Belgia (2)
Raspunsuri - Pagina 12
Bepii spune:
Hello tot eu sunt,
Simona, desi e cam intarziat raspunsul meu, asta pentru ca n-am mai intrat pe forum cam de multicel, totusi o sa-ti raspund la intrebarea in legatura cu acea declaratie ca nu esti casatorit. Am vazut ca si alte fete ti-au raspuns dar in cazul meu a fost altfel. Inainte de a ma casatori si cand alergam ca un cal de curse pe la toate usile dupa actele necesare casatoriei, a trebuit sa obtin si acest act de care ai si tu nevoie. Toata lumea (inclusiv primaria) dadea din umeri cand intrebam de unde sa-l iau. Atunci cineva mi-a spus sa merg la un notar. Intr-adevar notarii stiu de acest act, au si un formular special conceput pt asa ceva. Deci l-au completat cu datele mele, am platit si atat!!! Nu-mi venea sa cred ca a putut fi asa de simplu. Deci asa sa faci si tu: daca primaria nu vrea sa te ajute atunci du-te la un notar si spune-i ce vrei. Or sa te serveasca.
Multa bafta si sa auzim de bine. Si sa fi fericita
Apropo, pe cand nunta, poate venim si noi? (glumeam)
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
mieke spune:
Bepii,cred ca la tine,cu schimbarea pasaportului e ceva mai complicat.Nu trebuia,zic eu,sa te complici si sa le spui celor de la ambasada ca mai ai buletin.Cind mi-am schimbat eu pasaportul,prelungit pardon,asta acum 3 ani nu mi-au cerut decit pasaportul si cartea de identitate.Stiu de la o cunostiinta de-a noastra ca acelasi lucru a patit si ea,au spus ca trebuie sa se duca in Romania pentru ca mai are buletin,intii sa predea buletinul ,ca nu mai are domiciliul in Ro ,spuneau ca ii vor da o hirtie valabila (5 zile sa ajunga in Ro si sa se intoarca.Multa bataie de cap,ea intre timp a devenit cetatean belgian si nu si-a mai facut pasaportul romanesc.
ardeiash spune:
valer_01: vrei sa spui ca daca ma duc in grand place nu voi vedea artificii. asta r fi o tragedie! trebuie sa vad artificii.. ca doar asta-i singura distractie.... ma duc atunci in mont des arts... parca am ineles ca acolo sunt.
s-auzim numai de bine! si
ardeiash spune:
danielana: am fost cuminte, dar n-am primit nimic... voi?
bepii: bine ai revenit!
ardeiash spune:
mieke: machelen e aproape de brussel? am fost pe la macro si am vazut ceva pe acolo cu orasul tau... sa nu razi de mine.. eram chiar in machelen?
fetelor: haideti sa ne intalnim ! eu is casnica... as prefera, daca se poate sa iesim dimineata cand e copilul meu la scoala, iar barbatul meu la serviciu, daca nu.... propuneti. eu propun sa ne vedem de pilda, saptamana viitoare, luni pe la 11. voi ce ziceti?
valer_01 spune:
Disperata, nu stiu sigur anul acesta unde va fi focul de artificii, dar vor anunta ei din timp. Oricum, pe undeva prin centru sau chiar in Grand Place. Anul trecut s-a anulat din cauza tragediei din Asia unde au murit si belgieni. Aflam noi pana atunci, dar sigur vei avea foc de artificii si eu sunt sigura ca va fii si un spectacol.
De acord cu intalnirea, eu ma inscriu dar sa fie in Bruxelles. Eu as prefera marti, la 11, pentru ca luni am cursuri.
Apropos, cine a fost la petrecerea Rombel? Eu intentionam, dar am racit groaznic si n-am putut participa.
pupici
anneoprea spune:
Bepii
M-am uitat pe pagina www.mae.ro (vezi linkul http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5078&idlnk=3&cat=5/#B3 ) si am dedus ca poti cere consulatului un nou pasaport cu mentiunea <domiciliul in strainatate> si poti depune buletinul romanesc in original, alaturi de copii xerox ale celorlalte acte
Pe de alta parte pe pagina consulatului ( http://bruxelles.mae.ro/index.php?lang=ro&id=711 ) vor originalele de pe toate actele…Eu sper ca cei de la primarie vor intelege situatia si-ti vor da cu titlu de <imprumut> certificatele de nastere!
Cit despre predarea buletinului de identitate atunci cind parasesti romania eu stiam ca e o procedura greoaie, ai nevoie de la fiscul roman de adeverinta cum ca nu ai datorii, la baieti se preda si livretul militar – etc…
Si banuiesc ca majoritatea romanilor nu-si predau buletinul – nici nu mi se pare firesc, mai ales in cazul in care nu lichidezi totul la plecare, ca de, nu se stie !…
Totusi eu cred ca cei de la consulat vor gasi o solutie fara sa fie nevoie sa te duci in Ro (doar nu esti prima in situatia asta). Ca de mers in Ro chiar daca nu mai ai pasaport valabil tot poti sa te duci cu un titlu de calatorie emis de ei (doar dus !)…Si mai bine nu pomenesti nimic de buletin !
Nu inteleg daca tu ai facut transcrierea casatoriei in Ro sau nu .. (oricum am vazut ca se poate face si de aici de la consulat).
Iar vis-a-vis de intrebarea ta – daca nu e gata pasaportul nou pina expira cel vechi - pe autoritati nu le deranjeaza cu nimic ca ai sau nu pasaport valid, doar ca tu nu poti sa calatoresti in intervalul respectiv…
In alta ordine de idei- m-am uitat pe pozele tale si am ramas gura casca! Adica ai baiat asa mare ?! Iar poza cu <trei generatii> deja m-a bagat in ceata…Sint renumite romancele ca-s frumoase, dar tu esti ca o adolescenta! Sa ne spui care e secretul!
mieke spune:
Vergi,Mechelen este intre Brussel si Antwerpen.Eu nu stau in Mechelen -,eu stau in Kortrijk,este un orasel la 80 km.departare de Brussel,dupa Gent,pe E40 spre paris.Eu stau la 10 km de Lille.Si eu sunt acasa deocamdata,din ianuarie incep serviciul,dar cu intilnirea imi este cam greu ,fiica mea are aproape un an,ea doarme dimineata,masina nu avem decit una pe care o foloseste sotul meu si cu trenul imi este greu.Daca veniti in Kortrijk cu cea mai mare placere.
anneoprea spune:
danyelana
Mos Nicolae a venit anul asta – dar cred ca nu am fost prea cuminte pentru ca mi-a adus exact ce-si dorea sotul : un sistem GPS pentru masina…Asa ca eu continui sa-mi lustruiesc pantofii, poate cine stie ! Oricum Mos Craciun mi-a suflat ca-i aduce sotului un set de rujuri!
Iar Evan – mezinul- a fost impresionat de banana infipta in ghetute, pe care o minca cu tot cu coaja daca nu-l alergam sa o desfac…Cu toate ca era ghiftuit (tocmai coborise din scaunul de masa), nu s-a lasat…La final nu prea mai intra dar dupa ce a mozolit-o bine prin toata casa s-a mai imputinat..Eu ma bucuram cind o pierdea iar el disperat sa o gaseasca! Dupa aia a trecut la bombonele – pe care le scotea si le aranja la loc in cutie. E a doua oara cind are de-a face cu ciocolata dar se pare ca nu-l incinta prea tare – si nici pe mine mizeria de dupa! A urmat un ou surpriza pe care l-a pleostit pe mocheta in farime, a gustat dezamagit insa galbenusul parea mult mai apetisant…Iar piesa de rezistenta a lui Mos Nicolae. o masinuta aleasa dupa indelungi dezbateri a stat toata ziua in cutie nedesfacuta! S-a uitat la ea prin folia transparenta, a zis vrumm-vrummm si si-a vazut in continuare de mutat vechile jucarii prin casa…
disperata
In legarura cu intilnirea eu prefer sa zic ca nu pot ajunge si sa ma straduiesc totusi sa vin, pentru a nu va incurca planurile. Sint dependenta de bb care la prinz se culca. O sa rizi dar pina si o ploaie ne poate anula plimbarea…In principal noi iesim seara dupa 17.00 in parc sau la cumparaturi (eu cu bebe). Ni se alatura si <ta-ta> cind iese de la serviciu si pe la 19-20 venim inapoi acasa…
Tu in ce zona stai ? Eu stau in Woluwe St Pierre aproape de Parc Woluwe si Parc Malou Am inteles ca si tu ai un baietel mai mare– nu stiu daca mai e interesant pentru el jocul cu de-astia mici ( ca al meu are 1 an si 2 luni…) dar daca altfel nu reusim, poate macar la o plimbare cu copiii sa ne vedem!
Si in legatura cu revelionul - eu ma uit dupa evenimente pe www.quefaire.be insa nu stiu daca e cel mai reprezentativ.
mieke
Fetita ta intelege ceva din povestea cu Mos Craciun si brazii ? Ca la noi Mos Nicolae nu prea l-a dat pe spate pe bebe, care de altfel cred ca nu a inteles nimic…Prin urmare acum il pregatim : Ii aratam de fiecare data cind avem ocazia fie pe mosu, fie bradutul, fie luminitele….Si cint toata ziua de nebuna Mos Craciun cu plete dalbe – ca baiatu are chef de dans (adica se leagana pe loc si din cind in cind mai bate din palme…)…Mai nerabdatoare sint eu sa-i vad reactia vis-a-vis de mos (poate iar se baga sub masa cum a facut saptamina trecuta cind au venit niste baieti sa citeasca repartitoarele de caldura)
Fetele :
Apropos de <Marchés de Noël> am fost acum doua saptamani la cea din Uccle in cautare de costum de Mos, globulete, ghirlande – chestii de-astea….Nu pot sa zic ca nu era interesant tirgul dar nu prea avea mare treaba cu Craciunul. Doar la citeva tarabe erau ceva aranjamente mai pe specific, in rest dulceata, vin, brinzeturi, margele, lampadare, tablouri, caciuli, tricouri etc…Altfel draguta amenajarea (era chiar in ziua in care a nins in Bruxelles). Mi-e si frica sa mai scriu ca o sa ziceti ca sint GicaContra, dar o spun si pe asta ca ma arde –era zapada mocirlita si inghetata pe trotuare peste tot prin centru – abia am inaintat cu caruciorul pe trotuar de la parcare doua strazi mai acana (eu trageam si sotul impingea de ne-a iesit sufletul)
Si am si eu o intrebare :Vreau sa cumpar un costumas de mos craciun dar n-am gasit de adult nici la Carrefour, nici la GB, nici la magazinele din centru care aveau globuri/instalatii – adica C&A, INNO . Voi ati vazut pe undeva ?
mieke spune:
Noi am facut bradul,am cumparat din plastic,ne-am gindit ca fiica-mea o sa traga de el si sa nu o loveasca cumva,am cumparat unul din plastic ,moale si globuri din hirtie si din material si cu fundite rosii .L-am facut deja pentru ca vrem sa facem poze cu fiica-mea,cu caciulita de mos ,linga el si sa le trimitem ca felicitari de Craciun.Pe ea nu o intereseaza pomul,nici globuletele,nici fundele ,nici macar nu se uita la el.Anna daca vrei costum de mos,vezi ca au la Kruidvat,am fost eu ieri si am vazut.Mos Nicolae nu a venit la noi ,adica la mine si la sot,pentru ca nu am fost cuminti,si nu cred ca va veni nici de mos Craciun foarte bogat pentru noi,daca reusesc sa ma abtin si sa iau cadouri simbolice este perfect.In schimb vine la fiica-mea,care este o rasfatata .Credeti-ma ca nu ma pot abtine sa nu ii cumpar cite ceva,in special haine.Parca sunt nebuna,nu altceva si sunt constienta ca are foarte multe,are lucruri pe care nu le-a purtat niciodata,avem 2 saci plus 5 cutii de pampers pline cu haine.Are 1 an aproape,nu are unde sa murdareasca lucrurile,dar are in fiecare zi un alt tricou si alta rochita sau pantaloni.Am decis sa astept soldurile ,pentru craciun sa-i cumpar o jucarie.