Ce luam cadou la doamna educatoare?
Raspunsuri - Pagina 3
claujro spune:
Ma refer la gramatica doamnei educatoare....
Sa va povestesc ceva...off topic: am terminat liceul pedagogic (dubla specializare) si am primit post de educatoare la o gradi unde am stat doar putin pentru ca m-au sunat de la inspectorat si mi-au oferit post de invatatoare la o scoala generala. De ce era postul liber chiar daca scoala incepuse deja??? Pentru ca invatatoarea (colega cu mine de an) scrisese pe tabla "Desteaptate, romane!"!
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
iulia ioana spune:
Ma intreb daca doamna respectiva este educatoare...?Poate este suplinitoare si nu are studii de specialitate (oare ce liceu a absolvit?)!!!Acum sunt foarte multe educatoare care au terminat colegiul (sunt si educatoare cu multa vechime in invatamant care si-au completat studiile de curand)si foarte multe au dubla specializare (invatator-educatoare).Eu cred ca aceste persoane pun suflet in tot ce fac cu cei mici si cred ca o adevarata educatoare ar astepta ca munca sa-i fie rasplatita cu un simplu "multumesc!"...Dar cum nu exista padure fara uscaturi....asta este!
Cat despre cadou,eu cred ca o floare si o urare,daruite din inima sunt suficiente!
pau spune:
Este clar,la acest subiect sunt doua tabere de parinti sau educatoare.Faza dura pt mine a fost din partea unei mamici, care a spus sa intrebam pe ingrijitoare ce a mai primit doamnele educatoare sau ce am putea lua.Sincer,nu o inteleg pt ca este si ea la randul ei cadru didactic.Sa nu va spun ca de 1 milion lei,nu putem cumpara ce nu au doamnele,(2).
adusca spune:
ah, nu suntem deloc doo tabere, e barbye si restul lumii
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
monica-elizabet spune:
buna din nou, nu vreau sa intelegeti ca-i iau apararea "d-nei educatoare" cu pricina dar tare mult as vrea sa vad cum va comportati cu ea daca era educatoarea copilasilor vostri...eu am vazut multe faze penibile de-a lungul anilor (parinti care pe la colturi o barfeau pe X profesoara si apoi cand o vedeau erau gata sa-i linga si picioarele numai sa-i dea copilashului nota de trecere)
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
denizel spune:
Draga Monica, inca o data se adevereste teoria conform careia dau cadouri parintii ai caror copii nu invata (spuneai de parinti care vor note de trecere pentru odrasle). Din cauza lor, se ridica prea tare stacheta privind valoarea cadourilor.
Cum au spus alte fete, adevaratele educatoare, ar trebui sa fie de ajuns o floare sau ceva facut de manutele copilului.
Nu vad de ce ar trebui sa cumparam noi parintii lucruri pe care nu si le permite educatoarea. Nu ma intereseaza pe mine, ca parinte, ca salariul ei e mic. Eu cred ca singura ei recompensa ar trebui sa fie faptul ca "din mainile ei" ies niste copilasi bine pregatiti, iar recompensa materiala ar trebui sa fie salariul ei. Atat si nimic mai mult. De ce se asteapta la ceva in plus? cand a ales aceasta profesie stia ca va fi prost platita.
Inainte de a se naste baietelul meu, am predat ceva ani la un liceu.
Nu vrei sa stii ce cred copiii despre profesorii care primesc fel de fel de atentii, ca sa nu mai spun de cei care le pretind sau numai le sugereaza ce si-ar dori. Eu am fost intotdeauna mai apropiata de ei si chiar ii incurajam sa spuna deschis ce cred despre asta. Ei bine, imi era rusine ca sunt profesoara si ca as putea fi pusa in aceeasi oala cu cei care primesc. Este degradant si umilitor.
Daca de la gradinita ni se spune in fata ca toata lumea asteapta, mi se pare ceva grav. Probabil ca niciodata nu vom intra in rand cu lumea civilizata... In continuare se lucreaza la mica tocmeala...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Jocelyn spune:
Eu nu inteleg disperarea asta, in afara de un buchet de flori si o felicitare, martisor si rareori un cadou cumparat din partea INTREGII clase nu am dat respectiv parintii mei nu au dat la nimeni.
Mi se pare JENANT ca niste educatoare sau invatatoare sa vina sa spuna ce le-ar placea sa primeasca. Am predat engleza doi ani la gradinita particulara si niciodata nu am pretins si nu am acceptat nimic din partea parintilor. Ma bucuram foarte mult cand parintii erau multumiti si ma felicitau fiindca vedeau ca cei mici invatau atatea lucruri.
Nu stiu de ce aveti aceste probleme. Un buchet cu flori, o cutie de bomboane e un gest frumos dar cred ca se exagereaza cu bijuterii si altele.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by barbye
chiar interesant subiectul, din cunostinta de cauza sfatul meu este sa-i luati ceva folsitor, cred ca va cunoasteti deja educatoarele foarte bine.Nu sa-i luati ceva doar sa va achitati de datorie la fel ca ceilalti parintii, sa fie facut...S-au dupa ce va primi cadoul...sa-l dea femei de servici, infirmierei....ca nu-i va folosi la nimic, s-au nu-i place.Acum sant la oferta tot felul de produse cosmetice, bluzite,manusi, parfumuri, coronite decoruri....S-au sa-i luati vaza pentru florii, asa de regula se intampla, ca saracele sant satule de vaze....De exemplu am vazut si copii care vorbeau intre ei si spuneau; Ca eu i-am adus D-nei cutare lucru, tu ce i-ai adus...? S-au inainte de a incepe serbarea, cand totii parinti asteptau cu sufletul la gura sa se inceapa,sa trezit copilul care nu i-a adus nimic D-nei sa-i spuna mamei in gura mare; Mami noi de ce nu i-am adus D-nei nimic ca merita?Va da-ti seama ca toti parinti s-au uitat spre mamica respectiva,(c-am in jur de 40) care se facuse rosu la fata,in ce poatura a fost pusa si a preferat sa plece sa nu asiste la serbare....Chiar daca acea mamica avea posibilitati foarte mari,....Si cand s-a terminat serbarea a aparut cu un cos superb plin de dulciuri, cozonac, bautura....Si fetita a inceput sa stige bucuroasa....Doamna v-am adus si eu ceva...
Luatile la toate cate ceva indiferent ca este educatoare, femeie de serviciu, directoare....Se intampla in unele gradinite ca dupa ce sa terminat sebarea vin fiecare si isi cer dreptul,adica luand din cadourile doamnelor.....ptr. ca fiecare a avut grija de copii in felul lor.....Dar va intrebati oare cine sta in fiecare zi la grupa, cu copii dvs....ii invata , se joaca cu ei, le sterge nasul.....? Va rog nu fiti suparate dar sant si eu educatoare ca multe altele de pe aici.....si va spun din realitate....acum ramane la latitudinea dvs.......ce credeti ca merita...
eu nu cred ca un copil spune asa ceva...
6 ani -14 februarie 2006
Jocelyn spune:
eu inca mai sper ca nu e educatoare ca altfel nu mai stiu ce sa cred
buna remarca Cristina! Ce copil de gradinita se gandeste la ce "merita" sau nu ingrijitoare, educatoare si toata suita? Cred ca asta ar fi ultima lor grija.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.