Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Dragelor azi pentru noi cei din Banat e praznuirea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, un sfant cu moastele in catedrala din Timisoara .Inca un Sf. Ierarh cu viata indelungata , a ajuns ierarh dupa 80 de ani.
Va scriu viata lui, poate nu ati reusit pana acuma sa o cititi.

"Tot în aceasta zi, pomenirea celui între Sfinti Parintelui nostru Iosif cel Nou, mitropolitul Timisoarei si a tot Banatul, facatorul de minuni.

Acest fericit parinte era din pamântul Dalmatiei, nascut la anul 1568 în orasul Raguza, unde parintii sai Ioan si Ecaterina, vlahi sau aromâni, se îndeletniceau cu negotul pe mare fiind cunoscuti de toti locuitorii acelei parti ca oameni cu frica lui Dumnezeu. Murindu-i tatal, înecat cu corabia în apele Marii Adriatice, tânarul Iacob, cum se numea în mirenie, s-a mutat împreuna cu maica sa în Ohrida unde a si învatat carte mai multa vreme la Mânastirea Maicii Domnului din acea cetate. Dorind sa-si închine viata Domnului, a plecat apoi la Sf. Munte al Atosului, intrând în Mânastirea Pantocratorului, unde s-a calugarit luând numele de Iosif. Pâna la vârsta patriarhala de 82 de ani a petrecut între vietuitorii Sfântului Munte, facându-se pilda de adevarata traire întru Hristos. Înfruntând cu puterea credintei primejdiile si ostenelile de tot felul, alesul între cuviosi a crescut duhovniceste si a rodit bogat în fapte minunate.

În vremea aceea surpându-se stapânirea crestineasca din partile Banatului, o data cu venirea turcilor, Domnul n-a lasat fara mângâiere si întarire pe credinciosii acestor meleaguri; ci din Sfântul Munte le-a harazit cârmuitor duhovnicesc pe vladica Iosif, care prin alegerea si trimiterea sa de catre Patriarhia Tarigradului trebuia sa împodobeasca scaunul mitropolitan al Timisoarei. Desi la vârsta înaintata, n-a precupetit osteneala purcederii la calea lunga ce-l ducea spre pastoritii sai, care-l asteptau ca pe un sfânt ales al lui Dumnezeu, al carui dar al facerii de minuni în tot locul era vestit.

Noul mitropolit a fost înscaunat la 20 iulie 1650, din acea zi cercetând cu o râvna deosebita întregul tinut pus sub obladuirea sa duhovniceasca, îndrumând lucrarea preotilor, înviorând viata credinciosilor, reînnoind bisericile si mânastirile sau zidind altele noi, dupa trebuinta. Pretutindeni pe unde a trecut, neputinta se vindeca, viata se înnoia, credinta se întarea, nadejdea crestea. Ostenindu-se ca un viteaz s-a aratat biruitor în vâltoarea luptelor cu greutatile, mâna Domnului fiind cu el în toata vremea, ridicându-l marturie tare si pavaza neînfrânata dreptei credinte si aratându-l stralucit prin faceri de bine, prin savârsirea de minuni si prin neabatuta dragoste fata de toti oamenii.

La 1653, în al optzeci si cincilea an al vietii sale, s-a retras la sfânta Mânastire a Partosului, nu departe de cetatea Timisoarei, si aci a mai vietuit înca trei ani în rugaciune, post, faceri de bine si tamaduiri. Iar la praznicul Adormirii Maicii Domnului din anul mântuirii 1656 s-a mutat catre Domnul fiind îngropat în biserica mânastirii. Mormântul sau a devenit de atunci loc de cinstire si de rugaciune pentru credinciosii de pretutindeni. Mai apoi însa gasindu-se cu dreptate ca sfintele sale moaste sa se aseze în chiar orasul în care a pastorit, spre mai mare cinstire si împlinirea cererilor de folos ale smeritilor rugatori, au fost stramutate cu mare alai în catedrala mitropolitana din Timisoara în anul 1956, la treisute de ani de la moartea sa.

Si a lucrat sfântul si dupa moarte tot felul de minuni, întru slava adevaratului Dumnezeu si Mântuitorului nostru Iisus Hristos. "

Si troparul sfantului:

"Din tinerete cu totul te-ai supus Domnului, cu rugaciunile, cu ostenelile si cu postul. Pentru aceasta vazand Dumnezeu nevointele tale arhiereu si pastor Bisericii Sale te-a randuit si in cetele sfintilor te-a salasluit , Sfinte Parinte Iosif, roage-te lui Dumnezeu pentru noi!"

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, total off topic... sper ca ma mai tineti minte... imi sunteti tare dragi si tocmai de asta vreau sa impart cu voi o mare bucurie. Nico (Star33) stie... Dupa mult zbucium, duminica ma casatoresc cu un om absolut minunat... Numai Dumnezeu a facut posibila intalnirea noastra si-I multzumim in orice clipa. Si va multzumesc si voua... Sunteti minunate.... cand vin din luna de miere o sa ma alatur din nou voua.
Va pup si imbratisez cu mult drag...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Vianne

Fetelor, total off topic... sper ca ma mai tineti minte... imi sunteti tare dragi si tocmai de asta vreau sa impart cu voi o mare bucurie. Nico (Star33) stie... Dupa mult zbucium, duminica ma casatoresc cu un om absolut minunat... Numai Dumnezeu a facut posibila intalnirea noastra si-I multzumim in orice clipa. Si va multzumesc si voua... Sunteti minunate.... cand vin din luna de miere o sa ma alatur din nou voua.
Va pup si imbratisez cu mult drag...

Vianne,felicitari si casa de piatra!!!Deci ati rezolvat pana la urma problemele!!!Doamne ajuta si numai bine,asteptam pozici de la nunta!!!Cat ma bucur,si acum imi aduc aminte cat de trista erai ca va despartea atata distanta.Te asteptam!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Dragele mele,pazitul mintii e mai greu decat pazitul gurii.Greu job

Vivianenu te-am uitam chiar ieri ma intrebam de ce nu mai vii.
Ma bucur sa aud ca s-a rezolvat problema cu viza(parca asta era ,nu?)si va casatoriti.Iarta-ma de nu-mi amintesc corect.
Sa te bucuri de ziua cununiei tale.Pentru mine este cea mai frumoasa zi.Domnul sa te aiba in paza !
Irina claudia,multumesc pentru infomatia despre Sfantului Ierarh Iosif cel Nou .Nu stiam de el.

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Felicitari! Casa de piatra! Ma bucur nespus pentru tine.

Sa va ocroteasca Dumnezeu!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

am mai postat eu si-n alta parte, dar poate sunt care citesc si la subiectul acesta si se prinde mai bine informatia; din pacate, nu-i valabila decat pentru fetele din US, e vorba de pelegrinajul unei www.oca.org/news.asp?ID=830&SID=19" target="_blank">icoane facatoare de minuni, plecata din Alaska, unde isi are locul la Catedrala Sf Mihail, pictata de rusul Borovikovsky si scapata dintr-un incendiu care a distrus toata catedrala.
astea sunt detalii tehnice. ceea ce as fi vrut sa va spun, dar nu-mi ajung cuvintele, este imaginea adevarata a icoanei, pe care nu pot s-o descriu, este atat de frumoasa, incat iti pierzi rasuflarea vazand-o! la biserica din seattle a poposit joia trecuta, chiar in zi de sarbatoare si atunci am vazut-o si eu. nu stiu daca asezarea in biserica a fost regizata vreun pic, daca soarele de afara si razele care intrau inauntru erau calculate de dinainte, pentru ca s-au jucat tot timpul pe ramele aurite ale icoanei, dandu-i o adancime si o frumusete aparte (daca mai era nevoie).

mergeti s-o vedeti, daca se apropie de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Frumoasa tare icoana.Ferice de voi ce sunteti in US.
Doamne ajuta,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMĂ VIII, PLANGE MORTII, IMPRĂSTIE VISURILE”...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Doamne, Lexi, cat de frumoasa este icoana! la noi ajunge prin noiembrie, abia astept sa o vad. cand am deschis linkul, am avut o senzatie de deja vu, seamana izbitor cu icoana pe care o am eu, parca ar face pereche. a mea e cu Iisus insa si e prima mea icoana adevarata, cum se zice, si de fapt singura icoana pe care o am. e veche de peste o suta cinzeci de ani, mestesugita tot in Rusia, in tehnica asta de lemn pictat placat cu aur si argint. e cadou de nunta de la sotul meu si am iubit-o din prima clipa, parca e vie, ma inspira tare mult in rugaciune. asta, legat de puterea icoanelor.

Viviane, casa de piatra si binecuvantata, sa fiti fericiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

ooff, chiar ca e greu cu adunatul mintii la rugaciune. cum sa ma pot concentra cand eu sunt tot timpul cu gandul la calculator.eu zic ca am devenit dependenta.asa ca, dupa cum spunea Conchita, ma gandesc sa nu mai zic deloc daca tot nu sunt in stare sa zic cum trebuie.bine ca ma mai indeamna copiii din cand in cand. asa ma bucur cand vin la mine cu o carticica de rugaciuni sa le citesc, sau cand ma vait ca ma doare spatele si Antim imi zice sa ma rog ca o sa-mi treaca.acum daca tot m-am "laudat" ca nu ma rog, hai sa va dau si sfaturi. ca sa te linistesti dupa o zi de alergatura si stres si sa fii cu mintea pregatita pt rugaciune, poate fi de folos sa citesti putin sau sa asculti niste muzica religioasa
Conchita, in legatura cu ingerii pazitori, eu le vad actiunea zilnic cu copiii. cred ca sunt tare ocupati cu noi.eu zic ca si ce spuneam mai sus, cu copiii care vin si ma indeamna la rugaciune, e indemnul ingerasului.si mai vad destul de des cum scapa copiii cu bine din situatii care pareau destul de grave, in care tocmai ingerasul trebuie sa-i fi ajutat(de exemplu cum a cazut fata mea sub ochii mei din varful patului suprapus si n-a patit nimic, doar si-a muscat putin limba).
Vianne, casa de piatra. sa va tina Dumnezeu uniti toata viata si sa va fiti unul altuia de ajutor spre mantuire

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Copiii infrunta problemele pur, fara prejudecati, un dar pe care noi l-am pierdut. Lor le e frica de ceea ce vad in fata ochilor, noua ne e frica de inchipuirile noastre.
Sa nu fim mici la suflet, sa fim mici la frica.

Mergi la inceput