Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(39)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am citit acum povestea Cristinei. Jos palaria, Cristina! Foarte misto scrisa. Recunosteam unele chestii, si eu am nascut la Giulesti, tot cu ruptul apei, contractii micute si dupa ore bune - oxitocina. Diferenta e ca la mine a mers foarte repede dupa perfuzie, a mai durat 1 1/2-2 ore. Si n-am facut anestezie. De fapt cand mi-au pus-o avem "2-3 degete" dilatatie, nu eram chiar pe 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

acum am vazut eu cu ce va delectati pe-aici... cu povestea mea de la nastere...
ma bucur ca vi se pare utila... ca asta a fost scopul ei cand am scris-o. vi le recomand calduros pe toate celelalte!!! din fiecare inveti cate ceva!
apropo, situl inca nu e gata... adica nu se vad pozele, ca inca nu am cumparat spatiul sa avem loc de ele... in rest e cam gata. pentru doritori, www.nazdravani.home.ro ... enjoy!
pentru pofticiosi sunt si retete... is pt copilasi marisori...dar unele merg si la adulti

Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

hai ca sunt tare frumoase, povestile astea ...
lavi02, nu te supara pe mine ca ti-am zis sa nu mai citesti povesti de nastere, dar nu ca te-ai speria, doamne-fereste, ci ca mai degraba vroiam eu sa presetzi in folosul comunitatii... stii de ce ma tot freaca subiectul ? am citit listuta cu necesar bebe de pe prima pagina a forumului nostru, la listuta ... si mi se pare cam... hm... incarcata si scumpa... adica 2.5 milioane numai pe body-urile lui bebe nu e cam mult ?
aaa... si tocmai am inceput pulovarasul lui luca; eu l-am conceput sa se inchida pe umeri, si sa fie mai largut, dar sor-mea zice ca nu se fac haine de bebe care sa se bage pe cap, ca dupa ce trece prin "puloverul" ala stramt la nastere, n-o sa mai aibe chef de puloverul meu ... da oricum nu-l bag direct in lana , cum se naste, doar ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Dienuta esti o dulceata, cum sa ma supar eu pe tine?
Mai ales ca mai si tricotezi, si sunt si eu pasionata de tricotat.

"Broblema" e ca scriu mailuri desi am o tona de treaba! Si sunt grabita, sunt grabita, ca mi-i casa ne-ngrijita....

Hai sa scriu repejor despre hainute si va raspund la toate cele cand oi apuca, intr-o viata viitoare.

Pentru perioada de nou-nascut ideali sunt pantaloneii care cuprind si botosel. Cei care necesita sosetute separate mi s-au parut odiosi pentru ca bebe isi tot freaca piciorusele (unele de altele, de pat, de tine cand il tii in brate), face ce face si isi da sosetele jos. Mai ales ca trebuie sa-i pui sosete mai largute, nu e bine sa-l stranga pe glezna ca-i stanjenesc circulatia sangelui. Daca totusi cumparati sosetele fiti foarte atente la acest lucru!

Asa ca or fi sosetelele si botoseii pentru bebici extrem de dragute, dar eu nu sunt fan. Pt iarna, insa, sunt buni botoseii tricotati la iesit afara, ii pui peste pantalonei; nu i-ai facut degeaba!

Acum in casa, Ripley zice ca il tine numai cu body. O sa vada ea. Depinde de temperatura. Eu pe Silvia o tineam in body+pantalonel (cu botosel am zis deja, nu mai tot precizez).

Exista 3 tipuri de pantaloni:
- a) cu elastic la burtica (numai pana in talie)
- b) tip salopeta, cu nasturi/capse pe umar - preferatii mei
- c) continuati cu bluza cu maneci, practic over-all.

Body-ul e pe dedesubt si e foarte bun pt ca tine cald la "sale", nu se ridica, etc. Camasutele de tip vechi, cum purtam noi, sunt outdated.

Tipul a) ar fi buni daca e cald in casa si bebe nu necesita nimic sus, sau pot fi combinati cu o bluzica data peste body daca e mai frig. Dar e o problema sa nu-l stranga pe bb la burtica, iar el plange oricum, noi nu stim de ce, el nu poate sa ne spuna... etc. Asa ca de preferat, in primele luni, nu.

Tipul b) sunt preferatii mei. Daca e mai frigut se poate pune o bluzica peste.

Tipul c) si ala imi place, e simplu de imbracat si daca in casa e moderat de cald, e OK.

Tipul a) nu cumparati, sigur primiti. Eu am primit vreo 3 numai de nou-nascut. Sunt in seturile alea de bebe care tenteaza pe multi vizitatori.

Cele mai practice sunt cele care se incheie in fata, si/sau pe umar. Cele care se incheie la spate sunt mai nasoale pentru ca in primele luni bebe sta destul de mult culcat pe spate si il pot deranja . In plus, ca sa le inchei trebuie sa-l intorci pe bebe si s-ar putea sa nu-i placa.

La fel cu hainutele trase peste cap, nu prea le plac bebelusilor. Nu poti sa le eviti 100%, dar manevra trebuie sa fie foarte rapida si cat mai comoda pentru bebe. (hainuta suflecata, sa treaca repede peste cap, sa nu se vada cu "capul la cutie")

De iesit afara ne trebuie in principiu un costumel matlasat, ala n-o sa gasiti in veci bumbac 100%.

Eu o sa cumpar 2: unul pentru 0-3 luni (nov-dec-poate si ian) si unul pt feb-mar-apr. Dar la inceput il cumpar pe primul, pe al doilea mai incolo, cand o sa fie cazul.

Costumele astea trebuie in primul rand sa aiba gluga. Apoi e foarte bine sa aiba manusa atasata (practic sa nu-i iasa mainile afara). In partea de jos, pt nou nascuti e bine sa fie fara picioare, ca o manusa fara degete, intelegeti? Ca o fusta cusuta in partea de jos sau ca un sac de dormit. Pt ca in primele 1-2 luni bebeii inca isi tin picioarele in pozitia foetus-ului, nu si le tin lungite, plus ca sunt micute tare si e greu sa le separi, plus ca la fel ca si la manusile cu un singur deget, se incalzesc mai bine asa. Se gasesc mai greu costumele de tipul asta, dar eu o sa caut pana gasesc.

De ce o sa iau eu 2 cand as putea lua direct unul mai maricel? (Mai bine fac economie de la atceva) Pentru ca e o diferenta mare intre dimensiunea copilului nou nascut si cea de 4 luni, cat va avea in martie cand e inca frig. Si o haina tine cu atat mai cald cu cat e mai lipita de corp, cantitatea de aer care trebuie incalzita de corp sa fie mai mica.

Acum intre hainitele de interior si costumelul matlasat mai trebuie ceva: eventual inca un costum over-all, sa aiba 2 straturi si la picioruse - neaparat in afara de costumul matlasat; si eventual un puloveras. Diana, poate reusesti sa tricotezi un costumel intreg din lana, dar fara botosei ca sa i-l poti da si cand mai creste un pic. La talpici, niste botosei sunt buni.

Cand tricotati luati ca model o haina cumparata de bb. Eu i-am tricotat dupa capul meu si au iesit manecile mult prea lungi. bebicii au alte proportii decat noi.

Pe cap eu ii puneam o caciulita de bumbac in contact cu pielea, apoi una de lana si gluga. Si atat! Nu i-am acoperit niciodata fata la plimbare, bebe trebuie sa ia aer, sa-l vada soarele... Chiar si o batista impiedica circulatia aerului. La fel, nu am acoperit caruciorul cu totul, doar deasupra "corpului", cu husa de la carucior, niciodata si fata.

In casa nu e nevoie de caciulita. Indiferent ce vor sustine mamele, soacrele, etc.

In maternitate e o temperatura mult crescuta la salonul de bebici pentru ca ei au probleme cu termoreglarea in primele 2-3 zile dupa nastere, cand trec de la 37 de grade la vreo 30. Dupa aceea se tin in casa la 18-20-23 de grade fara probleme. Diverse variante in diverse carti. Eu la bloc, fara centrala proprie, o sa o tin la cat o sa fie, probabil 22-23. Mai pui un radiator seara la baita.

Voi faceti cum credeti/vreti/cititi/auziti, eu cam asa o sa procedez.

Dienuta, nu poti sa schimbi modelul si sa i-l faci totusi incheiat cu nasturi, in fata? Si mai deloltat la gat, pt ca bebicii au gatul f scurt. Plus ca sa nu-l zgarie cumva.

Mergi la inceput

Fetele, ala care a scris lista n-are decat sa ma stranga de gat, sa ma scuipe intre ochi si sa-mi faca ce vrea, dar trebuie sa declar public, eu m-am enervat cand am inceput s-o citesc si n-am rezistat pana la sfarsit!

Pai dupa el/ea trebuie sa fii super bogat ca sa-ti permiti un copil. Auzi! Pulovere: 2 bucati, a se lua de la Z, 1.500.000 bucata. Nici pt mine nu dau atata pe un pulover. Si multe altele!

O gramada din lista aia sunt bune daca le ai dar te poti lipsi linistit. Alta gramada - se propun numai "firme" scumpe desi se gasesc echivalente mai ieftine, aprox la fel de bune, dar la jumate de pret sau mai putin.

Cine are mai putin de 100 milioane venit/familie/luna (adica noi toate presupun) nici sa nu citeasca ca numai se enerveaza! Eu am facut greseala!

Cica necesar! Strict necesar e sa ai 3 schimburi: 1 pe bb, unul curat in dulap, unul la spalat/uscat! Ce e in plus e pt confortul nostru, sa spalam mai rar. Strict necesar e apa si sapunul, nu servetelele Pampers sau Chicco - 260.000

Salteaua din iarba (de mare sau nu) e foarte buna dupa parerea mea si a multora. Detergentul "obisnuit" e f. bun daca la hainele lui bebe mai dai 1-2-3 clatiri in plus, iese tot din haine.

E. T. C.

Lavi02 nervoasa rau pe cine s-a scremut mult pana a scos lista. Macar sa nu-i fi zis necesar. Sa-i fi zis: luxul pt bebe. Ce poate fi cumparat mai fitzos pt bebe. Sau ceva de gen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

lavi02 despre ce "necesar" vorbesti? Eu credeam ca e vb despre listuta facuta de Anca, parca, dar cred ca voi vb despre altceva si eu nu ma prind. Oi fi prea obosita...

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Si inca ceva, eu nu i-am pus nici o "manusa de interior" ca sa nu se zgarie cu unghiile. Puri si simplu ii tai unghiile o data pe saptamana, ca la orice om (care nu are manichiura). TOCMAI, bebe trebuie sa stea cu manutele libere ca sa-si dezvolte simtul pipaitului, sa intre in contact cu diverse suprafete, mai moi, mai tari, diverse texturi, sa invete sa prinda, n-o sa-l tin cu manusi in casa!

Dar lasa ca vin manusi cu seturile alea pe care le prefera musafirii, alea care au si pantaloni cu elastic!

Mergi la inceput

Tania, e listuta de pe prima pagina. Sincer, nu cred ca a scris-o Anca, cred ca a gasit-o pe undeva.

M-am enervat de la listuta si am raspuns nervoasa si la sub cu vitaminele. Bine-i? Nu cred. Dar m-a enervat si aia. Io nu-s inconstienta deloc, cand fac ceva, fac cu o motivatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi02, eu una m-am mai linistit citindu-te acum

Si mie mi se pareau cam multe mofturi pe listuta. Mai ales pentru incepatoare si fara experienta ca mine, e tare greu sa distingi esentialul de lux de-acolo.

Ce ma tot framanta pe mine in ultima vreme e insa tot caruciorul. Ma tot gandesc:
1) va fi iarna, deci caruciorul trebuie sa aiba ceva husa/protectie...
2) cand bb e asa de mic, trebuie neaparat carucior cu landou? Sau cele cu 4 pozitii ale spatarului sunt suficiente?
3) in primele luni, bb are voie in cosuletz de tip scoica, sau numai in landou?
4) se poate folosi landoul sau cosuletul de la carucior si pe post de scaun pentru masina si cosulet de plimbat bb?

Cu cosuletul / landoul asta nu stiu ce sa fac. Ma gandesc ca-mi trebuie ceva in care sa-l port pe bb dupa mine si prin casa, sa stea in el si in masina si eventual sa se potriveasca si la carucior (asta nu neaparat)...
Oare se pot combina toate functionalitatile astea, sau e mai rentabil carucior si scoica separat ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Buna burtici .Nu am apucat sa citesc decit ultimile 3 mesaje .Listuta nu am scris-o eu ,doar am atasat-o la listuta ,o fata cu A a scris-o dar imi scapa numele .
Eu sint varza .Am fost la DR. Nimic nu e bine dar sint gravida si trebuie sa stau linistita .
Placenta varza ,tensiune mica ,copilul nu se oxigeneaza suficient ,burtica mica ...
Miine ma duc la Fundeni sa-mi fac un set de analize .Ma suspecteaza de sindrom fosfolipidic ...Nu-mi place deloc ce am citit despre acest sindrom dar pe de alta parte nu cred sa-l am ...nu ajungeam pina la 31 de sap cu acest sindrom .DR. spune ca am 32 de sap.Eco o repet pe 13 septembrie.Mihai are bilete la mare si nu mai vrea sa plece .Cit de optimista eram ieri .Eu tot nu cred ,incerc sa ma relaxez si simt ca totul este bine dar poate ca sint inconstienta .Burtica mica ?????????

31 sap +2 zile

Mirela si Cosmin 2 ani si 11 luni
www.cosminalexandru.home.ro" target="_blank">Poze Cosmin
poze burtica + poze intilnire burtici

Mergi la inceput