Ce luam cadou la doamna educatoare?
Raspunsuri - Pagina 4
dana_ene spune:
Of ! Subiectul asta mi-a rascolit amintiri nu tocmai placute.
In copilarie am suferit enorm din cauza acestor cadouri pe care anumiti parinti le faceau invatatoarei.
In clasa noastra erau multe mamici care gaseau tot felul de ocazii prin care ii "multumeau" doamnei invatatoare aducandu-i cadouri, altele ii tricotau doamnei si copiilor acesteia sau ii faceau menajul.
Copiii acestor mamici erau in permanenta favorizati, ba chiar au avut in toti cei 4 ani de scoala primara premiul intai "cu coronitza".
Din pacate, dupa ce am trecut la gimnaziu, nu s-a mai ridicat nici unul dintre acesti copii macar la nivelul mentiunilor.
Dar eu, copil fiind am resimtit discriminarea pe care invatatoarea o facea. Desi imi dadeam seama de adevaratul motiv pentru care eram nedreptatita, am suferit.
Parintii mei nu-si puteau permite cadouri de nivelul celor care se faceau de catre alti parinti.
Si mama mea este profesoara si nu s-a putut alinia niciodata la aceste "obiceiuri".
Si eu sunt mamica acum si ma gandesc cu groaza la aceste practici.
N-as vrea sa sufere copiii mei pentru ca noi nu vom duce cadouri consistente ca alti parinti, dar nici nu mi se pare normal sa fim obligati sa o facem.
Acum, adevarul este ca depinde foarte mult si de educatoarea sau invatatoarea in cauza.
Si... cine stie...?
Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
paris_h spune:
Dragi mame, nu va mai puneti atata problema cadourilor.
Pt. mine este un subiect f delicat. Lucrez in invatamant si mi-e greu sa fac serbare cu diverse ocazii pt ca, unii parinti considera ca e musai sa primeasca si inv. un cadou.Unii nu sunt de acord pt ca nu dispun de bani.Si atunci apar discutii.
Eu daca organizez ceva o fac din dragoste pt copii si respect pt parinti. Si, daca am primit sau nu cadouri asta nu a influentat cu nimic atitudinea mea fata de copii sau parinti.
Oricum m-am simtit prost atunci cand am primit ceva "doar ca sa fie",as fi preferat un buchet de flori oferit cu toata dragostea.
Oricum, oferiti ce vreti, insa cadoul cel mai mare, cel putin din punctul meu de vedere, e multumirea pe care o citesc in ochii copiilor si a parintilor.
Eu personal atunci cand fac un cadou , indiferent cui, o fac din toata inima si pun suflet in ceea ce cumpar. Daca e din obligatie...pot sa iau ceva scump, dar care sa nu valoreze nimic in acelasi timp.
Sa aveti o zi buna!
denizel spune:
dana_ene, paris h,
mai, da' ce ne-a mai starnit doamna barbye asta
Stiti ca imediat dupa revolutie, spunea Brucan ca ne trebuie vreo 20 de ani sa intram si noi in randul lumii. Vai, ce ne-am mai scandalizat atunci si ce nu-l mai scoteam din senil si nesimtit.
Din pacate, nu numai ca avut dreptate, dar a uitat sa mai adauge inca vreo 30 de ani la profetia domniei sale:)
Atata timp cat pe un forum de mamici tinere se intreaba ce cadouri trebuie sa mai luam educatoarelor si, culmea, se mai primesc si sugestii, cu siguranta ca nu suntem pe drumul cel bun.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
annitha_cl spune:
Hmmm, nici nu vreau sa ma gandesc la cadouri... Imi amintesc de parintii mei dragi care nu au fost de acord cu acest lucru ( cadouri pentru educatoare, invatatoare sau profesoare). Imi amintesc ca tot ceea ce ofeream erau un buchet de flori la inceput de an scolar, un martisor si fie tot un buchet de flori sau o cutie de bomboane de opt martie si nimic mai mult. Imi amintesc ca tatal meu spunea an de an "nu vreau sa ma duc cu "plocon" iar mai tarziu sa constat ca am o proasta la usa. Nu am nevoie sa imi vii cu zece pe linie dar nemeritat ci am nevoie sa stiu cat te duce mintea, sa stiu ce poti ca sa stiu cum te pot ajuta si cat valorezi cu adevarat", iar eu nu m-am simtit nedreptatita la scoala ( poate doar putin in liceu - diriginta nu s-a lasat pana nu m-am mutat din clasa ei - dar asta a tinut si de firea mea bataioasa si de caracterul dansei care lasa de dorit).
Din pacate eu nu am putut proceda la fel cu fiul meu ( unii dintre voi cunosc povestea legata de fiul meu)care este la gradinita. De ce nu am facut-o? Pentru ca l-am inscris foarte tarziu la gradinita (jumatatea lunii octombrie) si a trebuit da dau "plocoane" in stanga si indreapta pentru a-l primi. Fiind o situatie familiala putin delicata a trebuit sa fiu la fel de darnica si cu educatoarele pentru a le apropia de Andrei si in acelasi timp de a fi putin mai intelegatoare si atente cu el.
Acum sunt putin cam suparata ( ca sa nu spun furioasa) deoarece maine este Sf. Andrei si am intrebat-o pe educatoarea fiului meu daca as putea aduce ceva dulce la gradi pentru copii ( mai ales ca in grupa lui mai sunt doi Andrei) iar dansa , foarte amabila, mi-a sugerat sa aduc si trei sticle de suc "doua de fructe fara acid ( eventual santal) si una de pepsi light" ca sa nu mai spun ca am primit indicatii si ce fel de dulciuri sa aduc "cele de la tip-top sunt cele mai bune calitativ si sunt si foarte proaspete" adica ... ( prefer sa tac).
Iar referitor la doamna/domnisoara "educatoare" barbye as putea sa va dau un exemplu ca sa va convingeti ca exista astfel de educatoare. Am o verisoara de gradul I care nu are decat zece clase si a fost educatoare un an si jumatate deci.... Credeti-ma ca mie nu mi-a venit sa cred cum o persoana, pe care o intrebi cine a scris "Baltagul" si iti raspunde Creanga, poate fi educatoare ...
Asa ca... eu am terminat-o cu cadourile: vorba ceea "orice invat are si dezvat".
osolita spune:
quote:
Originally posted by annitha_cl
Credeti-ma ca mie nu mi-a venit sa cred cum o persoana, pe care o intrebi cine a scris "Baltagul" si iti raspunde Creanga, poate fi educatoare ...
Faza cu Baltagul nu mi se pare atat de grava ci faptul ca exista cadre didactice(daca putem sa le numim asa pe cele gen barbye) care nu stiu sa scrie romaneste
annitha_cl spune:
Poate ca nu este foarte relevanta faza cu Blatagul dar te asigur ca grelesile facute de Barbye sunt identice cu cele pe care le facea si le face verisoara mea. In plus si la aceaasta ora ea are probleme cu genurile substantivelor iar de plural nu mai spun... "este... ca nu e peste doi".
Am spus tot cred si sa ma scuze rudele mele dar chemarea sangelui a fost lasata uitarii mai ales ca de curand am constatat ca sangele se poate face apa si chiar foarte usor ( dar asta este alta poveste).
Cristina
rory76 spune:
quote:Nu stiu de unde stii ca la particular sunt salarii mai mari decat la stat. Eu sunt invatatoare la o scoala particulara si crede-ma ca am salariul mai mic decat la stat, cam cu un milion, si mai stau si 8 ore, nu 4...si nici macar nu e trecut tot salariul pe cartea de munca...am impresia ca s-au creat niste mituri referitoare la scolile particulare...si eu daca as avea copilul la parti, unde cotizezi de te rupi, nu as mai duce cadouri peste cadouri, ca la stat, dar sa stiti ca banii aia pe care ii platesc parintii nu intra in buzunarele noastre...ci tot in ale patronilor!!! Stati sa vedeti cand or fi cate 40 de copii in clasa la stat, ce o sa mai cotizati, ca altfel nici nu il baga in seama invatatoarea...pai cand, doamne iarta-ma???? Eu stiu ca aveam colege la stat care efectiv tineau cont numai de chestia asta si mai ziceau in gura mare: "ce sa-mi bat capu' cu tampitul ala, ca ma-sa nu mi-a adus nimic, niciodata!!!" Si sunt foooarte multe "doamne" care gandesc asa...
Originally posted by irina.c.
Da,si eu cred ca un buchet de flori si eventual o ciocolata/cutie cu bomboane e mai mult decat suficient.Iar daca e vorba de o gradinita particulara unde parintii oricum cotizeaza din greu,cred ca educatoarele si personalul auxiliar sunt rasplatiti suficient prin salariile mai mari decat la stat,si prin conditiile in care lucreaza,ar fi culmea sa se mai stranga si bani pentru cine stie ce cadouri scumpe.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
denizel spune:
quote:
Originally posted by rory76quote:Nu stiu de unde stii ca la particular sunt salarii mai mari decat la stat. Eu sunt invatatoare la o scoala particulara si crede-ma ca am salariul mai mic decat la stat, cam cu un milion, si mai stau si 8 ore, nu 4...si nici macar nu e trecut tot salariul pe cartea de munca...am impresia ca s-au creat niste mituri referitoare la scolile particulare...si eu daca as avea copilul la parti, unde cotizezi de te rupi, nu as mai duce cadouri peste cadouri, ca la stat, dar sa stiti ca banii aia pe care ii platesc parintii nu intra in buzunarele noastre...ci tot in ale patronilor!!! Stati sa vedeti cand or fi cate 40 de copii in clasa la stat, ce o sa mai cotizati, ca altfel nici nu il baga in seama invatatoarea...pai cand, doamne iarta-ma???? Eu stiu ca aveam colege la stat care efectiv tineau cont numai de chestia asta si mai ziceau in gura mare: "ce sa-mi bat capu' cu tampitul ala, ca ma-sa nu mi-a adus nimic, niciodata!!!" Si sunt foooarte multe "doamne" care gandesc asa...
Originally posted by irina.c.
Da,si eu cred ca un buchet de flori si eventual o ciocolata/cutie cu bomboane e mai mult decat suficient.Iar daca e vorba de o gradinita particulara unde parintii oricum cotizeaza din greu,cred ca educatoarele si personalul auxiliar sunt rasplatiti suficient prin salariile mai mari decat la stat,si prin conditiile in care lucreaza,ar fi culmea sa se mai stranga si bani pentru cine stie ce cadouri scumpe.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
bine rory 76, nu te supara pe irina. Promitem ca o sa dam cadouri consistente si la cadrele didactice din invatamantul particular.
Da' ce se fac parintii care au salarii egale cu ale doamnelor invatatoare? Lor cine le mai cumpara lucrusoarele pe care nu si le permit? Sau poate daca nu-si permit, sa nu-si mai dea copiii la scoala, nu?
Of si iar of!!!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
grati.ela spune:
Buna tuturor! Odata, i-am spus unei educatoare (directoare) ca "ceea ce la dumneavoastra se numeste atentie, la mine se cheama mita" (lucrez in inv.sup) ca raspuns la remarca acesteia cu privire la faptul ca sunt persoane cu dare de mana, profesoare chiar (si "stiti cate primesc!")care "nu se simt" de Craciun. De atunci insa mi-am facut un obicei in a le oferi cadou flori in ghiveci. Doamnei invatatoare la fel, i-am dus o calathee la inceputul anului scolar si o azalee de ziua invatatorului. Pentru Craciun am gasit Craciunite deosebit de reusite, braduti in ghiveci (intre 30cm si 50cm) extrem de frumosi, bonsai si gardenii. Voi alege atunci...Gratiela
cami30 spune:
Sunt profesor, si am constatat la un alt topic cum ca profesorii sunt acuzati ca iau mita, ca sunt niste spagari ca pretind cadouri si atentii. Si iata raspunsul!! Profesorii nu se nasc asa, ci devin poate unii dintre ei cum ii acuzati voi - corupti. De ce? PEntru ca asa sunt invatati de la grupa mica. Nu inteleg de ce trebuie sa-i faceti cadou educatoarei de Craciun? De unde ideea asta? Florile nu mai sunt bune? Pai la educatoare lantz de aur.. la diriginta ce? MAsina de spalat? Un frigider? Un aspirator? E si normal ca in timp se invata asa, si ajung sa se corupa si sa li se para aceste atentii o normalitate. Educatoarea isi face datoria. MUnca ei este platita, cel mult din placere o puteti recompensa cu serbarea pregatita care ii va dovedi profesionalismul sau cu flori.
Eu m-am socat cand am ajuns la catedra si veneau copiii de ziua lor sa-mi dea mie ciocolata. O ciocolata, sau o cutie cu bomboane. Pai de unde? Pai asa erau invatati din frageda pruncie. Sa duca la copii cate o bombonica si sa dea la profesori o ciocolata. NU mi-a venit sa cred. La fel cu 8 martie. Multe dintre cadouri nu sunt oricum apreciate iar eu mi-am linistit copiii la care sunt diriginta sfatuindu-i sa ofere doamnelor profesoare o floare sau un martzisor, asa cum si noi faceam pe vremuri. Nu de duceam cu lantzuri de aur de 8 martie ci cu minunatele martisoare confectionate din metal, ce ne erau atat de dragi.
Spune-mi ca o sa ai curajul sa le spui celorlalte mamici ca nu e nevoie sa cumparati un cadou ci e suficient sa oferiti niste flori. Copiii sunt cei care trebuie sa primeasca cadouri. Mai bine pastrati banii pentru a le lua copiilor mai mult.
Invatati sa fiti si voi corecti, ca parinti, inainte de a acuza mai tarziu profesorii ca sunt corupti. Voi sunteti cei care ii corupeti si apoi strigati in cura mare CORUPTIE!!
cami