Viata in Germania (26)

Viata in Germania (26) | Autor: DidiAlex

Link direct la acest mesaj

Poftiti!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20467" target="_blank">1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21515 br / " target="_blank">2 ,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22666&whichpage=1 br / " target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043 br / " target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24043" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24405 br / br / " target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24914" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25448" target="_blank">8,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26487" target="_blank">9,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28124&whichpage=1" target="_blank">10,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33808&whichpage=1" target="_blank">11,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=35572" target="_blank">12,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36733 br / br / " target="_blank">13,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38309" target="_blank">14,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40014&whichpage=1" target="_blank">15,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41474" target="_blank">16,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43061 br / " target="_blank">17,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44176 br / " target="_blank">18,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45607" target="_blank">19,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47279&whichpage=1" target="_blank">20,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49492&whichpage=1 br / " target="_blank">21,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51258" target="_blank">22,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54440 br / " target="_blank">23,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57093" target="_blank">24
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58289" target="_blank">25

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Bun venit!

quote:
Originally posted by Pucku

Fetelor ma primiti si pe mine cu tona de intrebari?

Asa ...pe scurt ne-am saturat de Canada ne reintoarcem in Germania, numai ca noi am plecat de cam multisor de pe meleaguri nemtesti si am nevoie de cava informati.

Cam care mai sunt preturile prin Germania/ zona Munchen(chiar si ce ceva gen departarea lui Holzkirchen)- ma intereseaza trasport lunar, chirie, ceva site de cautat apartamente stiti in zona Munchen?, asigurarea la masina, cat este benzina, asigurarea de viata...

se accepta caini la chirie sau nu? eu o sa-l duc pe al meu la Romanica mai intai, ma gandesc eu acum, dar nu o sa-l las mult la curte la tara, mi-e frica ca o sa manance ratele lui mama

Cam cat va mai duce mancarea pe luna si alte cheltuieli: telefon, internet, caldura, curent, apa.....la la la

Copilu e nascut la Canada, ce pot face cand ajung acolo, defapt asta ar fi problema majora care ma roade.

Sotul merge in curand pana la Munchen unde ar putea merge sa se intereseze ce o sa facem cu BB?

Cam cat costa gradinita in Germania? se gaseste loc? sau trebuie sa chem parinti incontinuare

sotul stie germana, eu nu, ma descurc cu engleza? si un pic de franceza?
hai ca v-am bombardat cu intrebari, si multumesc anticipat.

Corina , Stephanie + duggy Totolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Alex

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cam care mai sunt preturile prin Germania/ zona Munchen(chiar si ce ceva gen departarea lui Holzkirchen)- ma intereseaza trasport lunar, chirie, ceva site de cautat apartamente stiti in zona Munchen?, asigurarea la masina, cat este benzina, asigurarea de viata...

In Neuperlach, deci in oras la metrou, platim 750€ (inclusiv cablul s garajul) + Nebenkosten, adica inca 150€. Mai platesc 60€/trimestru pt curent. Benzina e 1,3-1,4€/litru, asigurare de viata nu am, la masina depinde de marca si de cand ai carnet, daca o iei de la zero - 2000€/an, daca ajungi la 40%, cum sunt eu, cam 500€/an.
Pt scoruri reale la chirii iti recomand www.sueddeutsche.de, la immobilienmarkt. Sau www.immobilienscout24.de. Pt preturi abo in functie de departarea de oras iti recomand www.mvv-muenchen.de. La 3 ringuri abo pe toate mijl de transp. este 45€ sau pe aici ca tot se schimba.

se accepta caini la chirie sau nu? eu o sa-l duc pe al meu la Romanica mai intai, ma gandesc eu acum, dar nu o sa-l las mult la curte la tara, mi-e frica ca o sa manance ratele lui mama

e greu daca spui de la inceput ca ai caine, depinde de cat e de mare.

Cam cat va mai duce mancarea pe luna si alte cheltuieli: telefon, internet, caldura, curent, apa.....la la la

telefon: depinde cat vorbesti, acum e cam 7,5centi/minut cu Ro, uneori si mai ieftin. Un abonament variaza intre 30-50€ pe luna (inclusiv internet) plus convorbirile. In mod normal cam 70-100€ ar trebuis a ajunga. Caldura si apa calda si rece sunt in Nebenkosten. Mancarea iarasi difera f mult: intre 300-500€/luna.

Copilu e nascut la Canada, ce pot face cand ajung acolo, defapt asta ar fi problema majora care ma roade.

ce fel de cetatenie are copilul?

Sotul merge in curand pana la Munchen unde ar putea merge sa se intereseze ce o sa facem cu BB?

la Kreisverwaltungsreferat, Auslδnderamt

Cam cat costa gradinita in Germania? se gaseste loc? sau trebuie sa chem parinti incontinuare

cat ani are copilul? Locuri sunt, daca te inscrii din timp (6 luni), gasesti sigur, daca e din scurt- la noroc. Cam 200€/luna program 8 ore. Pt 4 ore eu platesc 92,50€/luna la gradi catolica. Tarifele difera in limta a 5-10€/luna.

sotul stie germana, eu nu, ma descurc cu engleza? si un pic de franceza?

cu franceza deloc, cu engleza f putin. Pt un servici tb sa inveti neaparat germana, dar engleza o sa fie un mare avantaj. Depinde sid e domeniul in care vrei sa lucrezi si ce pozitie/pretentii.

hai ca v-am bombardat cu intrebari, si multumesc anticipat.

cu placere, te asteptam in zona

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

salut!

imi spuneti si mie va rog cum se numesc in germana analizele papanicolau si colposcopia? sau care sunt analizele echivalente care se fac aici?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

papanicolau e PAP (ca peste tot:)-barem asa scrie in carnetu meu de gravidata si cand imi face o lama si ia de pe col ii zice Zervixabstrich (pt chlamydia si alte alea). sper ca ti-am fost de folos:-)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Se mai poate spune si Krebsabstrich, Pap-Abstrich si face parte din Krebsvorsorge pe care o are grija anual orice doctor sa ti-o faca (daca dai pe la cabinet, bineinteles)

Colposcopie se cheama bineinteles la fel, dar scris Kolposkopie. Nu stiu daca mai are si alte denumiri populare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sarumana de info!!

Mergi la inceput

Uitati aici un www.uni-graz.at/~katzer/germ/" target="_blank">link folositor cu denumiri de plante in mai multe limbi, inclusiv in germana si romana.daca il aveati...asta e!

Si acum o intrebare-rugaminte. citind ultimile postari mi-a adus aminte de o afirmatie a unei mamici de pe aici din DE care mergea la un medik ginecolog in Heidelberg. Am intrebat intre timp pe cineva insa nu era ea persoana in cauza si nu prea am chef sa frunzaresc inca o data toate subiectele. Ma poate lamuri cineva?

Multumesc anticipat!

Alex

"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza"Gabriel Garcia Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_alex spune:

tinatache,
la cat platiti voi chirie nu v-ati gandit sa va luati apartamentul sau casa voastra? Sunt scazute acum dobanzile la banci si in plus se mai da si Eigenheimzulage.
Din cercul nostru de prieteni si cunoscuti au actionat cativa in periada asta ( la fel si noi ).

23+ si Alex ( nascut in 11.11.2003 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Uitati aici un www.uni-graz.at/~katzer/germ/" target="_blank">link folositor cu denumiri de plante in mai multe limbi, inclusiv in germana si romana.daca il aveati...asta e!

Si acum o intrebare-rugaminte. citind ultimile postari mi-a adus aminte de o afirmatie a unei mamici de pe aici din DE care mergea la un medik ginecolog in Heidelberg. Am intrebat intre timp pe cineva insa nu era ea persoana in cauza si nu prea am chef sa frunzaresc inca o data toate subiectele. Ma poate lamuri cineva?

Multumesc anticipat!

Alex

EU !
Da nu direct in Heidelberg, ci la tzara 25 de km de HD, un supermedic, shi un cabinet superbinedotat.

Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Yasmine

EU !
Da nu direct in Heidelberg, ci la tzara 25 de km de HD, un supermedic, shi un cabinet superbinedotat.

Multzam mult!

dar la tzara la tzara si 25 de km ..dar in ce directie..ca daca sunt pre Mannheim e perfect. Adica cum se numeste localitatea sau un PLZ daca se poate sau orice.

Alex

Mergi la inceput