Viata in Germania (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Hallo!
Sper ca pot si eu sa intru in discutie cu voi. Referitor la pachetele de sarbatori, eu trimit cu o firma de transport ce e din Landshut si Passau, duc ce am la inceputul lui decembrie si platesc ptr kg 1€. Cu posta nu mai trimit ca am trimis la inceput si ce am trimis in decembrie a ajuns in februarie la familie.
Va doresc o zi buna,

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Danke sehr !

A sunat sotul dimineata la Kundendienst Quelle si cica abia in 4 noiembrie ne-au facut termin deci vine un nene sa vada care-i baiu'.In fine,bine ca vine pin'la Craciun .Reparatiile coasta intre 55-150 euro.

Andreia,
Si masina noastra de vase e din 2001.Chiar am cautat aseara facturile si a costat 1440dm deci cam 700 de euro.Acum au mai scazut preturile la modelele astea deci o reparatie pina intr-o suta de euro,zic ca merge!Dar imi povestea soacra mea ca si ei au mai patit,sa fie reparatia aproape cit obiectul nou .

Vikinga,
Astept sfaturile tale,pina in 4 noiembrie cind vine mecanicul poate o reparam singuri.

Symaco,
Sotul tau a desfacut toata partea din fata?Cred ca e destul de greu,fiind acolo partea electronica,nu?

Va pup cu drag,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
Branza de vaci se numeste QUARK si se gaseste peste tot,cu diferite procente de grasime. Larei ii dau cu 40% grasime, amestecata cu fructe. E super-buna,potisa faci si papanasi, Käsekuchen, tot tacamul!

laura...vreau si io reteta de papanasi,bitte-bitte

sigrid,nu se deschide adresa de la gradi,pune adresa de internet.

poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Gasesti retete pe www.culinar.ro. Eu pe acelea le-am folosit de fiecare data si pt varianta munteneasca si varianta moldoveneasca. Numai sa scurgi Quark-ul inainte, are multa zeama! Prima oara nu l-a scurs si a trebuit sa pun o gramada de gris, de de abia se mai simtea brinza .

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Cori, noi pachetele le trimitem prin eurolines si suntem foarte multumiti de ei.
poate de sarbatori reusim sa ne vedem si sa ma revansez.iti sunt datoare cu pt ziua de azi

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by Clover

Primul:
Die Mieter bevollmaechtigen sich jedoch in stets widerruflicher Weise gegenseitig zur Entgegennahme oder Abgabe solcher Erklaerungen.

Al doilea:
Die Parteien vereinbaren, dass die 6-monatige Verjaerungsfrist des ... fuer Ersatzansprueche des Vermieters wegen Veraenderung oder Verschlechterung der Mietsache auf 1 Jahr - beginnend mit dem Zeitpunkt des Rueckerhalts der Mietsache - verlaengert wird.
Dasselbe gilt fuer Verjaerung der Ansprueche des Mieters auf Ersatz von Aufwendungen und die Gestattung der Wegnahme von Einrichtungen, wobei die Verjaehrungsfrist hier mit dem Zeitpunkt der Beendigung des Mietverhaeltnisses beggint.

Clover incerc eu sa le traduc, nu cred ca o sa fie cele mai fericite exprimari dar incerc:

1. Chiriasii se imputernicesc (cu posibilitatea revocarii imputernicirii) reciproc sa primeasca sau sa dea asemenea "declaratii".

2. Partile hotarasc ca termenul de 6 luni in care se poate inainta actiune judecatoareasca (Verjährungsfrist e un termen hotarat prin lege in intervalul caruia eu pot sa dau in judecata pe cineva de ex. daca nu mi-a platit o factura. Daca acest termen este depasit nu mai pot da in judecata) pentru despagubiri in caz de schimbare sau "inrautatire" a lucrului inchiriat se prelungeste la 1 an incepand cu data primirii inapoi a lucrului inchiriat.
Aceasta (adica prelungirea de la 6 luni la 1 an) este valabila si pentru´termenul legal in care se poate inainta actiune judecatoreasca in cazul in care chiriasul cere despaguri pentru cheltuieli(pe care le-a facut probabil in timpul in care a stat in locuinta) sau pentru cazul in care chriasul(asa inteleg eu) a permis cuiva sa ia ceva din locuinta, cu toate ca in acest caz(ultimul) termenul in care proprietarul(presupun) il poate da in judecata pe chirias incepe o data cu incheierea contractului de inchiriere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

stie cineva cum as putea sa trimit in romania pachete f mari,cum ar fi:frigider,o canapea etc.cunoaste cineva pe cineva care face transporturi mari,cu masini mari binenteles(tiruri).astept raspunsuri.PUPICI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Fetele,
Eu am mai scris aici ca vin in Germania pentru 6 luni la anul.Acum problema e cu ce, avion sau autobuz...Plec din Cluj in Ianuarie,dar m-am gandit ca poate ma ajutati voi cu ceva sugestii despre calatorie, ceva firme cu care ati mers voi sau ati auzit ca e bine.Poate mai trebuie sa zic ca merg in Koblenz care e aproape de Bonn.
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

quote:
Originally posted by Himmelsduft

Hallo!
Sper ca pot si eu sa intru in discutie cu voi. Referitor la pachetele de sarbatori, eu trimit cu o firma de transport ce e din Landshut si Passau, duc ce am la inceputul lui decembrie si platesc ptr kg 1€. Cu posta nu mai trimit ca am trimis la inceput si ce am trimis in decembrie a ajuns in februarie la familie.
Va doresc o zi buna,

Himmelsduft

eu as fi curioasa despre ce vorba,pt ca locuim in apropiere de landshut.pretul pe kg mi se pare foarte bun pt ca am inteles ca la pltl costa 3.50-4.00 kg.
cat dureaza transportul de pachete si in ce parte a tarii merge?eu asa avea nevoie pt deva-orastie.daca ai un link,adresa sau tel as putea sa intreb chiar eu.
alina,nu stiu decat ca jumate de zi nu am avut acces in bucatarie,si seara mi-a aratat frumusete de motor care avea rulment stricat. a doua zi la dus la servici si mesterit si totul a fost ok,daca ai nevoie as putea sa ii zic sotului sa scrie el ce si pe unde a reparat.
tumpilina cat costa kg cu eurolines..pt ca ar fi o idee.mai ales ca exista si in deva o agentie eurolines.
apoi de data asta cand vii la germanica nu mai ratam sa ne vedem....mai ales ca tre sa dai de baut!
fetele,probabil ca am scris cu destule greseli dar m-am grabit ca acum 1 ora am mai scris odata si cand eram catre sfarsit mi sa inchis pc-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

quote:
Originally posted by lucia1

stie cineva cum as putea sa trimit in romania pachete f mari,cum ar fi:frigider,o canapea etc.cunoaste cineva pe cineva care face transporturi mari,cu masini mari binenteles(tiruri).astept raspunsuri.PUPICI!

acum vreo 2 ani am dat de cineva cu tir care transporta marfa,si am vrut sa trimit un coltar...mi-a cerut 250euroi pana la arad.de la orastie mama mai trebuia sa plateasca vreo 50 si ajungeam la 300.cu banii astia isi lua unul nou din tara si fara asa mult balamuc!
acuma nu stiu cum stau preturile,eu am avut ceva mobila de dat cadou si am sunat la o firma ce am gasit-o in ziar.cand au venit am vazt ca sunt romani si am intrebat daca as putea trimite cu ei mobila in tara.mi-au zis ca ei numai aduna aici si au contract cu alta firma din tara care vine si ia mobila,dar daca vreau neaparat ar putea sa ma puna in legatura cu aceea firma...am renuntat.
uite un link de la firma care aduna mobila,poate gasesti ceva care sa te ajute.de la orastie mama mai trebuia sa plateasca vreo 50 si ajungeam la 300.cu banii astia isi lua unul nou din tara si fara asa mult balamuc!
acuma nu stiu cum stau preturile,eu am avut ceva mobila de dat cadou si am sunat la o firma ce am gasit-o in ziar.cand au venit am vazt ca sunt romani si am intrebat daca as putea trimite cu ei mobila in tara.mi-au zis ca ei numai aduna aici si au contract cu alta firma din tara care vine si ia mobila,dar daca vreau neaparat ar putea sa ma puna in legatura cu aceea firma...am renuntat.
uite un link de la firma care aduna mobila,poate gasesti ceva care sa te ajute
.de la orastie mama mai trebuia sa plateasca vreo 50 si ajungeam la 300.cu banii astia isi lua unul nou din tara si fara asa mult balamuc!
uite un link de la firma care aduna mobila,poate gasesti ceva care sa te ajute
http://www.geles.de/6495.html

Mergi la inceput