religia in scoli (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Tin sa va spun ca religie (ortodoxa) se studiaza 12 ani. Cat despre intoleranta...iata mostre ortodoxe :

"Daca va intra cineva ca sa se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocaitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, dau daca va manca la praznicele lor, unul ca acela să se afuriseasca si daca nu.se va cai să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a cazut din har."

De se va casatori un barbat cu o femeie evreica; sau o femeie ortodoxa cu un barbat evreu sau cu barbat eretic, sau barbatul ortodox cu femeie eretica, acea casatorie se desfaca; dar daca iudeul sau ereticul primeste credinta ortodoxa, atunci casatoria sa ramana incheiata."

Acela care nu merge la Sfânta Liturghie trei duminici la rând, se afuriseasca, fara numai daca este greu bolnav, încât sa nu poata iesi din casa

Daca cineva se împodobeste ca sa faca sminteala si se da cu mirodenii, daca îsi vopseste parul, unghiile, fata, sprâncenele si buzele, sa se afuriseasca (Canonul 103 Trulan).

Gasiti aici lista completa : http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane_p.trupesti.htm

Oricum tot acel site este o mostra de intoleranta si rautate crasa. Banuiesc ca in 12 ani...ar avea tot timpul sa intre si in asemenea amanunte...

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

ohooo, le stim, le stim bine. Ne-au fost servite si cu alte ocazii, numai ca erau puse spre luare aminte de bine, nu de rau. Si am avut mostre si mai graitoare chiar de intoleranta si invitatie la ura.

Ce voiam sa zic de fapt? Cred ca toata lumea care e pentru contra:), stie foarte bine despre ce ar putea invata copiii la ora de religie, iar cei care nu se pronunta, probabil ca nu considera nocive astfel de invataturi.
de aceea inaioana, nu ar trebui sa citesti asa ceva acum, cand esti cu burtica. Cei ce asculta de aceste invataturi, nu vor fi clintiti nici macar cu un micron.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by inaioana

Tin sa va spun ca religie (ortodoxa) se studiaza 12 ani. Cat despre intoleranta...iata mostre ortodoxe : "Daca va intra cineva ca sa se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocaitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, dau daca va manca la praznicele lor, unul ca acela să se afuriseasca si daca nu.se va cai să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a cazut din har."De se va casatori un barbat cu o femeie evreica; sau o femeie ortodoxa cu un barbat evreu sau cu barbat eretic, sau barbatul ortodox cu femeie eretica, acea casatorie se desfaca; dar daca iudeul sau ereticul primeste credinta ortodoxa, atunci casatoria sa ramana incheiata." Acela care nu merge la Sfânta Liturghie trei duminici la rând, se afuriseasca, fara numai daca este greu bolnav, încât sa nu poata iesi din casa Daca cineva se împodobeste ca sa faca sminteala si se da cu mirodenii, daca îsi vopseste parul, unghiile, fata, sprâncenele si buzele, sa se afuriseasca (Canonul 103 Trulan). Gasiti aici lista completa : http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane_p.trupesti.htm
Oricum tot acel site este o mostra de intoleranta si rautate crasa. Banuiesc ca in 12 ani...ar avea tot timpul sa intre si in asemenea amanunte...
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)poze cu mami, tati si katja

ohooo, le stim, le stim bine. Ne-au fost servite si cu alte ocazii, numai ca erau puse spre luare aminte de bine, nu de rau. Si am avut mostre si mai graitoare chiar de intoleranta si invitatie la ura.Ce voiam sa zic de fapt? Cred ca toata lumea care e pentru contra:), stie foarte bine despre ce ar putea invata copiii la ora de religie, iar cei care nu se pronunta, probabil ca nu considera nocive astfel de invataturi.
de aceea inaioana, nu ar trebui sa citesti asa ceva acum, cand esti cu burtica. Cei ce asculta de aceste invataturi, nu vor fi clintiti nici macar cu un micron.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Ca sa vezi si Sf.Apostol Pavel,ce intoleranta pe capul lui,ba chiar invitatie directa la ura,as zice:
" 14.Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?
15. Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
16. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: "Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu".
17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
18. Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul. "
(2 Cor 6)Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Ca sa vezi si Sf.Apostol Pavel,ce intoleranta pe capul lui,ba chiar invitatie directa la ura,as zice:
" 14.Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?
15. Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
16. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: "Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu".
17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
18. Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul. "
(2 Cor 6)

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

emotionant irino, acu' te rog tradu

Fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by adusca

quote:

(2 Cor 6)

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

emotionant irino, acu' te rog tradu

Fetele de pe DC

adusca draga, iti traduc eu cu mare placere.
irina, in modul ei unic de a interpreta Scripturile, ne arata inca o data, ce intelege prin necredinciosii pe care ii amintea Pavel: catolicii, protestantii, adventistii, pocaitii, baptistii etc (aistia-s din citatul ioanei:)

Acuma irina, fie vorba intre noi doua, cine e mai inchinator la idoli? Protestantii sau ortodocsii? As vrea sa-mi raspunzi tu, ca sa stiu de cine sa ma feresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Pai bine, mai, Irina, sa inteleg ca pentru tine un catolic de pilda este fix acelasi lucru cu un inchinator la idoli ?? cum poti tu sa pui alaturi canoanele BO cu acele cuvinte ale Apostolului Pavel ???
Canoanele care s-au citat aici se refereau la CRESTINI, care se inchina la ACELASI DUMNEZEU ca si ortodocsii, cred in ACELASI IISUS RASTIGNIT SI INVIAT si in ACEEASI SFANTA TREIME; apoi se mai refereau canoanele cu pricina la evrei, care oricat ai incerca tu, nu-i poti pune, mai, in aceeasi categorie cu paginii si inchinatorii la idoli; in textul citat de tine din Biblie, Apostolul Pavel se referea strict la inchinatorii la idoli, care aduceau jertfe zeilor si la cei care n-aveau nici o treaba cu credinta in Dumnezeu!!
Asa ca nu incurca borcanele ca textele respective vorbesc de doua lucruri total diferite !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Denizel, am scris amandoua in acelasi timp ! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Da chiar ca-mi vine sa rad si cand ma gandesc, inaioana, ca citatul dat de tine e chiar "finut" fata de altele.

Prin urmare sa stati departe de mine ca sunt eretica si necurata pe deasupra mai, mai (si eu care stiam ca fac dus in fiecare zi, chiar si de doua ori) Ia sa pun si eu de-un praznic sa vad cine vine si cine nu

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Adusca,in pasajul cu pricina e vorba de un principiu,mai pe romaneste,fiecare cu ale lui.Desigur,pe vremea cand apostolul a scris acele cuvinte nu existau decat crestini si pagani,de aceea era mai simplu.Dar acum ,existand atatea denominatii crestine,fiecare "traduce" in practica acest pasaj cum crede mai bine.Ortodocsii:interzicand casatoriile mixte si rugaciunile comune cu cei din alte denominatii crestine sau alte religii;neoprotestantii:interzicand casatoriile cu cei care "nu sunt nascuti din nou" si "nu au botez nou-testamental"(adica cu ortodocsi catolici,alte religii),etc..
Dar ramane ideea principala si anume ca exista comuniune in duh doar intre cei cu aceeasi credinta.
Denizel,tu ai ales singura de cine sa te feresti ,nu cred ca ai nevoie de indicatiile mele.Totusi o sa-ti spun ca ortodoxia interzice inchinarea la idoli.Poate ca unii ortodocsi sunt inchinatori la idoli,adica se inchina averii,placerilor proprii,etc.,dar acestea sunt pacate pe care si le stie(sau nu) fiecare.
Elena eu cred in interpretarea Scripturii pe care ne-o ofera Sfintii Parinti.Nu esti obligata sa alegi acelasi lucru ca si mine(valabil si pentru altii care ne citesc).Si acum sa revenim on topic,adica la eliminarea religiei din scoli,nu de alta,dar iar sare Inaioana la mine ca ii deviez subiectul.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:

Ortodocsii:interzicand casatoriile mixte si rugaciunile comune cu cei din alte denominatii crestine sau alte religii

Si acum sa revenim on topic,adica la eliminarea religiei din scoli,nu de alta,dar iar sare Inaioana la mine ca ii deviez subiectul.

on topic sunt
foarte urat daca asta-i invata pe copii la ora de religie, ce exemplu de toleranta e asta?
sa spui unor copii ca a te ruga cu un catolic de ex, ar fi o faradelege, mi se pare cea mai mare aberatie.

Fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by adusca

quote:

Ortodocsii:interzicand casatoriile mixte si rugaciunile comune cu cei din alte denominatii crestine sau alte religii

Si acum sa revenim on topic,adica la eliminarea religiei din scoli,nu de alta,dar iar sare Inaioana la mine ca ii deviez subiectul.

on topic sunt
foarte urat daca asta-i invata pe copii la ora de religie, ce exemplu de toleranta e asta?
sa spui unor copii ca a te ruga cu un catolic de ex, ar fi o faradelege, mi se pare cea mai mare aberatie.Fetele de pe DC

A, inclin sa cred ca nu li se spune asa ceva copiilor la ora de religie cu atat mai mult cu cat da, e o aberatie, mai ales de cand Papa Ioan Paul si Patriarhul Teoctist s-au rugat si ei impreuna, nu? Chiar ar fi aberant.

Ca sa stiti si parerea mea, eu doresc sa se faca religie in scoli!

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput