religia in scoli (2)
Raspunsuri - Pagina 14
casandra spune:
Dar David, nu a luat femeia altuia si l-a trimis pe acela la moarte sigura, ca sa isi poata oficia relatia cu nevasta lui?
Si e mai putin David, omul lui Dumnezeu?
A fost pedepsit pentru ce a facut, s-a cait si pentru pocainta sa, rasplatit cu un copil precum Solomon.
Hai sa nu ne punem noi in locul lui Dumnezeu si sa judecam dupa mintea noastra, cea neatotcuprinzatoare.
Si un criminal care se caieste sincer devine un alt om, poate chiar sfant. Dar intre sfant si criminal nu mai este nici o legatura, in afara de faptul ca "locuiesc" in acelasi trup.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by conchitadiferenta intre Jocelyn si Dumnezeu este ca Jocelyn nu l-a iertat pe Stefan cel Mare nici dupa cateva sute de ani. :-))
quote:
Originally posted by casandra
Vrei sa spui viziunea lui Jocelyn, nu? E prima data cand aud ca Dumnezeu are viziune. Lui nu trebuie sa ii spui ce este in om, caci stie ce se afla acolo. El nu are viziune, caci este pretutindeni, peste tot.
Si acum, ce ai tu cu Stefan Cel Mare? Nu a fost iubitor de Dumnezeu, nu L-a iubit din tot sufletul si cu toata puterea?
Ce inseamna sa te crezi atotstiutor
conchita, daca citeai ce s-a scris si nu ai fi facut o supozitie cu totul aiurita, ai fi observat ca ceea ce am sustinut a fost faptul ca realitatea arata ca Stefan nu a fost deloc un sfant.Daca el si-a cerut iertare pentru ceea ce a facut asta nu stiu si daca a facut-o cu sinceritate cu siguranta ca Dumnezeu l-a iertat dar nu asta era in discutie!
casandra, viziune inseamna si conceptie si Dumnezeu are conceptia Lui despre lume si aceasta este prezentata in Biblie, trebuie sa desenez?
Si reiese foarte clar ca Stefan, prin faptele lui a demonstrat tocmai opusul si anume ca nu il iubeste pe Dumnezeu. Cred ca pur si simplu nu vreti sa acceptati un adevar istoric -cruzimea lui Stefan
inaioana.... ai dreptate, ca de obicei
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Apropo, cum ar trebui sa fie "un sfant in viziunea lui Dumnezeu"? Ca-mi inchipui ca tu stii. Dumnezeul meu il crede Sfant pe Stefan cel Mare. Pentru ca dragostea lui fata de Dumnezeu a fost uriasa, iar iubirea lui Dumnezeu a fost mai mare decat pacatele lui. E vorba de acelesi Dumnezeu care statea la masa cu desfranatele (spre indignarea unora care-l cunosteau mai bine pe Dumnezeu, din Scriptura, decat il cunostea Hristos!), si care i-a spus talharului "astazi vei fi cu mine in Rai". Cred ca am mai spus ca nu exista om fara pacat, nu? Macar aici suntem de acord...
Ma bucur ca unii cred ca au descifrat Biblia, mie mi se pare o mare necunoscuta... Ca daca o citesti asa, la modul destept, pare ca se contrazice in multe locuri, dar noi stim ca fiecare cuvintel de acolo e adevarat, nu? Si daca e sa o interpretam asa, dupa capul nostru, cine are dreptate...martorii lui Iehova, penticostalii sau adventistii...sau altcineva?...ca fiecare are interpretarea lui...
Si mai aveam o intrebare pentru tine Jocelyn, crezi ca tu ai dobandit dragostea aceea de care imi pomenesti? eu , ca sa fiu sincera , ma gandesc ca nici pe cei care imi sunt simpatici nu pot sa spun ca -i iubesc...crestineste vorbind...
Pe SFINTI nu-i prea greu sa-i iubesti, eu cred ca oricine citeste vietile Sfintilor ii indrageste macar
Faptul ca a stat la masa cu desfranatele si vamesii, asta nu inseamna ca ii considera sfinti sau le incuraja modul de viata. Ce i-a spus femeii? Du-te si nu mai pacatui! Si noi tocmai asta discutam, daca Stefan a fost sau nu sfant. Nu am discutat daca Dumnezeu l-a iubit sau nu, ci daca a fost sfant. Si de ce sa nu stiu daca scrie in Biblie, un om sfant este acela care are caracterul lui Isus si care are roadele duhului pe care cred ca le stii -Galateni 5, 22-23 ...de unde rezulta ca Stefan nu a fost.
Daca dobandeam dragostea aceea, eram sfanta demult
Nu as putea zice ca ma caracterizeaza in fiecare moment al vietii dar incerc sa o dezvolt cu fiecare ocazie. De aceea iti si spuneam anterior ca nu ma deranjeaza aceasta discutie si raman cu resentimente.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by casandra
Dar David, nu a luat femeia altuia si l-a trimis pe acela la moarte sigura, ca sa isi poata oficia relatia cu nevasta lui?
Si e mai putin David, omul lui Dumnezeu?
A fost pedepsit pentru ce a facut, s-a cait si pentru pocainta sa, rasplatit cu un copil precum Solomon.
Hai sa nu ne punem noi in locul lui Dumnezeu si sa judecam dupa mintea noastra, cea neatotcuprinzatoare.
Si un criminal care se caieste sincer devine un alt om, poate chiar sfant. Dar intre sfant si criminal nu mai este nici o legatura, in afara de faptul ca "locuiesc" in acelasi trup.
apropo, pe david de ce nu l-a facut biserica sfant?
sau hai sa zicem pe iov si pe enoh despre care se scrie ca a fost om dupa inima lui Dumnezeu?
Bine ca e stefan, el lipsea
impreuna spune:
Sfinti sfinti, dar cand se vorbeste de iertare, e clar ca n-are cum sa fie sfant. Pentru ca daca daca ar fi sfant, n-ar fi gresit deloc, niciodata, deci n-ar fi avut ce i se ierta.
Mi se pare logic
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
iulia_b spune:
Cine stie, peste cativa zeci, sute, mii(?) de ani...or sa mai fie tot atatia sfinti...unde or mai incapea in calendar?
E adevarat ca unii se bucura la maxim de zilele de sarbatoare.
Proportional cu "tulburelul" consumat...
inaioana spune:
quote:
Originally posted by iubibubi
are dreptate Ioana relativ la proportia ortodoxiei in Ardeal, sunt "mai raspandite" religia catolica (greco-catolicii, romano-catolicii,..), baptista, .... in zona unde stau bunicii mei (la sud-vest de bistrita), toti sunt greco-catolici.
I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara
Iubi, las-o pe Claudelu, ea vrea doar sa se certe, s-ar lega de orice, nu ca ar avea ceva de spus. Eu am explicat ulterior mai pe larg, ca sa inteleaga cine este interesat si poate nu a prins exact sensul afirmatiei mele. Situatia procentuala a ortodoxiei in Ardeal e arhicunoscuta si incontestabila.
Ioana 21 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Claudelu spune:
serios?? de unde ai dedus matalutza ca am eu chef de cearta?? Doamne cat te duce mintea
Parca ziceai ceva de IGNOR...ei cum ramane? te-ai razgandit??
bey daca aveam chef de cearta cu o alta blonda ma certam, da sa mor daca am chef ... asa ca veziti de oalele tale, ok?
Claudia&Raul (01.04.2004)
casandra spune:
Draga Jocelyn, Iov sigur e sfant sarbatorit de ortodocsi.
----------
Si reiese foarte clar ca Stefan, prin faptele lui a demonstrat tocmai opusul si anume ca nu il iubeste pe Dumnezeu.
-------------
Mai, mai, tu vorbesti serios?
Totusi, ce aveti cu sfintii? Nu mi-e clar. Voi credeti ca nu exista sfinti? Nu credeti ca unii oameni au fost mai placuti Domnului decat altii?
cataghe spune:
Mei, eu nu pricep ce tot ii dati cu Dumnezeu in sus si in jos, Dumnezeu l-a facut pe Stefan sfant, sau cum? L-a facut clerul BOR, pt ca asa a crezut el de cuviinta! Io nu pricep ce-l tot varati pe Dumnezeu in toate rateurile popesti, zau asa! Sfant, da, era foarte sfant, daca cetesti o tzara de istorie (de preferinta nu din manualul de istorie din '85, da'i bun si ala in ultima instanta!) iti dai repede seama ce sfant era, "degraba varsatoriu de sange nevinovat", "de multe ori la ospete omorea fata giudetu", etc - ca sa nu mai povestim de haremul "sfantului". Acuma, poate nu stiu io si clerul ortodox o fi intrat in posesia v-unui docoment unde zice ca Stefan s-a cait pt toate astea si a zis ca nu mai face... Ca daca nu, e jale, inseamna ca tre' sa-l facem sfant si pe Becali ca si ala a facut vo cateva biserici...
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)