In Italia
Raspunsuri - Pagina 14
crista-s spune:
Buna dimineata!
Conexiunea mea la internet functioneaza URAAAAAAAAA !
Nico tu chiar nu mai maninci pui deloc? Eu zic ca nu este periculos. E verificat si in plus din cite am inteles eu daca il gatesti nu sunt probleme cica virusul traieste la frig nu la cald ( adica in cuptor moare ). Acum poate spun prostii dar eu asa am inteles ca cei infectati au fost cei care au sacrificat pasarile, si au manevrat intestinele lor, plamiinii pasarilor cica sunt periculosi. La magazin oricum cumperi gata curatat, problema sunt pasarile vii nu cele omorite la abator.
Uite cum am facut eu ca sa aflu denumiri de plante si animale ( cu toate ca mai am inca probleme cu gisca si rata ... adica oca si anatra ca al meu barbat zice ca la ei diferenta nu e forma ciocului ci inaltimea ... asa o fii ? oi fii eu prostovana ? ). Deci am pus pe google denumirea italiana a plantei pe care nu o cunosteam si am cautat site-uri unde e trecuta si denumirea "latineasca", am copiat-o in google.ro si am dat selectie numai pe pagini in limba romana ... asa ca am aflat cum se cheama in romaneste ... Asta pt cele pt care nu am gasit poze sau explicatii multumitoare in enciclopedie sau prin carti de specialitate .Pastravul insa l-am vazut intreg si l-am recunoscut probabil ca nici eu nu as fii stiut ce e daca il vedeam bucati. Mai ales ca astia au si unul care e portocaliu ca somonul ( cica trotta salmonata ... ca ii da sa manince creveti si face carnea portocalie de la ei). In alta ordine de idei daca vrei iti pot trimite pe PRIVAT mai multe pagini cu retete si romanesti si italiene ... eu acum stau "calare " pe alea italiene ca al meu sot nu se impaca decit cu dulciurile romanesti si micii restul mai rarutz. Iar eu sunt in perioada "minestriana " ( nu stiu , dar am descoperit ca imi plac minestrele lor )insa el e fan pasta asciuta ... asta e .. tb sa impacam si capra si varza si le facem pe rind .
Sa stii ca am tot uitat sa iti zic e o emisiune simbata pe rai2 la 17 se numeste "sereno variabile" e foarte frumoasa si te plimba prin diverse zone , unde iti arata ce ar tb sa vizitezi, ce tb sa maninci ... merita ... simbata asta au fost mai la sud de Irina, in Sicilia. Foarte dragut.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Cristina, noi am decis sa nu mai mancam pui deocamdata. Am cumparat niste porc, dar am auzit ca si celelalte animale pot lua virusul, nu doar pasarile. Am mai luat iepure, astia ar trebui sa stea in custi, sa nu vina in contact cu puii infectati, mi-am facut eu socoteala.
Si am facut aprovizionare cu peste la greu.
Cel mai rau imi pare dupa oua, alea ne plac tuturor si daca am priceput bine sunt cele mai periculoase, e mediul in care se dezvolta bine virusul.
Am auzit si eu ca la temperaturi inalte virusul moare, dar parerea mea e ca si cercetatorii bajbaie, nu stiu inca prea multe si nu vor sa scada prea mult consumurile. Parca cu vaca nebuna n-au zis in primii ani ca nu se ia la om. Si nu au descoperit ei ca de fapt se ia, s-au imbolnavit oamenii. Uneori mi se pare ca medicina e foarte in urma, stim prea putine lucruri. Cel mai bine e sa n-ai nevoie de ei (medici)
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
iriale spune:
Dragele mele dragi, dupa o dimineata super super incarcata, iata-ma cu un "panino" si un suc de portocale, in fata computerului, citind randurile voastre.
E adevarat ca as prefera sa fiu la masa la Cri Cri Cri....ce zici, Nico, mergem intr-o buna zi, iesim de la servici si in loc sa mancam cine stie ce porcarii mancam la CEA MAI MARE BUCATAREASA DIN LUME? Eheee..
Altfel...nici noi nu mai mancam pui si, aveti dreptate voi, nici oua nu ar tb, pacat caci imi plac. Lui Ale nu, le uraste ouale, asa ca mititelul de el nu a pierdut mare lucru.
Pastele sunt mancarea sa preferata, la pranz si seara, apoi laptele, iar dupa aceea celelalte alimente, care de fapt nu sunt prea variate, inca nu ii plac multe. Din fericire, repet, mananca bine pastele fainoase.
Azi tb sa raman la servici pana la 17:00.
Voi ce mai faceti?
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Eu dragele mele sa stiti ca nu renunt la piciorul de curcan ... ca mie imi place ... asa ca mie nu imi e frica si il voi cumpara in continuare hahah insa eu nu sunt in aceasi barca cu voi pt ca eu nu am copii.
In plus am citit pe un forum azi ( italian despre bucatarie ) ce zicea o tipa studenta si am lesinat de ris .. si ea gatise picior de curcan si cica " virus aviari sono una manna pert il portafogli degli studenti... ho pagato cosciotti di tacchino 2.59€ al kg...
"
Cristina
iriale spune:
Draga mea Cristina, sunt absolut fara cuvinte dupa descoperirea pe care am facut-o mai devreme!!!! Cine stie de cate ori ne-am vazut si nu stiam una de alta....cum zici, a tb sa venim si aici spre a vorbi.
Salutari tuturor!
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crista-s spune:
Da mai Irinusho, eu sunt tot mai convinsa ca nimic nu e intimplator pe lumea asta .
Pupicei !!!!!
Cristina
crini spune:
Care e descoperirea, ca nu m-am prins?
Sa stiti ca n-ar fi rau sa ne-ntalnim pe undeva pe-aici, sustin ideea. La o mare, la vara, sau chiar intr-un oras turistic.
Stiti dupa ce imi pare mie rau? Maioneza, ca aia se face cu ou crud, deci clar nu se poate. Dar e asa de buna, mmmmm.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
iriale spune:
Cri... Este exact ca in fraza pe care o am eu sub nume, fraza care nu imi apartine (este a lui Alessandro Baricco)...
Dar ideea ca intreaga noastra viata este poate deja desenata, cateodata imi provoaca o stare de neliniste. Asta inseamna ca nu putem interveni in niciun fel? Suntem neputinciosi in fata destinului? Alegerile pe care le facem in realitate sunt dictate de o minte care nu ne apartine?
Pupice Nicoletei. Sigur va tb sa ne intalnim.
IriAle
iriale spune:
Nicoleta, azi-dmineata, vorbind cu Cristina, am descoperit ca ea locuia exact langa blocul unui fost prieten de-al meu, deci cand eu mergeam la el acasa, ea era acolo! Si il cunostea f bine pe fratele acestui baiat. Numai ca noi doua trebuia sa venim in Italia si sa intram pe DC spre a ne cunoaste...hahaha....asta era descoperirea de care ziceam....coincidente....etc etc.
IriAle
crista-s spune:
Scuze! Ca eu si Iri am fost vecine ( adica am stat la o statie distanta ) stiam deja dara zi dimineata am aflat ca aveam si prieteni( pt ea )/vecini(pt mine) cunostinte comune , si deci cine stie de cite ori nu am trecut una pe linga alta la cap de bloc fara sa ne fii vorbit. Si uite acum ajunse la mii de km a trebuit sa descoperim amindoua DC-ul ca sa ne cunoastem. Ce mica e lumea !!!!
Cristina