In Italia
Raspunsuri - Pagina 13
danangie spune:
Buna seara fetelor!
Abia acum v-am descoperit. Ma primiti si pe mine in grupul vostru? Deci, eu stau in Modena. Sunt in Italia de 5 ani si 4 luni. Am ajuns destul de greu aici, dar trecutul e trecut. Lucrez intr-un spital. Din ianuarie ma mut la Milano. De fapt, am sa caut sa locuiesc intr-un orasel pe langa Milano.De lucrat voi lucra la un spital la periferia Milanului. Nu stiu ce sa mai zic. O seara placuta!
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
crini spune:
Danangie, bine ai venit! Daca te muti la Milano vom fi "vecine".
La ce spital vei lucra?
Fetelor, eu am plecat tarziu la supermercato, si cand s-a apropiat ora inchiderii au anuntat ca pestele proaspat care ramasese il vand 2*1 asa ca am mers si-am luat si eu ceva si vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie cum se face 'trotta per carpaccio', daca vreuna din voi a gatit-o deja. Eu nu.
Oricum intru si pe siteurile recomandate de Cristina sa vad ce au.
Noapte buna!
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
danangie spune:
CRINI bine te-am gasit. Voi lucra la MONZINO, langa aeroportul Linate. Tu stai chiar in MILANO citta'? Eu nu as putea sa locuiesc intr-un oras asa aglomerat. Poate si pentru ca sunt obisnuita cu linistea Modenei.
Cat despre trota......nu-mi place pestele asta. Aici cumpar numai alice si salmone.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
iriale spune:
Buna dimineata tuturor si un salut special "per la new entry", Danangie....
Si ca sa o supar si mai tare pe Cri, va spun ca azi am stat vreo 2 ore pe plaja, chiar asezata pe nisip, cu fata inspre soare spre a ma bronza, un soare superb, valuri albe si o liniste formidabila. Ffff frumos.
Acum am terminat sa ii dau de mancare lui Ale, iar peste putin merg si eu la masa. Azi, pt mine, salata de vinete. Ale, in schimb, a mancat pasta si peste spada, iar acum rontaie niste cartofi prajiti. Si se uita la "Hercules".
Nico, va sti cu siguranta Cristina sa iti explice ce si cum cu pestele.
Daniela, din nou, bine ai venit!
O zi buna in continuare!
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
danangie spune:
IRIALE multumesc de primire. Che culo! Pot sa zic. Eu azi o zi asa plictisitoare la munca. Asa e Duminica. Aici e innourat. E multa umezeala.
Of, fetelor am o obsesie de ceva timp ca am ceva la san. Trebuie sa merg sa fac o eco neaparat...
O saptamana placuta!
iriale spune:
Buna dimineata...
Danangie, poate ca e doar o obsesie, cateodata si eu ma gandesc, dar spre a fi linistita, cel mai bine ar fi sa mergi la medic. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, macar nu te mai stresezi.
Mai ales ca lucrezi intr-un spital! Iti tin pumnii!
Sunt la servici, afara e o vreme superba, de plimbareli lungi si daca ar fi si romantice...hehehee, ce frumusete!
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
crini spune:
Am fost si eu ieri sa ma uit de incaltaminte, dar nu mi-am gasit nimic. E adevarat ca sunt tare pretentioasa, puteam sa-mi iau ceva pur si simplu, cam tot la acelasi pret pe care l-a spus si Irina. Dar daca nu-mi place in mod deosebit nu- mi vine sa dau atatia bani. Iar sotul meu fierbea ca il tot purtam din magazin in magazin si nu ma decideam. El e de parere ca daca tot e sa dai banii, macar s-o faci repede, sa scapi de-o grija, in timp ce eu vreau sa prospectez piata, sa vad toata oferta.
Danangie, vezi ca e un subiect la Femina intim pe tema asta. Si eu imi fac controale, cam o data pe an la "Lega italiana per la lotta contro i tumori". In plus eu mai fac si cate o ecografie, tot asa, la un an, dar aia nu la ei, la un centru cu plata.
crini spune:
Irinus, ce faci? Tot cu multa munca esti? Eu azi am mancat in sediu, mi-am adus de-acasa pachetel, macar asa stiu ce mananc, nu mai dau banii pe tot felul de prostii, panini facuti cu cine stie ce, luati de la bar. Si plec mai repede acasa.
Tu Cristina, pe unde umbli, de nu mai treci pe-aici?
crista-s spune:
Fetelor buna seara ... ca eu tot butonind aici s-a facut seara ... astia de la tele2 au avut defectiune la retea, de ieri a inceput nebunia si azi toata ziua, acum nici nu stiu prin ce minune m-am "legat" si imi e frica ca dupa ce inchid calculatorul miine dimineata iar nu se mai conecteaza. Sper insa ca s-a rezolvat ...asta e .. acum sunt "EXPERTA " in codul erorilor astora .. deja stiu cam toate erorile posibile ce inseamna Dar tot raul spre bine, am mai facut si eu una alta prin casa fara sa sar mereu la calculator din cauza mesajelor .
Danangie .. bine ai sosit la clubul italiencelor vorbarete!Te asteptam pe aici cit mai des.
Asa cum o mai asteptam si pe Cristina ( Stralucitor 1) si pe Pyssy care sunt mai ocupate insa cidn isi vor face timp noi suntem aici si le asteptam la o "cafeluta virtuala".
Nico nu am inteles ce vrei tu sa faci cu pastravul ala carpaccio inseamna carne cruda ... adica iei "matale" fileul de la pastrav si il tai usor pe diagonala si la un unghi de vreo 10-15 grade fata de masa ( deci pe diagonala dar si pe lungimea pestelui - sunt cam prostovana la explicatii in seara astadar sper ca si daca nu ti-am explicat bine tu sa intelegi ....) si cu un cutit foarte fin feliute . Aceste feliute de peste le pui pe farfurie si le stropesti cu lamiie si sare ( cred) . Ideea e ca lamiia acra face ca pestele sa se "coaca" fara foc hahaahh .Doamne ce timpenii spun ... dar cam asta e procesul "chimic " care rezulta intre carnea cruda si lamiie ( de fapt si sarea groasa face cam acelasi lucru , din cauza asta mincam carne sau peste sarat dupa multa vreme fara sa le mai prajim).
Irinel nici nu stii cit te invidiez ca ai marea linga tine... Insa azi si la mine a fost cald, am stat cu geamurile deschise in casa ( larg deschise ) si termometrul din bucatarie arata 20 grade . A venit primavara probabil. Ii place lui Ale Hercules haha si mie imi place dar cel mai mult imi placea ( acum vreo citiva ani ...) un desen animat cu Atlantida ..el e cam micut acum , e pt copii mai maricei ...dar era frumos desenat . Si imi place de mor Shreck. Fetelor azi am facut snitele fara sa imput casa cu miros de prajeala si fara sa le prajesc in ulei. Am uns tava , si am incalzit cuptorul la maxim, am facut snitele normale ( faina , ou, pesmet ) si le-am asezat pe tava .Am bagat la cuptor si am micsorat un pic focul ( cam mediu spre mare ) - nu stiu cit au stat in cuptor eu ma tot uitam la ele iar cind erau asa tocmai bine facute pe o parte le-am intors si le-am mai lasat si pe partea cealalta . Am gresit ca de frica sa nu ramina crude in mijloc le-am uscat prea tare , dar le voi incalzi tot in cuptor ( pt zilele urmatoare ) si atunci pun un pic de unt/margarina pe ele . Le mai fragezeste . Eu zic ca sunt tare bubne pt copilasii vostri ( fara prajeala, ulei ) in plus fara sa imputi casa si fara sa stai lipita de tigaie, le arunci inauntru si mai vii sa dai un ochi cam din 10 in 10 min...
Cu speranta ca si miine ma voi putea conecta va urez Noapte buna! si ma duc sa vad ce au mai facut "aia " pe insula ....
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Cristina, am inteles, ai fost absenta motivata. Sper sa nu mai ai probleme tehnice.
Hai sa-ti spun cum e cu pestele (trota e pastrav?, nici n-am stiut). L-am cumparat gata feliat, era frumos, ca un fileu de salmone. Am intrat peunul din siteurile recomandate de tine si am citit cum se face carpaccio in general. Doar ca mi s-a parut cam ciudata treaba cu coacerea in lamaie, asa ca o feliuta am pus-o asa si celelalte 2 le-am facut la abur, deasupra unei supe. Au fost gustoase toate, carpaccio l-am impartit eu cu sotul si celalalt l-am dat la copii.
Imi place cand povestesti de mancare, ce mai gatesti tu, stau si salivez aici in fata calculatorului. Eu sunt pofticioasa rau.
Irina, ne faci invidioase pe toate, noi astea din nordul muncitoresc si friguros.
Fata mea e innebunita dupa pasta, ar manca la fiecare masa, doar ca eu nu prea ii dau acasa, ma gandesc ca oricum la scoala o mananca. Si Ale e tot asa? Eu nu ma dau in vant, o mai fac doar cand n-am altceva, e comod de preparat.