spaniei, Majestatile Lor Regele Simeon II si Regina Margareta ai bulgarilor, Majestatile Lor Regele Constantin II si Regina Ana-Maria ai elenilor, Alteta Sa Regala Principele Lorenz al Belgiei, Altetele Lor Regale Principele Alexandru II si Principesa Ecaterina ai Serbiei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Karl al Austriei, Alteta Sa Regala Ducele de Braganza (Portugalia), Altetele Lor Regale Ducele Amedeo si Ducesa Silvia de Savoia-Aosta (Italia), Altetele Lor Regale Principele Filip si Principesa Anette de Bourbon-Parma, vor veni la Bucuresti pentru a impartasi bucuria acestei aniversari cu Familia Regala a Romaniei, informeaza comunicatul Casei Regale.

Alaturi de invitatii straini vor participa membri ai Guvernului si Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe si ai Academiei Romane, un numar important de reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti, in frunte cu Nuntiul Papal, personalitati de prim rang ale artei si culturii romane, ale mediului de afaceri si presei.

Povestea a 60 de ani traiti impreuna

Regele si Regina s-au cunoscut pentru prima oara in Londra in 1947, unde Regele Mihai, insotit de Regina-mama Elena, au participat la casatoria Principesei Elisabeta II a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh.

Regina Ana pastreaza amintirea vie a primei lor intalniri si povesteste cat de frumos si impunator era viitorul ei sot, in uniforma sa militara. Cei doi urmau sa descopere in curand ca aveau numeroase pasiuni si interese comune. Regele Mihai ii va cere mana Principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o saptamana de la prima lor intalnire. Devotamentul fata de tara, simtul datoriei si sprijinul logodnicei sale l-au determinat pe Rege sa se intoarca in Romania dupa Incoronarea Reginei Elisabeta, in ciuda presiunilor care se faceau asupra sa din tara, unde mai multi oameni politici si-ar fi dorit ca Regele sa nu se mai intoarca.

Va urma abdicarea fortata din 30 decembrie 1947, cand Regele a fost amenintat ca, daca nu va semna actul de renuntare la Tron, 1000 de tineri arestati de comunisti aveau sa fie executati. Regina Ana va calca pe pamant romanesc abia la Sarbatoarea Sfintelor Pasti din anul 1992.

Casatoria Regelui Mihai si a Reginei Ana a marcat si inceputul unui exil de 44 de ani. Nunta a avut loc la 10 iunie 1948, la Tatoi, in Grecia, la invitatia Regelui Pavlov si a Reginei Frederica ai Greciei. La ceremonie au fost prezenti, printre altii, Regina-mama Elena a Romaniei, Principele Erik al Danemarcei, unchiul Reginei Ana, si rude din partea familiilor de Hanovra si Hesse. Regina Sofia a Spaniei si Regele Constantin al elenilor, prezenti la sarbatoarea de astazi, au fost, acum 60 de ani, paji la nunta Regelui si Reginei, la Atena.

Bucuria evenimentului a fost umbrita de refuzul Papei Pius al XII-lea de a recunoaste casatoria, ceea ce a intristat-o pe Regina Ana, care era de religie romano-catolica. Credincios tarii sale, Regele Mihai a continuat traditia inceputa de Regele Carol I, ca toti membri Familiei Regale a Romaniei sa fie botezati in cultul ortodox. Prin urmare, Regina Ana a fost excomunicata din randul Bisericii Romano-Catolice, pana la pontificatul Papei Ioan al XXIII-lea, si niciuna din rudele ei apropiate nu a participat la nunta. Toti descendentii Regelui Mihai apartin credintei ortodoxe.

Anii de casatorie ai Regelui si Reginei au fost plini, deopotriva, de bucurii si greutati, datorate vietii in exil. Cuplul a trecut prin multe incercari, dar a fost, de asemenea, binecuvantat cu cinci fiice: Principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia, si Maria.

Regele si Regina sarbatoresc saizeci de ani de casatorie in tara care le-a fost interzisa pentru atata vreme, alaturi de familie si prieteni, dar, mai ales, alaturi de romani.


Emma are nevoie de noi!

Mergi la inceput