fumatul si sarcina

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Uite, despre Alia era vorba, scuze draga ca nu ti-am retinut numele. Pacat ca ai intrat pe forum, speram sa nu ne mai inmultim, dar daca esti cu noi, incearca sa le reduci in perioada asta, uita-te la www.reclama si vezi la cap. 40 sapt. in fiecare saptamana cum se formeaza bebele. Eu asa am facut, si m-am lasat pana in luna a 5-a. Asta o zic pt toate gravidutzele care sunt in primul trimestru de sarcina (!)
Hai ca poti, papa morcovi, mere si bea lapte, cica taie dorinta de fumat. Oricum, te asteptam sa ne povestesti cum te mai simti si daca reusesti macar sa fumezi mai putin.
Raalu, parca si tu esti in aceeasi situatie, nu? Acelasi sfat il am si pt tine. Dar ce vb eu aici, cand mana mi se intinde automat dupa pachetul de tigari...
Carmina, vezi ca ai putut? Cateva zile fara, deja un plus de sanatate pt copilas.
Eu marturisesc ca ieri am fumat 6. Si m-am culcat devreme, doar ca sa nu ma mai tenteze. Oricum, sotzul meu se uita urat la mine cand fumez, si mai comenteaza, dar nu ma supara prea tare ca stie si el ca nu-i bine sa ma streseze. L-am invitat sa se lase si el, dar nu poate si atunci nu prea are ce sa-mi spuna.
Azi imi vine maseuza acasa, asa ca nu fumez deloc ziua asta. Asa..ca sa ma motiveze si pe mine ceva.
Va pe toate si fra tigari azi!
Ingrid S 27+

Mergi la inceput

Nu ma lasa sa scriu despre site-ul acela, ca e concurent, na asa ceva! Adaugati in loc de "reclama" parinti, apoi punct si com. Sunt curioasa acuma daca il trimite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileana spune:

Dragi viitoare mamici,

Va scriu cu mult drag si fara inversunare, asa ca sper sa nu imi luati in nume de rau ce va voi spune.

Am 27 ani si am fumat dinainte de 16 ani, deci inainte de clasa a 10a. Am fumat sustinut, nu mult de la inceput, dar in ultimii ani fumam si 1 - 1,5 pachete si chiar mai mult.

Intamplarea face ca anul asta imediat dupa sarbatori mama mea a facut un accident vascular dupa care nu a mai avut voie sa fumeze. Cand mergeam la ea la Elias se ruga de mine sa mergem in curte sa FUMEZ EU o tigara. Evident ca nu am acceptat. Dupa ce a venit acasa le-am interzis tuturor sa mai fumeze in casa (si tatal meu si sotzul meu fumeaza, intre timp tata s-a lasat si el). Atat m-am rugat de toata lumea sa nu fumeze in jurul ei, incat dupa cateva zilemi s-a pus pata, iar vineri 21 ianuarie, seara, i-am facut cadoul prietenului meu - actual sotz toate brichetele (aveam colectie, evident) si pachetul de tigari si din clipa aia n-am mai pus o tigara in gura.

Nu am interzis nimanui sa fumeze langa mine, dar nici n-am zabovit prea mult in zona cand se aprindeau tigari in jurul meu. Am iesit in oras, in locuri unde se fuma si nu m-am lasat ispitita.

La sfarsitul lunii iunie am ramas insarcinata iar acum o luna ne-am si casatorit. Intre timp apropiatii me protejeaza, adica nu se mai fumeaza langa mine dar nici eu nu-i chinui.

Nu va condamn ca oameni pentru ca fumati, dar va condamn ca mame. Puteti sa va suparati, dar sa va treaca, pentru ca nu o spun cu rautate. Nu sunt anti-fumatoare, dar ca mama consider ca este absolut de condamnat sa va faceti mea culpa si sa fumati in continuare. Copilul din burtica voastra nu are nici o vina.

Nasha mea a fumat si in timpul sarcinii si cand alapta, nu mult, dar nici nu trebuia sa fumeze prea mult. Cand a avut baiatul 4 luni nu a mai avut lapte. Acum Adrian are 16 ani, a avut tot felul de probleme, nu grave, dar niste sensibilitati ciudate, alergii, raceli serioase de mic si altele.

Nu inseamna ca toti copiii au astfel de probleme, sau altele, de la varste mai mult sau mai putin fragede. Dar daca la 30-40 de ani va avea o problema la inima, sau la plamani, sau de alt fel, probabil veti da vina pe poluare, pe kilogramele in plus sau pe medicii incompetenti. Va implor amintiti-va ca atunci cand ii aveati in burtica fumati cu sau fara nonsalanta, 2-3 sau 10-15 tigari in fiecare zi si ii persiflati sau ii ignorati pe cei care va rugau sa va lasati.

Nu am o reteta pentru a va lasa de fumat, decat propria vointa. Nu am aplicat nici un sistem, pur si simplu am refuzat sa mai fumez si nimic nu m-a putut face sa ma razgandesc. Si aveam suficient stres si la serviciu 9-10ore/zi, si acasa si la scoala (tocmai am terminat un curs de master in vara asta).

Am aberat poate prea mult. Va rog a treia oara ...cred, sa nu-mi luati in nume de rau ce v-am scris. Va sustin sa va lasati de fumat.

Ileana si 23s

Most wanted baby

Pozele noastre

Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get

Mergi la inceput

Ileana, bine ai venit!
Nu se supara nimeni pentru ce ai zis, este parerea ta si de aceea ne-am adunat aici, ca sa auzim si bune si rele. Noi incercam sa ne lasam sau sa fumam mai putin, daca ne-ai citit ai sa vezi ca nu indemnam pe nimeni sa fumeze de zor. Aici intra cele care fumeaza, mai mult pt ca sa nu intram pe alte site-uri si sa plicitsim fetele gravidutze cu problemele noastre. Si sa stii ca din momentul in care am intrat aici, fumez mai putin, au fost si zile cand nu am mai fumat, nu doar eu, ci si alte fete.
Cat priveste dependenta de nicotina, eu zic ca depinde de la om la om. Sunt unii care se pot lasa, altii mai greu. Am mai spus si in paginile anterioare, nu vreau sa arunc in nimeni cu pietre si nici nu o sa plec capul ca sa o faca altii.
Cu incurajari si sustinere faci mai mult in privinta dependentei de orice substanta, nu doar de nicotina.
Va trimit un la toate gravidutzele!
Ingrid S 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Hei fumatoare! Nu a mai dat nimeni raportul. Cum stati? Carmina ai reusit, iubita? Ioana ai mai redus? Ingrid?Tu cu stai?
Alia tu cate bagi, mama?
Eu, mea cupla, Am ramas cu 10-11. In schimb am ajuns la 73 kg!yupiiiiiiiii!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Aileana, multumim mult pentru povestiri si incurajari. Ai foarte mare dreptate.

Totusi eu nu cred ca nasa ta nu am mai avut lapte pt ca a fumat. Stiu multe femei care pretind la un moment dat ca nu mai au lapte (de fapt chiar se imputineaza si nu stiu ele sa-l faca la loc) care nu fumeaza si nu au fumat niciodata , si care abandoneaza alaptatul. Eu, am alaptat 1 an si 5 luni si as mai fi putut, iar in prima sapt n-am avut lapte DELOC , primele 4 luni m-am chinuit si cu pompa ca sa fac mai mult...in fine, depinde de cat de mult vrei sa alaptezi.

Cat priveste daca copilul meu va avea probleme cu inima sau altele la 30-40 de ani, nu am sa le pun pe seama fumatului meu atata vreme cat sunt poate chiar milioane de oameni cu asemenea probleme din mame nefumatoare... adik ar trebui sa fiu paranoica sa o fac. Cauzele sunt atat de diverse si legaturile cu fumatul mamei sunt atat de empirice (adik nici una demonstrata stiintific)incat nu ma pot gandi la asta.

Nu vreau sa te superi, eu sunt analitica de fel.
Asta nu inseamna ca mamele ar trebui sa fumeze fara grija!!!

In timpul sarcinii fumatul duce la o imbatranire accentuata a placentei si se poate intampla ca ea sa colapseze (sa moara!) inainte de nastere ceea ce inseamna ca bb nu mai primeste oxigen si nutrientzi... adica ii este fatal. Asta pentru ca placenta "fumatoare" munceste mai mult decat una normala cam ca plamanii unui fumator , care au durata de viatza mai scurta. Evident, din acelasi motiv, bb poate avea greutate mai mica la nastere decat normal cu cateva sute de grame. De aceea mamele fumatoare ar trebui sa-si supravegheze foarte atent placenta, sa faca mai multe eco catre sfarsitul sarcinii si...sa reduca tigarile pana la 0 daca se poate. Noi..d-asta suntem aici, nuuuuu?!

De asemenea in timpul alaptatului, nicotina se duce in sange si de acolo in lapte (in cant mica, dar oricum).Totusi se recomanda ca decat sa suspendati alaptatul pt a putea fuma, daca nu va puteti abtine totusi mai bine alaptati chiar daca fumati. Beneficiile depasesc riscurile in acest caz. (recomandare de la La leche ligue -sper ca am scris corect)

Acestea doua sunt singurele fapte denomstrate stiintzific in leg cu fumatul in asemenea cazuri. Restul sunt speculatii, cel putin deocamdata.

Si va rog sa luati in calcul, poate cine se pricepe in domeniu ne spune, cat trinitotoluen, gudron, metale grele etc...inghitzim de fiecare data cand respiram. Aveti grija, respiratul ucide!
Va urez o zi cu maximum 5 tigari daca nu chiar nici una!!!

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

ce???eu nu am mai scris de mult aici???nu v-am mai spus cum stau cu fumatul>>????RAUUUUUUUUUUUUU!!!!!imi vine sa ma bat dar sub 10-12 bu pot nici cum sa scad!!si vad ca toata lumea tine cu noi si ne explica frumos sa o lasam mai moale!si eu tot nimic!felicitari celor care pot si sa ne ajute si pe noi astea care nu putem!ca de vrut aici nu se pune vorba!mai vb@!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ralucutza, nu te stresa, bre! Eu sunt una d-aia care explica frumoos, si fumez la fel ca tine!
Nu esti singura! Capul suuus!

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

bine macar ca recunostem!ca si eu si july si tu ianaioana avem o prblema!fumam!si nu oricand si oricum!in timpul sarcinii si cam mult!ma linistesc spunandu-mi ca mananc sanatos cel putin!si totusi si aici as avea de discutat!asa ca nu fac nimic bu pt copilul meu!sunt o mama denaturata!:P

raluca

Mergi la inceput

inaioana acum m-am uitat abia la varsta ta si am vazut ca ai doar 27 de ani!aha de aia gandim la fel!inteleg acum!felicitari mai fata pt 2 copii asa de tanara!si eu vreau la 27 sa am tot 2!un baietel si o fetita!si sa arat si bine sa se mandreasca sotul meu cu familia lui!pupici!

raluca

Mergi la inceput