In Italia

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Crini, il cureti de solzi si de oase ca sa il faci bucatele mici ( pt felul 1 ) , pt felul 2 era tot curat de solzi si facut bucati dar mai mari. Acum in functie de peste daca e unul mai micut il lasi intreg ( fara cap ma refer). Mie imi place mai mult prajit :trecut prin faina alba si malai in parti egale ori ca pe snitele faina , ou si pesmet sau chiar in aluat ca de clatite dar mai grosut .
Eu nu am MO si deci nu prea stiu ce poti face sau nu, de exemplu poti sa pui acolo si in folie de aluminiu ? daca da ...puteai sa il bagi in folie , curatat de solzi si cu burta umpluta de felii de ceapa si morcov , cu un pic de unt peste si gata impachetat ... sau chiar si asa fara folie direct in farfurie numai ca asa "imbalsamat ". Adica in principiu cam tot ce poti face la cuptor normal ar tb sa faci si la MO .
Cam asta cu pestele .. hai ca am mutat bucataria aici

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cristina, am vazut si eu aseara la stiri ca Loredana il lasa pe AlBano, dar n-am priceput cum de i-a venit ideea asta tocmai acum cand el e acolo. Banuiesc ca el nu stie inca. Oricum eu nu-i sufar pe nici unul, cu el o am de cand a lasat-o pe Romina dupa o viata si 5 copii impreuna. Iar Loredana mi se pare de o mare prostie.
La ce emisiuni te uiti cu De Filippi? Eu cand eram acasa (ehe, ce timpuri, anul trecut pe vremea asta aveam o burta imensa si tot asteptam evenimentul) urmaream Uomini e donne. Iar acum ma uit sambata la C'e posta per te, spre disperarea celor din casa, sotul si fata, ca Andrei nu reuseste inca sa-si spuna punctul de vedere. Nici eu nu stiu de ce ma uit, ma enerveaza si ma atrage, asa aiurea.
Vezi ca te intreb ceva la bucatarie. Da tu sa nu razi de ignoranta mea.

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Nu ma uit la MARIOARA ... face Irina misto de mine ...ea e in general la ore in care eu am altele de facut sau alte programe de urmarit , insa stii unde imi placea sa mai imi bag un ochi la Amicii , imi placeau copilasii aia cum dansau. Eu ma uit dimineata citeodata la barbata-su ca mai zice si lucruri interesante citeodata, apoi la Antonella nationala ca de mai invat si eu cum arata si cum se gateste una si alta insa s-a cam prostit si asta , apoi pe rai2 la l'italia sul 2 cred ca asa se scrie - eu sunt cam analfabeta in limba asta . Asa ca ce sa mai zic ca imi e si rusine sa iti povestesc la ce ma uit eu.. Insa dupa amiza am programe mai inteligente de vizionat : Geo &Geo, ma uitam la Mike cind era cu copii in concurs ca mai imi puneam si eu mintea la contributie , ma uit la Gerry a lui Scotti din acelasi motiv si raspund singura de nebuna la intrebari - alea pe care le stiu normal . La insula faimosilor ma uit dimineata de tot , pentru ca daca sotul meu pleaca la servici cu noaptea in cap ma trezesc si eu cu el, bem cafeluta impreuna si apoi eu ramin cu ochii in tv . Seara ne culcam devreme tot din motive de sculat devreme -el- ca eu oricum ma trezesc dimineata si daca suna ceasul si daca nu suna , asta e am ramas cu sechele de pe vremurile stravechi. Acum sa nu intelegi ca eu stau lipita de ecran toata ziua ca sa urmaresc toate astea, le vad si eu asa cum se nimereste , nu in fiecare zi . A .. simbata si duminica imi place Linea Blu, Pianetta Mare si cam toate programele alea care sunt la prinz Linea verde si mai sunt citeva , asta pentru ca ma plimba prin toata Italia, imi arata locuri in care daca te-ai duce ca turist nu le-ai vedea.
Mai e o chestie misto pe rai 2 sau 3 pe la orele 17:15 cred Art Attack foarte interesant pentru copilasi, ii invata sa faca multe minuni , sa deseneze. Daca ai timp si daca e si Theodora acasa poate va uitati odata sa vezi daca ii place , eu vreau sa inregistreze cite ceva pt nepotelul meu din Romania care are 8 ani si e pasionat de arte plastice .

ps
Loredana isi ia bagajele acum dupa parerea mea ca sa ii strice aluia "realitiul " , ca in situatia asta el nu are decit 2 mutari - mai ceva ca la sah:
1) ar fii sa iasa din joc ca de familia e mai importanta si sa vada cum peticeste casnicia sau in fine macar se da tata iubitor, si atunci ea il face sa plateasca pt ca si el a "bombanit-o "cind a fost la ferma ... si ca sa moara si capra vecinului ca daca pe ea aia au aruncat-o repede afara asta cam are de stat pe insula ca de e mare pescar, stie sa si gateasca, si chiar daca le rompe s.. la aia macar e folositor
2) el nu iese din joc, ca e ambitios si atunci toata lumea intelege ce egoist e nenea AlBano si o sa o plinga si mai tare de mila pe Lori ca deja au inceput
asta e parerea mea...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Ai vazut ce interpretare psihologica a comportamentului Loredanei L. a facut draga noastra Cri Cri Cri? Eu am vazut-o azi-dimineata la Costanzo, tare frumusica, cu o expresie ispasita si indurerata...mama mama...problema e ca nu se mai intelege cand este sincera si cand nu. Si oricum, tot ce au facut, ea si Albano, certurile in tv etc etc...sunt doar dovada de lipsa de bun gust.

Ma simt mai bine, nu am mai facut febra, sper ca maine sa pot iesi din casa.

Si voi doua nu mai vorbiti de mancare, caci mie mi se face o poooftaaaa...azi am mancat 1 iaurt, un pic de supa si cam atat. Saracuta de mine...

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor!

Iri ma bucur ca te simti mai bine, vezi ca ti-am scris pe mail ultimele "instructiuni" pe mail.
Crini si pe tine cred ca te-am bagat in ceata la capitolul curatat pesti . Am gasit o paginuta unde iti explica un pic cum se curata pestele si alte minuni : http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=7174

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Buna dimineata...in ciuda incercarilor tuturor de a ma convinge sa raman si azi acasa, eu am venit la servici, desi bine bine nu ma simt, nu am mai avut febra, am insa niste dureri cumplite la gat, aproape ca nici nu pot inghiti, dar ideea altei zile la pat m-a facut sa ma imbrac frumos si mai ales gros si sa ies din casa. Sper doar sa nu imi inrautatesc si mai mult situatia.
Ieri, cum ziceam, constransa fiind sa stau la pat, am incercat sa ma mai uit la cate ceva la tv, dar ce mari porcarii peste tot, mai mult de 10 minute nu rezistam. Si nici nu puteam citi (mare pasiune a mea), caci aveam creierul destul de lent... seara in schimb m-am inarmat cu multa rabdare si m-am uitat la "isola..", nu de alta dar eram curioasa sa vad cum se desfasoara episodul Albano.
Si atat.
Iata-ma acum la birou, cu colegii mei (am uitat sa va spun ca sunt singura fata intre 4 cateodata 5 colegi barbati) incremeniti de frica cum ca ii pot contagia cu durerile mele...
Voi ce faceti?

IriAle

Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.

Mergi la inceput

Nu cred Iri ca ai facut bine iesind din casa. Iti doresc sa te pui pe picioare dar ai mareeeeee grija sa nu te "intoarca " gripa . Deci neaparat sa te doftoricesti bine. Despre colegii tai e mai mult decit normal sa le fie frica : sunt barbati si ei sunt tare fricosi cind e vorba de boli.
pupice si ai grija de tine ...

Cristina

Mergi la inceput

Si eu sunt la servici, am ajuns azi tarziuuuuu...ca am stat o multime la tramvai si nu mai venea. Se umpluse refugiu de persoane care asteptau, nu mai aveam loc sa stam. Si cand a venit intr-un tarziu tramvaiul, avea placuta ca se retrage la depou. Si al doilea la fel. De-abia in al treilea am reusit sa ne urcam. Treaba neplacuta e ca daca nu plec la 15 de la servici, nu ajung s-o iau pe Theodora de la scoala. Si azi vroiam sa vorbesc cu una din maestrele ei ca mi-au trimis o nota acasa cum ca nu e bun manualul de engleza pe care i l-am dat.
Irina - luptatoare, ai grija de tine, cu sanatatea nu te juca, merge firma inainte si fara tine si nici nu-ti face careva statuie pentru efort. Fii atenta la cel mic, ei sunt sensibili. Asa cum ai banuit fetita mea vorbeste ambele limbi, are accent in amandoua si le mai si amesteca. Nu are preferinte pentru una anume, noi vorbim in casa romana, ea a avut babysitter italianca si a inceput sa mearga la cresa la 2 ani jumate, deci destul de bilanciata educatia lingvistica.

Mergi la inceput

La Art Atack ma uitam si eu cu Theodora anul trecut, i-am si inregistrat cateva episoade. Acum, de cand a inceput ea scoala si eu serviciul nu prea reusesc sa ma uit la televizor. Stau mereu cu gurape ea sa faca lectii, le verific, ii explic, iar le verific, si uite-asa trece seara. Acum cand e (emisiunea)?
Cum s-a conclusionat episodul cu AlBano? Care din mutarile prevazute de Cristina a facut-o ?
Linea Blu, Pianetta Mare si Linea verde cu ce sunt, ca p-astea nu le-am urmarit? Si eu vreau o emisiune despre calatorii, care sa-mi spuna ca un ghid turistic, daca te duci acolo viziteaza asta si asta, gusta specialitatile astea si tot asa.
Voi v-ati intalnit vreodata pe viu?
Irina, tu esti de mult timp in Italia cred ca te-ai plimbat si o cunosti bine, impartaseste-ne din experienta ta!

Mergi la inceput

Crini,acum am deschis si eu pe net paginile astora de la RAI si ma minunez ca fraiera cit sint de ramase in urma
uite aici pagina pe net unde vorbeste despre Art Attack
http://www.latvdeiragazzi.rai.it/R2_popup_articolofoglia/0,7246,166^3839,00.html dar nu mare lucru scris aici ( e in fiecare zi la 17:15 pe rai2).

Linea Blu si Pianeta Mare sunt emisiuni in care prezinta cite o localitate la mare , apoi te poarta si sub apa ( asta e partea preferata !).
http://www.mediaset.it/brand/rete4/programma/schedaprogramma_61.shtml
uite Linea blu dar sunt la ramasi la 2001 la news scrie ca sunt actulaizate la 2002 hahahhh http://www2.raiuno.rai.it/lineablu/index.html
Linea verde in general pe la ferme , prin diverse sate. Iti arata procese de fabricatie ale diverselor produse alimentare dar si frumusetea locurilor. Astia sunt "la zi in agricultura" http://www.lineaverde.rai.it/HPprogramma/0,,23,00.html

Nici una dintre ele nu sunt chiar un ghid turistic in care sa iti spuna clar ce sa vezi, insa iti arata locurile, te plimba prin sate de pescari, pe dealuri si pe la stine, pe plaje si deci la sfirsit intr-un mod mai general te-ai ales cu ceva ...Oricum macar specialitatile ( culinare .. )locale le vei cunoaste pentru ca ei cam pe asta pun accentul.
Noi suntem pasionati de scufundari, adica era el si m-a molipsit si pe mine. Asa ca eu tot uitindu-ma la emisiunile despre mare cind am ajuns sub apa deja cunoasteam pestisori, plantutze ... E greu altfel, daca nu le stii putin dinainte, nu iti poate povesti nimeni acolo la fata locului cu tubul in gura ce vezi, doar iti arata cu degetul si tu ori stii dinainte ce e ori tii minte si intrebi cind iesi la suprafata .
In plus eu eram bolnava rau cu acest tip de emisiuni de cind eram acasa, stateam noaptea cu ochii pe National Geographic , Discovery.

Eu nu stiu cit timp ai tu sa te uiti pe internet dar uite o alta pgina ( eu sunt mama internetului ... am descoperit cit de usor poti afla tot ce vrei doar sapind un pic pe SEARCH) si deci tocmai am citit si eu ce au facut aia aseara http://www.isola.rai.it/R2_HPprogramma/0,,207,00.html

Nu ne-am intilnit pe viu. Eu am trecut "prin fata casei "Irinei cind eram in luna de miere dar nu o cunosteam si deci nu am strigat-o sa iasa la balcon sa facem si noi 2 vorbe.

Cristina

Mergi la inceput