fumatul si sarcina
Raspunsuri - Pagina 13
cypocs spune:
RALUCA, INAIOANA, la prima sarcina am nascut la 34 saptamani .Bebe avea 2 600 grame , adica foarte bine ,dar toata lumea ma intreba daca fusesem foarte racita sau daca am luat vreun tratament deosebit pt ca placenta era gata , foarte imbatanita si nu mai functiona , se inverzise .Eu fumasem dar am tacut chitic
, si nici nu cred ca faceam legatura atunci De luni ma las ...nu se mai poate!!!
va pup ca aveti atata intelegere
ALIA
gabrielatrifan spune:
Dragele mele burticutze,
am fost si sunt fumatoare(am implinit 20 de ani de cand o fac cu "glorie").Nu am fost hotarata niciodata sa ma las de fumat pentru ca am vrut sa fumez.E simplu:cand Nu MAI VREI renunti!
E drept ca am lasat-o mai moale in timpul sarcinii si alaptatului,dar nu am renuntat definitiv- pe voi va sfatuiesc din suflet s-o faceti-.
Am alaptat numai 4 luni si gata din motive independente de VOINTA MEA,inaioana, pentru ca mi-as fi dorit s-o pot face mai mult, nepretinzand ca nu mai am lapte(copilul meu avea patru luni in toiul revolutiei din '89 si un tata imbecil-nu intru in amanunte care ma privesc personal).S-a intamplat din motive independente de mine.Asta nu inseamna ca si cele 2-3 tigari fumate pe zi nu au contribuit.Poate...
NU sustin fumatul si ma voi lasa si eu in curand pentru ca, din pacate,prea tarziu realizam cat rau ne putem face singuri.
FELICITARI celor care au vointa si au renuntat.
Pup bb-ul finutzei mele dragi si toate burticile,mamicile si bb-ii.
Nasha ailenei
july_g spune:
Ok, deci toata lumea aproape prezenta! Hai Raalu, macar la 10!Nu le mai depasi!
Ioana si pentru tine acelasi lucru!
Alia sa dea Domnu sa poti de luni!
Hai ca eu va sustin. Si nu va uitati la mine ca eu nu sunt gravi! Eu cica am voie mai mult( si pot!)
Ingrid, tu?
carminabulina spune:
Tot respectul pentru Ingrid si inaioana. Asa de frumos ati explicat voi cum nu ne putem lasa noi de fumat,,,purtatoare de cuvant ar trebui sa va faceti. Eu
, ma jenez sa spun dar dupa 4 zile grele, am fumat. E adevarat nu mult, nici nu cred ca am depasit 5,...sigur nu am depasit 5, dar am fumat.
Nu stiu cine a zis chestia cu vointa, dar are dreptate: Eu vreau sa fumez. O sa fiu o mama denaturata? Imi este teama de cehestia aia cu palcenta, dar merg mult in aer liber printre blocuri si masini...poate se oxigeneaza acolo
.
Pupici pe burtici.
14+
Ingrid S spune:
Ha, ha, ha, Carmina esti o dragutza
! Normal ca fiecare isi explica pe cat poate si isi apara viciul...asta nu inseamna ca nu stim TOATE de pe forum ca e daunator si daca nu am fi gravide!
Uite, nu am disparut, ce sa fac, fumez 6 /zi, nu depasesc niciodata, dar sunt si zile cand mai scad...
July, daca nu as mai fuma si tot nu as pleca de aici, fie si doar ca sa va incurajez sa fumati cat mai putin. Vad ca multe fete, fumeaza cam 10-12/zi, cam multishor..dar cu rabdarea treci si marea...
Inaioana, pai daca s-ar face o analiza a aerului din marile orase, ar trebui sa umblam sub chip de mumii la cat e de toxic. (bine, cred ca s-a facut, parca ziceau la tv ca a depasit limita normala admisa).
Raalucutza, si tu fumezi cam mult, acolo la tine, nu sunt tigari fara nicotina? Ca eu am cautat aici, asta de la Inaioana am auzit, dar nu am gasit...naspa. Cica sunt cam ciudate la gust, dar efectul conteaza.
Eu fumez ma putin, pt ca respiratia mi-e ingreunata, plamanii nu fac fata la varsta sarcinii mele, probabil toate organele sunt fortate sa se deplaseze, uterul creste etc.
Deci azi, pana la ora 14,30 am bagat 2. Va urez la toate sa nu fumati nici macar atat.
Va 

pe toate, dragelor si sa va simtiti cat mai bine!
Ingrid S
27+
raalucutza spune:
multumesc multumesc multumesc!pt griji!stiu ca fumez exagerat dar am sa incerc sa le raresc!de fapt asta incerc de ceva timp!interesant ca vad ca suntem putine mamici fumatoare pe site-ul asta!oare doar noi recunoastem sau??la cat mai putine tigari!
raluca
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Raalu, nu suntem singurele mamici ce fumeaza, dar nu toate sunt interesate de discutii pe aceasta tema (cred). Eu sunt tot la 6/zi, nu pot sa le scad, nici de frica! Acum mi-am incheiat "norma" si ma duc la culcare.
Noapte buna, dragelor si voua si bebeilor!
Ingrid S
27+
COSMMYR spune:
BUNA TUTUROR!SI EU SUNT O VIITOARE MAMINA FUMATOARE.IMI FAC F MULTE GRIJI DIN CAUZA ASTA DAR NU POT SA SCAD NR LOR PE ZI,DAR IN SCHIMB AM LUAT UNELE MAI SLABE.NOAPTE BUNA
raalucutza spune:
ma speriasem ca eu credeam ca numai eu si inac vreo cateva mamici fumam in timpul sarcinii!sunt sigura ca nu!dar nici nu conteaza atat timp cat nu pot sa va spun ca am renuntat la ele!si azi am fumat la fel de mult!poate mai mult cu 1-2 tigari decat normal!marti merg la analize!sa vedem atunci!
raluca
july_g spune:
Neata fetelor!
Cosmmy, bine ai venit printre noi!Sa-ti traiasca bebelul!Nu ne-ai spus cate fumezi.
Raalu iubita, mai mult? Nu vreau sa te cert, dar asta inseamna ca ai ajuns la mai mult de 12.Te rog, icearca.
Ingrid, e bine totusi.
Si eu am cam sarit calul.
Sa aveti o saptamana usoara.