Ce luam cadou la doamna educatoare?
Raspunsuri - Pagina 2
yank spune:
Eu nu inteleg un lucru!Cu un buchet de flori nu se poate rezolva problema asta?Cadouri? De ce? Pentru ce? Doar ca asa s-a impamantenit obiceiul?!
Barbye eu inteleg ca astepti serbarile astea mai rau ca cei mici.....dar parfumuri si dresuri cumpara-ti singura.Si fa un gest umanitar si spune-ne gradinita unde activezi ca sa o ocoleasca noi parinti pe viitor..Damn it!!
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
Porumbita spune:
citesc si ma minunez...
nu de alta, dar parca vad ca maine aratati cu degetul acuzator ca profesorii/educatorii cer/primesc spaga...
yank spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
citesc si ma minunez...
nu de alta, dar parca vad ca maine aratati cu degetul acuzator ca profesorii/educatorii cer/primesc spaga...
Pai nu educatorii/profesorii sint de vina,parinti ii obisnuiesc asa.Nu vezi ca se dau de ceasul mortii ca nu stiu ce sa le mai cumpere.
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...
adusca spune:
quote:
Originally posted by barbye
chiar interesant subiectul, din cunostinta de cauza sfatul meu este sa-i luati ceva folsitor, cred ca va cunoasteti deja educatoarele foarte bine.Nu sa-i luati ceva doar sa va achitati de datorie la fel ca ceilalti parintii, sa fie facut...S-au dupa ce va primi cadoul...sa-l dea femei de servici, infirmierei....ca nu-i va folosi la nimic, s-au nu-i place.Acum sant la oferta tot felul de produse cosmetice, bluzite,manusi, parfumuri, coronite decoruri....S-au sa-i luati vaza pentru florii, asa de regula se intampla, ca saracele sant satule de vaze....De exemplu am vazut si copii care vorbeau intre ei si spuneau; Ca eu i-am adus D-nei cutare lucru, tu ce i-ai adus...? S-au inainte de a incepe serbarea, cand totii parinti asteptau cu sufletul la gura sa se inceapa,sa trezit copilul care nu i-a adus nimic D-nei sa-i spuna mamei in gura mare; Mami noi de ce nu i-am adus D-nei nimic ca merita?Va da-ti seama ca toti parinti s-au uitat spre mamica respectiva,(c-am in jur de 40) care se facuse rosu la fata,in ce poatura a fost pusa si a preferat sa plece sa nu asiste la serbare....Chiar daca acea mamica avea posibilitati foarte mari,....Si cand s-a terminat serbarea a aparut cu un cos superb plin de dulciuri, cozonac, bautura....Si fetita a inceput sa stige bucuroasa....Doamna v-am adus si eu ceva...
Luatile la toate cate ceva indiferent ca este educatoare, femeie de serviciu, directoare....Se intampla in unele gradinite ca dupa ce sa terminat sebarea vin fiecare si isi cer dreptul,adica luand din cadourile doamnelor.....ptr. ca fiecare a avut grija de copii in felul lor.....Dar va intrebati oare cine sta in fiecare zi la grupa, cu copii dvs....ii invata , se joaca cu ei, le sterge nasul.....? Va rog nu fiti suparate dar sant si eu educatoare ca multe altele de pe aici.....si va spun din realitate....acum ramane la latitudinea dvs.......ce credeti ca merita...
un mesaj demn de "Un ochi rade, unul e vanat" si m-as amuza si io de-ar fi o gluma, dar din pacate nu e.
eu la educatoare si invatatoere le duceam mereu flori si de 8 martie cate-o cutie de bomboane, pt ca le respectam si meritau.
atat si nimic mai mult, parintii nu adunau sa puna bani pt cadou in grup, nici nu s-a pus niciodata problema.
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
copiloi spune:
quote:
Originally posted by barbye
chiar interesant subiectul, din cunostinta de cauza sfatul meu este sa-i luati ceva folsitor, cred ca va cunoasteti deja educatoarele foarte bine.Nu sa-i luati ceva doar sa va achitati de datorie la fel ca ceilalti parintii, sa fie facut...S-au dupa ce va primi cadoul...sa-l dea femei de servici, infirmierei....ca nu-i va folosi la nimic, s-au nu-i place.Acum sant la oferta tot felul de produse cosmetice, bluzite,manusi, parfumuri, coronite decoruri....S-au sa-i luati vaza pentru florii, asa de regula se intampla, ca saracele sant satule de vaze....De exemplu am vazut si copii care vorbeau intre ei si spuneau; Ca eu i-am adus D-nei cutare lucru, tu ce i-ai adus...? S-au inainte de a incepe serbarea, cand totii parinti asteptau cu sufletul la gura sa se inceapa,sa trezit copilul care nu i-a adus nimic D-nei sa-i spuna mamei in gura mare; Mami noi de ce nu i-am adus D-nei nimic ca merita?Va da-ti seama ca toti parinti s-au uitat spre mamica respectiva,(c-am in jur de 40) care se facuse rosu la fata,in ce poatura a fost pusa si a preferat sa plece sa nu asiste la serbare....Chiar daca acea mamica avea posibilitati foarte mari,....Si cand s-a terminat serbarea a aparut cu un cos superb plin de dulciuri, cozonac, bautura....Si fetita a inceput sa stige bucuroasa....Doamna v-am adus si eu ceva...
Luatile la toate cate ceva indiferent ca este educatoare, femeie de serviciu, directoare....Se intampla in unele gradinite ca dupa ce sa terminat sebarea vin fiecare si isi cer dreptul,adica luand din cadourile doamnelor.....ptr. ca fiecare a avut grija de copii in felul lor.....Dar va intrebati oare cine sta in fiecare zi la grupa, cu copii dvs....ii invata , se joaca cu ei, le sterge nasul.....? Va rog nu fiti suparate dar sant si eu educatoare ca multe altele de pe aici.....si va spun din realitate....acum ramane la latitudinea dvs.......ce credeti ca merita...
Trecand peste gramatica "doamnei educatoare", ma uimeste modul in care sunt judecati parintii, cat sunt ei de instariti, si daca, eventual, si-ar fi putut permite sau nu sa cumpere "doamnelor" cadou...pe semne, ca asa sunt judecati si copiii, la randul lor, pe categorii....sau cum se judeca una pe alta, care e mai indreptatita sa primeasca cadouri sau nu ....
Sunt de acord sa dau niste atentii, dar sa nu mi se bage mana in buzunar si nici sa fiu "tratata" altfel, in caz ca nu am venit cu pachetelul!!! Eu, in locul lor, taceam la acest subiect, sau cel mult interveneam in calitate de cel care ofera cadouri, si nu de cel care primeste!
Alina
anamariame spune:
Mie florile mi se par potrivite pentru 8 martie, pentru Craciun consider ca ar fi suficient un aranjament din crengute de brad sau floarea Craciunului. Eu predau engleza la cei mici si nu sunt de acord cu ce a spus cineva mai sus, ca toti cei care lucreaza la gradinita ar trebui sa primeasca cate ceva, eu una nu imi doresc sa primesc nimic, m-as simti prost, e ca si cum mi-as crea mai multe obligatii fata de cele pe care deja le am. Din pacate insa, stiu din experienta ca educatoarele se asteapta la cadouri cu aceasta ocazie (NU generalizez, vorbesc doar de cea mai mare parte a educatoarelor pe care le-am cunoscut eu), si de fapt, cu orice ocazie...Eu am avut cateva experiente mai putin placute din acest punct de vedere...Mi s-a sugerat ca din banii pe care ii iau lunar, sa mai las ceva si la educatoare (dar ele isi opresc deja un comision) si cand am refuzat, mi s-a cerut pe fata si au aparut tot felul de probleme.Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"
denizel spune:
ieu a-m sai da-u de mosnicolaie o nuelusa. crede-ti ca merge?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
irina.c. spune:
Da,si eu cred ca un buchet de flori si eventual o ciocolata/cutie cu bomboane e mai mult decat suficient.Iar daca e vorba de o gradinita particulara unde parintii oricum cotizeaza din greu,cred ca educatoarele si personalul auxiliar sunt rasplatiti suficient prin salariile mai mari decat la stat,si prin conditiile in care lucreaza,ar fi culmea sa se mai stranga si bani pentru cine stie ce cadouri scumpe.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by denizel
ieu a-m sai da-u de mosnicolaie o nuelusa. crede-ti ca merge?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
doar da-ca vrei sal apuce dure-rea de cap
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Sasha.p spune:
Va referiti la gradinite de stat sau si la cele particulare ????
La cele particulare, cum spunea si irina.c., nu cred ca este chiar cazul sa ne apucam sa strangem bani pentru cadouri ! Si asa taxa este usturatoare ! Parerea mea !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003