religia in scoli (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn
Ce inseamna sa te crezi atotstiutor
conchita, daca citeai ce s-a scris si nu ai fi facut o supozitie cu totul aiurita, ai fi observat ca ceea ce am sustinut a fost faptul ca realitatea arata ca Stefan nu a fost deloc un sfant.Daca el si-a cerut iertare pentru ceea ce a facut asta nu stiu si daca a facut-o cu sinceritate cu siguranta ca Dumnezeu l-a iertat dar nu asta era in discutie!

fata draga, aiurita nu stiu cine e, ca io nu ma simt, asa ca poti sa te dai de ermetica ccc cat poftesti, eu inca sustin ca am inteles perfect ce ai spus, drept urmare si comentariul meu. tu sustii ca faptele sunt definitorii pentru mantuire, recte sfintire. amintesti de faptele lui Stefan si de cele 10 porunci. iar eu cazusem pe ganduri la asa teorie grozava, amintindu-mi ca Dumnezeu iarta faptele. de unde si banuiala ca tu nu esti asa iertatoare ca Dumnezeu, avand in vedere cate baremuri ii inventezi unui crestin, recte Stefan, vis a vis de sfintire. plus de asta, Iisus a adus o noua lege, a dragostei. pacatele se iarta, hellooo. asa ca, vezi tu, nu io aiurez, ci matalutza cand esti mai catolica decat Papa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Daca tot se vorbeste de sfinti, am si eu o intrebare:
Sunt sfintii atotputernici si omniprezenti?

Daca s-a mai discutat imi cer scuze si am marea rugaminte sa-mi dati si mie un link.

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Jocelyn, ti se facu a cucuie, dupa cum vaz...Ia poftim la colt 5 minute, hai-hai, si manutzele sus!... Ti s-a explicat civilizat ca Stefan a fost sfant. El a facut manastiri si a stat pavaza crestinatatii. Acuma, ca manastirile le-a facut ca asa era pre vremea aia, si ca a stat pavaza fara sa vrea, pt ca trebuia sa isi apere batatura, e partea a doua!! Da vad ca tu esti incapatzanata rau, fetitza, e-he-heeeee!!...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Jocelyn
Ce inseamna sa te crezi atotstiutor
conchita, daca citeai ce s-a scris si nu ai fi facut o supozitie cu totul aiurita, ai fi observat ca ceea ce am sustinut a fost faptul ca realitatea arata ca Stefan nu a fost deloc un sfant.Daca el si-a cerut iertare pentru ceea ce a facut asta nu stiu si daca a facut-o cu sinceritate cu siguranta ca Dumnezeu l-a iertat dar nu asta era in discutie!

fata draga, aiurita nu stiu cine e, ca io nu ma simt, asa ca poti sa te dai de ermetica ccc cat poftesti, eu inca sustin ca am inteles perfect ce ai spus, drept urmare si comentariul meu. tu sustii ca faptele sunt definitorii pentru mantuire, recte sfintire. amintesti de faptele lui Stefan si de cele 10 porunci. iar eu cazusem pe ganduri la asa teorie grozava, amintindu-mi ca Dumnezeu iarta faptele. de unde si banuiala ca tu nu esti asa iertatoare ca Dumnezeu, avand in vedere cate baremuri ii inventezi unui crestin, recte Stefan, vis a vis de sfintire. plus de asta, Iisus a adus o noua lege, a dragostei. pacatele se iarta, hellooo. asa ca, vezi tu, nu io aiurez, ci matalutza cand esti mai catolica decat Papa.

Mey Conchit pacatili meli... da de la iertarea D-nului la sfintire nu-i pasu cam maaaaaareeee? Ca ii sunt recunoscatoare lu Stefan cel Mare ca nu fuseram pasalic... si-l iert si de varsare de sange si de ibovnice si copchii din flori... si-mi plac si manastirile.... Da, daca-i pe merite nationale, eu l-as sfinti pe Mihai Viteazu intai!

Andreea si galusca si brotacelul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AC
Mey Conchit pacatili meli... da de la iertarea D-nului la sfintire nu-i pasu cam maaaaaareeee? Ca ii sunt recunoscatoare lu Stefan cel Mare ca nu fuseram pasalic... si-l iert si de varsare de sange si de ibovnice si copchii din flori... si-mi plac si manastirile.... Da, daca-i pe merite nationale, eu l-as sfinti pe Mihai Viteazu intai!

mey Andreea, arata-mi unde am zis eu ceva de Stefan, ca merita sau nu merita sa fie sfant sau alte alea? puneam la indoiala invataturile lui Jocelyn catre natiune, cele cu privire la mantuire, sfintire, ce si cum iarta Dumnezeu. cazul lui Stefan e particular, eu ma indoiam de adevarul cugetarilor generale apartinand lui Jocelyn.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AC
Da, daca-i pe merite nationale, eu l-as sfinti pe Mihai Viteazu intai!

pai da, chiar, ia sa facem referendum pe cine sa sfinteasca BOR, si dupa aia trecem si la catolici cu votul, promiti?

sfant nu e cel fara de pacate, deci eu nu inteleg despre ce va revoltati voi aici legat de Stefan? plus ca nu a fost sfant in timpul vietii, il sfintira post-mortem, nota bene.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by AC
Da, daca-i pe merite nationale, eu l-as sfinti pe Mihai Viteazu intai!

pai da, chiar, ia sa facem referendum pe cine sa sfinteasca BOR, si dupa aia trecem si la catolici cu votul, promiti?

sfant nu e cel fara de pacate, deci eu nu inteleg despre ce va revoltati voi aici legat de Stefan? plus ca nu a fost sfant in timpul vietii, il sfintira post-mortem, nota bene.

S-o facut..printre atatea calugarite si pastorite sfintite de catolici, gasim loc si pentru baietii nostri!

Mey io ma revoltam de Stefan..mey ca zau Mihai e nedreptatit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Aici gasiti motivele canonizarii lui Stefan Cel Mare:

http://www.stefancelmare.ro/cuvinte-preamarire.htm

Din Wikipedia
http://ro.wikipedia.org/wiki/%C5%9Etefan_cel_Mare
--------------
Papa Sixtus IV l-a numit "Athleta Christi" (atletul lui Christos)
------------

Uite ce spuenN. Iorga despre el:

"Intr-insul gasire poporul romanesc cea mai curata si mai deplina icoana a sufletului sau: cinstit si harnic, rabdator fara sa uite si viteaz fara cruzime, strasnic in manie si senin in iertare, raspicat si cu masura in grai, gospodar si iubitor al lucrurilor frumoase, fara nici o trufie in faptele sale..."

Mergi la inceput

Casandra.... iertare da Iorga n-o fost contemporan cu Stefan cel Mare, nuuu? Parca Neculce e mai pe aproape... ca asa cu sublimarea adevarului ajumgem la metafore frumoase.

Cetesc link-urile

Mergi la inceput

M-am lamurit care-s conditiile din linkul Casandrei

Si, damey Becali are sanse, e pe drumul al bun!:

Condi#355;iile de fond sunt: 1) Ortodoxia neîndoielnic#259; a credin#355;ei;

2) Prosl#259;virea lui de c#259;tre Domnul cel pu#355;in printr-unul din urm#259;toarele daruri sau puteri: a) puterea de a suferi moartea martiric#259; pentru dreapta credin#355;#259;; b) puterea de a înfrunta orice primejdii sau chinuri pentru m#259;rturisirea dreptei credin#355;e, pân#259; la moarte; c) puterea de s-#351;i închina via#355;a celei mai des#259;vâr#351;ite tr#259;iri morale #351;i religioase; d) puterea de a s#259;vâr#351;i minuni în via#355;#259; sau dup#259; moarte #351;i e) puterea de a ap#259;ra #351;i de a sluji cu devotament eroic credin#355;a #351;i Biserica Ortodox#259;; 3) R#259;spândirea miresmei de sfin#355;enie dup#259; moartea lui #351;i confirmarea acesteia prin cultul spontan pe care i-l acord#259; poporul credincios, num#259;rându-l în rând cu sfin#355;ii. De la îndeplinirea acestei condi#355;ii pot face excep#355;ie mucenicii dreptei credin#355;e.

Existen#355;a condi#355;iilor de fond, #351;i anume, existen#355;a neîndoielnic#259; a primei #351;i a celei de a treia – care poate lipsi numai în cazul martirilor –, ca #351;i a oric#259;reia dintre cele enumerate la cea de a doua, îndrept#259;#355;e#351;te autoritatea bisericeasc#259;, Sfântul Sinod, s#259; procedeze la actul de canonizare[45].

Mergi la inceput