Viata in Germania (26)
Raspunsuri - Pagina 8
Elena123 spune:
HALLO la toata lumea.
Eu nu am mai scris pentru ca am fost un pic racita dar si datorita faptului ca am scoala-curs de germana -seara pana la ora 21 si vin destul de infrigurata acasa si abia astept sa ma bag sub plapumica.Dar de citit am reusit sa va citesc.Voi aveti mai multe de povestit pentru ca va si cunoasteti de mai multa vreme si mai ales ca sunteti mamici si multe subiecte au tangenta directa cu copilasii.Eu inca nu am Kind dar ma bucur nespus ca sisi a mea o sa aduca pe lume o fetita-prin februarie se asteapta evenimentul.Eu am inceput sa cumpar si sa strang lucrusoare pt ea.Am deja si carucior-sa vad cum o sa-l trimit ca e destul de mare si ar insemna sa ocupe tot spatiul din masina.Mai vad eu ca mai am timp de gandire.
Eu petrec o duminica foarte linistita-prea linistita as putea spune.Sotul lucreaza-el are numai martea liber.Asa ca imi gasesc tot felul de indeletniciri prin casa.Tocmai am scos friptura de la cuptor-daca mai stateam mult cu ochii in calculator o ardeam.
Nu stiu cine a zis ca a reusit sa-si echivaleze niste examene le facultate-cineva care a studiat ca si mine la ISE.Unde ai facut asta la LMU sau TU.Si apoi pentru ce te-ai inscris?Un Master sau ce?Merci anticipat.
Stiti cumva daca se mai face vaccin antigripal daca deja am fost racita-nu gripata-?
Cam atat pentru moment.Va mai scriu si sunt cu ochii pe voi.
O duminica placuta fiecareia dintre voi.
Alina spune:
Feteleee,
Is tare necajita,ni s-a stricat masina de spalat vase .Nu stiu ce are,efectiv nu-i mai intra apa,motorul merje bine,cica.Sotul meu a curatat filtrele,dupa cum a citit in carte,era totul in ordine si masina nu a primit apa .
Acum nu stiu ci sa fac....sa chem miine vreun nene de la Kundedienst(masina e Privileg,luata de la Quelle de 4 ani si un pic)sa se uite si sa o repare(daca s-o putea...)sau sa merem exact miine sa cumparam una noua.Aveti idee ce preturi practica astia de la Quelle la service sau daca dau garantie la reparatie?
Alina
helbi spune:
Alina, eu nu am masina de spalat vase, dar ca sa-ti faci o idee de cit costa reparatiile aici, iti spun ca in anul 2001 mi s-a rupt o bucatica din garnitura de la usa de la masina de spalat rufe. Pt ca masina era inca in garantie, proprietareasa a chemat de la Bosch si s-a constatat ca, cica, a fost greseala mea. Asa ca am platit pt acea garnitura + manopera 154 marci. O samina noua era atunci cca 270 marci.
Cred ca mai bine vedeti cam cit ar costa repararea ei, dar daca e multicel, si eu la asa ceva ma astept, mai bine va luati una noua.
sigrid26 spune:
Buna fetele,
Urmeaza sa ma mut din Bochum in zona Stuttgart, toate bune si frumoase, am mers vineri am ales o casa intr un orasel pe langa bissingen bietigheim.Cel de la agentie imi spune ca in capul strazii este gradinitza cu program lung, ma uit la orarul buss-ului , totul ok asa ca inchiriez casa.Vin inapoi si caut gradinitza din capul strazii si constat ca pt copilul meu costa ....400euro, conform urmatorulu link http://www.bietigheim-bissingen.de/pdf/stadtrecht/kindergarten_hort_schule_gebuehren.pdf.
Mai fetele sunt neagra de suparare , aici dau 215 la semi privata cu toate mesele incluse , ma astepatm mai scump ...dar deja 400 imi depaseste cu mult bugetul.Daca aveti vreo idee cum e cu gradinitza in zona va rog sa ma ajutati ca nu mai am somn,
va pup
Mamica de printesa de 3 anisori
vikinga spune:
Alina s-a intimplat ceva asemantor si la masina mea de spalat vase. Apasam butoanele si se auzea asa un zgomot ca si cum incepea sa mearga dar apa nu intra in ea, programul nu se derula, se oprea acolo la start. Am chemat instalatorul, a fost o chestie simpla, nu stiu unde se acumulase apa si el a doar curatat. Nu a fost scump. Apoi nici o problema. masina mea tre sa aiba ceva ani, cind am luat casa era bucataria utilitata cu de toate , si cum casa a stat la vinzare 2 ani si ceva plus alti 2 ani si ceva de cind suntem noi in ea, tre sa aiba minim 5 daca nu si mai mult. Poate totusi nu e o chestie complicata. Il intreb miine pe sotz si incerc sa-ti explic, nu e o chestie grea de facut.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
tinatache spune:
sigrid, eu vad ca acolo costa 395€ pt un venit de peste 3850€, daca va incadrati aici atunci, atata e... E mai scump ca la noi, indiferent de categorie...
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
helbi spune:
quote:
Originally posted by sigrid26
Buna fetele,
Urmeaza sa ma mut din Bochum in zona Stuttgart, toate bune si frumoase, am mers vineri am ales o casa intr un orasel pe langa bissingen bietigheim.Cel de la agentie imi spune ca in capul strazii este gradinitza cu program lung, ma uit la orarul buss-ului , totul ok asa ca inchiriez casa.Vin inapoi si caut gradinitza din capul strazii si constat ca pt copilul meu costa ....400euro, conform urmatorulu link http://www.bietigheim-bissingen.de/pdf/stadtrecht/kindergarten_hort_schule_gebuehren.pdf.
Mai fetele sunt neagra de suparare , aici dau 215 la semi privata cu toate mesele incluse , ma astepatm mai scump ...dar deja 400 imi depaseste cu mult bugetul.Daca aveti vreo idee cum e cu gradinitza in zona va rog sa ma ajutati ca nu mai am somn,
va pup
Mamica de printesa de 3 anisori
Stiu pe cineva care sta in orasul ala, dar nu7 am auzit de scorurile astea la gradi. E adev. ca fam. asta nu cistiga extraordin. Au ambii servicii, dar.......Fata lor a fost la gradi la program pina la 12. Cind o sa am ocazia sa mai vorbesc cu ei, si daca isi mai amintesc (pt ca fata e deja de 2 ani la scoala), iti mai spus.
symaco spune:
quote:
Originally posted by cami_alex
symaco,
de la ce varsta se poate merge cu copilul la Spielgruppe?
Sunt si copii de 2 ani unde mergi tu? Eu am mers cu Alex la Krabelgruppe pana acum, o data pe saptamana , ora jumate ..2,15 eur pe saptamana. Nu mi se pare mult suma pe care ai spuns-o pt 3 ore pe saptamana.Din banii astea se plateste curentul consumat ,apa , femeia care face curat... si educatoarea cred.
Noi ne mutam saptamana viitoare si trebuie sa-mi gasesc alta Krabelgruppe pt Alex , dar mi-ai dat acum ideea si cu o Spielgruppe.
23+ si Alex ( nascut in 11.11.2003 )
scuze ca raspund asa de tarziu,dar eu lucrez in we si nu mai am timp de net.
la spielgrupe de la noi din oras e de la 18 luni,dar era si un copilas de 14 luni.uite ca v-am auzit zicad de krabelgruppe si mi sa aprins si mie o luminitza.sa caut sa vedem daca la noi in orasel avem asa ceva.
ne-am hotarat sa o ducem pe sybille mai departe la spielgruppe,e tare incantata si toata saptamana ma intrebat´´cand vine luni sa mergem la gaganitza´´.o sa incerc sa o las singura si io sa ma invart in jurul cladirii ca nu vreau sa se obisnuiasca cu prezentza mea pe acolo,pe urma sa avem probleme si la granitza.
nu stiu deloc cum sunt preturile la grupele astea,deaia v-am intrebat..de exemplu pt gradinitza voi plati 65 de euro de la 8-12.dar am zis ca merita,in primul rand pentru limba isi mai da drumul cu germana ca deocamdata nu vrea sa zica prea multe(si bineinteles ca intelege).
multam tare fain de raspunsuri!
cu masina de spalat vase,tot asa a facut si a noastra...sotul a demontat-o complet a curatat-o si a mers foarte bine.mai odata a facut figuri,facea un zgomot asa de tare ca nu puteai sta in bucatarie...sa dovedit a fi un rulment de la motor stricat,pe care tot sotul la mesterit.
fetelor,inca o intrebare la voi...prin cine trimite-ti pachete in tara?se apropie craciunul si de data asta nu mergem in tara si nici prietenii nostri.
genia spune:
bua fetelor,
stiti cumva daca la hamburg exista un liceu international, sau european sau bilinguism unde se studiaza in italiana si cam cit costa?
mii de multumiri, genia