Viata in Germania (26)
Raspunsuri - Pagina 13
Porumbita spune:
eu nu am vazut aici in N sa aiba vreo problema ca esti din Ro.. multi stiu de ceausescu, multi sunt curiosi si intreaba cum ne merge dupa revolutie...
Elena123 spune:
Seara buna la toata lumea.
Nici eu nu am simtit resentimente din partea nemtilor cand le-am spus de unde sunt.Mie mi se par impartiali.Aici traiesc asa multi straini incat nu mai conteaza de unde vi.E numai asa o intrebare banala ce intervine in conversatii.Parerea mea.
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Himmelsduft
@ TinaTache
Eu ma refer la Passau, sau mai bine zis Bayern. Nu ii bag pe toti nemti intr-o oala, de exemplu sotul meu e din Westfalen si acolo sint mult mai deschisi decit in Bayern.
Himmelsduft
pai si München-ul e tot in Bayern:)
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
helbi spune:
Buna fetelor,
cautam o informatie pe forum si uitati ce am aflat: doua din nemtoiacele noastre Dani_flo si Carmi au nascut deja:
dani_flor...17.10 (40s, DPN 17.10), 5:52, natural cu epidurala, Berlin -Maria-Gabriela, 5.060g, 58cm
Carmi ... 20.10 (39s, DPN 29.10), 09:00, cezariana -Fabiano-Antonino, 2.950g, 50cm
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si sa va aduica numai bucuirii, iar voua refacere usoara si fericire alaturi de familiile voastre.
tinatache spune:
Felicitari si multa sanatate la puiuti!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Lauraa spune:
Buna sa va fie inima !
1. LIDL. Alina, imi pare rau ca n-ai mai gasit nimic :( . Sper sa mai bage o data actiunea. Nici la noi nu mai e halva sau halvita dar am luat o dulceata de visine fenomenala! Maine mai iau 2-3 borcane ca e super, cu multe multe visine, mmmmmhhh!!!
2. Himmelsduft, bine ai venit! De cand esti in Germania? Referitor la ce ai spus despre parerea nemtilor despre romani, imi permit si si o sa te contrazic umpik... Eu nu am simtit pana acum ostilitate din partea nemtilor,din contra mi se par foarte deschisi la nou si ma intreaba mereu cum e una sau alta in RO dar nu in sens negativ ci din pura curiozitate. Multi imi spun ca au fost in Ro, la mare, si ca e ff fain,etc. Pricum eu sunt de parere ca multi dintre noi romanii au venit aici cu ideea implantata ca nemtii nu ne suporta si nu ne pot vedea. E un complex de-al nostru,nu stiu din ce rezulta..
3. Felicitari noilor mamici, sa va traiasca bebeii si sa a aduca numai fericire!
4. Pupici si Duminica placuta!
Mama de Lara Celine
Himmelsduft spune:
@ Laura, multumesc de primire
Eu am facut aici liceul, apoi am mers in Ro unde am studiat mecanica, iar acum 3 ani m-am casatorit aici. Germana o vorbesc perfect, aproape fara dialect. Fiecare a avut mai mult sau mai putin experienta neplacuta aici, eu am avut. Principalul insa ca sint inconjurata de oameni care nu tin cont de unde vin, iar cei care sint altfel nu ii intalnesc des. Insa aici sint altfel, gandesc altfel despre cei zugereist, nu am mentalitate ca sint impotriva romaniilor, ca altfel nu as avea sot neamt. Dar el nu e din Bayern, sau mai precis Niederbayern. Ca final, fiecare scrie despre exerienta ce a facut-o, iar eu am pus articolul ptr ca m-am bucurat ca scrie ceva frumos despre Romania, deci fara suparare.
Va doresc o saptamana viitoare placuta,
Himmelsduft
Lauraa spune:
@Himmelsduft, nici o suparare, vezi de treaba!!! Discutam si noi,nu? E-adeavarat ca fiecare se bazeaza pe experienta proprie dar uite daca eu am avut experiente nasoale cu romani in Romania inseamna ca romanii nu suporta .. romanii? Inteleg ca la vremea in care ai venit tu in Germ. altele erau vremuriel si conditiile, si deschiderea fata de Ausländeri. Si tatal meu a fost azilant in Germ. pe vremea lui Ceausescu si nu i--a fost usor. Si el tot pe acolo pe la tine prin zona (Regensburg). Dar eu de exemplu resimt atitudinea nemtilor foarte diferit decat a resimtit-o el...
Oricum, poate ne spui mai multe despre tine, ai bebe? Ca nu am retinut...
Mama de Lara Celine
Lauraa spune:
..ah si voiam sa spun despre articol, uite-asa mi-a crescut inima in mine, eu sunt sibianca get-beget
Mama de Lara Celine
Himmelsduft spune:
Liceul l-am facut aici cu Stipendium. Germana o vorbesc de acasa, ptr ca mama e nemtoaica si la mine in fam vorbeam in Ro germana. Inca nu avem bb, dar pregatim hartia sa scriem la barza :))
O zi placuta,
Himmelsduft