Despre Familia Regala Romana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai recomand o carte iubitorilor Reginei Maria: Ultima romantica. Viata Reginei Maria a Romaniei, de Hannah Pakula.
E o carte foarte bine documentata, avand ca surse cele o suta de caiete cu insemnari zilnice, din perioada urcarii pe tron a sotului ei, pana cu doua saptamani inaintea mortii sale.
de asemenea, autoarea a avut acces la scrisori aflate in arhiva regala de la Castelul Windsor si a primit sprijinul maicii Alexandra, fosta Principesa Ileana.
Este o carte trista, pentru ca sunt date amanunte din ultimii ani de viata ai Mariei.
va pun aici un fragmentel din carte:

"O ultima slujba scurta pentru Regina Maria a Romaniei a avut loc in afara bisericii, in lumina palida a amurgului, apoi sicriul a fost dus in interiorul bizantin, stralucitor pictat, licarind in lumina lumanarilor si a fost pus in cripta de alaturi de sotul ei. Potrivit instructiunilor Mariei, inima ii fusese pusa intr-un mic sicriu de aur impodobit cu stemele provinciilor Romaniei Mari si trimisa la micuta capela ortodoxa din gradina casei sale de la Balcic ce da spre mare.
Spre deosebire de criptele lui CarolI, Elisabeta I si Ferdinand, pe ale caror lespezi erau gravate obarsiile lor si infatuirile lor, lespedea care a fost asezata deasupra sicriului Mariei era simpla, o bucata antica de marmura alba, fara identitate si impodobita doar cu o cruce mare.
Nu este de conceput ca Maria, in moarte, sa nu fi dorit sa fie aliata cu cei care, ca si ea, isi inchinasera vietile dinastiei si tarii si este de presupus ca acesta a fost unul din multiplele moduri in care Carol al II-lea a incercat sa nege rolul mamei sale in istoria Romaniei."

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Ei bine, normal ca-mi plac astea noi sa le citesc.
De cele mai multe ori caut prin bibliotecile prietenilor,si cum reeditarile nu coincid totdeauna cu originalul, ajung si la anticariat din cand in cand pentru o editie rara.
O duc la scanat si o citesc electronic gata dezinfectatan .

www.tkinter.smig.net/QueenMarie/Gallery/images/MariePelisor.jpg" target="_blank">http://www.tkinter.smig.net/QueenMarie/Gallery/images/MariePelisor.jpg
http://speccoll.library.kent.edu/women/marie68.html
Regina Maria la Pelisor

http://speccoll.library.kent.edu/women/marie65.html

http://speccoll.library.kent.edu/women/marie66.html La Cotroceni

http://speccoll.library.kent.edu/women/marie.html album foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

M-am bucurat sa gasesc atatea raspunsuri, ma bucur ca va place subiectul!

Denizel, cred ca te referi la "Insemnari zilnice", sunt mai multe volume din jurnalul Mariei, aparute recent in librarii. Am citit si "ultima romantica", mi-a placut mult.Cu cartile de la anticariat ma impac asa si asa, prefer sa le cumpar, dar cand nu am incotro si imi doresc mult o carte pe care nu o pot gasi in librarii e bun si anticariatul. Ar mai fi o solutie sa imprumut carti de la biblioteca, dar nu am timp sa merg si acolo(adica timp ar fi, dar nu am cu cine sa las copilul, iar cu caruciorul nu pot intra).
Witchie, iti trimit PM.Imi pare rau ca nu sunt bucuresteanca, m-as fi dus precis la expozitia de la Muzeul National, am citit si eu ca era o mare cocheta, nu numai o mare frumusete.
Zana, mi-au placut mult pozele!
Inaioana, abia astept sa ne povestesti despre regina si, daca ai aparat foto digital, poti fotografia pozele si sa le pui intr-un album pe net, sa le vada toata lumea, cred ca ar avea mare succes!
tuturor!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Teodora, m-ai innebunit si cu subiectul asta... De cateva ore nu fac altceva decat sa colind linkurile pe care le-ati dat (noroc ca e luni si e zi linistita la birou). Eu nu am cu ce sa contribui la subiect, dar va citesc pe nerasuflate. Inaioana, abia astept povestile tale si fotografiile. Te rog mult sa nu ne uiti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Teodora, am avut impresia ca esti din Bucuresti!

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Aliante pisicesti
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

pentru ca tare as fi vrut sa vad rochia reginei, m-am gandit ca poate gasesc vreo poza; uitati-va si voi www.mnir.ro/ro/expozitii-temporare/regina-maria-18-nov-05.html" target="_blank">aici,, dati click pe poza si se deschide o fereastra in care se vede mai bine. e superba!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Fetelor, iar m-am trezit la spartul targului la 1 noaptea. Pozele nu merg fotografiate cu digitalul ca nu ies ca lumea , le lumineaza prea tare si nu se vad bine O sa vb cu o prietena poate are ea aparatul mai bun si daca nu merge nici asa, le scanez la cineva. Doar ca n-as fi dat din mana scrisori si altele asemenea. Cat despre invitatia personala ramane deschisa pentru cine este pasionat si vrea sa puna mana pe ele.
Promit sa vin maine cu povesti.

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Mi-am reamintit de subiectul asta datorita lui Jocelyn.
Inaioana, secretul la fotografiat poze cu digitalul e sa nu folosesti blitzul si sa pui poza sub o veioza.Incearca te rog si asa.
Mai am cateva articole din "formula as":
www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=412&&idart=1465&&numecap=Accente&&cc=regele%20carol" target="_blank">10 mai
www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=597&&idart=4877&&numecap=Acas%E3&&cc=regele%20carol" target="_blank">amintiri cu regele Mihai

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

Mi-am reamintit de subiectul asta datorita lui Jocelyn.
Inaioana, secretul la fotografiat poze cu digitalul e sa nu folosesti blitzul si sa pui poza sub o veioza.Incearca te rog si asa.
Mai am cateva articole din "formula as":
www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=412&&idart=1465&&numecap=Accente&&cc=regele%20carol" target="_blank">10 mai
www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=597&&idart=4877&&numecap=Acas%E3&&cc=regele%20carol" target="_blank">amintiri cu regele Mihai

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Teodora, imi place noua semnatura!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ina, ai reusit atunci sa fotografiezi?

Emma are nevoie de noi!

Mergi la inceput