Ce luam cadou la doamna educatoare?
Raspunsuri - Pagina 5
denizel spune:
grati.ela, cami, bine ca mai sunt si profesori ca voi!
Din pacate, cu o floare (sau doua:)) nu se face primavara.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
clio spune:
Fetelor, va citesc si ma minunez! Nu am inteles niciodata problema cadourilor oferite cadrelor didactice! Pai noi ii invatam asa, dragelor!Nu se nasc ei asa si nici in scoli nu invata asta!Lucrurile sunt foarte simple:un buchet de flori este suficient pentru a-ti arata multumirea pentru un anume cadru didactic, numai ca noua ne place sa complicam lucrurile. Nu imi vine sa cred ce aud prin parc, de la diverse mamici: bijuterii, haine, pantofi, electrocasnice, etc. Noi suntem de groaza, fetelor, nu cei care le primesc!Eu sunt hotarata:nimic in afara de flori!Copilului meu ii voi explica lucrurile in asa maniera incat sa il fac sa inteleaga!
Cami,bravo!
Cat despre cadrele didactice care nu stiu sa scrie sau sa se exprime corect, no comment!In facultate (vorbesc de o facultate in care obiectul muncii era limba romana)am intalnit o gramada de oameni care nu aveau ce cauta acolo si care au reusit sa termine,ba multi dintre ei si-au luat si posturi in invatamant. Si ma intrebam: oare pe mana unora de genul asta va ajunge copilul meu???
Nicoleta si Alexia (dn 21 aprilie 2005)
irinai spune:
Eu am copilul la o gradinita particulara.
Dar, o sa ii duc cadou doamnei educatoare. Si ingrijitoarei. De ce? Pentru ca este Craciunul, pentru ca este placerea mea sa fac daruri de Craciun.
Oricati bani ai avea tot te bucuri cand primesti ceva. Nu o sa investesc in cadouri scumpe, insa mi se pare un gest de omenie sa faci cadouri de craciun.
De 1 Martie am dus flori la toate educatoarele (3 la numar) desi nu le stiu decat din vedere si nu am nici o legatura cu ele dacat simplul salut. Dar copilul a tinut neaaparat sa le duc flori si lor.La 3 ani a spus ca ea vrea sa duca flori la toate educatoarele. Si nu am saracit cu 5 lei in plus.
Cred ca este cam mult sa spui "Este la particulara, platesc destul, nu ii mai duc nimic doamnei educatoare". Ba ii duc, indiferent de cat platesc taxa. Ii duc pentru ca este om.
Nu sunt insa de acord sa strangem bani pentru cadouri consistente. M-a abordat una din mamici cu propunerea asta si m-am eschivat elegant.
Nu cred in cadourile colective.
paris_h spune:
Cami, bine ai zis, ce ai zis.
Nu stiu cand se vor schimba lucrurile. Cert este ca si in invatamant lucreaza oameni care sunt sau nu potriviti pt aceasta meserie. Se pare totusi ca de la noi sunt unele pretentii pt. ca ne ocupam de educatie.
Mi-e jena s-o spun dar, in padure sunt din ce in ce mai multe "uscaturi".
Mi se pare strigator la cer sa favorizezi sau nu un copil in fct. de cadouri. Personal, le spun cat de diplomat pot ca am tot ce-mi trebuie si ca mai bine cumpara de acei bani o carte copilului si ca, un buchet de flori din partea clasei e suficient. ( As prefera o floare in ghiveci pt ca ramane o amintire).
Eu zic ca inca de la gradinita copilul trebuie sa invete ca e frumos sa oferim cadouri celor dragi, dar ca, atentia conteaza nu valoarea.
De ziua mea (m-au intrebat)copiii mi-au scris diverse scrisori cu inimioare in care isi exprimau dragostea. Le pastrez si acum pt ca inseamna enorm pt mine. E minunat sa te considere o a doua mama sau mama de la scoala.
Cadoul cel mai mare in consta satisfactia muncii pe care o depun.
Vichi spune:
quote:
Originally posted by irinai
Eu am copilul la o gradinita particulara.
Dar, o sa ii duc cadou doamnei educatoare. Si ingrijitoarei. De ce? Pentru ca este Craciunul, pentru ca este placerea mea sa fac daruri de Craciun.
Oricati bani ai avea tot te bucuri cand primesti ceva. Nu o sa investesc in cadouri scumpe, insa mi se pare un gest de omenie sa faci cadouri de craciun.
De 1 Martie am dus flori la toate educatoarele (3 la numar) desi nu le stiu decat din vedere si nu am nici o legatura cu ele dacat simplul salut. Dar copilul a tinut neaaparat sa le duc flori si lor.La 3 ani a spus ca ea vrea sa duca flori la toate educatoarele. Si nu am saracit cu 5 lei in plus.
Cred ca este cam mult sa spui "Este la particulara, platesc destul, nu ii mai duc nimic doamnei educatoare". Ba ii duc, indiferent de cat platesc taxa. Ii duc pentru ca este om.
Nu sunt insa de acord sa strangem bani pentru cadouri consistente. M-a abordat una din mamici cu propunerea asta si m-am eschivat elegant.
Nu cred in cadourile colective.
Exact la fel gandesc si eu!
Exact in aceeasi situatie sunt!
Exact la fel voi proceda!
yank spune:
daca oi gasi o educatoare frumoasa si tinerica,in loc sa ma duc cu cadouri,eu o sa o infiez si trec totul pe ea.
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
viorela hoff spune:
am intrat din intamplare la acest subiect.
ceea ce ma socheaza, in afara de faptul ca gramatica lasa muuult muuult de dorit, este MENTALITATEA!!!!!
ce varsta aveti d-na educatoare?
pt. ca daca sunteti tanara, atunci este cu mult mai grav!
vio
Tina catelus de catifea
Nadia1976 spune:
Parerea mea:- D-nelor Educatoare ar fi frumos sa le faceti cadou de Craciun o felicitare facuta acasa, pe o coala A4 chiar de copil. Sa deseneze ei ceva frumos acolo, asa cum stiu ei, cu manutele lor.
-D-nelor Invatatoare: idem si la fel, doar ca acum copiii pot scrie pe felicitare si "Craciun fericit" sau orice cred ei potrivit.
-D-nelor Diriginte: cumparati o felicitare frumoasa de la magazin (ca de acum copiii sunt cam maricei sa le faca acasa si sa fie "cute") si sa le semneze ei.
Pai, D-nelor Educatoare!!! Care a fost motivul ptr. care ati ales aceasta meserie??? Satisfactia de a educa un copil sau satisfactia cadourilor scumpe de la parinti???
http://community.webshots.com/user/nadia1412
Winners don't quit; quitters don't win.
irina.c. spune:
quote:Nu stiu de unde stii ca la particular sunt salarii mai mari decat la stat. Eu sunt invatatoare la o scoala particulara si crede-ma ca am salariul mai mic decat la stat, cam cu un milion, si mai stau si 8 ore, nu 4...si nici macar nu e trecut tot salariul pe cartea de munca...am impresia ca s-au creat niste mituri referitoare la scolile particulare...si eu daca as avea copilul la parti, unde cotizezi de te rupi, nu as mai duce cadouri peste cadouri, ca la stat, dar sa stiti ca banii aia pe care ii platesc parintii nu intra in buzunarele noastre...ci tot in ale patronilor!!! Stati sa vedeti cand or fi cate 40 de copii in clasa la stat, ce o sa mai cotizati, ca altfel nici nu il baga in seama invatatoarea...pai cand, doamne iarta-ma???? Eu stiu ca aveam colege la stat care efectiv tineau cont numai de chestia asta si mai ziceau in gura mare: "ce sa-mi bat capu' cu tampitul ala, ca ma-sa nu mi-a adus nimic, niciodata!!!" Si sunt foooarte multe "doamne" care gandesc asa..."Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
Originally posted by rory76
[/quote]Pana la urma nu stiu cat ma priveste pe mine care e salarul educatorului.Ca parinte platesc o taxa suficient de piparata incat nu ma simt obligata sa mai cotizez si pentru cadouri.Eventual un buchet de flori la cate o ocazie,dar e mai mult decat suficient.Si nu numai pentru particulara,ci si pentru gradinitele de stat e valabil acelasi principiu.
Iar in ceea ce priveste cei 40 de copii in clasa,la cat creste natalitatea,cred ca se va ajunge la o asa situatie incat vor veni educatoarele cu cadouri la parinti ca sa-i inscrie in grupa lor,ca nu li se desfiinteze posturile .Deja se reduc multe posturi,din lipsa de copii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA